Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórházban

A nővérek nem mondhattak semmit.

Betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórház ápolási osztályán – értesült az RTL Klub. A csatorna egy ott dolgozótól úgy tudja, október óta rühességgel küzdenek az osztályon, a betegeken és dolgozókon kívül hozzátartozóik is elkapták.

Rejtett kamerával mentek a kórházba, de a nővérek így is azt mondták, nem mondhatnak semmit. A betegek közlékenyebbek voltak, egyikük elmondta, hogy lemosták fertőtlenítővel, így megúszta a rühességet, de úgy tudja, három ápolót betegállományba küldtek.

A kórház későbbre ígért választ arról, hogy hányan kapták el az atkafertőzést, és mit tettek azért, hogy ne terjedjen tovább a rühesség.

ruh.jpg
 
*
Remélem a rühökre gondoltál és nem a betegekre. Mert a stadionokban nincs betegellátás, a rühöket pedig nem bíztatom, mert még képesek ott is megtelepedni. Soha nem felejtem el, volt egy nagyon aranyos, nett, olyan igazi "baba" munkatársnőm. Csilivili, u.olyan táska, cipő, smink stb. Egyszer "elcsábult", a régi, ma már nem működő Csokonai moziba vett jegyet, mert ott valami őrületesen jó filmet játszottak. A Népszínház utcai mozi zsúfolva volt emberekkel, a munkatársnőm is átbillegett a magas sarkú cipellőjében, be is ült, s hazaérve már vakaródzott. Igen, ott, a legkényesebb helyen, a combja közén. Amíg ő guvadt szemekkel a filmet nézte, a lapos tetvek beszállásolták magukat nemcsak a bugyijába, de mélyebbre is ástak. Ezek szerint a hosszú film alatti lehetőséget kihasználva, befészkelték magukat, ahová nem kellett volna. A szerencsétlen hölgy visított az undortól és rohant az éjszakai orvosi ügyeletre, ahol jól kivihogták. S, hiába mondta, hogy moziban volt, az orvos kacsintva mondta neki, hogy filmet kellett volna néznie, nem egyébbel foglalkoznia. Nagyon sajnáltam, de ilyen is előfordul(hat), akkor szembesültem ezzel. No persze, a Népszínház utcában mást is lehetett kapni, s az ott üzemelő moziban pedig a filmbéli élmény mellé lapos tetűt is. Ez valóban undormány és a fertőzés veszélyes is.
Persze, mi jót röhögünk rajta, de azért azt is kívánom neki, hogy ennél nagyobb gonddal bajjal az életben soha ne kelljen orvoshoz fordulnia! :D
 
Amit megtudtam a rüh-ről: "...A rühesség (scabies) atkafertőzés, mely apró, vörös kiütéssel és igen erős viszketéssel jár. Okozója a Sarcoptes scabiei nevű atka. A fertőzés közvetlen érintkezéssel emberről emberre terjed, gyakran az egész családban. Az alig látható atkák gyakran együttalvás során szóródnak szét. A ruházat, az ágynemű és más közös tárgy ritkán terjeszti, mivel az atkák élettartama rövid, és a szokásos mosás elpusztítja őket. ....és ami lényeges....a rüh-fertőzés lappangási ideje hosszú,!

Tehát olyan nincs, hogy bemegy egy idős, gondozásra szoruló ember a Szent Margit Kórház Ápolási Osztályára rühesen és hopp, már beteg is mindenki,az ápolók is.

Tehát, kizártnak tartom, hogy ezen a fizetős osztályon a gondozottak egy ágyban alukálnak, pihengetnek.
Kizártnak tartom, hogy nem fürdenek, nem cserélik az ágyneműt és a ágyruhát, amivel eleve megelőzhető akár a rühesedés is. Főleg, hogy nyitott az osztály. Ami azt jelenti, hogy a korosabb, idős, gondozásra szorulókat pirkadattól, késő estig meg lehet látogatni.

Ha netalán mégis beérik a hosszú lappangási idő, akkor az embernél fürdetéssel 24 óra ( egy nap) alatt megszüntethető a rüh.... a ruhaneműeknél egy mosással, a megelőzés céljából....

...és még egy leellenőrzött információ:

Szent Margit Kórház Ápolási Osztályán nem gyógyító, hanem utó-gondozó tevékenységet folytatnak ahol ugyan biztosított a tevékenység, de térítést is kell mellé fizetni.

Betegfelvétel rendje

Az Ápolási osztály térítési díj mellett biztosított szolgáltatást nyújt, 2 – 6 ágyas kórtermekben. A térítési díj mértékét az intézeti „Térítéssel igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások díjmegállapításának szabályzata” tartalmazza. Az ellátásra vonatkozó információkat egy részletes szerződés foglalja össze, ami az ellátást igénylő és a szolgáltató között jön létre, a beteg osztályra történő felvételét megelőzően.

Az Ápolási osztály aktív orvosi ellátást már nem igénylő, de önmagát ellátni nem tudó, valamint a családi gondozást átmenetileg nélkülözők számára nyújt ellátást. Célunk, a betegek életminőségének javítása, illetve szinten tartása, és lehetőség szerinti rehabilitáció az egyéni szükségletekhez igazodóan.

Tehát ezen az osztályon azok vannak akik már nem szorulnak kórházi ellátásra, de az utó- gondozásukat a család nem tudja megoldani...

Mint mindenki hazámban tudja, az ún. elfekvőket váltja ki ez a lehetőség, mivel a kórházakban , -egyértelműen, ahogy a világon mindenhol...- gyógyító tevékenység folyik és nem utógondozás. .....

Persze ezeken a helyeken is elő fordulhatnak, akár rüh-fertőzések, csak nem úgy ahogy a vitaindító cikkben le van írva és eléggé hiányos információkkal.

Pl.: Az Ápolási Osztály ugyan a kórház épületében működik annak szerves részeként, de nem rendelkezik gyógyító tevékenységgel csak ápolási és utógondozási tevékenységgel, de fizetős, tehát profitot termelő. ( bérleti díj, orvos-igénybevételi díj, gyógyszerek, rezsi-díj...stb) amiknek a költségét a normatíva feletti részt a gondozottak fizetik meg.

Elnézést, hogy ilyen hosszú lére eresztettem a mondanivalómat, de a hozzászólók ezek szerint nem tudják azt amit én.... egy rövid példa: egy stadionban működő büfé se a stadion része. Így nem lehet egy kalap alá venni se a büfét a stadionnal, se a stadiont a büfével.... bármennyire is utálat tárgya az aki felépítette a stadiont.

Sajnálom, hogy a rüh-témától ily messzire mentünk.
 
Ha netalán mégis beérik a hosszú lappangási idő, akkor az embernél fürdetéssel 24 óra ( egy nap) alatt megszüntethető a rüh.... a ruhaneműeknél egy mosással, a megelőzés céljából...
Furdessel nem szunik meg.

Ha netalán mégis beérik a hosszú lappangási idő, akkor az embernél fürdetéssel 24 óra ( egy nap) alatt megszüntethető a rüh.... a ruhaneműeknél egy mosással, a megelőzés céljából...
 
Furdessel nem szunik meg.

Ha netalán mégis beérik a hosszú lappangási idő, akkor az embernél fürdetéssel 24 óra ( egy nap) alatt megszüntethető a rüh.... a ruhaneműeknél egy mosással, a megelőzés céljából...
Önmagában a fürdővíz valóban nem elég:
"A rühesség gyógyszertárban kapható chlor-ciclohexan tartalmú emulzió vagy zselé, ill. benzil-benzoát oldattal (Linimentum scabicidum) megszüntethető. Zuhanyozás után, majd fél órával később megismételve az egész testet le kell kenni a nyaktól a lábujjakig. A fertőzött bőrnek 24 órán keresztül bekenve kell maradnia, lemosás nélkül."
 
Nincs rüh a Szent Margit Kórházban

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó – közölte az intézmény.

Közleményükben azt írják, az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést. A decemberi, ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben. A fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

Jelenleg nincs rühes ember az osztályon. Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében.

(forrás: MTI)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

oxenden oxenden wrote on Jekatyerina68's profile.
Keresem a következő könyvet letölthető formában, vagy megvételre . Tudna valki segíteni? Köszönöm.
Címe:
Sírjak vagy nevessek ? Az emberi agy boldogságra hangolható.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordítást, szeretem ezt a sorozatot.
Nagy Attiláné wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Nagy Attiláné wrote on Ajuda67's profile.
Köszönöm a fordításaidat.

Statisztikák

Témák
36,891
Üzenet
4,493,323
Tagok
596,146
Legújabb tagunk
Bojóc
Oldal tetejére