Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Először is megköszönném mindenkinek az infókat. :)
A témával kapcsolatban még egy kérdésem lenne csak,hogyha tovább folytatom Magyarországon a tanulmányaimat a Bachelor degree letevéséig(jó egyetemen Budapest Corvinus(Közgáz)) akkor van e esélyem illetve lehetősegem ,hogy Mastert azt kint csináljam meg?Akkor kb. milyen különbözeti vizsgákat kell letennem ill.kb hányféléves ha van-e egyáltalán ilyenlehetőség? Hisz biztos vannak emigránsok,akik ilyenben gondolkodnak ill. ezt csinálják.Ha valaki tud erről részletesebben valamit kérem írjon ide pár sort.:)

U.I.:pedroh,a 10-12ezer/év csak a tandíj vagy a megélhetési költségeket is magában foglalja?(mert ez sajnos nekem nagyon sok,teljesíthetelen- 5-6 évig fizetnünk :( )

Az, hogy a magyar Bachelor degree-t elfogadják-e a Master programhoz, az adott egyetemtől függ. Elméletileg elfogadják, a Master mint többen is mondták, 1-2 év többnyire. Különbözeti vizsga általában nincs, felvételi viszont van, és a pénzügyes szakokon nagyon kompetitív.

Javaslom, hogy ha ilyesmiben gondolkodsz, böngészd végig az adott egyetemek adott szakjainak adott honlapjait, ill. az adott egyetemek School of Graduate Studies honlapjait. Csak ott találsz korrekt infót, egyetemenként változnak a követelmények ill. szabályozások.

Azt tudnod kell, hogy külföldi diákként (tehát ha úgy mész ki tanulni hogy nincs permanent resident státuszod) magasabb tandíjat kell fizetned és jóval kevesebb ösztöndíjlehetőséged lesz mint ha kanadai állampolgár/perm. res. lennél. Tehát a költségeid ennek megfelelően magasabbak lesznek.
 
Sziasztok. Párommal szeretnénk kiköltözni Canadába. Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyen esélyeink lehetnek illetve mik voltak nektek a tapasztalataitok. Én gépészmérnökként dolgozol 4éve (viszonylag jó helyeken -2munkahely- és közepesen jó referenciákkal) párom általános orvosként végzett és egy gyógyszeriparban dolgozik középszinten 1 éve. Nekem itthon van egy saját kisebb cégem is. Ezek alapján szerintetek mennyire fogadnak minket jól? Tudom, hogy elvileg nem fogadják el a magyar diplomákat de mi a helyzet a több éves szakmai gyakorlattal. Az sem érdekli őket? Van esélyünk azért arra hogy szakmában helyezkedjünk el mégha alacsonyabb pozícióban is? Vagy a szakmai háttér sem érdekli őlet. Van-e lehetőség, hogy az itteni diplománkat valahogy elismertessük canadában? Át lehet ezeket minősíttetni vagy külön vizsgát tenni belőlük. Merre felé érdemes a papírokkal elindulni? Ha kinn szeretnénk majd tanulni még akkor az egyetem hogy áll a diplománkhoz?
Másik témakör az lenne, hogy körübelül mennyiből lehet kijönni egy hónapban. Egy nagyon olcsóbb kategóriájú albérlet milyen árban lehet. olcsóbb helyen egy 50m2 köröli lakás. Egy hónapra az élelmiszer mennyiből jön ki kb? Persze nem úgy hogy minden nap étteremben eszik az ember és boltban a "ész" nélkül vásárol.
A közlekedés milyen árszinten van? Nem kocsira gondolok hanem sima tömegközlekedés.
Azt hiszem ennyi kérdés elég lesz egyenlőre:)

Előre is köszönök minden hozzászólást és tanácsot. Negtaív kritikát is szívesen fogadok mert nyilván vannak nehezségek is amikkel tisztában kell lenni.

Köszi
Gábor
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
picinyke gondban vagyok: szeretném még elcsípni az októberben induló képzést, de igazolnom kell, hogy van elég pénzem a teljes időszakra.

a pénz meg is van, de egy jó része itt nálam készpénzben, vagyis a bankom nem tudja igazolni. van ötletetek arra, hogy miként lehetne ezt igazolni, vagy esetleg innen hazautalni a forintszámlára? (utóbbit nem szívesen :) )
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
A kivándorláshoz szeretnék hozzászólni én 68000 ft keresek havonta és mégsem akarok elmenni ebböl a szép országból mert:szivet cserél aki hazát cserél :mondja a költö.


Ja. Meg Petofinek is ugy tele volt a toke a hozzad hasonlokkal, hogy telen mezitlab gyalog nekiallt kivandorolni onnan!
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedroh,

Utalgatni nem lenne jo otlet, iszonyatosan sokat veszitenel a tranzakcion.

1. probalj meg itt bankszamlat nyitni. Ez turistakent nem biztos, hogy menni fog. Ha igen, akkor sima ugy.

2. Ha nem megy, akkor keress egy kozjegyzot. (http://www.redsealnotary.com/) Ha a kozjegyzo elott kijelented, hogy van x ezer dollarod, akkor o ezt kb. $50-ert papirra veti, te alairod, o meg lepecseteli, es onnantol kezdve senki sem kerdojelezheti meg.

3. Ha jol emlekszem, az orszagba belepeskor kitoltendo papiron van egy kerdes, hogy van-e nalad x osszegnel nagyobb keszpenz/ertekpapir. Ha esetleg ezt kitoltotted, akkor ezt bemutathatod.

Mindezt azert csak esszel. A rendes, tisztesseges dolgozo emberek szinte nem is latnak keszpenzt, szoval a sok cash az gyanus lehet.
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
köszi a tippet, megpróbálom - azért van nálam ennyi cash mert bankszámlát akartam nyitni...

kiderült, hogy nem lehet, mert a 2 ID közül legalább egy kanadai kell hogy legyen, az meg nincs:rolleyes:
 

hope08

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdélyi honfitársamnak azt tanácsolnám ne dolgozzon idegen országban épitsük eggyüt magyarországot a cigány kissebség is elindult canadába a jobb életre vágyva majd hazajöttek .én mint magyar 68000 ft keresek havonta.mégsem akarok elmenni .


Nem tudom ha az uzeneted nekem celoztad de ha igen akkor legyszi tarsd meg a tanacsaidat magadnak vagy azoknak akik kikerik azt. Nekem ugyanis nincsen szuksegem a hozzad hasonlok tanacsaira.Amugy en Erdelyi vagyok ha jol ertem te meg Bp-i akkor melyik orszagrol is beszelsz? melyiket akarod te eppitteni? Mert en Kanadat fogom rovid idon belul.Neked jo epitkezest kivanok.:)
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedroh,

Ha csupan ez a bajod, akkor ez megoldhato, ugyanis jogositvanyt par oraba telik szerezni. Azt egyebkent is jol teszed, ha minel elobb elintezed, mert kesobb ezzel evi tobb szaz dollart sporolhatsz a biztositason.

http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/drvlicen.htm

Ha bemutatod a magyar jogsidat es atesel egy 10 perces irasbeli teszten, akkor kapsz egy G2 jogositvanyt. A konyvet amibol vizsgazni kell a postan lehet kapni, kb. 50 oldal.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy orszag akkor epul, ha az emberek sokat keresnek termelo munkaval, es azt mindet el is koltik, hogy masok is kereshessenek. Persze ha valaki 68 ezer forintot keres ES nem is akar tobbet, az nem valoszinu, hogy ezt kepes megerteni.
 

Pedroh

Állandó Tag
Állandó Tag
hmm múltkor néztem a jogsit, de ott is kértek volna 1 kanadai ID-t. ezen oldal szerint nem kell, akkor megpróbálom. viszont otthoni jogsim sincs, így kicsit hosszabb ideig tart majd :)

köszönöm a jótanácsokat
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére