Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Visszaolvastam a fórumot, sok volt a hasznos információ (és meglepett, hogy Bemese is hasonló cipőben jár, ráadásul nála is Mississauga az irány :)), de a véleményetekre vagyok kíváncsi, ill. ha valami segítséget tudnátok adni, azt is megköszönném.

A történetem XXI. századi love story, a barátnőmmel egy internetes fórumon ismerkedtünk meg, Mississauga-ban lakik. Fél évre rá eljött két hétre, ekkor már tudtuk, hogy valahogy ki kell jutnom Kanadába, mert annak, hogy ő költözzön ide semmi értelme.
Először a tanulói vízum+munkavállalói kombinációt néztük ki, de azt több szempontból is elvetettük- úgy döntöttünk, összeházasodunk.
Júniusban érkezik Mo-ra, az egyéves évfordulónkon megtartjuk az eljegyzést, majd augusztusban megyünk vissza együtt, és Torontoban házasodunk össze, 3 hetet leszek kinn, és szeptemberben jövök vissza. (nem lenne értelme kinn maradnom, munka nélkül, aztán átmenni az USA-ba hogy ne teljen le a legális tartózkodási idő, és visszamenni, hogy megint munka nélkül legyek amíg a papírokat meg nem kapjuk)

A papírokatat nem fogjuk tudni még intézni, amíg nem lesz főállása (még egyetemista, félállással, és hiába van meg az az összeg, amit a cic.gc.ca szerint ki kell termelni évente, az igazoltan jövedelemből kell hogy jöjjön össze havonta a bankszámlára.)Ill. ezzel együtt kell indítani a tartós letelepedési kérelmet is.
A kérdésem az lenne, hogy tudnátok valamit mondani mire kell nyomatékosan odafigyelni a procedúra során?

Magamról: 26 vagyok, itthon egy jó állásom van, ha nem találkoztunk volna, eszembe sem jutna kimenni. IELTS nem lesz probléma, anyanyelvi szinten beszélem az angolt.
A kapcsolatunkat hogy érdemes dokumentálni a papírokon? Közös családi fényképek adottak, útlevélben nyoma lesz hogy voltunk egymásnál, a papírokat pedig lehetséges, hogy a házasság után csak fél évvel fogjuk tudni beadni. Ha megkapom, akkor amíg nem találok normális állást, az anyjáéknál fogunk lakni.
Még egy dolog: tőle teljesen függetlenül jönnek az országba Ontarioban lakó rokonaim, esetleg az ő megemlítésük, "dokumentálásuk" járna valami előnnyel? Gondolom nem.
A kapcsolatunk teljesen egyértelműen nem érdekházasság (azt kivéve, hogy ez kell, hogy a legegyszerűbben és leggyorsabban kijussak) de ezt ki és hol fogja ellenőrizni a papírokon kívül? behívnak interjúra minket? és ha én még a papírok benyújtásakor Mo-n vagyok?

köszönöm szépen a válaszokat előre is!

Szia D-REX!

Nem Missisauga a cél, hanem Montréal egyik külvárosa kezdetnek, de Missisaugában van az a központ, ahol a szponzorálással kapcsolatos papírokat kiadják.

Nos, azért írom nyilvánosba amit mi tapasztaltunk, mert másnak is segítségére lehet. Szóval, teljesen hasonló a mi történetünk is, 2007 elején ismerkedtünk meg egy internetes fórumon és 2007 végén kezdett alakulgatni a kapcsolatunk, 2008 januárja óta vagyunk hivatalosan egy pár. Mi is sok mindennel próbálkoztunk, álláskeresés internetes honlapokon, személyesen is, tanulói vízum, de sajnos mindenhol csak zsákutcába futottunk, úgyhogy január elején Québec Cityben megkérte a kezem. Még valamikor 2008 végén voltunk ügyvédnél is, aki azt mondta, hogy ha megházasodunk, ha látják rajtunk, hogy rendszeresen tartottuk a kapcsolatot és vannak bizonyítékok is erre, akkor nem lesz gond. A bizonyítékok pedig közös fényképek, akár családi körben is, pecsétek az útlevélben, amelyek azt bizonyítják, hogy rendszeresen látogattátok egymást.

Jól tettétek, hogy a kinti esküvőt választottátok, mert jobban elfogadják mint a magyart, meg itthon sokkal bonyolultabb, bár sajnos még így is be fog tenni a magyar bürokrácia :(. Nem tudom, hogy egyházi, vagy polgári esküvőt szeretnétek-e, de érdemes tudni, hogy odakinn az egyházi esküvő egyenértékű a polgári esküvővel, tehát önállóan is megállja a helyét. Nekünk egyházi esküvőnk lesz, amelyhez a következő papírok kellenek: születési anyakönyvi kivonat; egy tanúsítvány, amelyben benne van, hogy nem vagy és soha nem is voltál házas meg opcionálisan a keresztlevél. Ezeknek eredetiben és hitelesített angol fordításban is meg kell lenni. A bonyodalom viszont a tanúsítvány kiállításánál lesz, hiszen azt innen az anyakönyvvezetőtől kell kérned, és ahhoz a párodnak hozni kell a születési anyakönyvi kivonatát, amelyet le kell fordíttatni az OFFI-nál, neked meg kell a születési anyakönyvi kivonatod, személyi igazolvány és lakcímkártya, illetve 5000 Ft illetékbélyeg. Ha ezek megvannak együtt a pároddal be kell mennetek az anyakönyvvezetőhöz, az felterjeszti a kérelmet az államigazgatási hivatalhoz, és elméletileg 1 hónap múlva megkapod a tanúsítványt (hihetetlen egyébként, hogy mennyit kekeckednek ezzel a magyar hatóságok).

Ha minden papír megvan, és elfogadták odakinn a kérelmeteket, 20 nap várakozási idő után összeházasodhattok, a házasság után pedig 1 nappal be kell adnotok egy report-ot, amit az adott tartomány visszaigazol (ez Québec-ben működik így, Ontarioban nem tudom, hogy van-e valami különbség) és utána a házasság érvényes lesz egész Kanadában.

Ezután megkezdheti párod a szponzorálási kérelem beadását, amit Missisaugában kell felterjeszteni és 1 hónap múlva onnan kap egy "dokumentumcsomagot", aminek az egyik felét neki, a másik felét neked kell kitölteni. Fontos, hogy ne felejts el az Idegenrendészetnél kérni egy kimutatást a bűnügyi nyilvántartásról (ez nem erkölcsi bizonyítvány, annál bővebb), itt kellenek majd a fényképek (az esküvőről is), a házasságlevél, és minden egyéb bizonyíték. Részedre két opció van, hogy hol adod be a papírokat: be lehet adni Kanadában azzal a feltétellel, hogy nem hagyhatod el az országot, amíg a kérelmedet jóvá nem hagyják, de viszont ha visszautasítanának, ebben az esetben nincs fellebbezés. Vagy beadhatod a papírokat Bécsben, ahol 4-9 hónap a feldolgozási idő, akár behívhatnak interjúra is, de attól nem kell félni, viszont ha visszautasítják a kérelmet, van fellebbezési lehetőség. Nagyjából ennyit tudok a dologról "dióhéjban" de még mi is kutatunk. Egyelőre még ott tartunk, hogy sikerüljön azt a nyavalyás tanúsítványt megszerezni, meg az esküvőt elintézni, utána meg jöhet a letelepedési kérelem. Mindenesetre ha megtudok akár én, akár a párom bármit is bővebben, szívesen megosztom bárkinek lesz szüksége segítségre ;) De ha ti megtudtok valamit, mi is szívesen vesszük majd.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Szia D-REX!
...
Nekünk egyházi esküvőnk lesz, amelyhez a következő papírok kellenek: születési anyakönyvi kivonat; egy tanúsítvány, amelyben benne van, hogy nem vagy és soha nem is voltál házas meg opcionálisan a keresztlevél. Ezeknek eredetiben és hitelesített angol fordításban is meg kell lenni. A bonyodalom viszont a tanúsítvány kiállításánál lesz, hiszen azt innen az anyakönyvvezetőtől kell kérned, és ahhoz a párodnak hozni kell a születési anyakönyvi kivonatát, amelyet le kell fordíttatni az OFFI-nál, neked meg kell a születési anyakönyvi kivonatod, személyi igazolvány és lakcímkártya, illetve 5000 Ft illetékbélyeg. Ha ezek megvannak együtt a pároddal be kell mennetek az anyakönyvvezetőhöz, az felterjeszti a kérelmet az államigazgatási hivatalhoz, és elméletileg 1 hónap múlva megkapod a tanúsítványt (hihetetlen egyébként, hogy mennyit kekeckednek ezzel a magyar hatóságok).

...
Egy tanács ha kint ha kintre kell fordíttatni:
Ott (nyugaton) azt sem tudják mi az az OFFI.
Ha elmész egy erre szakosodott fordítóirodához, az közjegyzői hitelesítéssel is sokkal olcsóbban megoldja.(és lesz rajta pecsét, notariat, szárazbélyegző meg minden ilyesmi), mert az OFFI visszaél a monopolhelyzetével és aranyáron dolgozik (M.o-n csak tőlük fogadja el a fordítást a "hivatal")
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
...hasonló a mi történetünk is, 2007 elején ismerkedtünk meg egy internetes fórumon

kösz a jótanácsokat mindenki nevében.

valszeg sokan szeretnének hasonló problémáktól álmatlanok lenni, de.... odáig el kell jutni.

ezek nevében is: áruljátok már el mik azok az "internetes fórumok" ahol ilyen komoly kapcsolatok birnak létrejönni.
 

Gripen911

Új tag
a csupan egyhazi eskuvo lehet Canadaban ervenyes lesz, de sehol mashol, ahol nem fogadjak el "csak" az egyhazi eskuvot,igy peldaul Magyarorszagon sem.
magyar ugyintezes (magyar anyakonyvi hivatal) nem fogad el mas forditast, csak az OFFI-forditast.
ha a magyarorszagon lako fel megy be, viszi be a papirokat egy megbizassal a masik kulfoldon elo szemely reszerol, mindent elintezhet.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
kösz a jótanácsokat mindenki nevében.

valszeg sokan szeretnének hasonló problémáktól álmatlanok lenni, de.... odáig el kell jutni.

Azért vannak egy páran, akik hasonló cipőben járnak ;) Bár ha téged nem érint, vagy nem érdekel, feel free to ignore us. Gigi leírta, hogyan kell.

ezek nevében is: áruljátok már el mik azok az "internetes fórumok" ahol ilyen komoly kapcsolatok birnak létrejönni.

Rengeteg van. Nemzetközi közösségi oldalak tele vannak velük, bár az, hogy a kapcsolat kialakul vagy sem, nem csak magától az adott fórumtól függ. Egyébként én nagyon sok jó fej, kinti magyar barátot is ismertem meg fórumozás útján :)
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
a csupan egyhazi eskuvo lehet Canadaban ervenyes lesz, de sehol mashol, ahol nem fogadjak el "csak" az egyhazi eskuvot,igy peldaul Magyarorszagon sem.
magyar ugyintezes (magyar anyakonyvi hivatal) nem fogad el mas forditast, csak az OFFI-forditast.
ha a magyarorszagon lako fel megy be, viszi be a papirokat egy megbizassal a masik kulfoldon elo szemely reszerol, mindent elintezhet.


Annyira nem hat meg, ha Magyarországon nem fogadják el, úgysem szeretnék itt maradni. Csak legyen meg az a nyamvadt tanúsítvány, aztán remélem nem kell már sokat vacakolni a magyar hatóságokkal utána ;)
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
yenkiknel ez sokkal egyszerubb, a latogatoba erkezo hzassagra lep az USA allampolgarral (vagy allando lakossal) es utana beadjak a bevandorlasi hivatalhoz a kerelmet. Amit 30napon belul valaszra meltatnak. Addig is a hazaspar egyutt tartozkodhat az orszagban.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
yenkiknel ez sokkal egyszerubb, a latogatoba erkezo hzassagra lep az USA allampolgarral (vagy allando lakossal) es utana beadjak a bevandorlasi hivatalhoz a kerelmet. Amit 30napon belul valaszra meltatnak. Addig is a hazaspar egyutt tartozkodhat az orszagban.

Meg azt hiszem náluk van egy ún. fiancé(e) visa is, tehát állítólag már akkor kimehet a párod, amikor eljegyeztétek egymást, nem kell megvárni az esküvő utánt. Szép is lenne, ha ez Kanadában is így lenne, de ott mindig is szigorúbbak voltak. Pont most olvasgattam a régebbi tanulmányaimat, abban benne van, hogy volt egy olyan időszak, amikor egyáltalán nem engedtek be senkit, aztán mivel bírálták őket, utána kezdtek engedni...
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Foonix, azt hiszem ez egy Neked való kérdés és egy NAGY köszönetet adnék érte, ha tudnál segíteni. (Nem szoktam gyakran magamat idézni...)

Talán ebben a témában a legaktuálisabb amit kérdezni szeretnék: egyik ismerősömnek csődbe ment a vállalkozása és a Széchenyi-kártyával felvett pénzt nem tudta visszafizetni, 12milliót. Tervezi, hogy Kanadában folytatja az életét. Lehetséges, hogy ez miatt nem kaphat vízumot ? Pl.: FSW vagy tanuló vizum. Mi a véleményetek ?
 

foonix

Kitiltott (BANned)
Foonix, azt hiszem ez egy Neked való kérdés és egy NAGY köszönetet adnék érte, ha tudnál segíteni. (Nem szoktam gyakran magamat idézni...)
Idézet:
Eredeti szerző Scot
Talán ebben a témában a legaktuálisabb amit kérdezni szeretnék: egyik ismerősömnek csődbe ment a vállalkozása és a Széchenyi-kártyával felvett pénzt nem tudta visszafizetni, 12milliót. Tervezi, hogy Kanadában folytatja az életét. Lehetséges, hogy ez miatt nem kaphat vízumot ? Pl.: FSW vagy tanuló vizum. Mi a véleményetek ?
talan nem artana mas terv utan nezni mert ettol meg az EU legsotetebb bugyra is jobb ... ITT NEM TUD ELBUJNI !!!
10 millio a limit a folott mar ki is adnak ha kernek ...
 

D-REX

Új tag
Szia D-REX!

Nem Missisauga a cél, hanem Montréal egyik külvárosa kezdetnek, de Missisaugában van az a központ, ahol a szponzorálással kapcsolatos papírokat kiadják.

Nos, azért írom nyilvánosba amit mi tapasztaltunk, mert másnak is segítségére lehet. Szóval, teljesen hasonló a mi történetünk is, 2007 elején ismerkedtünk meg egy internetes fórumon és 2007 végén kezdett alakulgatni a kapcsolatunk, 2008 januárja óta vagyunk hivatalosan egy pár. Mi is sok mindennel próbálkoztunk, álláskeresés internetes honlapokon, személyesen is, tanulói vízum, de sajnos mindenhol csak zsákutcába futottunk, úgyhogy január elején Québec Cityben megkérte a kezem. Még valamikor 2008 végén voltunk ügyvédnél is, aki azt mondta, hogy ha megházasodunk, ha látják rajtunk, hogy rendszeresen tartottuk a kapcsolatot és vannak bizonyítékok is erre, akkor nem lesz gond. A bizonyítékok pedig közös fényképek, akár családi körben is, pecsétek az útlevélben, amelyek azt bizonyítják, hogy rendszeresen látogattátok egymást.

Jól tettétek, hogy a kinti esküvőt választottátok, mert jobban elfogadják mint a magyart, meg itthon sokkal bonyolultabb, bár sajnos még így is be fog tenni a magyar bürokrácia :(. Nem tudom, hogy egyházi, vagy polgári esküvőt szeretnétek-e, de érdemes tudni, hogy odakinn az egyházi esküvő egyenértékű a polgári esküvővel, tehát önállóan is megállja a helyét. Nekünk egyházi esküvőnk lesz, amelyhez a következő papírok kellenek: születési anyakönyvi kivonat; egy tanúsítvány, amelyben benne van, hogy nem vagy és soha nem is voltál házas meg opcionálisan a keresztlevél. Ezeknek eredetiben és hitelesített angol fordításban is meg kell lenni. A bonyodalom viszont a tanúsítvány kiállításánál lesz, hiszen azt innen az anyakönyvvezetőtől kell kérned, és ahhoz a párodnak hozni kell a születési anyakönyvi kivonatát, amelyet le kell fordíttatni az OFFI-nál, neked meg kell a születési anyakönyvi kivonatod, személyi igazolvány és lakcímkártya, illetve 5000 Ft illetékbélyeg. Ha ezek megvannak együtt a pároddal be kell mennetek az anyakönyvvezetőhöz, az felterjeszti a kérelmet az államigazgatási hivatalhoz, és elméletileg 1 hónap múlva megkapod a tanúsítványt (hihetetlen egyébként, hogy mennyit kekeckednek ezzel a magyar hatóságok).

Ha minden papír megvan, és elfogadták odakinn a kérelmeteket, 20 nap várakozási idő után összeházasodhattok, a házasság után pedig 1 nappal be kell adnotok egy report-ot, amit az adott tartomány visszaigazol (ez Québec-ben működik így, Ontarioban nem tudom, hogy van-e valami különbség) és utána a házasság érvényes lesz egész Kanadában.

Ezután megkezdheti párod a szponzorálási kérelem beadását, amit Missisaugában kell felterjeszteni és 1 hónap múlva onnan kap egy "dokumentumcsomagot", aminek az egyik felét neki, a másik felét neked kell kitölteni. Fontos, hogy ne felejts el az Idegenrendészetnél kérni egy kimutatást a bűnügyi nyilvántartásról (ez nem erkölcsi bizonyítvány, annál bővebb), itt kellenek majd a fényképek (az esküvőről is), a házasságlevél, és minden egyéb bizonyíték. Részedre két opció van, hogy hol adod be a papírokat: be lehet adni Kanadában azzal a feltétellel, hogy nem hagyhatod el az országot, amíg a kérelmedet jóvá nem hagyják, de viszont ha visszautasítanának, ebben az esetben nincs fellebbezés. Vagy beadhatod a papírokat Bécsben, ahol 4-9 hónap a feldolgozási idő, akár behívhatnak interjúra is, de attól nem kell félni, viszont ha visszautasítják a kérelmet, van fellebbezési lehetőség. Nagyjából ennyit tudok a dologról "dióhéjban" de még mi is kutatunk. Egyelőre még ott tartunk, hogy sikerüljön azt a nyavalyás tanúsítványt megszerezni, meg az esküvőt elintézni, utána meg jöhet a letelepedési kérelem. Mindenesetre ha megtudok akár én, akár a párom bármit is bővebben, szívesen megosztom bárkinek lesz szüksége segítségre ;) De ha ti megtudtok valamit, mi is szívesen vesszük majd.

köszi, Ontarioban azért máshogy mennek a dolgok, oda nem kell tanúsítvány - azért mindenesetre terveztem megszerezni, az ördög nem alszik alapon.

Egy tanács ha kint ha kintre kell fordíttatni:
Ott (nyugaton) azt sem tudják mi az az OFFI.
Ha elmész egy erre szakosodott fordítóirodához, az közjegyzői hitelesítéssel is sokkal olcsóbban megoldja.(és lesz rajta pecsét, notariat, szárazbélyegző meg minden ilyesmi), mert az OFFI visszaél a monopolhelyzetével és aranyáron dolgozik (M.o-n csak tőlük fogadja el a fordítást a "hivatal")
köszönöm, ez nagyon hasznos info! gondolom ki lehet nyitni a pénztárcát, még nem jártam utána.
kösz a jótanácsokat mindenki nevében.

valszeg sokan szeretnének hasonló problémáktól álmatlanok lenni, de.... odáig el kell jutni.

ezek nevében is: áruljátok már el mik azok az "internetes fórumok" ahol ilyen komoly kapcsolatok birnak létrejönni.
Mi egy zenei fórumon "találkoztunk", és teljesen véletlenül alakultak így a dolgok. Azt hiszem elég ritka az ilyen.
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Foonix,
nem fogalmaztam pontosan, szándékában áll visszafizetni hiszen mást nem tehet és NEM elbújni akar. "Csak" kijutni K.-ba és onnan fizetné vissza. Ha jól tudom akkor a bankszámla alapján bárhol megtalálják.
Szóval ez a tartozás X bank felé, befolyásolhatja-e bármilyen vízum megszerzését ?
 

gubrita

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintetek hogyan lehet megoldani azt,ha 2 magyar akar összeházasodni Mo-on,de ugye ezt 1 hónappal előtte be kell jelenteni személyesen,viszont az egyik fél kint dolgozik K-ban és csak 2 hétre jön haza a nyáron?
 

foonix

Kitiltott (BANned)
Foonix,
nem fogalmaztam pontosan, szándékában áll visszafizetni hiszen mást nem tehet és NEM elbújni akar. "Csak" kijutni K.-ba és onnan fizetné vissza. Ha jól tudom akkor a bankszámla alapján bárhol megtalálják.
Szóval ez a tartozás X bank felé, befolyásolhatja-e bármilyen vízum megszerzését ?
Nos ami lejott a leirtakbol az NEM volt FELREERTHETO
abbol az jott le amit irtam !!!! --- elbujni ---
1/ szandekaban all ... -- tehat MOST nem torleszti ?!?!
...az ember feltetelezi ,hogy minimum annak az orszagnak a torvenyevel tisztaban van ahol el ...
ergo ; tudja ,hogy 10 millio nem torlesztett tartozas eseten az elso amit ervenytelenitenek magyarorszagon az az utlevel !!
ebbol kifolyolag jo esellyel NEM TUD Magyarorszagon
repulore szallni /ami nem zarja ki ,hogy masutt sem, ha van utlevele es jo sok szerencseje /
2/ csak kijutni Canadaba
ez is beszedes ... mivel legalis kitelepulo lehetosege NINCS ,igy szamomra egyertelmu a kijovok es ITT FELEJTEM MAGAM szituacio
3/ innet fizetne vissza
HOGYAN ???
legalisan betelepulni a Melitta altal leirtak miatt
nincs eselye ... NINCS TISZTA LAP !!! + 36-48 honap
az igerem-fogadom meg hiszekegy kerdese ...
diakkent max . jo ha magat fenttartja nem am egy torleszto reszletet is ...
ittfelejtven magat marad a feketemunka ...?!?!
... de ehhez minek vizum ??? Magyarorszag MEG
NEM VIZUMKOTELES ...

Ha ez a valaki MAR BAR listas max. megszokhet
/de NE Canadaba innet visszadjak /
vagy fizet ,ha nem tud ,vallalja annak osszes varhato odiumat !!!!
Ha meg nem BAR listas elviekben kaphat ilyen-olyan vizumot , de azzal szamoljon 10 millio folotti tartozasert mar kiadatast kernek es KI IS ADJAK !!
a 12 millio pedig buntetokamatokkal
ami a napi alap bankkamat ketszeres szorzata
igen gyorsan elmelkedik !!!! --- az egig ----
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Foonix,
egyszerű a kérdésem: vizum elbírálásnál amikor a követség ellenőrzi az illetőt, lehet negatív az elbirálása, ha esetleg mindenben meg is felelne ?
Ne gondolj fekete munkára, kintragadásra.
 

foonix

Kitiltott (BANned)
Foonix,
egyszerű a kérdésem: vizum elbírálásnál amikor a követség ellenőrzi az illetőt, lehet negatív az elbirálása, ha esetleg mindenben meg is felelne ?
Ne gondolj fekete munkára, kintragadásra.
lehet !!! - es meg magyarazatot SEM KOTELES ADNI !! - fellebbezes NINCS !
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Hú de gyors vagy :) köszi !
Lehet vagy lesz is ? Bár nyilván nem vagy government officer, hogy pontosan kielégítsd a kiváncsiságom...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére