Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Amphenol

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem mielőtt vallásosak lennénk és megpróbálnánk a választott / szüleinktől örökölt vallás szerint élni , előtte meg kellene próbálni ember módjára élni ....

Arra emlékeztet ez engem , hogy mikor tanulóként TV szervízben dolgoztam anno 20 éve ... jött egy mérnök a felnőtt dolgozókat videomagnóra továbbképezni .... pár perc beszélgetés után azt állapította meg , hogy először a televíziót kellene tanítani ...
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
.
Lehet,hogy a meditálást is tiltja a biblia?? Erre a kérdésre viszont kiváncsi lennék.
Ha szépen kérlek válaszolnál rá?
szeretettel:Éva
Az attól függ, hogy mit értesz meditáció alatt. Ha elmélkedést értesz alatta, azt nem tiltja a Biblia, hanem kifejezetten ösztönöz rá, mivel az elmélkedés nem más, mint a gondolkodás, a dolgok átgondolása. A módosult tudatállapotok azonban, függetlenül attól, hogy drogokkal, alkohollal, imával, jantrával vagy technikai gyakorlatokkal érik el, rendkívüli mértékben sebezhetővé teszik az embert a szellemi lények számára.

Tudod, akik ettek már mérges gombát, de túlélték, azt mondják, hogy ugyanolyan finom, mint az ehető gomba. Pedig az ember ízérzékelése minden nap tréning alatt van, mégsem segít ennek az eldöntésében, mert ez túlmutat az ízérzékelés által érzékelhető tényeken. Mégis sokan gondolják hasonlóan, mint Te, hogy amennyiben olyan erőt tapasztalnak, ami kellemes, vagy jótékony hatást fejt ki, az automatikusan Istentől van. A Biblia szerint a betegségek a bűn következményei a természetben, a bűn pedig a Sátán által létrehozott valóság. Gyakorlatilag a betegség a Halál követe,a Halál hatalmának az indikátora. Mivel a Halál a Sátán legfőbb angyala, ezért minden betegség is a Sátán fennhatósága alatt van, vagyis rárakhatja arra az emberre, aki a tekintélye alatt van, de le is veheti róla, ha érdekében áll.

Isten úgy gyógyít , hogy felszabadítja az embert a bűn uralma alól, ezzel pedig a sátáni uralom alól is. Ez után jön a hitünk mértéke szerint a gyógyító kenet, és meggyógyulunk. A hit tárgya pedig az Ézsaiás 53,3-5, a Máté 8,17-18 és az 1Péter 2,22-24, ha már gyógyulásról van szó, vagyis, hogy Jézus nem csupán a bűneinket, hanem a betegségeinket is elvette, így az Ő sebeiben meggyógyultunk. Az Istentől való gyógyító kenet mindig Jézus Nevében működik, és nem módszereket, technikákat vagy embereket állít a középpontba, hanem Jézust. Jézus azt mondta, hogy akit Isten küldött, az az Isten Beszédeit szólja. Vagyis, ha valaki nem szólja Isten Beszédeit, az lehet bármennyire is szimpatikus ember, de nem Isten követe.

Az ember a szeme előtt való dolgokra figyel, azok viszont becsapják. Azt gondoljuk, hogy a gonoszt arról lehet megismerni, hogy csúnya, torz és ellenszenves. Ha így volna, nem tudnának megélni a csalók, akik az esetek túlnyomó részében szimpatikus, művelt, tiszta és jól öltözött emberek. Ez sok naiv embert meg is téveszt, akik csak utólag jönnek rá, hogy abban a kedves, aranyos emberben egy ragadozó lapult. A szellemi lények ennél sokkal ügyesebbek. Először is ismerik az ember múltját és a jelenét, ismerik a leggyengébb pontját, tudják az idejét, hogy mikor a leggyengébb és ott és akkor támadják meg. Ez sok esetben csalogatással kezdődik, de ha az ember enged, akkor előbb-utóbb csattan a zár, és ekkor mutatják meg a valódi természetüket, amikor már nem áll érdekükben színészkedni. Sok embernek kell megtérése után megszabadulnia azoktól a szellemi lényektől, akiknek tudatlanul adták át magukat, de akik maguktól soha nem engedik el az embert, csak ha egy náluk hatalmasabb erő kényszeríti őket. Nem egy esetben jutottak el némelyek megtérés előtt odáig, hogy társalogtak ezekkel a lényekkel, de semmire sem jutottak megtérés után, amíg Jézus Nevében ki nem lakoltatták ezeket a szellemeket az emberből. Ha ez megtörténik, akkor újra szabadok és boldogok lehetnek.

Már többször említettem a démonológiáról szóló könyveket, amelyeket olyan emberek írtak, akik sok olyan emberen segítettek, akiknek szellemi lényekkel volt problémájuk. Ha az ember elolvassa ezeket, akkor kijózanodhat. A baj az, hogy sokan szeretik a meséket, de nem szeretik a valóságot.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steven3
-
Irországban egy fontos törvényhozásrol volt szo, hogy eltörlik a házasság felbontását engedélyezö törvényt vagy sem. A szentéletü Mutter Terese pedig megprobálta a "jo hirnevével" befolyásolni a választásokat.
-
Nem tudom, hogy fiu vagy vagy lány, de képzeld el, hogy holnaptol kezdve odalennél kötve egy részeges marhához akinek tegnap "örök hüséget" fogadtál. Képzeld el, hogy nem tudnál egy szerzödést felbontani mert az "isten" allitolag azt nem veszi jo néven. Hol élünk a középkorban?
-
A demokrátia a legnehezebb államforma de nincs jobb nálla. Ezt nekünk magyaroknak kéne tudni a legjobban.
-
A vallásos emberek nem szeretnek gondolkodni. Ez már többször nyilvánvalová vált itt a forumon. Ti a tiszta igent vagy nemet szeretitek. Ilyen nincsen kedvesem. Az élet az a döntések "gyötrelméböl" áll. Nichts Ur és szolga.
-
Hagyd a fenébe már a bibliával valo érvelést, probáld meg a saját eszedet használni. En sem a Harry Potterböl érvelek ha veled beszélek. Mondjál olyan dolgokat amit észérvekkel beláthatunk. En is kitudok kapni a bibliábol idézeteket amiböl pont az ellenkezöje derül ki mint amit te mondasz.
-
A házasság felbonthatatlansága egy "ethikailag elvetendö erkölcstelen szerzödés". Képzeld el, hogy kibérled a házad és nem tudsz a bérlötöl soha megszabadulni. A házasságok egy különleges állapotban jönnek létre. Amikor fiatal vagy és az eszed a seggedbe van. Ilyen a biologia. Ha az évek alatt nem tudtok összeforrani akkor semmi értelme egymás életét (különösen ha gyerek van) tönkretenni.
-
Nemrég még olyanok voltak a törvények (az egyháztol legalizált), hogy a lakásodban félhalottra verhetted a feleségedet, még a rendör sem törte rád az ajtot. Az anyut az ágyra dobtad és megdugtad. A Tisztelendöur pedig azt mondta a gyontatoszékbe a nönek, hogy "nincs mitt tenni, asszonyi kötelesség". En ismerem a praxist.
-
Az egyház csak akkor oldja fel a házasságot ha az "aktus még nem történt meg" tehát szüz vagy mint az Isten anyja. A katholikus szexualmoral egy valami szörnyüség.
-
A 80-as években Ausztriában még életben volt egy olyan törvény, hogy házasságtörésnél pénzbirságot kellett fizetni mint a tilosban valo parkolásért.
-
A terhességmegszakitásrol. Egy fél evszázada sincs, hogy az iskolákban van szexualis felvilágositás. A szülöknek még ma is irásban kell engedélyezni, vallásos emberek néha kérnek felmentést a gyerekük számára vagy teljesen otthon tanitják a gyereket.
-
A szexualitás az élet legnagyobb csodája amit a vallások a mocsokba huznak. Tapsolnak ha házaságot köt valaki, tapsolnak ha megjött a gyerek csak a bünös szex ne lenne közbe.
-
Az élet azért van, hogy kiélvezzük és ehez hozzá tartozik a szexualis szabadság. Egy felvilágosult nö nem fog a saját testével felelötlenül bánni és "kapartatni" hébe hoba, hacsak a férfiak nem kényszeritik öket erre.
-
Egy ember aki odáig eljutott, hogy bio-produktokat vásárol, kerüli a rákos betegséget okozo anyagokat az fog magára vigyázni, ahoz nem kell Pápai tanácsadás.
-
A nöi emancipatio mindig is egy tüske volt a vallások szemében. Alig 100 éve, hogy az elsö nö elvégezhetett egy egyetemet mert a férfi-társadalom öt meggátolta. A 70-es évek elején németországban egy nö nem kaphatott jogositványt a férje beleegyezése nélkül. Nem csoda ha "kapartatott" mert a férfi megparancsolta neki. Egy vénlánynak nem volt anyi jövedelme, hogy megéljen belölle.
-
Emancipált nök jobban tudják, hogy mit csináljanak a testükkel mínt az aggastyán Pápa aki talán még a saját pöcsét sem merte megnézni. mégis kompetensnek érz magát a nöknek a szexualis tanácsokat adni.
-
Szivesen kikeresem neked a Spiegel cikket ahol konkret esetben bebizonyosodott, hogy Mutter Terese által gyüjtött pénz nagy része egy Pápai kontora lett átutalva. (3,5 millio DM-böl csak 300 000 DM-et tudtak igazolni) Az egész aparátus ingyen dolgozik, a helységek ingyen vannak hol van a pénz? Minden segédszervezetnek kötelessége a nyilvánosság elött elszámolni a költségvetéssel. Miért nem teszi ez a rend? Semmi rágalom nincsen benne. Nevezz nekem egy jotékonysági segélyszervezetet, 24 orán belül beszerzem neked a költségvetésüket. Ez nem kunst.
-
Nem értem miért nehéz felfogni a problémámat az asszonysággal. A szegénység, a szenvedés a fájdalmak azok dolgok amiknek az okát kell szüntetni és nem pedig Istentöl kapott "adomány" az ut az Istenhez.
-
A Föld a "siralom völgye", az élet csak elökészület a tulvilágra. Milyen görbe gondolatok ezek?
-
Egy vallás ahol a szenvedés elviselése egy erény az perverz !!!
-
"Ma én jövök a menyországba" áll csalogatolag a hullakamra bejáratánál,
-
Ez beteges elmére vall! Arrol nem is akarok beszélni, hogy az össze inndiai, aki a növérek kezén ment keresztül, akarta nem akarta meglett keresztelve az utolso pillanatban. Zakkk.
-
A legtöbb segitséghez nem kell mags foku orvosi felkészültség de ha a rend, akinek anyi pénze van nem gondoskodik az alkalmazottak kiképzéséröl az egy mulasztás. Az nem elég ha egy növér feltudja adni az utolso kenetet.
-
Egészségügyi bizonyitvány nélkül még fagyit sem árulhatsz függetlenül attol, hogy a kuncsaftnak van lakása vagy hajléktalan.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a szex fájdalommal és szenvedéssel járna, biztos támogatná az egyház.
De minden, ami jó az embernek, az alantas.
Nem azt mondta a Feljebbvaló, hogy "szaporodjatok és sokasodjatok"?

de ne élvezzétek és legyen bűntudatotok :)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy vallás ahol a szenvedés elviselése egy erény az perverz !!!
-
"Ma én jövök a menyországba" áll csalogatolag a hullakamra bejáratánál,
Itt csak a kényszerű elkerülhetetlen szenvedésekről van szó!Amiszerint,az élet nehéz szakaszai értelmet hordozhatnak.
Nem pedig arról,hogy keressük a szenvedést.Látod ezt te sem akartad átgondolni,itt is kéne a saját fejed használni.
A másik pedig az ,hogy egy menthetetlen ember számára,érthetően vígasztalás lehet,hogy a mennyország várja,és nem a kukacokat fogja táplálni .
A "marhával "kapcsolatban,pedig a biblia tanítása szerint,(nem a katolikus e.tanítása szerint)tegyen mindenki a hite békessége szerint.Nincs erre merev törvény Jézus tanításai szerint.A házasságnak megvannak a szükséges feltételei,ami ha nincs meg,nem működik.Most nem tudom tovább fejtegetni...
De meg kell értened,hogy vissza lehet élni a válással!Ezt nyugodtan ismerd el,ettől még nem leszel keresztény.....;)
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Kedves Ionon!
Örülök, hogy legalább meg tudtalak nevettetni.Tudod,hogy a nevetésnek egészségvédő szerepe van?Egészségvédő például tüdőnkbe bekerülő oxigéntartalom.A vérben a stresszhormonszint csökken,az immunaktivitás fokozódik,a természetes ölősejtek száma megnő. A nyálban az immunglobulin A szint megnő,és a nevetést követően egy órán át magas szinten marad.Kedvezően fokozódik a vérkeringés is és fokozódik az endorfin(örömhormon)-termelése is.De jó hatással van a nevetés a bélrendszerre is.
Én úgy látom,hogy neked nem Jézussal és az Ő tanításával van bajod,hanem a követőivel. Valószínűleg megbántott valaki,és ezt kivetíted másokra. Veled még nem történt meg, hogy mondtál valamit,de mások kiforgatták a szavaidat? Attól te még jót mondtál,csak az emberek rosszul értelmezték,vagy a maguk hasznára kiforgatták?Igen, van olyan ember "aki bort iszik és vizet prédikál",de attól még amit Jézus tett és mondott igaz.Ha nem lenne igaz,kétezer év után nem beszélgetnék még róla.Ezért szoktam mindig azt mondani,hogy vissza a forráshoz!
Szeretettel:Nórika
Tudod kedves addig tetszelegsz az OK-OKOZATISÁGBAN ameddig akarsz, de soha nem lesz IGAZAD. A tudatosságban nincsenek korlátok, nincs karma, reinkarnáció, ok-okozatiság sorolhatom tovább, ezek csak azért tudnak még élni hogy elodázd a FELELŐSSÉGEDET a tetteidért és a nem tetteidért, egód életetéséért vannak. Bántás hisz te magad bántod magadat (tükör elv). Mára élsz abban amit a hited tett az emberiséggel ezért imádkozol hogy minden maradjon így ahogy van, a testért eladtátok a lelkiismereteteket, léleknélküli vallássá lettetek, de van kiút mindig soha nem késő, de ehhez ébredned kell és látnod mit tettek a vallásod emberei jézus nevében az emberiséggel, amíg nem ébredsz erre rá miről is beszélek neked. A semmiről:confused:

Kedves Ernoe!

Isten szabad akaratot adott nekünk.
Mi választjuk meg,hogyan élünk vele,mit teszünk,vagy éppen nem teszünk.

Mig gyűlölet és harag uralkodik az emberek szivében,és saját felelősségét hatalomvágyból másra háritja,addig megbékélés sem várható!
És erről egyedül az ember tud tenni!!

Imával elő tudjuk segiteni,hogy békesség legyen az emberek szivében!

Ez olyan,mint a családban a gyermeknevelés.Lehet szép szóval is nevelni,tanitani,de lehet szigorúan,konokan,és ridegen is.Azt hiszem az első nevelési mód a hatékonyabb (hosszú távon).

kiegészités..
A gyűlölet által mi magunk teremtjük azokat az eseményeket,amiről irtál kedves Ernoe.
Ez a kollektiv "tudattalan" tett!
-
Imával a halált hozod vissza emlékképként elmédbe mert újra lejátszod azt a sok gyilkolást amit a hittestvéreid elkövettek az emberiséggel szemben, miért is egód tudja. Nincs kollektív tudattalan mert ez is egó, mert ki mondja hogy pont az vagy amit elvársz magadtól magadért, mert vala az írás akkor igaz is. Hát nem igaz neked kell megtalálnod a helyes utat, és nem ima mormolásában fogod megtalálni, hanem ott találod meg ha kardélre akarsz tenni valakit és a szemében meglátod önmagadat, hogy te is lehetsz az a valaki, és nem indulsz el ilyen hadjáratba a vallásodért. Igaz akkor kiközösít a társadalom amiben élsz nem lesz munkád és a gyermeked ha beteg lesz nem segít rajtad senki (ez a jézusi szeretett ne továbbja)éhen dögölsz a kutyát sem érdekli, nem hogy a régen eldobott vallásod embereit.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt csak a kényszerű elkerülhetetlen szenvedésekről van szó</B>!Amiszerint,az élet nehéz szakaszai értelmet hordozhatnak. Nem pedig arról,hogy keressük a szenvedést.Látod ezt te sem akartad átgondolni,itt is kéne a saját fejed használni.
Kedve Steve3
-
Te nagyon elbagatelizálod a dolgot. Nem hallottál még a Gyümölcsoltó Miasszonyunk Vezeklőinek a Kongregációjárol?
-
Hagy emlékeztesselek arra, hogy vannak szerzetesrendek akik koporsoban alszanak, számtalan szerzetes korbácsolja magát vagy a ruhájuk alatt tövisel kirakott övet hordanak...
-
Nem exotikus izlámhoz tartozo rendekröl beszélek akik ezt a nyilvánosság elött teszik, hanem magyarországon is levö rendekröl akik bezárkoznak a cellájukba és "privát" kikorbácsolják magukat. Megvagyok lepve, hogy te mint vallásos ember nem tudod, hogy a "szimbolikus" kikorbácsolás selyem-zsinorral csak a 60-as évektöl van megengedve.
-
Sokan egyéni szorgalombol megmaradtak a szigorubb reguláriáknál. Hogy milyen fontos szerepet játszik az önsanyargatás a keresztény vallásban azt mutatja a nemgég elhunyt és máris szenté avatott Pio Atya esete.
-
pater_pio.jpg

-
Mi már beszéltünk itt kakát evö apácárol is az Illuminati cimü könyv megjelenése idelyén. Csak lapozz vissza. Mér nem emlékszem fejböl az apáca nevére, aki ezuton probálta megközeliteni Jézus szenvedéseit, a megalázást.
-
A másik pedig az ,hogy egy menthetetlen ember számára,érthetően vígasztalás lehet,hogy a mennyország várja,és nem a kukacokat fogja táplálni .
Honnan tudod, hogy vigasztalás vagy fenyegetés? Lehet, hogy megrontod az utolso pillanatát a haldoklonak mire föl a betegsége még kronikusabb lesz.
-
Ha én meghalok akkor szeretnék nyugalomba vonulni és nem "Christmas In Heaven" ünnepelni
-
<IFRAME title="YouTube video player" height=390 src="http://www.youtube.com/embed/QmZYIyySxPE" frameBorder=0 width=640 allowfullscreen></IFRAME>
-
A menyország mese is egy perverz dolog. Modjuk azt, hogy "rossz" voltál akkor egy fenyegetés Ha teszem azt elhiszed, hogy a szüzlányok várnak rád az égben, akkor mi tartson téged itt a földön.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Te nagyon elbagatelizálod a dolgot. Nem hallottál még a Gyümölcsoltó Miasszonyunk Vezeklőinek a Kongregációjárol?
Hagy emlékeztesselek arra, hogy vannak szerzetesrendek akik koporsoban alszanak, számtalan szerzetes korbácsolja magát vagy a ruhájuk alatt tövisel kirakott övet hordanak...
Nem exotikus izlámhoz tartozo rendekröl beszélek akik ezt a nyilvánosság elött teszik, hanem magyarországon is levö rendekröl akik bezárkoznak a cellájukba és "privát" kikorbácsolják magukat. Megvagyok lepve, hogy te mint vallásos ember nem tudod, hogy a "szimbolikus" kikorbácsolás selyem-zsinorral csak a 60-as évektöl van megengedve.
Sokan egyéni szorgalombol megmaradtak a szigorubb reguláriáknál. Hogy milyen fontos szerepet játszik az önsanyargatás a keresztény vallásban azt mutatja a nemgég elhunyt és máris szenté avatott Pio Atya esete.
Kedves Ernő!

Ha már kereszténységről beszélünk, akkor azt is vedd figyelembe, hogy ez azt jelenti, hogy krisztusi, ha nem megyünk bele mélyebben a szó boncolgatásába. Azt pedig, hogy mi az, ami valóban krisztusi, azt onnan tudhatjuk meg, hogy megnézzük, hogy maga Krisztus mit tett és mit mondott. Ha ez megvan, akkor meg kell nézni, hogy mit ír a követőiről a Biblia, ami a keresztény hit alapja.

Ha ismernéd a Bibliát, legalább az Újszövetséget, akkor meglátnád azt az áthidalhatatlan szakadékot, ami Krisztus valódi követői és az általad példaként említett aszkéta mozgalmak között van. Hogyan teheted felelőssé Jézust vagy a Bibliát azokért a gyakorlatokért, amelyeket Jézus sem nem tett, sem nem utasított rá, és amik nem a Bibliából származnak?

Sehol a Bibliában nem találsz gyümölcsoltó vagy eketiltó boldog asszonyt, miasszonyunkat, nagyasszonyunkat, kisasszonyunkat, szent szomorú szűzet, vérzó madonnát, de nem találsz természetfeletti módon ejtett sebeket sem senkinek a kezén vagy a lábán. A Biblia szerint a Jézus Krisztusban hívők szentek, bár még a megszentelődés folyamata, nem ment teljesen végbe, de elkezdődött bennük, és ezt Isten végzi el az emberben, és nincs szükség semmiféle avatásra vagy beavatásra.

Aki önmarcangolásban él és gyötri a testét, az nem hisz abban, hogy Jézus Krisztus a bűneiért halt meg és a megigazulásáért támadt fel, és hogy a bűnbocsánatot hit által lehet átvenni Istentől. Ezek a keresztény hit alappillérei, amelyek elválasztják a keresztényeket a vallásos emberektől, ami persze Neked egyre megy.

Egyébként megjegyzem, hogy azok a nőcik ott a videón egészen biztos, hogy nem szüzek.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a szex fájdalommal és szenvedéssel járna, biztos támogatná az egyház.
De minden, ami jó az embernek, az alantas.
Nem azt mondta a Feljebbvaló, hogy "szaporodjatok és sokasodjatok"?

de ne élvezzétek és legyen bűntudatotok :)
Mintha jártunk volna már ezen a helyen...

Egy régi mondás szerint, ha egy hordó nemes borba öntünk egy üveg szennyvizet, akkor lesz egy hordó szennyvizünk. De ha egy hordó szennyvízbe öntünk egy üveg nemes bort, megint csak egy hordó szennyvizet kapunk. Vagyis a végtermék minősítését nem az határozza meg, hogy a nemes bor és a szennyvíz milyen arányban keveredik, hanem az, hogy a szennyvíz benne van-e, vagy nincs.

Ahogyan sok kívülálló idézgeti a keresztény tanításokat, hasonló ahhoz, mintha a nemes bor és szennyvíz keverékét mutogatnák. A szennyvizet azonban szintén kívülállók - akár ők maguk - öntötték bele ilyen vagy olyan arányban. Ez azonban csalás, a bizonyíték manipulálása.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
En nem akarom megtiltani, hogy olvassad a Bibliát, én csak arra hivom fel a figyelmedet, hogy a bibliában a mult áll és nem a jövö. A biblia nem több mint egy mythos, egy fabula és ennek megfelelöen kell kezelnünk.

Kedves Ernő,

A hozzászólásaid nem arról szólnak, hogy Te hogyan kezeled a Biblia szövegeit, hanem arról, hogy nekünk hogyan kell kezelnünk. Nem a bibliai szövegek értelmezéséről vagy megítéléséről beszélsz, hanem arról, hogy véleményed és az általad képviselt eszmerendszer szerint a vallások /minden vallás/ az emberiség kárára van, és itt lenne az ideje, hogy el legyenek törölve. Ez több mint a vallásokról alkotott egyszerű vélemény vagy figyelemfelhívás.
Ionon véleményével nem szálltam vitába, mert értem, hogy az érzelmei honnan erednek és nincs jogom megítélni, vagy tanácsot adni neki.
Amit Te képviselsz az viszont sokkal több és Dawkins írásait olvasva azt is megértettem, hogy mire használod a "Pro Darwin"-t.

Szerintem nem a humánum határozza meg írásaidat, hanem a diktátum.

Milyen terveket furna meg egy halott II. János pápa?


Nagyon vicces Ernő, de nem ezt írtam, hanem a következőt:

" Talán félnek egy "másik" II. János Pál pápa erejétől, ...."

II. János Pál szerepét, kapcsolatát a szocializmussal és annak bukásával mindenki ismeri. A dolgok nevetségessé tételét és a lejáratókampányok lényegét ..... értjük, ahogy Te is érted.

Ö volt aki több szentett "csinált" az uralkodása idelyén mint az elmult evszázadok összesen. Az egyetlen értelmes dolog amit felvethetek neki, hogy elismerte, hogy a Föld forog.
Ezt talán a "szellemi frisseségének" köszönhetjük, a legtöbb pápa akkor kerül megválasztásra amikor az emberek többsége nyugdijba megy.

A véleményed szerint a Pápa csak egy nevetséges figura, de mi is van a Te oldaladon? A humanizmus, a gyerekek és anyák védelme, a nők egyenjogusága ..... Céljaidat ismerve, nekem viszont ez a demagógia a nevetséges. Kiemeltem, hogy a demagógia és nem a humanizmus vagy a felsoroltak. Csak, hogy ne értsd félre. kiss

Beidézem neked a Wiki-ből, tudod én csak ezt olvasom, ezt is csak magyarul.

"A demagógia retorika azon fajtája, amely az érzelmekre és az előítéletekre próbál hatni. A politika és a politológia egyaránt használja, általában tetszetős, részigazságokon, vagy irreális elképzeléseken alapuló politikai programok vagy kijelentések rosszalló (pejoratív) megjelölésére. Számos jelzős szerkezetben is előfordul, attól függően, hogy a politika vagy a kijelentés mely területre vonatkozik (például szociális demagógia, faji demagógia, osztálydemagógia)."

Ha az emberiség leragadt volna a vallásos világnézetnél akkor a nök még a mai napig is odalennének láncolva a tüzhelyhez, nem lennének többek mint keltetögépek akiknek a "legnagyobb erényük" a szüzesség, az országokat pedig degenerált monarchok irányitanák "isteni megbizásbol".

Látod Ernő, ez a demagógia amit itt fent leírtál.

Semmi meglepö nincsen ha az elveimben humanista képviselök állásfoglalását véled felismerni. Eddig sem csináltam titkot abbol, hogy naturalista modon szemlélem a világot és emberorientált vagyok.

A mozgalom ugye, Mynga Futrell és követői... Te burokban éltél ott nyugaton, vagy csak a jólét.... Én a magam részéről nem tartanék emberközpontúnak olyan mozgalmat és világképet, amibe az emberek túlnyomó többsége nem fér bele.

Hogy nem vagy templombajáro azt nem kell hangoztatnod, látom a hozzászolásaidbol, hogy nem sokat értesz hozzá.


Én pedig hangoztatnám, mert nem gyanúsíthatsz azzal, hogy a vakhit elvette az eszemet. Isten létezését és megtapasztalását nem vallási pefolyás, vagy ahogy nevezni szoktad, "lelki nyomorékok" hatására ismertem meg. Teológiai vitákba nem is szoktam beleszólni, mivel nincs jogom képviselni egyik felekezetet sem. A másik indok, amiért megjegyeztem, mert nekem nem jelent hitbéli lelkifurdalást, ha válaszolok neked. Az egy nagyon igazságtalan mérkőzés, amikor tudod, hogy a másik keze meg van kötve. Ernő, az én kezem nincs megkötve.

Te valoszinüleg egy a "kommunizmusban" felnött ember vagy aki csak anyit fogott fel a történelemböl, hogy volt egy igazságtalan rendszer amiben elvették a vallások privilégiumait és az most megszünt.

Igazad van, valóban nem a hippik közt nőttem fel és ezért megtanultam, hogy az embereknek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak. Az élet értelme nem csak abból áll, hogy én jól érezzem magam.

A kommunizmus pedig nem csak az emberek vallását vagy vallások privilégiumait vette el, hanem mindent ami emberi.

Ebböl arra következtetsz, hogy minden ami a kommunizmustol jobbra áll valami "finom dolog" lenne. Hát nagyon tévedsz a világ nem fehér és fekete, a világot nem Istenek és dämonok irányitják felváltva.

Így van Ernő, a kommunizmustól minden jobbra áll, így mindent el tudok fogadni ami egy demokráciába belefér, és ez így "finom".
Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy valakik egy átmulatott élet értelmét, önmaguk számára egy neokommunista elmélettel igazolják. Főleg akkor, ha azt sem tudják, hogy mi az a kommunizmus.
Egy normális demokráciába bele kell hogy férjen a Bibli, Isten a különböző hitek szerint és minden meggyőződés ami nem akar diktatúrát.
 

ichtysg

Új tag
Én vagyok az Út az Igazság és az Élet

Ezt vagy egy őrült mondhatja, vagy az Isten maga. Aki ezen felül pedig még vitatkozik, az eszement ember és bármit is mondasz neki mindig mond rá valamit, ami neki szimpatikus, hogy az eszementségét megvédje.

Bejegyzésem nem szól konkrétan senkinek a fórumon, csak fontosnak találtam leírni.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
En azt hiszem kiszálok ebböl a beszélgetésböl.
Olyan butaságokat beszélsz mindha az Adam nem is ettek volna a tudás fájárol. :)
-
Ugy csinálsz mindha lakatlan planétákon nem lenne földrengés és hasonlo természeti csapás.
-
Miért nem figyelsz oda a földrajzorán, mi egy "forro sültkrumplin" élünk. ahol a kontinensek ide oda uszkálnak.
-
Az energiafogyasztást meg akkor lehetne redukálni ha az egyházak egy normális sexualis-morált predikálnának és nem kényszeritenék az embereket felelötlenül gyerekek tucatjait a világrahozni.
-
Menj el a lepratelepre ott nem jön áram a konnektorbol, élj ugy ahogy az "istened megteremtett" pucéran. Hagyd a szarba az Internetet. Egy googel-keresés anyi áramot fogyaszt amivel 18 másodpervcig égne egy 60 W-os lámpa.
-


No lám! Sikerült kimozdítani önelégült felvilágosítói és népnevelői szerepedből? Te azt állítod, hogy a tudomány mindenre képes jószerint, semmi szükség a vallásokra, mégis rögtön Istenre mutogatsz, ha földrengés van?

Az én istenképembe nem fér bele egy olyan Teremtő, aki lenéz a mennyekből és egy intésére összeforrnak a kőzetlemezek. Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy azok, akik hisznek istenben nincsenek tisztában a természeti törvényekkel.

Te vagy nagyon félreértesz valamit, vagy szándékosan félremagyarázol valamit, hogy "tudomisénmilyen" sérelmeidet kitombold azokon az embereken, akik hisznek valamilyen transzcendens létezőben.

Ami meg a "lepratelepes" megjegyzésedet illeti: nem ártana, ha te is körülnéznél az interneten és tanulmányoznád az "ökológiai lábnyom" fogalmát.

help_bigfoot.jpg
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Én vagyok az Út az Igazság és az Élet

Ezt vagy egy őrült mondhatja, vagy az Isten maga. Aki ezen felül pedig még vitatkozik, az eszement ember és bármit is mondasz neki mindig mond rá valamit, ami neki szimpatikus, hogy az eszementségét megvédje.

Bejegyzésem nem szól konkrétan senkinek a fórumon, csak fontosnak találtam leírni.
Szoval azt akarod mondani, hogy ezt egy orult mondta?:shock:
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval azt akarod mondani, hogy ezt egy orult mondta?:shock:
Úgy gondolom, hogy nem, hanem ezt mindenkinek önmagában kell tisztáznia. Vagy tényleg Jézus az Út, az Igazság és az Élet, vagy pedig a legnagyobb hazug a világon.

Jézus utálja a langyos dolgokat. Azt mondja, vagy legyetek jó fák és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák és teremjetek romlott gyümölcsöt. Vagy ahogy a Jelenések könyvében mondja a Laodiceai egyház pásztorának, hogy te sem hideg nem vagy, sem meleg. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg. De mivel langyos vagy, kivetlek téged a számból ( Jel 3,14-16). De milyen értelemben vagyunk mi Jézus szájában? Azt írja a Zsidókhoz írt levél, hogy Ő a mi megvallásunknak a Főpapja. A megvallás, eredetileg homologeó, azt jelenti, hogy ugyanazt mondjuk, mint Isten, vagyis egybeszédűek vagyunk Vele, együtt mondjuk Vele a Beszédét. Amikor mi megvalljuk az Isten Beszédét, akkor Jézus, Aki a mi megvallásunk főpapja, együtt mondja velünk az Igét, és így beteljesedik az életünkben a hit beszéde. Ezen kívül Ő közbenjár értünk az Atyánál. Vagyis ebben az értelemben vagyunk mi az Ő szájában, ha pedig Ő kiköp bennünket, akkor nincs közbenjáró, és nincs főpapunk, Aki együtt mondaná velünk Isten Beszédét, és nem teljesedik be az életünkben a megvallásunk, vagyis a hit beszéde.

Ezért az embernek döntenie kell. De a fentiekből megérthetjük, hogy még a rossz döntés sem annyira rossz Jézus szemében, mint amikor az ember langyos, nem akar dönteni, Isten is kell neki, de a világ is. Ez nem megy a Biblia tanúsága szerint, mert nem jöhet ugyanabból a forrásból édes és keserű víz is egy időben. Ahogy Illés is felszólította Izraelt, hogy döntsék el, hogy Jahve az Úr, vagy pedig Baál az úr. Ha Jahve az Úr, akkor menjetek és kövessétek Őt. Ha pedig Baál az úr, akkor menjetek, és kövessétek őt. De ne sántikáljatok két úton. Ez csak addig megy, amíg a két út egymás mellett van, de amikor eltávolodik egymástól, akkor nincs az a spárga, amelyik eléggé széles lenne efféle mutatványhoz.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Honnan tudod, hogy vigasztalás vagy fenyegetés? Lehet, hogy megrontod az utolso pillanatát a haldoklonak mire föl a betegsége még kronikusabb lesz.
-
Ha én meghalok akkor szeretnék nyugalomba vonulni és nem "Christmas In Heaven" ünnepelni
-

A menyország mese is egy perverz dolog. Modjuk azt, hogy "rossz" voltál akkor egy fenyegetés Ha teszem azt elhiszed, hogy a szüzlányok várnak rád az égben, akkor mi tartson téged itt a földön.

Kedves Ernő!

A felkínált kegyelem mindig vígasztaló annak aki elfogadja.
Nekem is megbocsátotta Jézus Krisztus a bűneimet,amit megtapasztalhattam.Ceremónia nélkül.
Ez olyan tapasztalat, amit Neked is el kell ,hogy mondjak : Ő kész megbocsátani mindent,ha igazán ,megbánással hozzá fordulsz.Amikor,-valamikor ha kész leszel -,ha Vele akarsz élni.
Erről meg lehet a véleményed,nem szeretnék erről vitázni,a lényeg ,hogy tudj róla,tedd a mellényzsebedbe ezt az információt,ha elfogadod tőlem.

Ahogy írtad az élet arra való,hogy" kiélvezzük".Ezzel kapcsolatban szeretném Neked elmondani,hogy én magam is kora ifjúságomban
az élvezeteket kerestem.Serdülő koromban,mikor megtapasztaltam a szexualitás örömét,akkor azt mondtam" álljon meg a hegyi menet",most már tudom miért születtem.Később más típusú örömöket tapasztaltam,ami felülmúlta a szexét.Az ember kapni akar.
Igazi megnyugvást mégsem találtam.

Az igazi öröm ,gyönyör a transzcendens gyönyör ami felé vezet bennünket Isten.Ezt meg lehet tapasztalni, nem kitalált hitegetés.
Ezért szól az Énekek éneke bibliai könyv más értelemben az Isten és a Lélek szerelméről.Szerelem szex,az Isteni öröm előképe.
Ha visszautasítanád Isten örömét,a legnagyobb lehetőségtől fosztanád meg magad.
Az Isteni örömnek persze megvan a paradox tulajdonsága,
hogy amikor elvesztem az én önző életét,akkor nyerem meg a valódi életet.Erre csak újjászületés útján juthatunk el.Amikor nem félelemből ,parancsokat tartunk be(ószövetség kiskorúság ideje,törvény ideje),hanem a szívűnkbe van írva az ismeret a Szellem vezetése,szívűnkben él az Isten,mert beleegyezésünket adtuk hozzá.(újszövetség beteljesedése idején)

Ha valaki viszont a test cselekedetei szerint éli életét,az a Szellem(Isten) ellen harcol:bujaság,házasságtörés ,részegeskedés,dobzódó falánkság,dicsőség kívánás..test kényeztetése szenvedélyekkel hedonizmus..stb.
Tehát ebben az értelemben a test,harcol a lélek(szellem) ellen.A lélek(szellem)is harcol a test ellen.

Úgy is felfoghatom,hogy csak az egyikkel lehetek beteljesedve.
Hol van a szívem,mi a legfontosabb nekem?

Nincs szó a fizikai test nyomorgatásáról,a transzcendens örömért sem.

Szerintem a következő igék ezt alátámasztják,illetve a feleségeink szeretetéről is szólnak,annak mértékéről!
(Nekem az Úr a bibliát adta a kezembe,ebből tudok neked a kereszténységről írni.Nem a Harry Pottert.;))

25
Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért;
26
Hogy azt megszentelje, megtisztítván a víznek feredőjével az íge által,
27
Hogy majd Önmaga elébe állítsa dicsőségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplő, vagy sömörgözés, vagy valami afféle; hanem hogy legyen szent és feddhetetlen.
28
Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. Aki szereti az ő feleségét, önmagát szereti.
Gal.5


Itt a keresztény feleség helye,nem a tűzhelyesrabszolgaság és szűzenszülés érvényes .

Persze szimbólikus tanításról is szól ez a rész!

A testnek gyötrése,vagdosása,korbácsolása,átszúrkálása..stb.inkább a régi rossz pogány hagyomány elevenedését jelenti.(Buddha is elvetette,a szélsőséges aszkézist.)

Ami a végső elszámolást illeti, hogy mennyországba vagy pokolba kerülünk azt végső soron mi döntjük el.Isten ingyen kínálja a lehetőséget,szeretetét,de végül is én választok,a szabad beleegyezésem nélkül nem üdvözít engem.
Oda jutok ahova való vagyok,amit vetettem az életemmel azt aratom.
Most a külsőm eltakarja bensőmet,de mi lesz akkor,ha a külsőm is átváltozik a bensőm képére?Elképzelhető ez a transzpanencia.

Nagyanyám a halála előtt nemsokkal,azt mondta: ne, hogy azt higyjem a pokol egy hely ahová belökik az embert,hanem a túlvilágon mindenki maga keresi meg a helyét.(Gondolom az elmenetelre készítette fel az Úr.)
Ő ezt a kijelentést kapta,habár nem volt titokfejtő soha.Szóval ez nem a szentírás ,de szerintem ez inkább közelebb áll a szentírás szelleméhez,mint az erőszakos büntetés végrehajtó intézet képe.

Elnézést a sok írásért,majd legközelebb igyekszem rövidebbre fogni.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag

Ha az emberiség leragadt volna a vallásos világnézetnél akkor a nök még a mai napig is odalennének láncolva a tüzhelyhez, nem lennének többek mint keltetögépek akiknek a "legnagyobb erényük" a szüzesség, az országokat pedig degenerált monarchok irányitanák "isteni megbizásbol".
Szűz keltetőgépek? Éppen a napokban vettem egy tárnoki keltetőgépet, de már az sem szűz, mert beletettem néhány pulykatojást...

Szabad megkérdezzem, hol volt az Isten ez év március 11.-én?
-Hol voltál Isten, amikor elküldtek a munkahelyemről? Hol voltál Isten, amikor feltörték az autómat? Hol voltál Isten, amikor a bank lenyúlta a házamat?
- És te fiam, hol voltál amikor hívtalak téged? Hol voltál, amikor a szárnyam alá akartalak venni, hogy megvédjelek? Hol voltál, amikor tanítani akartalak? Nekem te nem tehetsz szemrehányást, mert én léptem először, amire te elfelejtettél válaszolni. Léptem másodszor, harmadszor és sokadszor is, de semmiféle reakciót nem sikerült kihoznom belőled. De még most is azt mondom, gyere énhozzám és befogadlak, megvédelek és felemellek téged!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére