BODY kiállítás: újra Budapesten 200 emberi preparátum

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 14.

Melitta - 2018 Február 14, 15:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segíthetnek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit. ebruár 15-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a világhírű BODY kiállítás Budapesten.

  A BODY kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy épp pihenés közben. Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a Magyarok a világ orvostudományában részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg.  A megnyitón ott volt Kovács „Kokó” István olimpiai bajnok ökölvívó, Hrutka János válogatott labdarúgó, Földházi Zsófia világbajnok öttusázó, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Mádai Vivien műsorvezető, Vastag Csaba énekes, Miskovits Marci műsorvezető, Koroknyai Virág, a Miss World 2017 királynője, valamint udvarhölgye, Pető Laura is.

  “El kell fogadnunk, hogy mi is felelősek vagyunk azért, hogy mennyire lesz hosszú az életünk. Az emberi test és a betegségek okainak ismerete hozzájárul ahhoz, hogy változtatni tudjunk életmódunk rossz beidegződésein. Ebben nagy segítség lehet a BODY Kiállítás a sokszor meghökkentő látványvilágával” – mondta el Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektor-helyettese.

  “25 évig dolgoztam mentősként, sok ezer esetben összeszorult a szívem, amkor azt láttam, hogy meg lehetett volna előzni a súlyos, visszafordíthatatlan betegségeket. A kiállítás okozta élmény annyi érzelmi és intellektuális többletet ad, ami elindíthatja az életmódváltást” – mondta el Győrfi Pál.

  “A férjem és az apósom is orvos, jó tudni, hogy bármikor kérdezhetek tőlük. Főleg a kicsi miatt szoktam hozzájuk fordulni, mostanra mindketten alaposan kiképezték magukat gyermekgyógyászati kérdésekben. Az én immunrendszerem szerencsére elég erős, évente egyszer esem ágynak, de akkor nagyon. Fontos számomra az egészséges életmód, és várom, hogy sok újdonságot tanuljak a saját szervezetünkről a kiállításon” – mondta Mádai Vivien.


  “Élsportolóként kizsigereltem a testem, most igyekszem minél jobb barátságot ápolni vele. Míg korábban eredménytudatos voltam, most inkább egészségtudatosságon van a hangsúly, sokat sportolok, nyújtok, megfelelően táplálkozom” – mondta el az egészséghez való viszonyáról Kovács Kokó István.


  [​IMG]  A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára.

  A preparátumokat egy különleges, az orvostudományban használt technika, a plasztináció segítségével tartósították. A kiállításon bemutatott maradványok eredetiek és olyan emberektől származnak, akik rendelkeztek arról, hogy haláluk után a testüket majd a tudományos célokra használhatják.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 14.

  1. setni
   setni
   Morbid...
   Jaszladany kedveli ezt.
  2. advocatus_diaboli
  3. cat34
   cat34
   Én nem értem azokat, akik az "orrukat huzogatják".
   A Vészhelyzetet bezzeg "nyálcsorgatva" nézték millióan.
   advocatus_diaboli és varázsdoboz kedveli ezt.
  4. *Rima
   *Rima
   Hmm közel tíz éve láttam mar
   Hat jó későn ért oda
   Morbid ? Mitől?
   A valóság az tud morbid lenni .
   Látod magad belülről
   Érdekes ez mint morbid .
   varázsdoboz kedveli ezt.
  5. KrisztiSanyi
   KrisztiSanyi
   Én is láttam tíz éve, tetszett. Persze megosztó, amit megértek.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  6. Birkanép
   Birkanép
   Közel tíz éve volt itt is más egyszer.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  7. udvarfy
   udvarfy
   magam meg vagy 20 éve , hogy láttam itt nálunk :rohog: nagy hajcihö volt a "professzor úr" munkája miatt ! Igy szépen mára átköltözött Kinába ahol minden további nélkül dolgozhat .
   Jaszladany és varázsdoboz kedveli ezt.
  8. *Rima
   *Rima
   miért is nem lep meg
   udvarfy kedveli ezt.
  9. toblerone
   toblerone
  10. toblerone
   toblerone
   Volt ez a kiállitás 3-4 éve már B-pesten,érdekesnek találom a módszert ahogy sikerült ezeket a testeket igy bemutatni de a testek eredete körül keringnek ilyen-olyan mendemondák.Talán elitéltek,rabok testét használták,hogy mi az igazság ugy sem tudjuk meg.
  11. udvarfy
   udvarfy
   Toblerone , ezek csak olyan mende - mondák , azt viszont 100%-os tudom , hogy többen a kiálitás megnézése után felkinálták testüket haláluk után ilyen preparációra és méghozzá ingyenesen .
   setni és *Rima kedveli ezt.
  12. gumelig
  13. udvarfy
   udvarfy
   Gumelig , öszintén szólva fura na , mert ugye ilyen plasztilin preparáciot orvosi célokra szoktak késziteni , ezért is nagy a "felfordulás" Gunter von Hagen tevékenysége miatt . Amugy nagyon érdekes mert némely kiállitott tárgy több személyböl van összeállitva , némely elég morbid , tudod bringázik meg hasonlo dolgok , de kérlek akit érdekel ? miért is ne .
   varázsdoboz kedveli ezt.
  14. gumelig
   gumelig
   Bringázik vagy gyalog megy... kihagyom.;)
   Jaszladany és udvarfy kedveli ezt.
  15. prudencio
   prudencio
   Ingyenes? Mert akkor valóban tudományos célokat szolgál. Fizetős? Akkor valakinek az anyagi érdekeit szolgálja. Amúgy meg manapság bármit, de bármit meg tudnak csinálni jó minőségű műanyagból vagy üvegből. Nem kellene feltétlenül erre a célra hullákat preparálni , pláne magzatokat nem. Az élethű műanyag bábukra viszont tutira nem tódulna be a nagyérdemű. Tehát mégiscsak a piszkos anyagiakat szolgálja :D
   Jaszladany, johannsebastian és udvarfy kedveli ezt.
  16. udvarfy
   udvarfy
   Prudencio , igen sokakat pontosan ez háboritott fel és tüntettek is ellene ! Mert Ö ingyen "bérmentve" kapta itt mint professzor a termet és anyagott hozzá amit csinált és azt mint "külön pénzforrásnak" használta ! Ezért és az esztétikai , pietäts gondok miatt nem mindenhool fogadják a kiállitást rajongva . Igy az elsö kiállitása is valamikor 1995 körül volt Japánban .
   Jaszladany és prudencio kedveli ezt.
  17. johannsebastian
   johannsebastian
   Bár még ha ingyenes is, és - tegyük fel - ismeretterjesztési és egészségmegelőzési célokra használják, elég sokba kerülhet az anyag mozgatása, utaztatása, biztosítása etc., amit azért valakinek állni kell. (De valóban előállíthatnák műanyagból is. Manapság ez professzionálisan megoldható.)
  18. varázsdoboz
   varázsdoboz
   pedig elég nagy különbség van a műanyag és a valóságos között. Volt élményem egy-két boncolásban.
   udvarfy kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Nem kotelezo elmeni megnezni. Miert is lenne ingyenes?
   az orvosi cellal se ingyenes semmi , mert az allam vagy az egyetem fizeti.Tanulni soha nem rossz es ezen a kiallitason kivul nem igen van modja az atlag embernek a valosaggal megismerkedni.
   Nem tudom lenne -e mod ha en egy boncolasra be akarnak menni megnezni beengednenek -e.
   Valoszinu nem.
   Fantasztikusnak tartom a kiallitast, lattam hogy a csaladom es a barataim akik meghaltak hogy is nezett ki a betegseguk ami elvitte oket.
   varázsdoboz kedveli ezt.

Megosztás