Boldog Valentin napot!

A szeretlek szón legyen ma a hangsúly.

Mindenki máshogy szereti ünnepelni a Valentin-napot. Virág, édesség, és egy kis figyelmesség – általában erről szól hazánkban a szerelmesek napja. Mutatunk pár pénztárcabarát programot is!

A szerelmesek ünnepén a mai napig a virág a legnépszerűbb ajándék. A férfiakat az sem érdekli, hogy méregdrága.

– Dél-Amerikából, Ecuadorból érkezik általában hazánkba, hozzánk is a rózsa, az fogy a legjobban. Februárban, és főleg akkora mennyiségben, amekkora igény van rá ilyenkor, nem terem meg Magyarországon. Nem olcsó, de mégis vásárolják – mondta el a Borsnak Papacsek Zsanett virágárus.

– Általában egy nappal korábban keresnek meg bennünket a férfiak, és csokrot rendelnek. Van, aki 70 szálat is, zöld nélkül. Nem sajnálják rá a pénzt. A magyar menedzser típus 15-30 szálat, mások 10-12-at, a fiatalok egy-hármat visznek. Közülük sokan jönnek reggel és ezzel mennek az iskolába. Nálunk a rózsa után a nárcisz és a jázmin a legnépszerűbb – árulta el a virágárus.

Szabados Eszter pszichológus szerint Valentin-napon egy dolog a fontos.

– Azt gondolom, a szerelmesek napja egy dologról kell, hogy szóljon, a szerelmi vallomásról. Ehhez pedig nem kell pénz. Párterápiák során azt tapasztalom, hogy a felek az évek alatt elfelejtik a szeretlek szót. Itt az alkalom, hogy kimondják! – mondta el a párterapeuta.2098518_shutterstock-763995442.jpg
Egy közös séta is összehozza a párokat © Shutterstock
Ünnepli a szerelmesek napját?
Hauser Petra: – Eddig inkább táblacsokival leptek meg, de tavalyelőtt kaptam egy doboz raffaellot. Virág ritkábban volt, de egy szál rózsának is örülök.

L. Zsanett: – Mi nem tartjuk fontosnak a Valentin-napot. Nekünk minden nap az. Kimondottan csak erre nem kaptam még semmit. Virággal enélkül is gyakran meglep a párom.

Bácskay Tamás: – Mi Valentin napján ismerkedtünk meg, úgyhogy ezt minden évben megünnepeljük. Én tortát és lufit viszek, a párom finom vacsorával vár.

Olykor egy apróság többet jelent mindennél
Nem csak programokkal tehetik emlékezetesebbé a napot, hanem apró, de annál figyelmesebb meglepetésekkel.

1. Vallomás

A mai világban minden kommunikációt telefonon és interneten keresztül intéznek az emberek még azokkal is, akiket a legjobban szeretnek. Írjon egy szerelmes levelet kézzel, garantált a siker!

2. Egy üvegnyi szeretet

Kis noteszlapokra írja fel, hogy mit szeret a kedvesében, majd ezeket tegye bele egy dobozba vagy egy befőttes üvegbe és adja át neki. Ez az ajándék figyelmes, személyes, ráadásul még ingyen is van.

3. Séta

Csináljanak olyat, amit ritkán szoktak. Sétáljanak egyet este, játsszanak egy izgalmas társassal, kezdjenek el kirakni egy puzzle-t vagy egyszerűen nézzenek meg az ágyban együtt egy romantikus filmet.

4. Post-it dekoráció

Írjon színes, öntapadós noteszlapokra szerelmes üzeneteket, majd ragasztgassa őket ki a lakásban. Minél több üzenetet hagy, annál jobb.

upload_2020-2-14_5-25-37.jpeg
 
Nekem az alábbi történet jut eszembe....,a párom 1-vagy 2 évvel ezelőtt szeretett"akart" volna egy valentin napi szívecskés párnát a Tescoban.Az én válaszom ez volt:majd megkapod,ha le lesz értékelve.:) Ez nem azt jelenti,hogy nem lett volna pénzem megvenni.A lényeg az,hogy ez egy generált biznisz,üzlet,hogy az emberek(férfiak) minél több pénzt költsenek!Én azt mondtam a páromnak,hogy megvárjuk a leértékelést és veszek neki egyet,persze a (tesco. ez nem a reklám helye-....) központ visszavette az árut a polcokról,így a párom 2019-ben nem kapott semmit valentin napra!:) A társas kapcsolat nem ilyen "jeles" eseményektől függ,hanem a kitartástól,a kompromisszumtól és az egyéb emberi,társadalmi értékektől!Nem attól,hogy ki hogy szerepelt ilyen-olyan média által szponzorált "valóságshow" -ban.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Vörös Klára wrote on Ancsapancsa's profile.
Kedves Ancsapancsa!
És ezeket a Kis Éva könyveket eladod, vagy fel tudnád tölteni?? Egyik topicban olvastam, hogy az írónő újra kiadja bővített formában, es el is küldi annak, aki kéri. Ezèrt érdekelt volna a címe, hogy hova lehetne írni neki.
De nagyon köszi a válaszodat!!
Minta Mordaly wrote on Bubus13's profile.
Nagyon tetszik
vajdakati wrote on Judit mama's profile.
Valahol fent van a minta, de most nem találom ezért inkább átküldöm!
Kőházi-Kis Margit wrote on edinalokkos's profile.
Kedves Edina! Ne haragudj, ha zavarlak Kőházi-Kis Margit tanító vagyok. Megköszönném, ha nekem is el tudnád küldeni a Számolás 3 Tálas Józsefné könyvet. Sni
-s diákomnak kéne. Nagyon keresem még a Számtól számig sorozat 3. és 4. kötetét. Címem: [email protected]
Hálás köszönettel: Margitka
P.Sandor wrote on Melitta's profile.
Sziasztok info kellene hogy most hogy tudnek Kanadaba menni, mert lehet azt mondani hogy a Magyar megelhetes az egyellö a nullaval probaltam mas Orszagokban de sajnos semmire nem jutottam mert felcigany vagyok es Magyar is. orszagombol is:(:mad2:. Teljesen nullara kerültem semmi mas nincs csak a meneküles. Ha valaki tud jo infot adni azt megköszönnem.
Elöre is köszi

Statisztikák

Témák
36,314
Üzenet
4,370,069
Tagok
588,709
Legújabb tagunk
Anapt
Oldal tetejére