Brutális terrortámadás: több embert is megölt a késes ámokfutó Nizzában

Késes ámokfutó támadt járókelőkre Nizza központjában, a Notre-Dame de l’Assomption székesegyház közelében. Legalább három embert megölt az ámokfutó, többeket megsebesített délelőtt 9 óra felé.

  • nizza-1024x681.jpg
Már legalább három halottja van a támadásnak, az áldozatok közül kettőt lefejeztek, az egyik áldozat nő volt – írják.

A Le Figaro úgy tudja, a nő a templomban halt meg, egy másik az utcán, miközben egy közeli kávézóba próbált menekülni. A harmadik áldozat az első információk szerint egy férfi.

A polgármester, Christian Estros szerint terrortámadás történt. Az ámokfutó támadása után nem sokkal lövések dördültek, lelőtték a támadót és elfogták, majd lőtt sérülésekkel kórházba szállították.

Gerald Darmanin belügyminiszter azt mondta, hogy a városban rendőrségi akció van folyamatban, arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a városközpontot. felállítottak egy ún. válságcsoportot, amihez a belügyminiszter mellett Jean Castex miniszterelnök is és Emmanuel Macron köztársasági elnök is csatlakozott.

Franciaországban nemrég egy 18 éves csecsen iszlamista a nyílt utcán fejezte le Samuel Paty tanárt és töltötte fel a netre a képeket. A történelemtanár Mohamedről készült karikatúrákat mutatott a diákjainak. Egyelőre nem tudni, hogy kapcsolódik-e a két ügy.
 
Ilyen alapon a zsidók nem hordhatják a sapekjukat, a sikhek a turbánjukaz a muszlim nők a fátylukat, stb. Sőt, tilos minden szimbólumot tartalmazó kitűző, lánc és persze a jegygyűrű is. Ha meg már it járunk tiltsuk be a sminket is. Máris milyen jó is lenne :D
Pont ezért nem értem ezt z újságírói hozzáállást.
Mintha egy dacos gyerek lenne és CSAK azért is ellent mondjak.
 
Pont ezért nem értem ezt z újságírói hozzáállást.
Mintha egy dacos gyerek lenne és CSAK azért is ellent mondjak.
Az újságírók a 4 rend, de manapság olyan gyér és alkalmatlan a felhozatal, főleg a magyar újságírók között, hogy az irtó szomorú. Még a szakújságírók egy része sem ért ahoz, amiről ír. Egy hülye cikken, van hogy egy szakfórumon több oldalon vitáznak, milyen .... az újságíró. A politikai újságírókat meg ne is említsük.
 
Pont ezért nem értem ezt z újságírói hozzáállást.
Mintha egy dacos gyerek lenne és CSAK azért is ellent mondjak.
Hmmm ne adj tippeket! Az amerikai mozgalmak már eljutottak európába, és mi ndenféle kitekert magyarázatokkal igyekezmnek ezt megvalositani!( Forrest Gump betiltására tett kisérlet, azzal az indokkal, hogy egy baloldali aktivista verui a feleségét - amki ellenérzetet kelt a baloldaliak ellen stb)
Szoval leegyszerusitve, nem tudsz Te akkora marhaságot mondani amit néhány ostoba ember ne tüzne rögtön a zászlajárqa...
 
Sziasztok.
Szomorúan veszem észre hogy az áldozatokról nem is írtam.
Mondjátok meg a gyermekeimnek, hogy szeretem őket! – mondta a háromgyerekes, brazíliai származású, hívő keresztény Simone Barreto Silva az életéért küzdő mentősöknek, miután maradék erejével elmenekült a támadás helyszínéről. A gyilkos vélhetően bizarr módon akart megemlékezni Mohamed prófétáról.
A 44 éves anya a dél-franciaországi Nizza Notre-Dame-székesegyházában súlyos sebesüléseket szenvedett, de valahogy sikerült egy közeli, muszlim tulajdonossal bíró étterembe menekülnie. A tulajdonos szerint a testvére és az egyik alkalmazott meglátta a feléjük közeledő, véráztatta nőt az utcán, akinek a segítségére siettek. Silva figyelmeztetett, hogy egy támadó van a templomban, mire a két férfi a odasietett, de nem tudtak mit kezdeni a késsel felfegyverzett terroristával, rendőrt hívtak, az rövid időn belül megérkezett és tizennégy fegyverlövéssel ártalmatlanította az Allah akbart kiáltó gyilkost.

Simone Silván azonban már nem tudtak segíteni a helyszínre érkező mentősök, a támadás után másfél órával belehalt a több késszúrás okozta sebesüléseibe,
A terrorista – –, végzett a székesegyház sekrestyésével, az 54 éves, kétgyerekes Vincen Loques-kal, aki éppen a nap első miséjét készítette elő, amikor Ausszaui elvágta a torkát.

A SEKRESTYÉS MA TÖLTÖTTE VOLNA BE 55. ÉLETÉVÉT.
A harmadik áldozat nevét a mai napig nem közölték. Az eddigi információk szerint egy 60 éves nő – aki Silvához hasonlóan gyakran járt a bazilikába – csütörtökön is a reggeli misére érkezett. Testét a templom szenteltvíztartója mellett találták meg. Torkát gyilkosa átvágta, és sikertelenül megpróbálta a fejét teljesen elválasztani a testétől.
( a gyilkos nevét kitöröltem)
 
Hmmm ne adj tippeket! Az amerikai mozgalmak már eljutottak európába, és mi ndenféle kitekert magyarázatokkal igyekezmnek ezt megvalositani!( Forrest Gump betiltására tett kisérlet, azzal az indokkal, hogy egy baloldali aktivista verui a feleségét - amki ellenérzetet kelt a baloldaliak ellen stb)
Szoval leegyszerusitve, nem tudsz Te akkora marhaságot mondani amit néhány ostoba ember ne tüzne rögtön a zászlajárqa...

Erre csak azt tudom mondani jó dolgában veszik meg a kutya is. Csilió fontosabb gond van, mint ki kit üt egy filmben, de mig ezzel tele a sajtó, addig millió kislányt csonkitanak meg egy törzsi hülyeség miatt, hogy ne csalják meg a férjüket, vagy szintén a vallást kissé szabadon értelmezve még a 10 életévüket be nem töltött lányokat vesznek feleségül egyesek. NA ez az amiért fel kellene hördülni, de persze ez nem olyan fontos és szenzációs, mint felemlegetni, hogy valaki 30 éve részegen megfogta a fenekét valakinek. De inkább csak tiltanak:



az emberke eléggé jobbos, finoman szólva, de néha valós problémákra híja fel a figyelmet.
 
Utoljára módosítva:
Hát, remekül integrálódik a multikulti...

Ez egy buta beszólás volt. ;)
- Nincs egy ország, egyetlen kultúra sem ahol a gyilkolás elfogadott lenne.
- Azt gondolod, ha szögesdróttal vennéd körül magadat akkor az jobb lenne?

- Nyilvánvalóan van egy problémánk a vallásokkal és egy nagyon komoly az iszlám vallással.
- Nekem úgy tűnik, hogy a Nizzai terror összefüggésbe lehet Erdogan Boykotte felhívása, Macron lehülyézése között.
- A Tunéziai származású terrorista direkt úgy utazott be Olaszországból Franciaországba

- Szerintem gyávaság lenne ha egy két marha miatt népek egymásnak esnének
- a radikális vallásos szervezeteket a radikális viselkedésük miatt fellelőségre kell vonni,
- senki sem születik muszlimnak, vagy kereszténynek, hanem Indoktrination útján válunk azzá
- a vallásos szervezetek kötelessége a híveiket lebeszélni az erőszakról, különben mint terrorista szervezetet fel lehet oszlatni

- Egy szörnyű embertelen gyilkosságról van szó, ilyet csak hivő emberek tudnak elkövetni
- egy nem hívőnek eszébe nem jutna egy ceruzarajz miatt valakit megölni,

- Ha csak egy vallás lenne ahol a Blasphemie paragrafus létezik, de sajnos magyarország is egy isten-államot épit.
- Emlékezzünk csak a Beatles interjúra, és az általa kiváltott reakcióra.
- Ha nem lettek volna a fiuk védve hát ki tudja mi nem történt volna.
- Lennont végül is csak le löte egy "rajongó"



Az Istenbe vetett hit gátlástalanná, brutálisá teheti az embereket, undorral és gyűlölettel töltheti el őket. Mások elleni támadások és meggyilkolásuk liturgikusan rendezhetők, szent cselekedetként. Ez az emberi vallástörténet hajnala óta létezik, és korántsem csak bizonyos vallásokra érvényes, hanem minden történelmileg ismert vallásra.

Muszáj ebben az inkább gyászt követelő órában is erről beszéljek, mert nem szabad, hogy vallások, ideológiák miatt az emberek létjogosultságát kérdő jelezzük meg, mert akkor mi a különbség köztünk és a gyilkos között?

Sok erőt és sikert kívánok a Franciáknak a terror elleni küzdelemben, keményen meg torolni de nem polarizálni,
legyen inkább egy összefogó erő a "Grande Nation" számára amibe az emberek sokfélesége beletartozik.
 
Ezek a személyek miért nem a vatikánba kezdik az "egyelést",hiszen elég sok pirosruhás meg egyebek vannak akik bőven rászolgáltak az igazságtételre.Miért ártatlan emberek bűnhődnek az egyházfiak miatt.? Az áldozatok nyugodjanak békében.
 
Ezek a személyek miért nem a vatikánba kezdik az "egyelést",hiszen elég sok pirosruhás meg egyebek vannak akik bőven rászolgáltak az igazságtételre.Miért ártatlan emberek bűnhődnek az egyházfiak miatt.? Az áldozatok nyugodjanak békében.
Azért mert az ártatlanok miatt kapják fel a fejüket az emberek.
Ha fegyveres testületek tagjait támadják meg azért nem nagyon háborognak hisz ez a munkájuk.
Meg azok megtudják védeni magukat.
 
szerintem ha hasonlítunk, ugyanazon körülmények közt hasonlítsunk ... tehát a középkori keresztényeket a középkori egyéb valláshoz.
Az a helyzet, hogy a középkort legfeljebb a történészek határolják el az újortól. Az emberi fejekben a különböző korszakok még mindig nem váltak szét. Lásd a különböző krimiket és az abban megfilmesített, vagy könyvekben leírt indokokat a gyilkosságokra.
 
Hát, remekül integrálódik a multikulti...
Ausztriában is nagy templomba járók....


Támadás történt csütörtök este a Bécs 10. kerületében (Favoriten) található Antonskirche ellen. Közel ötven török fiatal hatolt be a templomba, randalírozni kezdtek, majd felrúgtak több imapadot és a gyóntatószéket is. A randalírozók a Kurier és a Kronen Zeitung információi szerint azt is kiabálták, hogy „Allahu akbar”. A támadásról videófelvétel is készült, amin a rendőrség megállapítása szerint „délies kinézetű fiatalok” láthatók.

Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a tettesek elmenekültek. Az eset kivizsgálását végző Alkotmányvédelmi Hivatal szerint olyan török fiatalokról van szó, akik néhány órával korábban már a Reumann téren verekedve és petárdákat dobálva randalíroztak. A rendőrségnek eddig a csoport tíz tagját sikerült beazonosítania. Ez a fanatikus iszlamista fiatalokból álló csoport már hónapok óta szítja a feszültséget a Favoritenben.

(Kronen Zeitung, Kurier)
 
Ennek kellene normálisnak lennie hisz ha egy számodra ellenszenves ember azt mondja hogy 2x2=4 akkor ne azon vitatkozzunk hogy a 2x2=5....amivel egyetértünk azt ne támadjuk.
Azért ez Magyarországon nem alap. Az egyik fő politikai narratíva, hogy az ellenzék a kormánnyal ellentétes oldalra áll minden kérdésben, vagy ha a kormány valamit ad az emberek javára, pl nyugdíjt emel azt megszorozza 2 vel. AZ biztos, hogy a jelenlegi formája a migrációnak senkinek sem jó. Befogadóknak, mert nem tudja ki jön, a migránsoknak meg kész haláltúra a csempészekkel.
 
Ezek a személyek miért nem a vatikánba kezdik az "egyelést",hiszen elég sok pirosruhás meg egyebek vannak akik bőven rászolgáltak az igazságtételre.Miért ártatlan emberek bűnhődnek az egyházfiak miatt.? Az áldozatok nyugodjanak békében.

Ne haragudj kedves vándorcsillag de ilyen gyilkosságnak semmi köze igazságszolgáltatáshoz.
Igen a kereszténység nyomát ver csikók jelzik de ez nem ok arra, hogy valakinek ma nekiessünk.

Még csak a kolonializációra sem vezethető vissza az elmúlt napok terrorja.
Nagyon veszélyesek államfők mint Erdogán akik a gyilkosoknak legitimációt adnak.

Most lehet látni, hogy miért nem akarjuk Orbán kívánságát, a kereszténységet bevenni az EU alapelvei közé.
Ugyanakkor Orbán forszírozza Törökország felvételét az EU-ba.
Aztán ha belépnek akkor az Iszlámot is felvesszük az alkotmányba?
 
Az elmúlt időben a szélsőjobboldali terror foglalkoztatta Németországot és furcsa módon akkor magunkra hagytatok bennünket. :eek:
Az mondjuk külön "vicc", hogy a szélsőjobbot tűzel vassal üldözik, de a szélső balosok vigan tapsikolhatnak a jobbosokhoz viszonyítva. Pedig mindkét szélsőség szereti táborokba küldeni azokat akik nem értenek vele együtt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,588
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére