Hírek Brutálisan drága egy koronavírusos kórházi ellátása

Kanadai kutatók készítettek tanulmányt arról, mennyibe kerül egy COVID-19-ben ellátott ember ellátása az egészségügyben: az ország körülményei között a koronavírusosokat csak a vesetranszplantációs betegek előzik meg. A Kanadai Egészségügyi Információs Intézet honlapján közzétett elemzésből kiderül: egy COVID-os kórházi ellátása háromszor annyiba kerül például, mint egy szívinfarktust elszenvedett emberé.


Az eredmények azt mutatják, hogy a COVID-19 kórházi ellátása 2,7-szer drágább, mint a tüdőgyulladásé (pneumonia), 3,1-szer, mint a szívrohamé (heart attack), és 4,7-szer, mint az influenzáé. A nem COVID 19 miatti kórházi ellátások átlagát pedig 3,6-szeres mértékben múlja felül – írja Dobson Szabolcs gyógyszer-engedélyeztetési szakértő .


Kanadában nagyjából 23 ezer dollárba, vagyis több mint 5,5 millió forintba kerül átlagosan egy koronavírusos beteg kórházi ellátása. 2020–2021 között több mint 1 milliárd kanadai dollár ment el a koronavírusosok kórházi kezelésére.


2020 novembere és 2021 márciusa között az átlagos ráfordítás megtriplázódott.


Mindennek két fő oka a hosszabb kórházi tartózkodás és az intenzív ellátás iránti jóval magasabb szükséglet. A kórházba került COVID-19 betegek csaknem negyede kerül az intenzív osztályra és ötöde hal meg.
Az elemzésben az benne sincsen, hogy mennyi az ellátásból kiszorultak későbbi kezelési költsége, az intenzív osztályok telítődésénél ugyanis ezzel is számolnunk kell.


063_1333478597-e1633110236130-660x371.jpg
 

Csatolások

  • covid korhaz.jpg
    covid korhaz.jpg
    87.8 KB · Olvasás: 3,527
  • covid korhaz.jpg
    covid korhaz.jpg
    87.8 KB · Olvasás: 97
  • 063_1333478597-e1633110236130.jpg
    063_1333478597-e1633110236130.jpg
    87.8 KB · Olvasás: 110
  • covid korhaz.jpg
    covid korhaz.jpg
    87.8 KB · Olvasás: 105
Oltva vagyok, mint mindenki a családban. Ennek ellenére ketten sem úszták meg, kétoldalú tüdőgyulladás és intenzív nélkül. Az oltásuk nem régi, nem orosz és nem kínai, mindketten 40-esek, normál testsúlyúak, jó fizikai és egészségi állapotban. Ebből azért tudok következtetni, milyen következményekkel járhat a fertőzés egy idős, nem igazán fitt és nem egészséges ember esetében.
Az én unokatestrvérem is kórházba került, pedig oltott volt. Oltás nélkül valószínűleg az ő temetésére is kellet volna menni. De megúszta pár nappal a lélegeztetőn...
 
Az én unokatestrvérem is kórházba került, pedig oltott volt. Oltás nélkül valószínűleg az ő temetésére is kellet volna menni. De megúszta pár nappal a lélegeztetőn...
Igen, ez a hullám úgy tűnik, az oltottak járványa, és az is igaznak tűnik, hogy nem törvényszerűen az a legjobb oltóanyag, amelyiknek a leglármásabb a reklámja.
 
A vér összetételéből hogyan lehet egy helyet meghatározni? Ez valami újkori babona?
Nyilván támogatni kell a gyógyszergyárakat a sok vegyszer beadásával, és igyekezni kell a pácienst átsegíteni a másik (nem fizikai) világba, de minimum szét kell verni a testének a vezérlő és helyreállító rendszerét a célzott mérgezésekkel.
Az infúzióval minden embert megölnek, akinek a koponyájában bármiféle tumor van. Ez sok tízezer esetben bebizonyosodott tény, de a bizonyított esetek száma valójában több tízmillió. Csakhogy amit te írsz az a protokoll, és aki azt követi, ő - elvileg - büntetlenül gyilkolhatja a népességet ha fehér vagy zöld köpenyt vesz magára. De ez nem megy sokáig. S ha egy fehér/zöld köpenyes infarktust kap, akkor vajon milyen tudás alapján "kezel" másokat infrktus esetében? Márpedig köztük még gyakoribb az infarktus, mint az egyéb populációban.
A tüdőben nem gyűlik fel semmiféle víz. Fekélyesedés van, azt szokták a buta fehérköpenyesek víznek nézni. S az kizárólag akkor jelentkezik, amikor a test helyreállítja a szöveteket. Azt eltávolítani óriási baromság! Nyilván felétek senki sem tanult elváltozástant és valódi biológiát sem. Csak az agyament baromságokat, amiket a vegyipar által pénzelt orvosi egyetemeken tanítanak. Amiket a fejlődéstan alapján 1981-ben tételesen és végérvényesen megcáfoltak. Azt az első 2 évben mindenki tanulja, de senki sem érti a az akadémikusok közül az összefüggéseit.
Miért kell szondákat betolni a testbe? Szuper külső képalkotó eljárások vannak, amik teljesen roncsolásmentesek (a röntgen nem az), de valamiért nem igazán azokat használják. Ja, mert azokra kevesebb támogatás jár...
Diéta meg gyógyszerezés? Valóban meg kell vonni a tápanyagokat az éppen helyreállítás alatt lévő szervektől/szövetektől, mert akkor biztosan maradandó károsodást lehet így okozni. A vegyipari milliárdosok pedig megsimogatják a buksitokat, hogy rengeteg vegyszert tettetek valakinek a testébe, aki amúgy segítségért fordult hozzátok. Az oké hogy a saját hülyeségéből hozta össze az infarktust, de elhitte a propagandát, hogy ti majd elhordjátok azt a szemetet, amit ő hordott össze.
Minden elváltozás és esemény oka pontosan ismert! Immár 40 éve. A különféle szövetlehalásoknak is, amiket infarktusnak neveztek, csak hogy ne értse senki se - ti se! - hogy miről van szó valójában. Ti ott nagyon le vagytok maradva.
Ha levonod a sok vegyszer árát, meg a tanulatlan professzorok és orvosok bérét, meg a roncsolásos beavatkozások árát, akkor alig marad pár dollár költségként. Mosoda, kaja, nővérek bére, víz, villany.
A gyógyszerészet első számú alaptétele: Amelyik szernek nincs mellékhatása, annak hatása sincs. Ezzel ellentétben a homeopátiás szereknek csak hatása van, mellékhatása pedig nincs. Ez több ezer éve ismert. Vajon miért nem homeopátiás szereket használnak nálatok? Ja, mert azoknak nincsenek mellékhatásai, amiket aztán éveken*évtizedeken keresztül lehet újabb és újabb mellékhatásokat kiváltó mérgezésekkel "kezelni".
A google a baratod minden infot betegsegekrol a gyogymodig, a homaopatiatol a samanig mindenet megtalalsz.
Senki nem tart vissza, hogy kezeld magad homeopatias bogyokkal ha infaktust kapsz hatha levisszi a 240 es vernyomasod. NYugodtan probalkozzal otthon, mert ha korhazba visznek , mindent meg fognak tenni az orvosok hogy az eleted megmentsek. A vegetativ idegredszert te nem tudod iranyitani mint ahogy ha akarsz ha nem, fogsz venni levegot,akkor is ha nem akarnal.
Biztos nem volt reszed soha nagy fajdalomba, vagy tudogyulladasba 40C lazzal, mert fogalmad sincs milyen borzalmas ha csak kicsit tud az ember levegot venni.
Az eletoszton mindenki veleszuletett adottsaga es mikor valoban nagy beteg vagy azonnal fogod hivni a mentot hogy tuleld a rosszuletet.
A szondak sok betegsegnel hasznaljak, es csak akkor ha muszaly. NEm az a cel hogy a gepek , kutyuk vegyek at az elet szerepet hanem hogy kimeljek es eletbe tartsak, meg jobban nem lesz a paciens.
Az orvosok mindent elmagyaraznak , vizsgalatokat betegsegedet sot megmondjak azt is jelenleg az orvos tudomany allasa szerint ezt es ezt tudjak csinalni.
Infaktusnal ultrahang, rontgen, MRI es mar irtam csuklon vagy agyekba eren keresztul fel mennek a szivbe keszitenek fotokat es hatalmas kepernyokon latjak hol mi a problema, pl koszoruer , billentyu stb.

De ez nem megy sokáig. S ha egy fehér/zöld köpenyes infarktust kap, akkor vajon milyen tudás alapján "kezel" másokat infrktus esetében?
Szinte nep betegseg az errendszeri betegsegek. Minden orvos magasan kepzett, de sziv problemakkal specialista foglalkozik aki meg tobb iskolat es vizsgat kell tennie mint egy haziorvosnak. A hazi orvosok a legjobb diagnosztak ,hogy ok ismerik fel nagy % mi lehet a baj.Mo is ket korhaz foglalkozik a sziv problemas betegekkel. REgeteg ember eltet mentettek meg.
+ ket nagy szanatorium akik infaktus vagy sziv mutet utan az utogondozast csinaljak.
NAgyon el vagy szallva magadtol az biztos, a gyogyszer let kerdes egy szivbajosnak. ELeve a vernyomas normalizalasa "beallitasa"csak gyogyszerekkel lehet megbizhatoan megoldani. Mivel a sziv ha nem dolgozik jol a vizet se tudja hajtani jol, igy nem csak bedagadnak a vegtagjaid hanem a tudod is vizesedik ami hangos szorcsoges kiser, vizhajtoval tudnak ezen segiteni.
Homeopatias bogyokbol mennyi tkene bevenni hanyszazat?
KI ellenorzi a keszitmeny osszetetelet es hatasossagat?
Semmilyen klinikai teszten nem ment at, egy korhaz se alkalmazza.
Raadasul hasonlo arakon aruljak a bogyokat amire semmilyen garanciat nem adnak.
MEllekhatasukrol sincs szo , mintha ez lenne az eletelixir mindent gyogyit.
HInni a templomba kell.
 
HInni a templomba kell.
Meg az oltásban, de vakon.
Mert ezek után csak az fogja ténylegesen beadatni, aki vakon hisz benne, a többi meg kifizeti a Ursulának a 20 eurót/dollárt zsebbe, csak hogy adja a stemplit, különben meg hagyja békén.
Ahogy Máris doktor évtizedekkel ezelőtt felvázolta a forgatókönyvet, azt most valaki, aki elég kapzsi, és elég hatalma is van hozzá, megvalósította.
 
Azért a 8 általánost sikerült elvégezned vagy az sem jött össze? Ennyi ésszel nem kéne megszólalnod mert nagyon ciki. Ha ennyire unatkozol nyugodtan utána olvashatsz a különböző járványok történetének és ha képes vagy szövegértelmezésre rá fogsz jönni, hogy nem létezik mindenkit 100%-ban védő vakcina egyetlen betegség ellen sem, és a covid elleni mRns és vektor vakcinák nagyon barátiak más betegségek elleni legyengített vírusos oltásokkal szemben, oltási reakciók és mellékhatások tekintetében. ;) Veled ellentétben tanultam 5 évig molekuláris biológiát, nem egy ostoba okoskodó troll vagyok aki a biológia órán sem figyelt. Nem mellesleg az oltások összetétele is publikusan elérhető. Csak számodra vegyi anyag aki a periódusos rendszert sem ismeri. :) Ezek a mindent tudó megmondó emberek valahogy mindig kiderül, hogy maximum raktárosok vagy áru feltöltők valahol, de ők jobban tudnak mindent mint az orvosok akik évekig ezt tanulták. Komolyan nevetséges. Nem is értem mi a szent sz@rt képzelnek magukról mikor az egészségügyben dolgozók a belüket kiteszik a betegekért éhbérért az életüket kockáztatva, ezeknek meg még van pofájuk osztani az észt. Leglalább maradnának csendben ha annyira gyávák, hogy 2 injekciótól is annyira félnek, hogy inkább kitalálnak önigazolásként egy rakás barom teóriát.
Nem tudom ki vagy, nő, vagy férfi. Azt azonban érzékelem, hogy érvek hiányában bőven tálalod a személyeskedések tömegét.
Csak zárójeleben jegyzem meg, hogy a netes fórumok, és azokon túl is az érvek és ellenérvek kell hogy domináljanak, nem pedig mások tények, és adatok hiányában történő "ekézése".
Javaslom, hogy alkalmanként használj timsót.
 
2 injekciótól is annyira félnek, hogy inkább kitalálnak önigazolásként egy rakás barom teóriát.
Igazad lehet, nincs abban az oltásban semmi. Semmi különös, és főleg semmi különbség. Különben hogyan dönthetné el az a gyógyszerkiadó asszisztens, hogy melyik beteg ember számára melyik oltóanyag javallt, ill. ellenjavallt, és kinek melyiket adja/adhatja be?
Éppen Németországban esett meg, hogy a kezdetben ötszörös!!! adaggal oltottak az orvosok, mert nem volt megfelelő tájékoztatás arról, hogy egy ampulla 5 fő oltására elegendő oltóanyagot tartalmaz!
Hát majd a sarki patikussegéd, az majd megmondja a tutit, minek ehhez egyetemi végzettség?
 
"Az intelligencia csúcsa vagy."
S még emellé erösen egészségügyi dolgozó. Is.

Na,kellemes hisztit s rettegést a továbbiakban. Is.
Ez nem hiszti.
Ez az oltásellenesek mániája hogy akik beoltották magukat azok a rettegők.(ebből következik hogy ők a bátrak) milyen jól hangzik.....
 
Ez nem hiszti.
Ez az oltásellenesek mániája hogy akik beoltották magukat azok a rettegők.(ebből következik hogy ők a bátrak) milyen jól hangzik.....
Én oltott vagyok, de nem rettegő. Nem érdekel, hogy ki oltott, ki nem, egyiktől sem félek jobban, mint a másiktól, és egyetlen oltatlantól sem várom el, hogy azért oltakozzon, hogy engem megvédjen. Ha tehetném, annyit elvárnék mindenkitől, hogy fertőző betegként (akár oltott, akár oltatlan) ne menjen emberek közé.
 
Így hülyít benneteket ovi.

  • péntekre virradóra Ausztriában 68 áldozatot szedett a járvány, Magyarországon 191-et;
  • az elmúlt héten Ausztriában kevesebb mint 400-an haltak meg a koronavírus miatt, Magyarországon több mint 1200-an;
  • a járványnak csaknem 2 év alatt Ausztriában bő 12 ezer áldozata volt, Magyarországon több mint 35 ezer.

Orbán szerint az osztrák egészségügy nem bírta a terhelést, a magyar viszont “állta a sarat”​


 
Minden oltásellenes nyugodtan magára veheti. ;) Google a barátod mindennek utána nézhetsz nem gondolod, hogy én fogok neked pontos számadatokat jegyzetelgetni. "mán"

Igazad lehet, nincs abban az oltásban semmi. Semmi különös, és főleg semmi különbség. Különben hogyan dönthetné el az a gyógyszerkiadó asszisztens, hogy melyik beteg ember számára melyik oltóanyag javallt, ill. ellenjavallt, és kinek melyiket adja/adhatja be?
Éppen Németországban esett meg, hogy a kezdetben ötszörös!!! adaggal oltottak az orvosok, mert nem volt megfelelő tájékoztatás arról, hogy egy ampulla 5 fő oltására elegendő oltóanyagot tartalmaz!
Hát majd a sarki patikussegéd, az majd megmondja a tutit, minek ehhez egyetemi végzettség?
Mint írtam elérhető a vakcinák összetétele és a hatásmechanizmusa is. Felnőtt emberként önállóan is képes eldönteni mindenki, számára mi a megfelelő. Aki valamilyen spéci betegséggel küzd is lehetősége van tájékozódni. Bocs ha neked nem megy. ;) Nem az oltást beadó asszisztens dönti el, ki milyen oltást kap. Az oltópontokon mindenhol van egy orvos akivel közösen meghozza az oltásra érkező a döntést. Aki bambán megy oda meg kap egy kínait "ai hülye haljon meg alapon" mert ki van adva, hogy azt is el kell sózni valahova. Ennyi. ;)
 
Így hülyít benneteket ovi.

  • péntekre virradóra Ausztriában 68 áldozatot szedett a járvány, Magyarországon 191-et;
  • az elmúlt héten Ausztriában kevesebb mint 400-an haltak meg a koronavírus miatt, Magyarországon több mint 1200-an;
  • a járványnak csaknem 2 év alatt Ausztriában bő 12 ezer áldozata volt, Magyarországon több mint 35 ezer.

Orbán szerint az osztrák egészségügy nem bírta a terhelést, a magyar viszont “állta a sarat”​


Az értelmes embereket nem tudja hülyíteni, csak bosszantani, de azt hihetetlen mértékben.
 
Nem tudom ki vagy, nő, vagy férfi. Azt azonban érzékelem, hogy érvek hiányában bőven tálalod a személyeskedések tömegét.
Csak zárójeleben jegyzem meg, hogy a netes fórumok, és azokon túl is az érvek és ellenérvek kell hogy domináljanak, nem pedig mások tények, és adatok hiányában történő "ekézése".
Javaslom, hogy alkalmanként használj timsót.
Eddig ez egy színvonalas oldal volt, értelmes tagokkal. Sajnálom, hogy már itt is teret kapnak a conteosok. Teljesen mindegy ki mit ír neked, úgysem érted. Így mindenről ugyan azt a következtetést sikerül levonnod. Nevetséges.
 
Meg az oltásban, de vakon.
Mert ezek után csak az fogja ténylegesen beadatni, aki vakon hisz benne, a többi meg kifizeti a Ursulának a 20 eurót/dollárt zsebbe, csak hogy adja a stemplit, különben meg hagyja békén.
Ahogy Máris doktor évtizedekkel ezelőtt felvázolta a forgatókönyvet, azt most valaki, aki elég kapzsi, és elég hatalma is van hozzá, megvalósította.
Én nem tudom te hol élsz. De az én közvetlen környezetemben sorra betegszenek meg covidban az oltatlanok, és az egészséges huszonéves fiatalok is minimum 1 hónapig fekszenek otthon és nagyon erőtlenül térnek vissza az életbe. Az idősebb korosztály pedig totál lerobban, vagy a kórházban végzi. Ezzel szemben az oltott ismerősök/munkatársak vagy betegek sem lesznek vagy csak a két hetes karantént ülik le némi orrfolyással. Azért ez nagyon nem mindegy. Veled ellentétben ismerem a vakcinák összetételét, hatásmechanizmusát, más betegségek ellen fejlesztett oltások történetét, működését, mellékhatásait, és a korábbi járványok történetét is. Akár ezen az oldalon is találhatsz könyveket a témában. Nem okoskodni kell, hanem tájékozódni. Olvasni ugyanis nem szégyen. ;)
 
Mint írtam elérhető a vakcinák összetétele és a hatásmechanizmusa is. Felnőtt emberként önállóan is képes eldönteni mindenki, számára mi a megfelelő. Aki valamilyen spéci betegséggel küzd is lehetősége van tájékozódni. Bocs ha neked nem megy. ;) Nem az oltást beadó asszisztens dönti el, ki milyen oltást kap. Az oltópontokon mindenhol van egy orvos akivel közösen meghozza az oltásra érkező a döntést. Aki bambán megy oda meg kap egy kínait "ai hülye haljon meg alapon" mert ki van adva, hogy azt is el kell sózni valahova. Ennyi. ;)
Mint feljebb írtam, nem lesz oltópont, és nem lesz orvos. Kínai a választékban eddig sem volt.
Olthatnak a gyógyszertári alkalmazottak, de még az ápolók is. (az, hogy saját magunkat is, az még nem egyértelmű)
És nem, nem képes mindenki eldönteni, hogy számára mi a megfelelő. Ha így lenne, akkor nem lenne szükségünk orvosokra, mert utána néznénk a neten, hogy mi bajunk van, milyen gyógyszer lehet rá a megoldás, és megrendelnék az ebayen.
Bocs, de nekem tényleg nem ment, és nem is akarom, hogy menjen. Ragaszkodom, hogy csakis és kizárólag orvos, vagy legalább orvosi utasítás alapján kezeljenek.
Bocs, ha emiatt szánalmas hülyének tűnök!
 
Biztos hogy nem kellett volna a temetésére menni, bár ha oltott volt, akkor a támadó vírustól való félelmébe halt volna esetleg bele. Bár a vírusnak se keze, se lába, ezért nem érti senki sem, hogy miként tud ugrándozni egyik emberről a másikra...
Egy vírus egy örökítő anyagból áll és egy azt körülvevő fehérjeburokból. A covid19-nek pluszban van egy lipid burka is tüskékkel amivel kapcsolódni tud a sejtekhez. Nem ugrándozik, de a vírushordozó leheletével, tüsszentésével kikerül levegőbe és ha elég közel vagy hozzá akkor belélegzed. Tárgyakra is rákerülhet érintéssel ha az illető pl az orrához vagy szájához nyúlt korábban, így ha nem mosol kezet könnyen szervezetedbe juttathatod a vírusokat. Úgy emlékszem ez még gimnáziumi anyag volt. Te nem érettségiztél?
 
Ezzel szemben az oltott ismerősök/munkatársak vagy betegek sem lesznek vagy csak a két hetes karantént ülik le némi orrfolyással. Azért ez nagyon nem mindegy.
Persze, hogy nem mindegy, csak nem igaz. Oltott családtagjaim közül kettő is kétoldalú tüdőgyulladással végezte, egyik az intenzíven. Nem öregek, nem elhízottak, nem dohányoznak, semmilyen idült betegségük (40 évesek) nincs.
 
Tárgyakra is rákerülhet érintéssel ha az illető pl az orrához vagy szájához nyúlt korábban, így ha nem mosol kezet könnyen szervezetedbe juttathatod a vírusokat. Úgy emlékszem ez még gimnáziumi anyag volt. Te nem érettségiztél?
Vanaki érettségi nélkül is gyakran mos kezet :)
 
Egy vírus egy örökítő anyagból áll és egy azt körülvevő fehérjeburokból. A covid19-nek pluszban van egy lipid burka is tüskékkel amivel kapcsolódni tud a sejtekhez. Nem ugrándozik, de a vírushordozó leheletével, tüsszentésével kikerül levegőbe és ha elég közel vagy hozzá akkor belélegzed. Tárgyakra is rákerülhet érintéssel ha az illető pl az orrához vagy szájához nyúlt korábban, így ha nem mosol kezet könnyen szervezetedbe juttathatod a vírusokat. Úgy emlékszem ez még gimnáziumi anyag volt. Te nem érettségiztél?
Igen, naponta vagyok szemtanúja a boltokban, hisztiznek a pénztárnál a távolság be nem tartása miatt, ha valaki egy centivel a vonal előtt, vagy a vonalra áll.
De az, hogy köhög-krákog-tüsszög a tenyerébe, majd azzal a kézzel fogdos összevissza mindent, az tökéletesen rendben van!
 
Mint feljebb írtam, nem lesz oltópont, és nem lesz orvos. Kínai a választékban eddig sem volt.
Olthatnak a gyógyszertári alkalmazottak, de még az ápolók is. (az, hogy saját magunkat is, az még nem egyértelmű)
És nem, nem képes mindenki eldönteni, hogy számára mi a megfelelő. Ha így lenne, akkor nem lenne szükségünk orvosokra, mert utána néznénk a neten, hogy mi bajunk van, milyen gyógyszer lehet rá a megoldás, és megrendelnék az ebayen.
Bocs, de nekem tényleg nem ment, és nem is akarom, hogy menjen. Ragaszkodom, hogy csakis és kizárólag orvos, vagy legalább orvosi utasítás alapján kezeljenek.
Bocs, ha emiatt szánalmas hülyének tűnök!
Nem mindenki ott él ahol te. A magyarországi viszonyokról beszéltem. Egy szakorvos 12 évig tanul, így nem lehet semmibe venni a tudását, ha te nem jértad végig ugyan azt az utat. De az életed a tiéd, és neked kell meghozni róla a döntéseket. Még egy műtétet sem hajtanak rajtad végre - kivéve ha épp balesetet szenvedtél és nem vagy magadnál - ha nem írod alá a beleegyező nyilatkozatot. Így érdemes mindig tájékozódni, különben könnyen pórul járhat az ember. ;) Tapasztalat. Az orvosi kezelés egy szolgáltatás, de a felelősség a tiéd. Ha tévedés, áldozata leszel kevés az esély a jogorvoslatra ezen a területen. És az orvos is csak egy ember aki nem tévedhetetlen, és neki is lehet rossz napja, ő is hibázhat. ;)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,621
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére