Burda szabás-varrás, kreatív varrások 2012/2013-2014-2015-2016-2017-2018

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2012 Január 1.

 1. angie700

  angie700 Állandó Tag

  Sziasztok!Szeretnék érdeklődni az Arany szabásmintáról . Leírás is van benne?Ha pl: kabátot szeretnék varrni ad leírást az összeállításhoz ?Várom a tapasztalatokat,köszönöm.
   
 2. bmz

  bmz Állandó Tag

  A legújabb Burda magazin (2012. május)
  1335969765_1.jpg

  Kód:
  http://depositfiles.com/files/f3ddo9l7u
   
 3. Solymika

  Solymika Állandó Tag

  Sziasztok!

  Itt a jó idő újra! Nekem mindig ilyenkor jön az ihlet a varráshoz. Kislányom nő mint a gomba és végre találtam egy nagyon egyszerű és csinos póló/blúz szabásmintát nekik. A próba darabot az első kezembe akadt anyagból készítettem és én is elcsodálkoztam, hogy szabással együtt az egész 2 óra volt és még jó is lett a lánykámra. Sajnálom, hogy a Burdákban kevés a 134-es méret, ha van akkor az inkább olyan, mintha egy felnőtt darab, amit lekicsinyítettek. Az első után még készítettem kettőt. Kényelmes neki. Végre olyan hosszúra tudom hagyni a derék részt, amilyenre akarom. A vásárolt felsőkkel az a gondom, hogy mindig kint van a dereka vagy horror áron van. Télen vettünk neki egy csinosabb blúzt 2000.- felett volt.
  Ehhez a blúzhoz 1 méter anyag elég. A szabásmintát a Burda 2008/2 számából vettem. Elején és az ujján smokkolás van, de csak egy csík kell. Fotózom is majd!

  Mari
   
  ani02, elsebi és mágika10 kedveli ezt.
 4. firda

  firda Állandó Tag

  Én egy szoknyámmal jártam ugyan így, de szerencsére bő volt rám (nem is értem hogy szakadt ki:p) bevettem belőle a varrás mentén és szuper lett.
   
 5. agneti

  agneti Állandó Tag

  ottobre 2012/3

  kansi_fi.jpg
  Kód:
  http://depositfiles.com/files/gdng1428m
   
 6. könyvtáros

  könyvtáros Állandó Tag

  Sziasztok,

  Budapesten hol van Singer szakuzlet, ahol Singer varrogepekhez alkatreszeket lehet vasarolni?
   
 7. judojudy

  judojudy Állandó Tag

  Szia Könyvtáros!
  Az Oktogonon , nem messze a Varrógép centrumtól, úgy emlékszem 2 épületnyire.
   
  könyvtáros kedveli ezt.
 8. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  A CH legujabb palyazata-Melitta felhivasa
  Szeretnem felhivni figyelmeteket palyazatunkra.


  A CanadaHun.com
  - MESTERMŰVEM - címmel
  Kézműves és Képzőművész Pályázatot hirdet !
  Mindenkiben ott él a vágy, hogy valami szépet és maradandót hozzon létre. Felgyorsult világunkban sajnos egyre kevesebb időt fordítunk erre, pedig a kreatív kikapcsolódás, önkifejezés kicsit felszabadíthat minket a mindennapok terhei alól.

  Anyagától és elkészítésének módjától függetlenül, egyszerű tárgyakkal is okozhatunk örömet magunk és mások számára. A „mesterművünk” kifejezheti gondolatainkat, érzéseinket valamint a világhoz és másokhoz való viszonyunk, kötődésünk.
  A pályázat célja, hogy mindezt megoszthassátok a szélesebb közönséggel.
  A pályázaton, kizárólag saját készítésű alkotás vehet részt, amely készülhet bármilyen anyagból és technikával.
  Az alkotásokat a CanadaHun fórumán, erre a célra létrehozott pályázati topikban, 3 db fénykép, valamint a mű keletkezésének történetét és témáját ismertetve egy rövid leírás segítségével lehet bemutatni.
  A díjak odaítélése a már ismert módon történik. A -KÖSZÖNÖM - gomb megnyomásával lehet szavazni és a szavazatok száma határozza meg a győztesek sorrendjét.
  A Pályázat lezárásának határideje: 2012. december 12.
  Eredményhirdetés: 2012. december 16-án a pályázati topikban, amit ezt követően, ismertetünk a CanadaHun Rádió műsorában

  ( a pályázók az alkotások beküldésével elfogadják a pályázat kiírásának a feltételeit. A díjak pénzre nem válthatók)
  A pályázaton résztvevőknek sok sikert és szórakozást kíván a CanadaHun Vezetősége!
   
  judojudy és Melitta kedveli ezt.
 9. ancsa0221

  ancsa0221 Állandó Tag

  Barátnőim!
  Kerestetek 50-es évekből való ruhákat. Találtam egy csodálatos oldalt inspirációtokhoz.
  HTML:
  http://coutureallure.blogspot.com/
   
 10. angie700

  angie700 Állandó Tag

  Sziasztok!Melyik méteráru boltba érdemes Pesten vásárolni.?
   
 11. mágika10

  mágika10 Állandó Tag

  Sziasztok! Kisebb méretű fényképezőmnek szeretnék tokot varrni. Van valamilyen ötletetek? Először is filcből gondoltam kézzel, de lehet farmerből géppel. Nem is tudom. :D
  Köszönöm előre is az ötleteket! :) mágika
   
 12. Timike12

  Timike12 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én most szeretnék elkezdeni varrni, először természetesen az itthon felgyűlt varrnivalók ledolgozása volna a cél (főként nadrágok felhajtása, szétment varrások javítása), utána pedig elkezdek majd ruhákat is varrni. Ezt a varrógépet nézegetem, szerintetek jó választás lenne?
  http://varrogepcentrum.hu/termek/varrogep/varrogepek/singer-2263-tradition-varrogep

  Előre is köszönöm!
   
 13. bringa72

  bringa72 Állandó Tag

  Szia Timike,
  bár még nagyon új vagyok (pár perce regisztráltam), de pont ide tévedtem, mert én is most kezdtem újra varrni (10 év után)és a varrógépcentrumban vettem gépet 2 hete. Én is valami S-t szerettem volna, de az eladó nem ajánlotta. Egyrészt, mert ez a márka már nem az a márka, másrészt a S.Hungária (vagy valami ilyesmi néven futott) bezárta a magyar cégét, így még a szervíz, alkatrészellátás sem megoldott. Vagy legalábbis nehéz.
   
  Timike12 kedveli ezt.
 14. Solymika

  Solymika Állandó Tag

  Szia

  Én is szeretnék majd új gépet venni, mert nekem egy 15 éves Toyotám van és akkor mikor vettem nem voltak igényeim, csak tudjak vele varrni. Most már tudom, hogy mi ami fontos, hogy tudjon a gép!
  Tudjam állítani azt, hogy milyen erősséggel nyomja az anyagot össze. (a kicsit rugalmasabb anyagoknál most mindig nyújtja a felső anyagot). Esetleg tudjam beállítani az öltés távolságot és ne csak kiválasztani 3 fokozatból, legyen rajta felül még egy cérna tartó, hogy tudjak ikertűt is használni és hogy erős legyen, hogy vastagabb anyagokat is tudjak varrni. A vastagabb anyagvarrásra azért van szükség, mert farmer nadrág felvarrásnál a varrásrésznél folyamatosan töröm a tűket, illetve sokszor varrok táskát és ezekre bútorszövetet is használok.
  Az szerintem, hogy egy lépéses gomblyukazó legyen benne, csak extra. Nem szükséges az sem, hogy 500 program legyen rajta!

  De ezek az én igényeim! A mostani egyszerű kis gépemmel megtanultam varrni és megtudtam mire van szükségem ahhoz, hogy jobb legyen a munkám!

  Üdv, Mari
   
  Timike12 kedveli ezt.
 15. bmz

  bmz Állandó Tag

 16. Timike12

  Timike12 Állandó Tag

  Ez nagyon szomorú... Ha nincs szervíz háttér, akkor semmiképpen sem fogok S. venni. És melyik márkát ajánlotta?
   
 17. Timike12

  Timike12 Állandó Tag


  Szia Mari!

  Az egy lépéses gomblyukazó szerintem is csak extra, én azt szeretném, hogy lehessen vele nadrágot (farmert és vastag munkás vászont), szoknyát, stb. felhajtani, szövetet ráncolni, fodrot készíteni (kislányom ruháihoz).
   
 18. judojudy

  judojudy Állandó Tag

  Sziasztok!

  Részemről S-m van, 2003-ban vásároltam, DE nekem azóta sincs vele semmi bajom, már régen meghozta az árát. Sajnos erről a gépről nem tudok semmit, így véleményt sem tudok róla alkotni. Az én esetemben viszont fontos volt az hogy 1 lépésben tudjon varrni gomblyukat, illetve vendolni lehessen vele, mivel én több általam készített dolgot a gomblyukkal rontottam el, de ez biztos az én ügyetlenségem miatt volt. Szerintem már a ma árult gépek jó minőségűek, s bármelyik mellett döntesz örülni fogsz neki. /Tudjátok midf "made in Taiwan, China ill Vietnam :) /
  Tiszt: Judy
   
  Timike12 kedveli ezt.
 19. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  Fényképezőgéptok

  Szia Mágika!

  Hoztam egy linket, ahol sokféle minta közül választhatsz;)
  Remélem sikerül választanod:D

   
 20. Curmóka

  Curmóka Állandó Tag

Megosztás