Burda szabas-varras /ruha, nadrag, etc/

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A Canadahun nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iránymutatást adni - olyan tartalmú anyagot, ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor, ha van szükséges legális engedély rá.



:)Kaptam egy varrogepet, es sajnos nem tudok szabni-varrni, pedig nagyon szivesen megtanulnek. Ha valakinek valami ötlete volna ezzel kapcsolatosan, akkor nyugodtan irhatnak. Ja es hogy ha van valakinek magyarul Burda szabas-varras kezdöknek es haladoknak felnötteknek nöknek pdf formatumba leirasok kepekkel akkor szivesen elfogadom. Elöre is köszönöm! Üdv. Hannoka:D
 

Jantra

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Nekem nem ez a szakmám, de úgy kezdtem, hogy a tönkre ment nadrágomat a varrás mentén felvágtam, és máris kész volt a szabásminta, ami rám jó. Persze az anyagra helyezés azért nem egyszerű, meg néhol azért rá is kell hagyni, de amint szétszeded, azzal látod is. Eleinte a zsebeket felejtsd el.Szerintem egy szoknyát varrj elsőre, az a legegyszerűbb.Indorr meg majd segít, hogy hogyan!
 

inddor

Állandó Tag
Állandó Tag
Az anyagra teszitek a szabás mintát a tetejére kell 4 cm a 2 oldalára meg másfél ha nadrágot csinálsz akkor meg a belsö rérsztöl mérd milyen hosszura szeretnéd.Azt meg egy másik nacidról le tudod mérni.
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Szio!

Női-ruhakészitő a szakmám és bármi kérdésed van meg probálok rá válaszolni. :)
Akkor ezt a fórumot Neked kellett volna nyítnod, mert sok jó tanácsot tudnál adni.
Én valamikor sokat varrtam a Burdából és ott nagyon szépen le is volt írva mit hogy kell csinálni olyan igazi szálybarágos volt.(Gondolom most is úgyan igy van csak én nem veszem már az újságot.)
De ennek is vagy 20 éve. A Burdának a kötö újságját is megvettem és sokat köttöttem abból is. Ma már nincs akkora tülelmem ezekhez a dolgokhoz talán a varrást még most is szeretem, épp készülök új varrógépet venni.
Hanoka 3 hónapja rakta fel a kérdéseit,de csak ha jól látom most kapott választ,valószínü ez ídő alatt ki is találta mi a leg egyszerübb megoldás a kérdéseire, ha beíratkozik egy varró tanfolyamra. Egyébként én is jártam többször is.
Nagyon kedves Tőled,hogy felajánlod a segítséged, biztos lessznek is akik hozzád fordulnak majd segítségért egy pár fortély erelyéig.
További szép estét kívánok Neked!:):
Barbi
 

Puszedliufo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Inddor, nekem Hozzád lenne egy kérdésem.
Röviden: Van egy törpetacsink, aki bármennyire is picike kutya kategóriás, a hosszúsága miatt egyetlen kutyatáskába sem fér bele...nem maradt más választás, mint varrni neki egyet.
Neked lenne ötleted, hogy egyátalán milyen anyagot kéne hozzá keresnünk? Mit lehetne az aljára tenni, hogy kemény legyen és mégse legyen nehéz a táska?
Igazából, nem nagyon tudom, hogy hogyan álljak neki...a varrás nem jelent nehézséget és a szabás sem, ha tudom, mit is akarok (varrtunk már babzsák fotelt és többféle párnát).

Bármilyen ötletet nagyon szívesen fogadok :D
Valami ilyesmit szeretnénk (persze, lebutítva picit):
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok:)
Nekem édesanyám női szabó. Sok mindent megtanultam tőle. Főleg Burdából varrok, szerintem jók a szabásminták. Most megjelent egy Burda könyv, amiben minden trükk és fortély le van írva rajzokkal illusztrálva. Szerintem nagyon jó, alig több, mint 3000 forint. Ez nem kevés, de a mai könyv árakat tekintve szerintem megéri beszerezni:)
Szívesen segítek én is, ha tudok, van lejetőségem szkennelésre:)
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi, azt elfelejtettem mondani, hogy mostanában olvastam egy szabásminta szerkesztő programról, nagyon tuti lehet, de 75000 forint. Az azért kicsit húzós, de még az anyagminta is beszkennelhető, megadhatók a méretek, így mindenki saját alakján láthatja saját anyagából a megálmodott modellt. Természetesen elkészíti a szabásmintát is a program:)
Tudnátok esetleg segíteni öltözködésben? Olyan honlap érdekelne, ahol segítséget kapok ez ügyben. Nagyon alacsony vagyok és duci, mellesleg is van bőven:(
Előre is köszönöm:)
 

Puszedliufo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kijuma, minden programnak vannnak tesztverziói, amik általában 30 napig ingyenesen használhatóak. Ha megmondod a program nevét, megnézem, hogy le lehet-e tölteni valahonnan. Ezután már csak egy ügyes informatikus kell, vagy egy tehetséges google-felhasználó és máris találsz crack-et a programhoz, amivel feltörheted és addig használhatod, ameddig csak akarod.

egyébként öltözködési tippek mindenfelé vannak...általában mindenhol ugyanazt írják. Hírtelen nem tudok konkrét oldalakat mondani, de pl a cosmopolitan oldalán biztos van egy általános tanácsadás, vagy az nlc.hu-n, vagy a kiskegyed.hu-n, ha még létezik:) A legtöbb nőcis oldalon megtalálsz minden ilyesmit :)

Egyébként a Burda könyv érdekelne...ha van kedved scannelgetni, én biztosan letöltöm, amit felteszel :)
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Puszedliufo:)
Még nem tudom hogy hová és milyen formában tudok feltölteni, csak tegnap regiztem:) Majd utána nézek:)
Néztem a női oldalakt, de sajnos nem sokat segítetettek, azért kértem itt tanácsot. A molett tanácsok átlagos termetű molettekre vonatkoznak, de én csak 153 cm vagyok:( Ilyen alacsony termetre még tanács sincs? Azért kezdtem el varrni, mert vékony időszakomban sem találtam megfelelő ruhákat. Ami jó lett volna, az mellben szűk volt. De azért köszönöm a válaszod:)
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Megnéztem a könyv hivatkozásait, tilt minden másolat felhasználását, részletekét is. Minden lehetséges verziót felsorol...:( sajnálom
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
En is vagyok. Mar az igazsag, hogy megfeledkeztem a szabasrol-varrasrol. Pedig nagyon szivesen vennem a tanacsaitokat. Sokszor vagyok a canadahu-n es ezentul gyakrabban leszek itt is.
 

kicsipillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!!

nagyon örülök , hogy ide találtam, mert én is most vettem egy varrógépet,és nem értek a szabás-varráshoz, pedíg nagyon szeretnék megtanulni, úgyhogy akaraterőben nincs hiány...nagyon szívesen venném a segítségeteket, ha tudtok bármilyen jó tippet , oldalt, könyvet , amit érdemes megnézni, megvenni, ami a segítségemre lenne...

Főként szoknyákat, szép fölsőket varrnék, de más is szóba jöhet, vállalom a kihívást, csak segítsetek :D..

Előre is köszönöm :)
 

vivula

Állandó Tag
Állandó Tag
én is varrok!!!!!!!!!!!!!!!
ha tud vki valami jó szabásmintát nyomjon már fel. én találtam külföldi oldalakon szabásmintás dolgokat. ha érdekel vkit én szívesen beteszem a címüket!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére