Calgary népszavazást tervez a 2026-os olimpiai pályázatról

Népszavazást rendeznek Calgaryban arról, hogy a város pályázzon-e a 2026-os téli olimpia rendezési jogára.

A kanadai metropolisz városi tanácsa hétfőn határozott erről. A nem döntő érvényű referendumot várhatóan október és 2019 februárja között bonyolítják majd le.

20180424olywinter1988bobsleighjamaica-horizontal-sportaction-man-olympic2.jpg

Ki ne emlékezne a híres jamaikai bobcsapatra az 1988-as Calgary téli játékokonForrás: AFP/Marc Cardwell
A nyolc év múlva sorra kerülő téli játékokra hét érdeklődő van: Calgary mellett a törökországi Erzurum, Torino és Milánó közösen, Sion, Stockholm, Szapporo, valamint - bajorországi helyszínek bevonásával - Graz és Schladming döntött a kandidálás előkészítéséről.

A végső pályázókat októberben választják ki, majd a NOB jövő szeptemberben, Milánóban dönt a 2026-os házigazdáról. A 2022-es téli játékoknak Peking adhat otthont.
 
Sion az nem biztos. Juni 10.-én lessz népszavazás róla. Nem csodálnám ha elvetnék.
Pár hónaja St. Moritz lakósdága mondott nemet.
 
Régóta az van hogy minden olimpia feleslegesen túlméretezett, teletömve egy csomó olyan sportággal amik rengeteg drága felszerelést igényelnek a műveléshez, közben meg nem is érdekelnek igazán sokakat. Ehhez hozzájön hogy kötelező paraolimpiát is rendezni, ami végképp a kutyát se érdekli. Ennek így nincs értelme, mert csak veszteséget termel. Egyetlen helyszínt kéne kijelölni ahol az Olimpia történik, mindig, történelmi okokból ez logikusan Athén kell legyen, esetleg valami más görögországi város. Ott felépíteni EGYSZER a létesítményeket, karbantartani, s lehetne akkor akár évente is Olimpia azokban. Úgy a bevétel is több lenne. Az a hely lenne a Föld sportcentruma! A görögöknek is jól jönne mert úgyis szegények.

Vagy pedig az olimpiai sportágakból nagyon alaposan selejtezni, kiszórni legalább a kétharmadukat, mert így túl drága. Bár én az előbbi verzióra szavazok, annak ellenére, hogy engem amúgy egyetlen sportág se érdekel.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére