canadai virtuális cyber falu

Judit témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2004 Szeptember 19.

 1. Judit

  Judit Állandó Tag

  Melitta javaslatára egy új topicot indítunk. Téma: tervezzünk egy falut, egy magyar kolóniát. B.C.-ban eladó egy falu 7 millióért.
  Ötleteket kérünk, hogy lehetne elindítani a szervezést. Ki lakik közületek, vagy ismertek-e olyan embert aki kibucban vagy kommunában él. Nyílván Ők nagyon jó ötletekkel szolgálnának. :88:
   
 2. Efike

  Efike Állandó Tag

  Ez a bánya dolog érdekes. Nem tudom, hogy milyen bánya van ott, de lehetséges, hogy nem szén és lehetséges, hogy az ottani vízben vannak olyan ásványi anyagok, amely felhasználható lenne gyógyászati célra. Ezt a vizet be kellene vezetni a kórházba és a kórházat átalakítani, fogyókúrával, masszázzsal, izületi megbetegedések gyógyításával, stb. lehetne foglalkozni. Lehetne csinálni egy magyar éttermet, egy saját disznófarmot és pálinkafőzdét !!!! Semmilyen kaja nem készülne amerikai stilusú műanyagtápból, hanem minden természetes eredetű lenne, tápszer és gezarolmentes. Egy negyven fős csapattal érdemes lenne belevágni.
  A bánya gondolom már nincs művelés alatt. Biztonságos lejárást kellene építeni és hülye túristáknak mutogatni jó pénzért, némi rémtörténettel, szellemjárással.
  A faluközösséget úgy kellene szervezni, mint anno Izraelben szervezték a kibucokat. Támogatást kellene szerezni az Idegenforgalomtól, a bányáért felelős minisztériumtól ( és csinálni egy bányamúzeumot is ). Hatalmas munka, hatalmas szervezés, de nyereségessé lehetne tenni.
  A falu zászlaja piros alapon fehér húsdaráló lenne.
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Legelso dolog az internet a kocsma akor mar nem veszunk a vadonba. :lol:
   
 4. Judit

  Judit Állandó Tag

  A pálinkafőzde tök jó ötlet, a betépett túristákat a bányában szállásolnánk el, ott lehet szabadon hányni.
  Efike!
  Anno Izraelben tényleg úgy alapították a kibucokat, hogy az ott dolgozóknak semmilyük nem volt? Mármint magántulajdonuk? Tehát volt termelőeszköz meg minden, csak éppen saját cucc nem volt?
   
 5. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  British Columbia eszaki reszen a tenger partjan,egy festoi reszen elado egy falu 7 millio Dollarert!!!

  1982-ben neptelenedett ki a helyseg amikor bezartak az ott mukodo banyat. A falucskanak sajat bevasarlo kozpontja van, 90 haza, tobb duplex-je, het nagy apartman epuletje, ket szabadido kozpontja, egy korhaz komplett felszerelessel es 2,4 km sajat tengerpartja.

  Egy hazaspar tartja rendben a hazakat, telen mindenhol befutenek rendszeresen, nyaron nyirjak a fuvet stb. Amugy egy lelek sem el a faluban a kedves hazmester hazasparon kivul.
  _____________________________________________________________

  ... eddig az idezet az elobbi hozzaszolasombol.
  Szoval kimondhatjuk, hogy megalakult a "hungarian cyber town"? Mi legyen a neve??? :)
   
 6. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Jut eszembe, a falucska vagy inkabb ahogy ok mondjak "town" = kisvaros, mar regebben is elado volt 23 millioert. Szoval jo uzletnek nez ki mert nagyon lementek az arral. ;-)
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  VAn ennek a falunak neve?
  Varostol milyen messze van?
   
 8. Judit

  Judit Állandó Tag

  Hungarotown legyen a régi lemezkiadó után szabadon.
   
 9. Judit

  Judit Állandó Tag

  De tényleg, mi az eredeti neve? Remélhetőleg nem több tíz km-re van a legközelebbi lakott város. A képen egyébként a falu látható?
   
 10. Efike

  Efike Állandó Tag

  Az első kibucok természetesen alapitványi segítséggel (Rotschild alapitvány, stb ) indultak. Semmijük nem volt. Először tornyot és falat építettek ( choma vö migdal ) és teherautókon vitték a helyszínre az építőelemeket. A jog szerint ( ez a mai napig él ) amit éjszaka felépítettek, azt nappal már nem lehetett lebontani. A toronyra azért volt szükség, hogy az ellenséges rablócsapatokat figyelje az őrszem. Ilyenkor megbeszélt tűzjeleket adtak le és a szomszédos kibucokból jött a segítség. A kibucnyikok a hőskorban úgy dolgoztak, hogy vállukon volt a fegyver. Volt olyan kibuc, ahol reggelire csak egy fél főtt tojást tudtak adni. Ma persze már nagykanállal esznek. A kibucmozgalomra egyébként az jellemző, hogy a kibuc a bölcsőtől a koporsóig gondoskodik a tagjairól.
   
 11. Efike

  Efike Állandó Tag

  A falu új neve lehetne pl. Huncan-town
   
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Judit Canadaban 10-20-60-70 km nem tavolsag. :lol:
  Az en ferjem 55Km-ra dolgozik a hazunktol. A fiam ugyszinten csak keleti iranyba.
  Nem egyszer megyunk le Londonba a baratnomhoz kavezni 200km, na es vissza is ennyi.
  Sokan Hamiltonbol jarnak dolgozni Torontoba az kb 70KM +vissza.
   
 13. Efike

  Efike Állandó Tag

  A falu tengerpartján lehetne yachtkikötőt építeni és hatalmas bulikat rendezni, ismert zenekarok meghívásával. Úgy látom, ott hegyek is vannak. Valamelyik hegy öblén lehetne csinálni egy természetes színpadot afféle fél amphitheatrumot és szabadtéri operaelőadásokat rendezni. Vagy görög, indián, barnamedve mittudomén színházat. Lehetne csinálni állatkertet is, iskolásoknak szervezni nyári tábort, régi szakmákat tanítani, indiántábort csinálni wigwamokkal.
   
 14. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Hat persze hogy van neve .... nezzetek meg jobban a kepet vagyis az elnevezeset "Kitsault", igy hivjak, hajajjj lanyok... :roll:
  Amugy egy elegge elhagyatott helyen van de kozelebbit en sem tudok, egy biztos, innen Vancouvertol legalabb 1500 km-re eszakra. ;-)

  :D
   
 15. Judit

  Judit Állandó Tag

  Ez azért nagyon tiszteletreméltó dolog, szó szerint a vérüket adták a földért. Művelték a földet, de fél szemmel a határt figyelték, nem jő-e az ellenség. Egyébként olvastam Leon Uris könyvét az Exodust. Megvették a földet (Sion Letelepedési Társaság) az araboktól akik nem igazán értettek a földműveléshez. Ezek a kibuclakók dolgoztak éjjel-nappal és meg is lett az eredménye: a sivatagból pálmaligetek, gyümölcsösök nőttek ki, öntözöberendezések stb...
  Ezt látva az előző tulaj vissza akarta szerzni a (már gyönyörűen termővé tett) földet. Ez így volt?
  De gondolom a mi kis falunkat nem kellene ennyire védeni, csak ki kellene találni, hogy lehetne a mienk! Lám az első kibuclakók is úgy gondolhatták: lehetelen vállalkozás, de hajtotta Őket valami félelmetes erő.
   
 16. Judit

  Judit Állandó Tag

  Hát igen Nektek 70Km nem nagy távolság egy ilyen hatalmas nagy országban, de itt Magyarországon, egy ilyen kis mini országban bizony 100 km már igen komoly táv. Főleg ha ismernétek az utak állapotát!
   
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sajnos a Rotschild alapitvány nelkul kell kalkulalnunk. :(
  A 7 millio dolcsi nem keves penz az egy lotto fonyeremeny.
  A tervezesnel nem szabad figyelmen kivul hagyni.
  Remek otletek amiket itt mar olvastam. :lol:
  EN meg a casinot is epitenek mert az egy jol jovedelmezo lehet a falu szamara. :wink:
   
 18. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Csupan 1500km Vancover egy nap es mar ott is vagyunk. :wink:
   
 19. Judit

  Judit Állandó Tag

  Ha már hegyek vannak síparadicsomot is lehetne kialakítani. Vagy gyerekeknek nyári tábort: régi magyar kézműves mesterségek. Meg lehetne tanulni korongozni, fából, kukoricacsuhéjból játékokat készíteni stb...
  Ősmagyar tábort is ki lehetne alakítani jurtával, ősmagyar ruciban, lovakkal. A honfoglaló magyarok is játszottak, mondjuk általában lovasjátékokat, de ez is nagyon érdekes lenne. A táborban lenne egy nagy közös kemence és ott lehetne jó kis kenyereket, túrós lepény meg fini réteseket sütni. Ez az igazi! Erre szerintem a kanadai emberek is vevők lennének. Na persze ott lenne még a pálinka meg borkostolás.
   
 20. Efike

  Efike Állandó Tag

  Igen Judith,
  saját hazát akartak, maguknak is, nekem is és az utódoknak is.
   

Megosztás