Cicánk

Bözseasszony témája a 'Háziállatok' fórumban , 2009 Február 20.

 1. csilla1111

  csilla1111 Új tag

  Az ivartalanítás viszont csak akkor segít, ha még egészen fiatal korban elvégzik a műtétet. Ha később, akkor még könnyen meglehet, hogy "megszokásból" folytatja, bár akkor már kevésbé büdös...

  Érdekes módon, nekünk volt lány cicánk is, amelyik jelölt (úgy,mint a fiúk...) és volt olyan egészen fiatalon ivartalanított fiú cicánk is, amelyik szintén.
   
 2. csilla1111

  csilla1111 Új tag


  Hihi :):) Az a baj, hogy nem tudok próbálkozni se, mert olyan válogatós az enyém.. :) Az meg semmiképpen sem olcsó, ha próbálkozok, próbálkozok, de úgysem kell neki semmi... :)
   
 3. nolane

  nolane Állandó Tag

  A macskáknál ez kiszámíthatatlan. A miénk is drága, Royal Canin macskatápot eszik, és alutasakosból is a legdrágábbat (a whiskas ne is mindig jó). De pl. a múltkor csirkét sütöttem, és a kuka tetejéről lelopta a csontokat, és bezabált belőle, arra nem volt finnyás. Fel is hívtam az állatorvost, hogy nem lesz-e probléma a csirkecsont, de szerencsére semmi baja sem lett. Szerintem nem lehet kiszámítani, hogy épp mire fáj a foguk. De az, hogy egy macska ennyire válogatós, arról leginkább a gazdi tehet...
   
 4. nolane

  nolane Állandó Tag

  Igen, az én macskám is fiatalon lett ivartalanítva, mégis néha előfordul, hogy nem az alomba pisil. Általában minden nap cserélem az almot, mert nem bírom a szagokat, de ha későn érek haza, vagy elfelejtem, és 2 napig áll az alom, akkor nem szívesen megy bele, és akkor pisil mellé. Ha mindig nagyon tisztán tartod az almot, akkor szerintem nem lesz ilyen probléma.
   
 5. ligetiz

  ligetiz Állandó Tag

  Bocsi hogy bele szólok :) de anyám olvasott valahol arról hogy mit kell csinálni hogy ne legyen büdös a macska alom!
  A friss alomra szódabikarbonát kell szórni
  Persze nem a teszkósat mert az nem vált be!!!!
  És én sem hittem el amig nem a saját orromon tapasztaltam :)
   
 6. CuteRiana

  CuteRiana Állandó Tag

  Sziasztok!
  Tudna valaki tanácsot adni hogy a szőr táplálására mit lehet használni?
  Van egy nagy 4 éves fehér kandúrom. Hála a szomszédnak be kellett zárni őt a lakásba és nem lehet többé kijárós cica. Ez viszont azzal jár hogy iszonyatosan vedlik. Ha megsimogatom egy hatalmas szőrfelhő száll ki belőle és minden nap kikefélem és maréknyi szőr jön ki belőle. Állatorvos adott már neki szőrvitamint de nem használ semmit. Van esetleg valakinek házipraktikája erre vagy hasonlo gondja?
  Nekünk egyébként alomra a szilikongolyó vált be egyedül és abból se mind jó!
  Plusz olyan alom kell amibe lehet szagelszívó betétet tenni.
  És akkor egyáltalán nincs szaga. Ráadásul a szilikongolyó utána jo a kertbe is mivelmegtartja a nedvességet igy növényke köré vagy akár murva helyett is.
   
 7. szevike55

  szevike55 Állandó Tag

  Én is próbálkoztam a szilikongolyóval. A szag valóban később jelentkezett, mint a hagyományos alom esetén, de nálunk bányászmacskák vannak, és amikor eltúrják a "produktumot" a golyócskák szanaszét gurulnak, csak úgy recseg-ropog minden
  Egy-két napon belül az egész lakás tele lesz. A hagyományos alommal legalább csak a fürdőszobát kell naponta többször is söpörni.
  Úgyhogy mi visszatértünk a hagyományos alomra.
  Jó ötlet, van is itthon, mert a múltkor tisztításhoz vettem a vegyszerboltban egy kilót. Ki fogom próbálni. /Erről jut eszembe, a szódabikarbóna egy csodaszer a takarításban. Múltkor olvastam és ki is próbáltam egy hosszú hétvégi több fogásos sütés-főzés után, hogy a gáztűzhelyről is pillanatok alatt lekapja az odaégett, kifolyt ételmaradékot/
   
 8. nyero2180

  nyero2180 Állandó Tag

  Szerintem a legszebb macska a perzsa, csak az a baja hogy finnyás, meg nagyon fent hordja az orrát.
  De azért igazi egyéniségek :)

  De ha jó macskát akartok, akkor a keverék perzsa a legjobb. Nekem volt egy gyönyörű, okos fekete félperzsám. Imádtam. Sajna eljárt felette az idő. Még most is sokszor hiányzik, pedig nem most pusztult el.

  Jelenleg tengerimalacom van. Az is elég válogatós tud lenni. Meg úgy el lehet kapatni. Anyósomék kaptak tőlünk kismalacot. Na az aztán haláli. Meg van határozva hogy mikor mit kap. Pl. du.3. alma, du.7. uborka. És hangosan visít ha eljött az ideje a csemegézésnek. Pontosabb mint egy vekker. Ha meg nem kapja meg amit szokot látványosan duzzog. Elcsapja a fejét ha szólunk hozzá. :)
   
 9. CuteRiana

  CuteRiana Állandó Tag

  Nálunk is szétszórják a golyókat mert kint rázzák a lábukat nem bent XD
  ismerős mondta ő pont ezért használ homok állagút. Most olyat vettünk és mosta homokot szórják szét XD
  Úgyhogy vissza fogunk térni a golyókra azt könnyebb feltakarítani
   
 10. harangozo.judit

  harangozo.judit Állandó Tag

  Nekem is van 5 cicám, különböző korúak, nagyon édik. Nagyon szeretem őket, főleg amikor játszanak. Eltudnám őket nézegetni egy ideig, olyan békés lények!! :)

  Ismerősömnek is van tengeri malaca, nagyon édi. "Ő" is csak ubit, salit és almát eszik és a rossmannban lehet venni magokat, még azokat is nagyon kedveli. :)


  Szerintem minden másosik emberkének van cicája, ami nagyon jó dolog. Imádom nézni, ahogy játszanak egymással. Olyan édik tudnak lenni. :)


  Nem semmi, érdekes cica lehet, ám nekünk is elköltözött, de már egy ideje hazajárogat. :)

  Jó ötlet! Köszi!! :)

   
 11. lunatica

  lunatica Állandó Tag


  Ismerős a probléma, az én cicáim is lopnak,és nem hajlandóak csak az ágyban aludni:D Sehogy nem tudom őket leszoktani...
  Itt egy kép a nőstényről:) (Van egy kandúrom is)
   
 12. mrshobo

  mrshobo Állandó Tag

  Nekünk is van 2 kiscicánk. A fiú cicát a lányom Sabrinának szólítja, hiába magyarázom neki, hogy az lánynév.
   
 13. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Megfigyeltem, hogy a fehér szőrű cicákra jellemző ez, amit írtál. Nem mintha a többiek nem hullatnák a szőrüket, de ők alapos fésülés után egy darabig nem okoznak gondot, viszont a fehér cicák szinte rögtön újra hullajtják a szőrüket. Mégsem tehetsz mást, mint nagyon alaposan kikeféled a bundáját sűrű kefével, naponta, ha lehet. Különben a lakás tele lesz szőrcsomókkal. Én úgy gondolom, hogy előbb-utóbb javul a helyzet, mert a bőrét is javítja a kefélés a vérkeringés fokozásával és ez biztos hat a szőrére. Türelem játék, de gyógyszert nem érdemes venni.
   
 14. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Sziasztok.

  Nekünk is van cicánk.Lányom 4 naposan hozta haza és ő cumiztatta.Most 6 hetes már és egyedül eszik.És KImo a neve.
   
 15. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Itt van acicuskánk.
  Az utolsó képen még cumiztatva van.Ott 2 hetes.
   
 16. chewron9

  chewron9 Állandó Tag

  Ha hazalátogatsz, nem számolod újra őket? :D Ha 4 lány, és öt fiú, hamarosan egész kis hadsereg lesz belőlük :D

  "az én cicáim is lopnak,és nem hajlandóak csak az ágyban aludni:grin: Sehogy nem tudom őket leszoktani..."

  El vannak kapatva! Lennék macska nálad ;) Az én cicáim kint esznek, kint alszanak, egerésznek... és nem panaszkodnak.
   
 17. AndrikoJanos

  AndrikoJanos Állandó Tag

  Nekünk három cicánk van, kettő teljesen szürke és fekete fehér tarka
   
 18. szaki21

  szaki21 Állandó Tag

  Nekünk most egy cicánk van. Már elég öreg, de van utánpótlás. Van 1 kiscicája. Még nemrég nyílt ki a szeme, szóval nagyon kicsi még most. Az emberi hangra már ő is odafigyel, nem csak a mamája:))
   
 19. adem82

  adem82 Állandó Tag

  Az én Mirci cicámnak van a világon a legjobb dolga. Eszik, alszik, játszik! Ez a három tevékenység teszi ki az egész napját.
   
 20. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Szia kiváncsi lennék melyik cuicus csinál mást? Najó ez csk vicces beszólás volt. Persze ,hogy minden cicus ezt csinálja.
  Na meg van amelyik egerészik is.
   

Megosztás