Cica szeretet...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 27.

 1. felelf

  felelf Állandó Tag

  Ez éppen nem magyarázza, hogy miért alszik rajtam, csak a hogyant.

  Azt hiszem kell neki egy biztos menedék. Így tud igazán ellazultan aludni. Amit még másik macsektól nem láttam, - csak kutyától - hogy a gerincén alszik. A hasa része teljesen fedetlen és engedi, hogy kicsit megsimizzem. Nem rándul össze és nem gömbölyödik össze. Igaz csak pár percig tart, de szerintem ez a feltétlen bizalom jele.
   
 2. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Az én macsekom is szeret a hátán feküdni, a négy kis mancsa az ég (plafon) felé, és lehet finoman megvakirgálni a pocakját. Nagyon élvezi.
   
  felelf kedveli ezt.
 3. felelf

  felelf Állandó Tag

  Mire jó - a macsek szerint -, ha az embernek keresztben van a lába?

  " Kényelmesen lehet könyökölni rajta és szemlélődni, majd elaludni. Nem kell foglalkozni a gazdi lábának görcseivel csak csúnyán kell rá nézni és tudja hol a helye."
   
  Ekira és Ghí kedveli ezt.
 4. Gyorgyusz26

  Gyorgyusz26 Új tag

  Én nagyon szeretem a cicámat. Nagyon aranyos. Most csak ő van de volt amikor 7 macsekom is volt.
   
 5. felelf

  felelf Állandó Tag

  Szia Gyorgyusz26!
  Nekem ez a macsek az első és itt szoktam kicsodálkozni magamat a viselkedésén. Egyébként azt hiszem "imádom" és ennek megfelelően rendesen el is kényeztettem.
   
 6. elfmartine

  elfmartine Állandó Tag

  A macskákat muszáj imádni :)))
   
  Merwoman, Andrea27, Ghí és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. felelf

  felelf Állandó Tag

  BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 8. felelf

  felelf Állandó Tag

  Boldog Új Évet Kívánok Minden Cicabarátnak!
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Hörcsög-masszírozás:

  [​IMG]
   
  Christierna123, Ghí, felelf és 1 másik tag kedveli ezt.
 10. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Hazajön cicus egy félig holt egérkével a szájában. Szőnyeg közepére letette, hogy gazdi lássa a zsákmányt, de ne érje el. Majdnem sikerült is megennie, de elkaptam és a tányérjára tettem. Nem találta, el kezdte veszettül keresni. Felkaptam a macsekot a tányérja mellé tettem és meglóbáltam az egérkét az orra előtt. Sikerült rákapnia és boldogan elfogyasztotta. Én először pukkadoztam a szerencsétlenkedésén, míg kereste egérkét, utána a hideg rázott, a hangoktól, amit a kajálása okozott. Na végzett, erre el kezdett kaparászni a polcon, ahova a nyitott konzervet teszem. Lerántotta és el kezdte volna enni, csak még most nyitottam ki, nem tudta megkezdeni, csak lenyalta róla a szószt, de nem tudott beleharapni a húsba. Kitettem neki, mire majdnem a fele konzervet is bevágta. Összességében borzasztó volt az egész, evési rohama volt a macseknak. Mint aki egy hete nem evett, pedig egy 40 dkg-os kis kozervet megeszik naponta. Jó húsba van, nem éhezik és mégis amit ma levágott az kriminális volt.
   
  Jaszladany és Ghí kedveli ezt.
 11. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Az enyém nem eszi meg se az egeret, se a madarat, csak megfogja. Persze ezt a kis jószágok ritkán élik túl, én meg takaríthatok. De azért ez nagyon érdekes, hogy nem táplálékszerzés céljából öl, hanem szórakozásból. Ez amolyan "emberi" tulajdonság a cicákban. Persze a cicák valszeg nem is ölni akarnak, csak éppen egy egér vagy egy cinke nem olyan strapabíró, mint egy játékpamacs, amit kedvére pofozhat. Hát erről nem ő tehet.
   
 12. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  "Persze a cicák valszeg nem is ölni akarnak, csak éppen egy egér vagy egy cinke nem olyan strapabíró, mint egy játékpamacs, amit kedvére pofozhat."

  Azt hiszem az Animal Planet csinált egy filmsorozatot a 10 leg... állatról.
  A 10 legvérengzőbb állat közül a házimacska szerepelt az első helyen. A szempontok között volt, hogy hány fajta állatot eszik meg és hogy öl-e csak kedvtelésből. Természetesen a 10-dikkel kezdték és mentek fölfelé. Meglepődtem, hogy a vérengzőek tartott nagymacskák nem is olyanok. A legtöbb fajta állatot megevő is csak 8-10 fajtát evett és mindegyik az éhség miatt ölt. Ami miatt a macsek lett az első, hogy mindent megtámad amit mozdulni lát a szeme előtt, ha nem nagyobb nála. Ez kb. 2000 fajta állatot jelent és sokszor nem eszi meg.

  A takarításra pedig: ma reggel találtam egy vadgalamb széttépett és félig megevett tetemét az erkélyajtóm előtt. Szerencséje a döginek, hogy nem hozta be, mindenesetre rossz volt eltüntetni.
   
 13. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Macska-bagoly barátság :)


  [​IMG]
   
  Christierna123, Ekira és Claire 959 kedveli ezt.
 14. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  [​IMG]

  Bokszedzés a piciknek!
   
  Christierna123, felelf és Karminka kedveli ezt.
 15. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Érdekes színű és alakú a szemük a macskáknak.
  animals-with-miniature-versions-of-themselves-30.jpg
   
  felelf, Jaszladany és Karminka kedveli ezt.
 16. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Régen nem jelentkeztem, mert nem történt semmi.
  Sajnos macsek allergiás egy gyógyszerre. El kezdett köhögni, mire elvittem állatorvoshoz. A doki bácsi be is injekciózta. Megyünk haza, mire cicus el kezd zihálni, nemigen kap levegőt, stb... Irány vissza a rendelő. Szerencsére sikerült elkapni idejében a rohamait és kapott calciumot. Kb. 1 óra hosszáig nem voltam biztos benne, hogy megmarad, de túlélte. Mikor vittem ellenőrzésre, még csak a rendelő utcájába fordultunk, mire el kezdett nyávogni, ment volna ellentétesen. Amíg be nem mentünk szinte sírt. Úgy sajnáltam, de vinni kellett. Bemegyünk a rendelőbe pont amikor a doki bácsi lefertőtlenítette a vizsgáló asztalt. Megijedt a pisszegő hangtól, amit a fertőtlenítő adagolója okozott, kiugrott volna a kezemből, a vállamra és le, de mivel fogtam nem bírt. Ami a lényeg, hogy volt rajtam póló, termo pulóver és egy farmer ing, mégis átszakította a bőrt a lapockámon és fertőtleníteni kellett a sebemet. De a macsek rendben van, már nem köhög.
   
  Jaszladany és vandorcsillag kedveli ezt.
 17. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Mielőbbi gyógyulást kívánok a macseknak.
  macsek és egér.jpg
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  A cica védi meg a kisgyereket. Nem semmi...

  [​IMG]
   
  lucianaslytherin és felelf kedveli ezt.
 19. Karminka

  Karminka Állandó Tag

  mai mentőakció

  Anya plusz három kiscica egy forgalmas főút mellett... biztonságba helyezve, orvosi ellátás alatt
   

  Csatolt fájlok:

  Jaszladany és Rose26 kedveli ezt.
 20. Albert67

  Albert67 Állandó Tag

  Nekem is van egy 1 éves cicám és nagyon értelmes kis állat! :)
   
  Jaszladany kedveli ezt.

Megosztás