Cica szeretet...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 27.

 1. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az én cicám Micike, a kiskutyám Soma. Az első képen láthatjátok, hogy mekkora nagy a barátság közöttük, a második képen pedig, hogy hogy alszik, párna a feje alatt.
   

  Csatolt fájlok:

 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  A fiam kutyájának is ez a neve: Soma :)
   
  Jaszladany, Dabadi75 és rituevu kedveli ezt.
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  IMG_4622.GIF

  Jajj, öreg csontjaim.......!!!   
 4. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ez nekem is nagyon tetszett, ráadásul sok férfi magára is vehetné az itteni szöveget! Nagyon tetszett, köszönöm, hogy újból megnézhettem.
   
 6. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  Sajnos velem megint történt valami. A nyáron egyik délben, veszettül nyomták a csengőt. Nem tudtam elképzelni, ki akar ilyenkor jönni. A szomszéd Pista bácsi volt. Kérdezi, hogy nekem van-e fekete macskám. Mondom: igen. Azt mondja elütötték. Elmesélte, hogy a macsekok az úttest közepén folytattak területi vitát (verekedtek). Jött egy autó, lassított, majd beletaposott a gázba és elcsapta őket. A másik macskának sikerült elugrani, de az enyémet elkapta. A macska tett vagy 3 kört maga körül, majd bebújt a kocsim alá. Meg is mutatta az autót, ami elütötte, mert az 5 házzal odébb állt. Megjegyeztem a rendszámot és ha még egyszer erre fog jönni, nagyon beolvasok neki. Szerencsére megúsztuk a dolgot, de csak nehezen találtam állatorvost, mert mindegyik 11-kor bezár és csak 4 után rendel újra. Vagy 5-öt felhívtam, de csak egy volt hajlandó bemenni a rendelőbe és foglalkozni a macskával. Mostanra meg is gyógyult a macsek, de ha autót hall már rohan is a környékről.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 7. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Én fel is jelenteném a helyedben az autóst állatkínzásért!
  Ha megbüntetnék, máskor meggondolná, hogy elgázoljon-e szándékosan egy állatot, vagy otthagyja sorsára!
   
 8. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kedi - Isztambul macskái - feliratos, török-amerikai dokumentumfilm
  Szeptember 14-től a mozikban
  magyar feliratos előzetes
   
  McMelikszi, felelf és Jaszladany kedveli ezt.
 9. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Húzzál innen, keress magadnak másik búvóhelyet!
  [​IMG]
   
 10. jkljkljkl

  jkljkljkl Állandó Tag

  A szívem szakad meg a képek láttán... :( Mindig is imádtam a cicákat, de mióta panelba költöztem nem tarthatok... Az állatkínzás lenne. :(
   
  Georgina Bojana és varázsdoboz kedveli ezt.
 11. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Ne add fel. Én már láttam itt cicapórázon macskasétáltatást....ha valaki sokat van otthon ez nem probléma. :)
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 12. jkljkljkl

  jkljkljkl Állandó Tag

  A testvéremnek van egy szép kis hamuszürke cicája, volt, hogy felmentem, amikor sokáig dolgozott, megetetni (szintén panel), már a lépcsőházban hallottam a szívszakasztó nyávogást, na akkor fogadtam meg, hogy SOHA nem fogok ilyet tenni, panelba bezárni egy állatkát.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 13. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Ez nem általános. Amikor panelban éltem egy nyugdíjas hölgynek sziámija volt,Mimi.
  Azt èn tán egyszer sem hallottam nyávogni. Csak ha hozzászólt, nevèn nevezte, na akkor mondott valami olyat Mimi, hogy: eek:D
  Az unokanővèrem szintèn panelban lakik ès jól meg vannak a macskájával. Nem hallottam keserves nyávogást se a macsek se az uncsitesó részéről:D.
  Figyuzz, a kutyának is 4 lába van meg a macseknak is.... Majd ha mindig otthon leszel, keress egy nyugodt, lusta vérmérsékletű macskafajtát:)
   
  Utoljára módosítva: 2018 Április 15
  jkljkljkl kedveli ezt.
 14. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Fajta ajánlásban Bekánk többet tud neked segíteni.
  Akinek szintén szép és különleges macsekja van az Baggins. Egyszer valahol bemutatta itt a CH - n.
  De a márkafajtát és fordulatszámát nem ismerem ( vagy már nem emlékszem).:D
  Talán erre jár és mesél nekünk itt róla...:rolleyes:
   
  jkljkljkl kedveli ezt.
 15. jkljkljkl

  jkljkljkl Állandó Tag

  Sajnos nem fog menni, túlságosan sajnálnám... :( A kisfiam törpehörcsögét is nagyon nehezen vettem meg, és látni alig bírom, hogy amikor meghallja a hangomat az a kis állat, már mászik fel a rácsokon... :(
   
 16. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Ahogy gondolod...:) Csak úgy az igazi, ha mindketten örömötöket lelitek egymás társaságában... Ha Te így érzel, akkor legyen akaratod szerint. Èn csak bátorítani akartalak:). Tiszteletben tartom az érzéseidet:).
   
  jkljkljkl kedveli ezt.
 17. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nem, nem állatkínzás, csak nagyon kell figyelni az ablakoknál arra, hogy nem szabad akkor nyitva hagynod, ha nem vagy a szobában. Sajnos volt olyan macska baleset, hogy a cicc kiugrott a madár után. Az erkély korlátján billegett, szóval nagyon kell a cicákra vigyázni. Az is igaz, hogy nekünk volt egy csodálatos cicánk Marcipán, s mi Rákoskeresztúron a 4. emeletes háznak a 4. emeletén laktunk. Francia erkélyünk volt, a mi cicánk nem akart ott billegni, de tény, hogy kiült az erkély párkányára és szeretett nézelődni. Ő nem ugrott, felmérte, hogy nem érdemes. De van olyan cicc, amelyik igen. A panel lakásunk vécéjében volt egy lavór, abban a macska alom. Arra vigyáznunk kellett, hogy az ajtót mindig nyitva hagytuk, hogy be tudjon menni, dolgát végezni. Az is igaz, hogy egyszer nem Marcipán, de az Ő előtte meglévő macskánk egyetlen nap alatt az előszobának a tapétáját mind lekaparta, sírógörcsöt kaptam. Van olyan ciccc amelyik bírja a panelt, van amelyik nem. De, volt egy kutyusunk is egy mopsz. Kisleány. Ő volt Marcipán ciccc barátja. Pici korában rászoktattuk arra, hogy ő is a macska alomra járt. így nem volt lelkiismeret furdikálásunk, ha időben nem értünk haza. Tény, hogy sűrűn, minden áldott nap cseréltük az almot, amikor otthon voltunk, mindig ellenőriztük és ha "bármi" belekerült, azonnal takarítottuk. Még az állatorvos is beájult, amikor egyszer feljött hozzánk oltást adni a mopsznak és látta, hogy bemegy a lavórba pisilni. Természetesen Marcipán cicánk azonnal ott termett és hatalmas szemekkel bámulta. U.ez fordítva is megtörtént. Nekik ez esemény volt.
  Nevelés kérdése az egész. De a macskák öntörvényűek, a kutyákkal sokkal könnyebb. Tény, hogy mindezek ellenére, nagyon lehet őket szeretni. Én is nagyon szeretem MicóCicót - jelenlegi macskánkat. Hihetetlenül kedves tud lenni. Egy leányzó macsek mindig sokkal hízelkedőbb, mint egy fiú. Szó szerint puszikat szór a kezemre, amikor símogatom.
   

  Csatolt fájlok:

  varázsdoboz, jkljkljkl és Dabadi75 kedveli ezt.
 18. jkljkljkl

  jkljkljkl Állandó Tag

  Hát, felettünk a harmadikon is van egy macs, az gyakran kint ül az ablakpárkányon, ami 20 centis, hogy a gazdija nem kap infarktust, azt nem értem, amikor jövök haza, és látom a frász jön rám, és főként, hogy a szomszédjuk egy madáretetőt rakott ki a párkány folytatására. Mondjuk, lehet, hogy nem csak szunyókál, hanem csőrikét várja a macsek. :) Remélem nem támad kedve nagyon ugrálni ott fent a cicának, mert bármennyire is talpra esnek, azért 3 emelet...
   
 19. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  No comment...

  [​IMG]
   
  varázsdoboz, felelf és Dabadi75 kedveli ezt.
 20. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Pedig lehetne kommentálni.
  Mexico területén él egy indián nép, a tarahumarák, futó indiánoknak is nevezik őket.
  Hitük szerint minél gyorsabban és minél messzebbre fut valaki, annál közelebb kerül Istenhez.
  Jelenleg körülbelül 50.000-60.000 tarahumara indián él Mexikó északnyugati részén. A tarahumarák az uto-azték indiánok leszármazottai, szoros rokonságban vannak az apacsokkal. A tarahumarák hegyekkel és mély kanyonokkal teletűzdelt, kemény terepen élnek, kis, elszigetelt csoportokban. Félnomád életmódot folytatnak, az év egy részében barlangokban laknak. Ezen a területen az autóval vagy lovakkal való közlekedés gyakorlatilag lehetetlen. így a helyváltoztatás legpraktikusabb és egyben leggyorsabb módja a gyaloglás - azaz a tarahumarák esetében a futás. A tarahumarák gyakran napi 50-80 mérföldet is lefutnak, egészen gyors tempóban. Az ő futóképességük alapja az állóképesség és nem a sebesség. Ahhoz, hogy képesek legyenek olyan vadakat elejteni, mint a szarvas, pulyka vagy a nyúl, a tarahumarák a hosszan tartó üldözést fejlesztették ki, mint vadászmódszert. Egyszerűen addig futnak folyamatosan az állat után, amíg az összeesik a kimerültségtől, és ekkor ejtik el.
  A tarahumarák földjén nincs bűnözés, háború vagy lopás. Nincs korrupció, elhízás, drogfüggőség, kapzsiság, feleségverés, gyermekbántalmazás, szívbetegség, magas vérnyomás és környezetszennyezés. Egy tarahumara soha nem lesz cukorbeteg vagy depressziós, még öregedni se tudnak igazán: az ötvenéves tarahumarák gyorsabban futnak, mint a tizenévesek, és nyolcvanéves dédapák képesek hegymenetben maratoni távokat megtenni.
   

Megosztás