Cica szeretet...

Hilda1949 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2005 December 27.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Köszönöm! Nagyon megtetszett a kisgyerek, sokáig nézem a fotót, de nem tudtam kitalálni, hogy kisfiú-e, avagy kisleány? A cica annyiban tetszett, hogy nem ugrott ki a háti-kendőből, nagyon aranyosak. A történetük pedig érdekes.
   
  Dabadi75 és Beka Holt kedveli ezt.
 2. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nem bíznék meg egy macskában, ha kiskacsáról, -libáról, -csirkéről van szó. Az én macskám, képes leülni, s órákig várja, hogy a madáretetőbe beröppenő madarakat mindig el akarja kapni. Csak éppen nem sikerül neki, mert az etető túl magasan van, nem éri el a madárkákat. Nagy vadász, nem bíznék meg benne. Úgy, de úgy szeretnék 2 libát, de nem lehet, mert picinek levadászná, nagynak viszont már én félnék, mert sziszegnek... még a tojó is, nemcsak a gúnár.
   
 4. felelf

  felelf Állandó Tag

  "Kaptam egy macskát".
  Már hetek óta a kertben köröz egy nagyobbacska kölyök. Elpusztulhatott az anyja, vagy kidobták és nem tud hazamenni. Az én hibám, hogy hozzánk csapódott, mert el kezdtem etetni. Féltettem a kis dögöt, mert elég sok kutya van a környéken. Félénk, nem enged magához senkit. Az enyém nyomán még a házba is bejött, de ez megint nem szerencsés, mert apukám az én macsekomat is nehezen tűri, idegen macskát pedig egyáltalán. Kisebb termetű, mint az enyém és nem tud a háztető alatt feljönni az erkélyünkre. Csak a házon keresztül közlekedik. Sajnos be is piszkolt és takaríthattam utána eleget, de .... Elhatározta, hogy a tetőnk alatt lesz a helye, ott bújik el. Vettem neki kis tálkát, mert az saját macskámnak nem tudtam adni, mert mindig elette előle a kaját. Ez ugyan nem változtatott semmin, mert most is haspókot játszik, de jó látni, hogy legalább jól van. Valaki bánthatta, mert egyre barátságosabb, de 2 méternél közelebb nem jön hozzám, pedig tudja, hogy tőlem jön az étel. Már beszélgetünk is, nagy dumás őkelme. Sajnos nem lesz tartós a helyzet, mert tetőfelújítás elé nézünk 1-2 héten belül és nem tudom hová fog menni a kölyök, de remélem talál majd az udvaron biztonságos helyet.
   
 5. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Nagyon aranyos vagy!:hurra:
  Esetleg ha egy faládát némi bejárattal leborítanál a kert egy részên,letennéd a tálkáját és ott etetnéd, talán elbújna alatta...
  Valamiféle pecut kéne összetákolnod:D, azt hiszem a macsekok szeretnek bújkálni:rolleyes:
   
 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy 75 éves bácsi egy menhelynyi macsekot tesz boldoggá egyszerű tettével. Szívmelengető

  [​IMG]
  Terry Lauerman Foto: Facebook: Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

  A 75 esztendős Terry Lauerman egy igen szokatlan dologgal kopogtatott be Safe Haven Pet Sanctuary-be. A képek azóta bejárták az egész internetet.


  Az idős bácsi azt mondta, hogy azzal szeretne segíteni a menhelynek, hogy megfésüli a macskák bundáját. Ezt napi szinten meg is teszi, de olykor-olykor álomba szenderül a kihelyezett kanapén, amit a szőrös kisállatok nagyon kedvelnek. A bácsi ugyanis véletlen tettével nagyban hozzájárul a macskák emberekhez történő visszaszoktatásához. Mindennap, amikor elalszik van legalább egy olyan macska, aki mellé vagy ráfekszik és együtt tartanak délutáni sziesztát.

  [​IMG]
  Kép: Facebook: Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

  [​IMG]
  Kép: Facebook: Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

  Ezek a macskák gyakran félnek, stresszesek és nagyon jó hatással van rájuk és lelkükre a bácsival való közös pihenés, állítják a menhely dolgozói.

  [​IMG]
  Kép: Facebook: Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

  A képek természetesen bejárták az egész internetet, aminek a menhely üzemeltetői valószínűleg nagyon örülnek, ugyanis alig pár nap alatt sikerült összeszedni egy igen nagy értékű adományt is, ami máskor nem megy ilyen gyorsan.
   
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Mi lehet a cicáddal? Jönnek a hidegek, remélem és bízom, csak találtál valamilyen biztonságos helyet számára.
   
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Megváltozik az életedben több minden,ha macskával élsz...


  Macskával az élet szebb, legalábbis a szürke hétköznapokat biztosan színesebbé varázsolják. Mellettük sosem leszünk többé egyedül, tutti, hogy ezek után soha nem unatkozunk!

  Laptopozás macska előtt:
  [​IMG]
  *
  Laptopozás macska után:
  [​IMG]
  *
  Ilyen feketét hordani macska nélkül:
  [​IMG]
  *
  És ilyen macskatulajdonosként:
  [​IMG]
  *
  Alvás macska nélkül:
  [​IMG]
  *
  “Alvás” macskával:
  [​IMG]
  *
  A reggeli ébredés macska nélkül:
  [​IMG]
  *
  És a reggel macskatulajdonosként:

  [​IMG]
  *
  A fotóalbumod macska előtt:
  [​IMG]
  *
  És macska után:

  [​IMG]
  *

  Így készülsz az utazásra macska nélkül:
  [​IMG]
  *
  És így macskával:
  [​IMG]
  *
  Így néz ki a tévénézés macska nélkül:
  [​IMG]
  *
  És így néz ki egy macska társaságában:

  [​IMG]

  *
  Így mentél vécére macska nélkül:
  [​IMG]
  *
  De macskával már csak így mehetsz:
  [​IMG]
  *

  Forrás: tappancs.hu


   
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos  Mi lehet az, ami felkelti a cicccek figyelmét? Áh' biztosan egy "repülő egér"???? :rohog:
   
  Jártó Róza, Dabadi75 és cat34 kedveli ezt.
 10. felelf

  felelf Állandó Tag

  Sziasztok!
  A kis macseknek szerencséje van, mert tavaszra maradt a tető felújítása, mert lebetegedett az ács. Közben megtanult az én macskám nyomvonalán közlekedni, már nem tanyázik csak a tető alatt, hanem jön-megy kedve szerint. Én most szanatóriumban vagyok és a szüleim elmondása szerint már látták a kertben randalírozni. Néha nagy hanggal követeli a kaját, de egyre kevesebbszer és látták vadászni is. Az a furcsa az egészben, hogy azóta sem enged közel magához senkit, nem lehet megérinteni, szegény állandóan megriad, mégis teljesen hozzánk kötődött. A kerti munkáknál néha ott van és figyeli, amit a szüleim csinálnak, de nem megy közel. Már van doboz csinálva neki, amit a tető alá kellett betenni, mert a kertben egy másik macska akart beleköltözni. Az én macsekom is kezdi megszokni, de nagy barátság nem lesz köztük.
   
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nagyon igaz, ember-ember mellett, ember-állat mellett - de tény, hogy jó a béke, a szeretet és a nyugalom. No persze, akkor jön a lakma, nem is kevés, nem is sovány, aztán csak megpocakosodunk...
  [​IMG]

  10 h
   
  Jártó Róza, cat34 és felelf kedveli ezt.
 12. cat34

  cat34 Állandó Tag

 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A macskák - beépített kémek - mármint a családban... Mit figyelnek? Mit eszel? Hol és van-e egér? S, ha van, vagy üldözi, s közben mindent felborít és össze is tör, az idegeidre megy az üldözésével, ha az egér meglóg, akkor pedig Te leszel idegbeteg... Hol az egér?! Inkább előbb, mint utóbb, zsákmánnyá lesz...
  Kémfotók:
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  Így már én is jártam... Nyitva hagytam a sublótomnak a fiókját, kimentem a konyhába valamit kavarni... Macsek közben bebujt... A tiszta ruhákra...
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
  *
  [​IMG]
   
 14. Dabadi75

  Dabadi75 Őstag Platina támogató

  Ez a legutolsó a legjobb! :rohog::rohog::rohog: A héten valamelyik nap férjem kicsit nyitva hagyta a szekrény ajtót. Mielőtt becsuktam volna azért benéztem. Naná, hogy a Muffin cicánk befészkelte magát a tiszta ruhákra! :D:D:DA kétlábú majd úgyis letakarítja mielőtt felveszi.
   
 15. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Micike egyik kedvenc helye. (A második képen nem ilyen zöld a szeme, ez a fényképezőgép műve - vagy a fényképész tolt el.)
   

  Csatolt fájlok:

 16. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nagyon oda kell figyelni a fiókokra, a szekrényre, mert arcátlanul betelepszik, akár a konyharuhákra is, pedig aztán azokat újból moshatom. Géppel, de az is víz+mosószer költség +szárítás télen, ami nem egyszerű és ráadásul figyelmetlenségemért - felesleges munka és pénzkidobás. Dühös is lehetek, de csak magamra, a figyelmetlenségemért.
   
  Jártó Róza és Dabadi75 kedveli ezt.
 17. AndreaRita

  AndreaRita Állandó Tag

  nagyon viccesek a cicák
   
  Jártó Róza és Georgina Bojana kedveli ezt.
 18. Jártó Róza

  Jártó Róza Állandó Tag

  Végtelenül tündérek is tudnak azért a cicusok lenni. Én ma mindent megbocsájtottam Nari ( Narancs) cicámnak, miután a gyerekem telefonált nekem a gyógykezelésem helyére, hogy ugyan menjek már haza, mert Nari depressziós lett. Csak járkál a lakásban, vagy fekszik az ágyamon... Alig eszik a drága. Még jó, hogy a kezelésemnek pénteken vége és szombaton haza is mehetek. És ez nem túlzás gyerekek. A múltkoriban is mikor 8 napig voltam távol, mikor meglátott az utca végén úgy kilőtt felém és lendületből ugrott az ülembe, hogy majd feldöntött. 5 kiló 80 dekás volt az utolsó mérésekor a kis drágám. És csak hízik...Pedig olykor sportol is, mikor a kutyus pajtásaival kergetőznek. Mozsi ás Buksi kutyusok bekerítik, Nari meg csak úgy fut, mint egy világbajnok.... De ha sikerül Narinak az ablakpárkányra felugrani, onnan már biztonságba tudja szívatni a két kutyát. Én meg az ölembe viszem ilyenkor be a lakásba a cicust. Ilyenkor a két kutyám ül és csak morog, miközben ltszik a szemükön, hogy valamit nagyon gondolnak, de ezt én nem tudom megérteni, mert én csak a cicám gondolatait tudom kitalálni.
   
 19. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nekem van cicám a MicóCicó, de a kutyának "csak" a öreganyja vagyok, mivel a kutyus a lányomé. De ő évekkel ezelőtt Pestre költözött, a kutya: Röfi (fr.bulldog) itt maradt velem. Nagyon jó dolga van, minden gondolatát ismerem, s ki is találom. A cicával nagy barátok, egészen addig, amíg nem közelíti meg a kutya tálját. Akkor aztán Röfiben felébred az irigység, de mekkora. Úgy áll, úgy helyezkedik, ne tudjon oda érni a cica. Aztán a vizet nem sajnálja, még jó, de minden mást igen. Ha van egy kifli vége, mert az nagyon szereti, mindig elkuncsorogja, napokig irigykedik rá, beviszi a vackára és őrzi. Az orra elé teszi, s ha legmélyebben hortyog, akkor is a szeme kinyílik, még hortyogás közben is, ha a macska arra lopakodik. De sokszor megnevettetnek. Amikor a hűtő ajtaját kinyitom, a legnagyobb nyárban, kint vannak az udvaron, de loholnak be, egymást taposva, hátha leesik valami finomság. Többnyire valami mindig jut, ha csak egy-egy falat, de akkor is. Ha elmegyek vásárolni, amikor megérkezem, mindig kapnak egy-egy jó falatot, jutalmat, mert jók voltak. Ezt tudják és "sorban állnak". Életemet szebbé teszik, végtelen sok szeretetet és vidámságot kapok mindkettőjüktől. Nem tudnék állatok nélkül élni. Igaz, én inkább kutyás vagyok, mert a kutyának a gondolatát megértem, a cicáét már nem annyira. MicóCicó önfejű, pl. ha kinyitom az ajtót, jöjjön "fáradjon be", ebben a hidegben, nem. Nem jön, csak ül és bámul rám, mintegy érthetetlenül, mit is akarok. Elmegyek az ajtótól, résnyire azt nyitva is hagyom. No akkor kényelmesen besétál. Engem pedig a méreg esz meg, hogy suhog be a hideg. Bezzeg Röffi ha bejön, akkor bejön, nem szórakozik. De mindkettőt szeretem. Csak éppen a kutya, no igen, az kutya, őt jobban megértem.
   
 20. felelf

  felelf Állandó Tag

  A múltkor én is úgy jártam, mint te. Szanatóriumban voltam majdnem 2 hónapig, anyukám és apukám látták el a macsekomat. A vége felé már szinte nem is evett. Amikor hazamentem nekem is az ölembe ugrott, pedig nem szeret ott lenni. Miután megszeretgettem, fogta magát és el kezdett zabálni, féltem hogy beteg lesz olyan gyorsan evett.
   
  Jártó Róza, cat34 és Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás