Cigihez kapcsolodó minden

Melitta témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2004 Április 1.

 1. amendler

  amendler Állandó Tag

  Letenni akaraterő kérdése, nem pedig mindenféle tapasztól, rágótól kell várni a segítséget. Csak magunkon múlik.De amíg ennyire szeretek cigizni, ez elég nehéz feladat.
   
 2. rudolph13

  rudolph13 Állandó Tag

  Az akareterő az csak sablon szöveg. nem kell akaraterő, henem puszta akarat és az mellé egy csomó minden...kitartás, önismeret, készség a nemet mondásra, támogató környezet ...stb..stb.
   
 3. kicsibo77

  kicsibo77 Állandó Tag

  Hát én is leszoktam három hónapra. Nikotin tapasszal rém könnyű, még annak is akinek semmi akarat ereje nincs. Elhatározás kérdése. Hogy miért szoktam vissza? Mert sok időm lett. És olyan értelmetlennek tünt az életem nélküle:) Én cigivel vagyok az aki vagyok..Egyenlőre. Állítólag ez is karmától függ. Ha "elmegy" a karmám, tehát már nem lesz okom többé a dohányzásra akkor le fogom tenni és eszem ágában se lesz újra leszokni..Hmm..nem tom..én hajlamos vagyok hinni ebben.:)
  Így egyszerűbb mint magamat vádolni:)
  Amúgy a tapasz azért nem lehet jó, mert könnyű vele leszokni és ha nem érzed a leszokás súlyát és nehézségét, úgy gondolod bármikor abba tudod hagyni legközelebb is..És visszaszoksz. Szóval az próbálkozzon ezzel, aki valóban le akar szokni!
   
 4. wycky85

  wycky85 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én a mamámmal próbáltam együtt leszokni. Kettőnk között az a különbség, hogy ő 30 éve dohányzott, én akkor kb 5 éve. Ő a mai napig nem szokott vissza, én igen. Nekem úgy tűnt, hogy neki eszméletlen könnyen ment, én szenvedtem. Nagyon kell vigyázni, mert én például roppant módon feszült voltam és bármin "robbanni" tudtam. Az első 3 nap volt rettentő. Ropi, tökmag, cukorka töménytelen mennyiségben és a végeredmény az lett, hogy a szájpadlásom csupa seb lett az állandó rágcsálástól. Végül is 1 és fél évig bírtam, de végig hiányzott. Nem csak a nikotin a szervezetemnek, hanem ráérős időmben a mozdulat maga, hogy lefoglaljam magam valamivel pl.: amikor a buszra vártam. Vissza azért szoktam, mert összevesztem az akkori barátommal (miatta is volt a leszokás) és úgy gondoltam, hogy így vele szúrok ki... Természetesen nem... és azóta is dohányzom. :)
   
 5. Sixplus

  Sixplus Állandó Tag

  Sziasztok!
  15 évig dohányoztam, 2 éve egyik naprol a másikra leszoktam, mert leakartam. Amikor nem akartam leszokni, akkor én is bohóckodtam, hogy le-leteszem, de úgy nem lehet. Bár könnyebb, ha a családban, a munkahelyen és a baráti társaságban se csábítson senki, de a lényeg, hogy akartam. Azóta sokkal jobb minden, sőt az akaraterőm is rengeteget nőtt.
   
 6. Popoppy

  Popoppy Új tag


  Igen. én is 13 évig szívtam kb. napi 1 dobozzal. harmadszorra sikerült leszokni minden segítség nélkül. és a lényeg hogy miért harmadszorra? mert valóban le akartam szokni, nem más kedvéért, magamtól, a saját érdekemben. még eszembe jut és hiányzik is néha de ilyenkor hangosan kimondom hogy miért szoktam le, mik az előnyei ennek és megdícsérem magam hogy sikerült!!! lehet hogy furán hangzik de inkább magamban beszélek :D minthogy újra a rabja legyek.
   
 7. dulacsi

  dulacsi Állandó Tag

  Sziasztok!
  Kb. 10 évig szívtam, sokszor próbáltam leszokni, nem sikerült, mert imádtam dohányozni, napi tíz szál ment le körülbelül.
  Aztán elhatároztam, hogy gyereket akarok, és fokozatosan csökkentettem az adagot napi két szálra, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok. Azóta nem szívtam, csak nagyon ritkán, ha dohányzó vendégem van. Most szoptatok, és remélem, utána is lesz erőm megállni, hogy ne kezdjem el megint.
  Az a tapasztalatom, hogy a motiváció a lényeg, csak kell találj valamit, ami fontosabb a ciginél. Egyébként a férfiaknak nagyobb az akaraterejük, ők könnyebben leszoknak, így láttam.
   
 8. Meriamm

  Meriamm Állandó Tag

  Nem egyszerű, de szerintem minden fejben dől el, de minnél régebb óta dohányzol annál nehezebb letenni.
  Én 3 év után tettem le, egy évre a barátom kérte, hogy tegyem le, érte megtettem.
  Aztmondom ha van valami cél ami késztet rá, hogy leted lefogod tudni.
  Én vissza szoktam, 2 év után és addig tiszta voltam 2 évig semmi,majd szakítás, kiborulás, cigihez vissza.
  Szerintem ha lenne valami ami miatt leakarom tenni, letenném megint.
   
 9. rahel41

  rahel41 Állandó Tag

  [quote = rudolph13; 1.484.066] Számomra nem vagy céltábla .... egyet értek veled. ;)D [/ quote]

  Teljesmértékben egyetértek veled!!!!:p

  [quote = ásványok, 844.018] Sziasztok! Új leven keresgélek a topicok között, így találtam ide.Vscotina hozzászólásával teljesen egyetértek.
  Jómagam dohányzom, viszont úgy gondolom, hogy ha A megfelelő tiszteletet megadjuk a nemdohányzóknak, lehet kultúráltan is dohányozni.
  Lengyelországra. vonatok. Maximum egy kocsi van, ahol lehet dohányozni, mindig megkeresem őket. Ha nincs üres, azzal indítok, (ha épp semmi jel nem Utal rá, hogy dohányzik avagy sem) hogy dohányzik-e. Persze ha nem, kicsit bosszankodom rajta, mert úgy tapasztalom az emberek többsége meg sem nézi, hogy hová ül le. Szerintem meg kellene tanulni egymást tiszteletben tartani, oda-vissza. Kevesebb lenne a konfliktushelyzet véleményem szerint. [/ Quote]
  Teljeden egyetértek veled!?

  [quote = ásványok, 844.018] Sziasztok! Új leven keresgélek a topicok között, így találtam ide.Vscotina hozzászólásával teljesen egyetértek.
  Jómagam dohányzom, viszont úgy gondolom, hogy ha A megfelelő tiszteletet megadjuk a nemdohányzóknak, lehet kultúráltan is dohányozni.
  Lengyelországra. vonatok. Maximum egy kocsi van, ahol lehet dohányozni, mindig megkeresem őket. Ha nincs üres, azzal indítok, (ha épp semmi jel nem Utal rá, hogy dohányzik avagy sem) hogy dohányzik-e. Persze ha nem, kicsit bosszankodom rajta, mert úgy tapasztalom az emberek többsége meg sem nézi, hogy hová ül le. Szerintem meg kellene tanulni egymást tiszteletben tartani, oda-vissza. Kevesebb lenne a konfliktushelyzet véleményem szerint. [/ Quote]
  Teljesen egyetértek veled!?!
   
 10. Bosnyák

  Bosnyák Új tag

  múlik a szerelem...

  Képzeltjétek, ezelőtt 20 évvel ismerkedtem meg a férjemmel. Akkor dohányzott, de "miattam" leszkott róla. Nem is szívott 20 évig egy szálat sem. Most vettem észre, hogy titikban rá-rá gyújtogat. Jajj istenem, már nem szeret?
   
 11. esssay700k

  esssay700k Állandó Tag

  ojjajj...

  Ez egy LeszokunkACigiről topik, ahogy nézem...
  Talán akkor senki nem pártol, ha most elszívok egy szálat... (?) Ezt csak félve írom le, nehogy valami akaraterős mégis megkívánja 45 év szünet után. :)

  Egyébként én másfél éve dohányzom, (21 éves vagyok) és egyelőre élvezem..
   
 12. atoht

  atoht Állandó Tag

  Aki egyszer rászokott, az már nem fog leszokni róla (csak nem gyújt rá x ideig). A kulturált dohányzást én is támogatom, de ez csak kompromisszumokkal működik. Ha egy helyen megtiltják, akkor jelöljenek ki alternatív megoldásokat, így nem fog senki tilosban rágyújtani. Amúgy megfigyeltem azok, akik legjobban támadják a mocskos bagósokat, azok direkt keresik ezeket a szituációkat. Pl: én rágyújtok egyedül, vagy egy dohányzó társasággal ott ahol lehet (még), oda jön egy nemdohányzó és egyből az egészséges élethez való jogait követeli. Ez olyan mintha egy nyilvános WC-ben megszólnának, hogy büdöset szarok.
   
 13. tibimama

  tibimama Állandó Tag

  Sok kitartást a leszokáshoz !
   
 14. dallam

  dallam Állandó Tag

  Szerencsémre,nem sok cigarettát szívtam el. Soha nem is vonzott, de most már rosszul vagyok még a füstjétől is.
   
 15. halaszlo

  halaszlo Állandó Tag

  Leszokni csak egy módon lehet: lerakod és vége. Máskülönben csak visszaszokás lesz belőle.
   
 16. vivieva

  vivieva Állandó Tag

  Igen, egyetértek veled, szerintem is így lehet leszokni. Én már többször is megtettem. Elhatároztam, és kész, nem gyújtottam rá egy szálra sem. Volt, mikor évekig sem. Aztán újból kezdtem. Főleg akkor, ha lelki válságba kerültem.
   
 17. sesti

  sesti Állandó Tag

  Egy megoldás van : Soha nem kell rágyujtani. Nincsenek leszokási problémák utána :)
   
 18. halaszlo

  halaszlo Állandó Tag

  nagyon súlyos kérdés a dohányzás a mai stresszes időszakban. (gondolok itt például a munkahelyre stb.)
  Az Én állandó gondom a cigizés illetve a nem cigizés kérdése.
  Sajnos most is dohányzom és egyszerűen tudom, hogy nagyon jó esélyem van, hogy rákban meghalhatok!!!!!
  Látni akarom a fiam unokáit is. Ez nem állapot abba kell hagyni, minden este így fekszem le.
  Le fokok szokni csak elkezdeni nehéz.
  Sajnos sok fiatal cigizik, pedig 18 év alatt nem lehetne dohányárut eladni a boltokban.
  Sajnos ez nagyon ritkán valósul meg, 16 éveseket simán kiszolgálják a boltokban.
  Ez egy nagyon nagy probléma, szerintetek?
   
 19. atoht

  atoht Állandó Tag

  Érdekes, hogy azok akarják a legjobb tanácsokat adni a leszokáshoz akik nem dohányoznak (kibicnek, semmi sem drága)
  Mindenkinek vannak hülye szokásai (még a nemdohányzóknak is) próbálják elhagyni, meglátják nem olyan egyszerű. Pl: ne nézzék a kedvenc sorozatukat, sms helyett írjanak levelet, a plázák helyett menjenek túrázni, a szokásos hétvégi buli helyett olvassanak könyvet, ne használd a mobilod stb.
   
 20. Clay

  Clay Állandó Tag

  Egyetértek, kell keresni valami célt ami késztet. Én másfél éve a kondi miatt tettem le, a kettő nem fér össze. Azóta 'sajnos' elértem a célom és most megint visszaszoktam de akkor simán letettem és tudom, hogy most is le fogom tudni tenni csak most nincs annyi motivícióm.:88:
   

Megosztás