Cigihez kapcsolodó minden

THOTHEM

Állandó Tag
Állandó Tag
Először a kötelesség

Amióta a föld és az emberek megkapták a lustaság fertőzését - teljesen elfelejtettük - hogy nem jogaink vannak - hanem elsődlegesen kötelességeink.

Kiemelt feladat volna a földi tanulásunk jegyében az egészségünk vagyis a testünk egész-ségben való visszavétele.
Nem igaz - hogy életünk végére betegnek és butának kell lenni.
Ehelyett ekkor kellene a csúcson lennünk.

Sajnos a jogunk van dohányozni és hasonló alacsony rezgésű gondolatok még mindig nagy károkat okoznak a fejekben.
 

Davidoff

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem dohányzom (már), de szerintem mikor Bp-en pld. megtiltották az aluljárókban a cigizést szerintem a sok zsebesre, prostituáltra, agresszív kéregetőre, piszokra is gondot fordíthattak volna előtte. A fontossági sorrend nem tetszik.
 

Dev Null

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem a dohányzást kell megtiltaniáltalában, talán nem is erről van szó. Hogy jog lenne... akkor az is alapvető jog, hogy NE kelljen mások füstjét szívnom, nem; a kettő egyszerre hogyan fog teljesülni? Mint eddig? "Ha nem tetszik, ki lehet menni!" Sajnos valahogy a dohányosok átlagban aggresszívabbak az én tapasztalatom szerint.
 
Valóban joga van mindenkinek a dohányzáshoz, én két éve leszoktam, és mint nem dohányzó elvárnám a dohányzóktól, hogy ne keljem beszívnom az ő füstjüket.
 

itoth

Állandó Tag
Állandó Tag
Dohányzáshoz való jog

2004-04-15 11:41:09
RTL Klub Híradó


Alapvető jognak nyilvánították a dohányzását egy norvég megyében. Az előzmény az, hogy a közszolgálati dolgozóknak megtiltották a dohányzást nemcsak a munkahelyükön, de még a kocsijukban és saját házukban vagy lakásukban is. Erre három jobboldali tanácsnok az Emberi Jogok Európai Konvenciójára hivatkozva a kormányzóhoz fordult,


aki megállapította a dohányzáshoz való jog, emberi jog.
cool cool cool cool cool cool

Aki nem iszik és nem dohányzik az egészségesen hal meg.

Én egy éve szoktam le. Azóta jobb a közérzetem

Ebben teljesen igazad van.
 

TurboSteve

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelentősen növelni kéne a dohánytermékek adóját, és ebből fizetni a sok tüdőbeteg gyógykezelését. Épp elég civilizációs betegséget gyártunk magunknak, mért van még szükség erre is ?
 

sasit1963

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahhoz hogy valaki letegye, komoly elhatározás, óriási akaraterő és kitartás kell. Ha valamelyik hiányzik, kár is elkezdeni. Egyiket sem pótolja a beígért nyeremény lehetősége.
Egy hónapig nem szívni, és nyerni? Vicces.
És utána?

Azért az jó, hogy egymillióból biztosan lesznek néhányan, akik végigcsinálják. Az igazi nyertesek ők lesznek.
Aki meg zsebre teszi nyereményt 1 hónap kihagyásért, hát az "meg is érdemli"!
Annak aki feladja, egy kis önvizsgálat nem ártana.
 

LalaGaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Engedjetek meg egy szösszenetet a témához! Bár én abszolút nem dohányzom, de adott esetben és áttételesen szinte ugyanúgy "szívom" magamba a káros anyagokat, mint a dohányosok. De azt is tudom (a párom dohányos), hogy nem olyan egyszerű letenni, mint az a kívülállók hiszik. Párom egyszer sikeresen abbahagyta, majd kb. 8 hónap elteltével -ismerősök "segítségével" - visszaszokott. :( Most ismét próbát tesz. Nagyon drukkolok neki, hogy sikerüljön. És drukkolok mindenkinek, aki elhatározza, hogy leszokik!!! :)
 

deva80

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy az élethez való joga megvan mindenkinek, ugyanúgy a halálhoz való joga is megvan. Mindenki maga dönti el, mit választ. Valaki röviden és gyorsan, van aki hosszan és szenvedve...
 

formica

Kitiltott (BANned)
Ahogy az élethez való joga megvan mindenkinek, ugyanúgy a halálhoz való joga is megvan. Mindenki maga dönti el, mit választ. Valaki röviden és gyorsan, van aki hosszan és szenvedve...
..vagy röviden és a végén szenvedve.... és van aki hosszan és tartalmasan, a végén békésen elmegy.
 

Bodka

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért szívjam én más büdös,rákkeltő füstjét? Sajnos a dohányosok tapintatlanul rágyújtanak közösségi helyeken pl.:kórustalálkozó, buszmegálló, konferencia, társasház erkély stb.

A nem dohányzóknak joguk van a friss levegőhöz.
 

Bodka

Állandó Tag
Állandó Tag
Gégerák

A fej és nyaktájék egyik leggyakoribb rosszindulatú daganata a gégerák. A férfiaknál két-háromszor gyakoribb. Kialakulása kapcsolatban áll a dohányzással és alkoholfogyasztással. 50-55 éves kor fölött jelentkezhet.A betegek 95%-ánál az erős dohányzás vagy a mérték fölötti alkoholfogyasztás okolható a daganatos betegség kialakulásáért. Ráadásul ezek az egészségkárosító hatások egymást erősítik.
 

formica

Kitiltott (BANned)
A statisztikák szerint, Magyarországon évente 30 ezer ember hal meg a dohányzás miatt. Ha ennek csak az 1%-át hisszük el, akkor is majdnem mindennap 1! Ez így is nagyon sok.
 

samycook

Állandó Tag
Állandó Tag
Én dohányoztam, és most nem zavar ha körülöttem dohányoznak. Egyedül az zavar, hogy a párom még mindég szívja a cigit.
 
Oldal tetejére