Cigihez kapcsolodó minden

T

TH6777

Vendég
Ismét lehet füstölni a holland kocsmákban!


Hollandiában ismét szabad a dohányzás a kiskocsmákban és kávéházakban, miután az előző kormány két évvel ezelőtti szigorítását a fogyasztók érdekeire hivatkozva azonnali hatállyal feloldották.
Edith Schippers holland egészségügyi miniszter szerint a tilalom alól csupán a 70 négyzetméteres felszolgálói területnél kisebb családi vállalkozások mentesülnek.

A parlamentnek szerdán írt levelében kifejtette, hogy az azonnali hatállyal életbe léptetett változtatással mindössze a fogyasztók "választási lehetőségeit" kívánják bővíteni.

A 2008 nyarán bevezetett szigorítást leghangosabban a kisebb kávéházak tulajdonosai kifogásolták, akik szerint a dohányzási tilalommal együtt a bevételek is jelentősen csökkentek.

Bocsi a "vulgárisért"...de ez a tipikusa az "adtunk a xarnak egy pofont"...tiltunk és visszakoz...
Véleményem szerint... nem ártana már azon emberek fejét ill. agyát átmosni!...akik hoznak egy rendeletet...utána törlik az egészet...csak-mert...Ugyanis szerintem a törvényhozok.... átestek a demokrácia nevü ló másik oldalára sajnos és elég régen...és ez nem csak a dohányzás elleni törvényekre vonatkozik...,hanem a közlekedési....,és az általános viselkedési szabályok betartására is....de sok más területet is sorolni lehetne...gondoljuk csak végig.... hányszor is szembesülünk azzal...,hogy ha valakit megkérünk kultúráltan...,hogy ezt vagy azt ne tegye.... a saját és embertársai érdekében... akkor az eseteknek tuti...,hogy a 70% ....tisztelet a kivételnek...azt a választ adja kapásból...,hogy "Ne ugass azt csinálok amit akarok...mert demokrácia van"...és ez még az enyhéb reakció...! no erre mondom...,hogy valójában az emberek stílusa kb.az anarchia...szinvonalánvan sajnos mára már...és tetszik-nem tetszik... ez éppen ugy vonatkozik sztem a buszmegállóban dohányzóra....mint éppen a boltba..., piacra kutyát....hova tovább a kerékpárt bevivő emberekre is!....Dohányzom magam is sajnos...de még is azt mondom...,hogy a dohányzás csak addig magánügy... amíg szívom-szivja valaki...,de a kifujástól bizony már közügy...,szemben pl: a csokievéssel...ami viszont már csak magánügy.... tehát ahoz tényleg nincs köze senkinek....
Millió variációja lehet és van a dohányzással kapcsolatosaknak....
de sztem a kultura itt is elengedhetetlen...és minden embernek vannak jogaik...amiket elkell ismerni...igy a nem dohányosoknak a jogait is...hiszen nem kötelesek más emberek egészségükre káros hatásainak beszivására....
Dohányos létemre azt mondom még...,hogy mindenki csak ott
hódoljon a szenvedélyének....ahol nem zavarja a másik felet...,és nem veszélyezteti a gyerekeket...az embereket...de hagyják a dohányosokat is békén...mert azok is emberek...és ez az egész dohányzás ügy...csak akkor fog megoldodni....bárhol a világban...,ha az emberek felnőnek ahoz...hogy minden esetben... kölcsönösen kellene elismernünk.... egymás jogait és kívánságait..., és nem megsemmisíteni....semmibe venni bármilyen szinten a másik felet....magát az EMBERT!
A törvényekkel kapcsolatban annyit...sztem maga a törvény valóban csak arra jó...., ha valaki mégsem bírja felfogni..,anyagilag tegyék helyre....jön a birság...és ha nincs meg egy ember inteligencia szintje bármihez...mindegy van e...avagy nincs törvény....
És ezt nem csak a dohányzással kapcsolatban írom....és gondolom...
 

hurkagyurka321

Állandó Tag
Állandó Tag
ne szívjátok, ennyi...

vagy ha szívjátok, legalább ne fújjátok ki... köszi!

lányok, rátok ez nem vonatkozik! :)

ja, bettina25, ezek szerint te próbáltad... :)
 

drni

Állandó Tag
Állandó Tag
Motiváció kell

Nogier féle leszoktatás, ami csökkenti a dohányzás utáni éhséget, nagyon sokan abbahagyták, akár napi 3 dobozról is
 

colourfulshake

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vagyok idős, sőt, kifejezetten fiatal. A szüleim úgy neveltek, hogy ne kezdjem el. :) Lám, egyszer nem szívtam még bele...
Büszke is vagyok ám!!! Aki viszont tüdőrákocskában szeretne elhunyni 40-45 évesen, annak viszont KIFEJEZETTEN ajánlom! :)

Nem vagyok idős, sőt, kifejezetten fiatal. A szüleim úgy neveltek, hogy ne kezdjem el. :) Lám, egyszer nem szívtam még bele...
Büszke is vagyok ám!!! Aki viszont tüdőrákocskában szeretne elhunyni 40-45 évesen, annak viszont KIFEJEZETTEN ajánlom! :)
 

Pé74

Állandó Tag
Állandó Tag
Amennyiben a dohányzás (aktív vagy passzív) nem volna káros, a dohánygyárak a rendelkezésükre álló temérdek pénzzel már régen bizonyítékokkal szolgáltak volna nekünk a dohányzás egészségünkre ártalmatlan voltáról; természetesen az általuk finanszírozott kutatások alapján :) Ezen adatok hiányában el kell fogadnunk, hogy a dohányzás az emberi egészségre ártalmas, annál is inkább, mert ezt millió adat igazolja (persze ezen vizsgálatok nagy részét meg gyógyszercégek szponzorálják).
A dohányzáshoz való jogról szóló vitában tehát az az érv, hogy nem is ártalmas, vagy hogy más dolog is ártalmas nyugodtan figyelmen kívül hagyható.
 
Oldal tetejére