Cigihez kapcsolodó minden

derive

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Derive!Hol lehet beszerezni HoneyRoset?Még sose hallottam róla.A sztory amit írtál róla nagy lehetett.

Nagy volt :) azért megkaptam a főnökömtöl a dorgálást, de nem értek el vele semmit ;) különben is a cég jogásza haver ;)

Hát ez itt nem a reklám helye de én pl. egy Tesco-ban vettem.
Most itthon vagyok a doboz meg bent van a cégnél, de holnap megírom a pontos adatait. Nekem "sima" van, de vettem már ginzengeset is :) az se semmi ;

Na persze ahol sántít az egészségesség, hogy kátrány tartalma az van, dehát az mindennek van amit az ember eléget, pl. egy gyertya füstjének is.

Nah, közben megtaláltam google-lel : http://www.honeyrose.co.uk/

Ha jól látom van shop meg worldwide distributors is.

Az a fura benne egyébként hogy melegebben ég mint a sima cigi...
 

derive

Állandó Tag
Állandó Tag
valamikor ezelőtt 11 évvel én is nagy dohányos voltam !
most már talán azt mondom, hogy nem volt nehéz leszokni, pedig dee !!
semmi gond nics a dohányosokkal, csak az a kérésem, hogy ha elszívták a cigit, akkor ne dobják ki a kocsi ablakán az égő vagy akár eloltott csikkeket, meg ha az utcán szívják akkor se szemeteljenek vele !
szerintem nagyon kulturáltan meg lehet oldani az éttermekben, kávézókban is lásd nagyon sok ország, hogy elszívókkal ellátott dohányzó, ill . nemdohányzó részt alakítanak ki .

Egyetértek a csikkekkel kapcsolatban. Én általában az utcán / útközben dohányzom, úgyhogy vettem magamnak egy "utazós hamuatrtót" nem tudom ismeritk-e ránézésre kicsit úgy néz ki mint egy zsebóra és ha felpattintod a fedelét belehamuzhatsz, elnyomhatod benne a csikket, aztán becsukod és zsebrevágod. Aztán szemetesnél vagy hamutálnál ki lehet üriteni. Elég jól zár, nekem legalábbis még nem koszolt bele a zsebeimbe...
 

kumisi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne kezd el.!!!!

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td width="1%">
</td> <td width="98%">A hosszú távú dohányzás (különösen a cigarettázás) igen káros hatással van az egészségre. A dohányban lévő nikotin hosszú távon szív- és érrendszeri, illetve idegrendszeri károsodásokat okozhat. A dohányzás során a tüdőbe kerülő égéstermékek (policiklikus aromás szénhidrogének, koromszemcsék, stb.) nagyban hozzájárulnak a tüdőrák, a szívelégtelenség, a szívkoszorúér elmeszesedése, a bronchitis és más légúti megbetegedések kialakulásához. A cigarettázás azért veszélyesebb, mint a pipázás vagy a szivarozás, mert itt a legnagyobb a tüdőbe jutó füst mennyisége. Egy kaliforniai kutatás eredményei szerint nemcsak a közvetlen, hanem az ún. "passzív" dohányzás (azaz a mások által kifújt füst beszívása) is fölöttébb káros az egészségre, ennek következtében sok nyilvános helyen megtiltották a dohányzást. A születendő gyermeket veszélyezteti, ha az anya dohányzik a terhesség ideje alatt.

Tolerancia: függőség. A tolerancia létezését jól példázza a dohányosok karrierje: a kezdeti egy-két szál cigaretta idővel könnyen napi egy-két dobozra duzzadhat. A tolerancia másik - talán még meggyőzőbb - bizonyítéka, hogy a gyakorló dohányosok kellemetlen mellékhatások nélkül tolerálnak olyan mennyiségeket is, amelyektől egy kezdő dohányost gyakran a hányinger kerülget. A fizikai függőség meglétét is sokan kimutatták: a leszokni kívánók zöménél elvonási tünetek lépnek fel (üresség-érzés, nyugtalanság, ingerlékenység, depresszió, levertség, evéskényszer); ahogy az agyban csökken a nikotin mennyisége, úgy nő a dohányosban a hiányérzet, a vágyakozás az újabb adag után. Gyakran úgy érzi, a drog nélkül nem is tud normálisan funkcionálni. A legtöbben csak azért gyújtanak rá a következő cigarettára, hogy megszüntessék a nikotinhiányból fakadó elvonási tüneteket. Paradox módon maga a cigaretta okozza azokat a tüneteket, amelyeket megszüntet. Az elvonási tünetek kb. három hétig tartanak, ezután már csak a pszichikai függőséggel kell számolni (ez azonban hosszú hónapokig, sőt, évekig elhúzódhat). Rendkívül magas a visszaesők aránya. A leszokás elősegíthető a lassú, folyamatos nikotinelvonással, használnak pl. bőrre ragasztható, egyre csökkenő mennyiségű nikotint tartalmazó korongokat, vagy nikotinos rágót. Ha a leszokás nem sikerül (esetleg többszöri próbálkozás után sem), akkor a dohányoson eluralkodhat az önbizalomhiány, önmaga értéktelenségének érzete ("képtelen vagyok rá", "gyenge vagyok hozzá", stb.), és ez tovább csökkenti a leszokás esélyét.
A leszokni képtelen dohányosokban erős bűntudat épülhet ki. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy "rejtőzködő" dohányossá válnak, és csak akkor gyújtanak rá, ha biztosak benne, hogy más éppen nem látja őket (bezárkóznak a fürdőszobába, elhagyatott helyeket keresnek, stb.) Ha a társadalom a támogatás, a segítségnyújtás helyett tovább erősíti ezt a bűntudatot ("látod, képtelen vagy a leszokásra", "mit teszel a környezeteddel", "nem igaz, hogy nem tudsz leszokni arról a méregről", stb.), akkor ez a kívánttal éppen ellentétes hatást válthat ki: a dohányos önbizalmát ezek a támadások tovább gyengítik, és még elesettebbé, még szerencsétlenebbé válhat (vagy pont ellenkezőleg, védekezésül érveket, igazolást keres a szenvedélyére, és vállalja azt, ezáltal fordulva szembe az őt elítélőkkel).
A fentiek ellenére sok olyan dohányos is van, akik számára nem okoz különösebb problémát a leszokás. Vannak emberek, akik éveken át naponta kettő vagy több doboz cigarettát szívnak el, és mégis, ha a helyzet úgy hozza, képesek tartósan felhagyni a fogyasztással. Ezek a kivételek arra mutatnak, hogy a dohányfüggőség kialakulásában - akárcsak a többi drogfüggőség esetén - jóval nagyobb szerep jut a pszichikai, mint a fiziológiai tényezőknek.
Az első cigaretta. A dohányt ma majd minden serdülőkorú fiatal kipróbálja legalább egyszer. Az első cigaretta hatása az esetek többségében kellemetlen, a kipróbáló gyakran nem is érti, hogyan szokhat rá valaki a dohányzásra. Ha külső okok folytán - leggyakrabban a kortárscsoport nyomása, a csoportnormának való megfelelés igénye miatt - a dohányzás folytatódik, néhány cigarettát követően kiépül a tolerancia a dohányzás negatív, kellemetlen mellékhatásaival szemben, és megnyílik az út a komolyabb függőség kialakulása előtt.
</td> <td width="1%"> </td> </tr> <tr> <td colspan="3" width="100%"> </td></tr></tbody></table>
 

kevro

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már vagy15 éve szívtam,amikor letettem.Kilenc hónapig bírtam.Az első hét kegyetlen volt.Csőlátás,agresszivitás(már az felhúzott,ha megkérdezték mennyi az idő),csoki,cukor,napi egy kiló fornettinetti,stb...Egy idő után már fulladoztam,amikor valaki a közelemben rágyújtott.Felszedtem 10 kilót,jól éreztem magam,aztán jöttek az idióta reklámok,hogy ezzel,meg azzal szokjon le,ne szívja,egészség,ez a TREND!Na,ezzel betették a kaput.Ne ők mondják már meg!
 

tibi_f

Állandó Tag
Állandó Tag
A füst már akkor is káros hatással van a természetre, ha a közelben éppen nincs senki. Szépen melegszik a földünk, eltolódnak az éghajlati övek, elolvadnak a jéghegyek, ..... , stb. Miért vágjuk magunk és egymás alatt a fát?
 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már nem dohányzom, de véleményem van.

Az emberek másképpen viselkednek az utcán, munkahelyen, és másképpen otthon. Amit otthon nem tesz meg, azt megteszi máshol. ELDOBÁLJA A CSIKKET! TELEKÖPKÖDI SLEJMMEL A JÁRDÁT.

BÁR VAN OLYAN IS, AKI A LAKÁSA ABLAKÁBAN, VAGY AZ ERKÉLYEN ELSZÍVJA A CIGIT, ÉS LAZA MOZDULATTAL KILŐVI A CSIKKET. AZ ILYENEK MIATT HARAGSZOM A BAGÓSOKRA(TISZTELET A KIVÉTELNEK)
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
... az én gyerekkoromat tönkre tette mások italozása..... ma bárki bűntetlenül dumálhat ittasan összevissza..... az alkohol megnyomorítja a családok egy jelentős részét...... és akkor engem tiltanak ki a kocsmákból, mert ártok a többieknek ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy csak pipázom, és azt sem reggeltől estig, zárt helyen meg főleg nem ....:mad: :mad: :mad: :mad:
 

manyacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Adott egy étterem, melynek egyik végében lehet dohányozni a másik fele a nem dohányosoké. Ez k.b. annyit ér,mint ha a fürdőmedencét ketté osztanák: egyik fele a belepisilősöké, a másik fele a nem belepisilősöké.
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet ugyebár füstölős evészde meg nem füstölős evészde. Eldönthetem, hogy bemegyek vagy nem. Van ugyebár melegbár is. Eldönthetem, hogy bemegyek vagy nem. Milyen lenne, ha ki akarnák tiltani a melegeket a melegbárból mert olyan valaki akarna bemenni, aki nem kedveli a melegeket ?
 

VaZsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindent elolvastam elöttem és mindenkivel egyetértek ha dohányzik ha nem. A dohányzás magánügy de azért tiszteletbe kell tartania nemdohányzót is mert neki meg az a magánügy, hogy fordítva miért nem müködik a gondolat azt nem tudom. De ezek a tiltások! Az ember mindig szeret olyat csinálni amit nem szabad de söt az érdekli a legjobban. Én azért szoktam rá a cigire anno mert állandóan azt hallottam, hogy ne. Többször leszoktam meg rá. ( terhesen sosem tettem ) Akkor tanultam meg nem eldobni a cigit bárhol amikor egyszer rutinszerüen a saját konyhámban fözés közben csak úgy ledobtam a földre és annak rendje-módja szerint el is tapostam. Akkoriban még linoleum volt a földön. Soha nem tettem ilyet többet sehol. A tiltásról jut eszembe Melitta írta a nyilvános helyek tiltását. Itt is egész New York államban betiltották a nyílvános helyen való dohányzást. Azóta mindenki jobban füstöl a szórakozó helyen persze az ilyen mondatok után a bártendertöl " csak neked adok hamutartót mert, tudod, hogy nem lehet ". Most mi van? Ha végigmész Manhatten Soho-jában ami tele van szorakozóhellyel mindenhol csikkek tömege az utcán van ugyan hamutartó egy kisebb de mivel egy komplett társaság van az utcán egyszerre szinte senki nem éri el a hamutartót. Azóta meg még sétálni sem lehet a sok dohányzótól. Persze ez nem jelenti azt, hogy bent nem füstöl éppen valaki. Igaza van Melittának tiltsanak ki de elöbb csináljanak olyan helyet is ahol hullára ihatom magam és kedvemre büzölöghetek. Aztán irják ki a kapura a mi akceptáljuk az ilyen és ilyen kreditkártya mellé, hogy mi akceptáljuk a füstöt. Tiltás ide vagy oda most rágyujtok.
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet ugyebár füstölős evészde meg nem füstölős evészde. Eldönthetem, hogy bemegyek vagy nem. Van ugyebár melegbár is. Eldönthetem, hogy bemegyek vagy nem. Milyen lenne, ha ki akarnák tiltani a melegeket a melegbárból mert olyan valaki akarna bemenni, aki nem kedveli a melegeket ?

A Te es a szemelyzet egeszseget nem fogja rontani az, hogy melegbarban vagytok. ;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Borzalmasan szenvedunk emiatt a torveny miatt.
Az etteremben 70% mondhatom a vendegeknek dohanyos. VAn aki csak kocabagos es egy sor melle elszivna egy cigit......
Van hogy egy jo bulinal tobb asztaltarsasag kint trecsel akar egy orat is a bejaratnal es fustolognek szivjak egyik cigit a masik utan dacolva a nagy minuszokkal is.
A vendeglatok zome kritikus allapotban van mert egyszeruen megszunt az hogy vacsora utan jokat kaveznak es cigiznek egy egy jo beszelgetes alatt. Mindenki ideges hogy ragyujtana de nem lehet.
Sokan azt mondjak hogy maradnanak tovabb is es fogyasztananak de ok bizony nem mennek ki az utcara fagyoskodni inkabb haza mennek es otthon megisszak azt az egy ket pohar bort amit az etterembe tennek ha ra lehetne gyujtani.
A pubok es a kozep kategiaju vendeglok sokasaga sport barok stb mind komoly gondokkal kuzdenek.
Uresek es mast se latni mint for sale , for lease egy utcaban akar 8-10 uzlet is igy all.
Sajna semmi javulo vagy enyhulo tendenciara nem lehet szamitani, mert a teraszokon se lehet ragyujtani se olyan asztalnal ami felett napernyo van. A nyar se igerkezik jo uzletnek.
A cigi biznisz meg viragzik a celt nem ertek el,hisz nem tudok olyanrol aki azert szokott le mert az allam bacsi korlatozta hol gyujthat ra,igaz az arat a csillagos egbe emeltek. $8-9 kozott van egy doboz cigi, ami dragabb mint otthon elkeszitett 4 tagu csalad rantott csirkes ebedje, vagy porkoltje.
Mi is adunk egy vacsorat ennyi penzert az etterembe mint amennyi egy doboz cigi ara.
Na jol van nem idegesitem magam tovabb inkabb ragyujtok.;)
 

laboda15

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha összebeszélnének a dohányosok és egy ideig nem bagóznának, vakarhatná az állmbácsi a fejét, a jó borsos adó elmaradása miatt.... Még az is megtörténhetne, hogy a dohányzás mellett, annak jótékony hatásáról reklámozásba kezdenének...
Na, néha álmodik a nyomor...
Rágyújtok...
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért azt is megnézném, a déli országokban (pl. Törökország ) mekkorát intenének be, ha be akarnák tiltani a dohányzást :)
 

taia

Állandó Tag
Állandó Tag
en mar montam de ugy vagyok vele hogy nem igazan dohanyzom...de ha megyek valahova a barataimal nagyion jol esik ra gyujtani. Nalunk meg az van hogy a vendeglokben van kulon hej a nemdohanyzoknak (es ott altalaban ures) es hej a dohanyzoknak...de ha itt is be jon a torveny hogy tilos...nem tudom mi lesz!!!
 

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egészséghez is joga van mindenkinek, a nemdohányzóknak is. A tüdőrák nemcsak a dohányosok számára reális veszély, hanem a passzív dohányosoknak is. A passzív dohányzás, azaz az akaratlanul belélegzett cigarettafüst ugyanis épp olyanformán káros a passzív dohányosok egészségére nézve, mint az aktív dohányzás a füstkibocsátók számára: egyebek között fáradékonyság, romló közérzet, krónikus légúti megbetegedések, keringési problémák, különféle daganatos megbetegedések okozója. Mindezek mellett a dohányzás az életet átlag 5-6 évvel rövidíti meg. Talán azon is érdemes elgondolkodni:Mi a fontosabb a dohányzáshoz való jog vagy az egészséges levegőhöz való jog?
Dohányzáshoz fűződő alkotmányos, illetve emberi jog nincs, ráadásul a füstölgő szabadsága legfeljebb odáig (illetve, odáig már nem) terjedhet, ahol a másik ember tiszta levegőt igénylő szabadsága kezdődnék.

Füstös betegségek


A dohányzás hatására kialakuló leggyakoribb betegségek a teljesség igénye nélkül:


  • agyvérzés (stroke)
  • szürkehályog
  • szájüregrák, garatrák, ajakdaganat, fogínyfertőzés
  • gégerák, nyelőcső daganatos vagy rákos megbetegedése
  • koronária betegség (szívroham, szívkoszorúér megbetegedés), főverőér tágulat
  • tüdőrák, tüdőtágulás (emfizémia), idült hörgőgyulladás, tüdőgyulladás, fertőzéses megbetegedések
  • a hasnyálmirigy daganatos és rákos megbetegedése, gyomorfekély, gyomorrák, májrák
  • vese- és húgyhólyagrák, csípőcsonttörések (csontritkulás, combfejpusztulás)
  • perifériás érbetegségek (érelmeszesedés, érsz?kület, keringési zavarok)
  • szaporodásra gyakorolt hatások: férfiaknál impotencia, ivarsejtsérülés, az ivarsejt genetikai károsodása; nőknél emlőrák, méhnyakrák, meddőség, spontán vetélés, koraszülés, csecsemőhalál, a magzat fejlődésében visszamaradás
Passzív adagok


Egy füstös bárban, szórakozóhelyen eltöltött két óra annyit jelent, mintha négy szál cigarettát szívott volna el a nem dohányzó ember.


Étteremben, ahol külön rész van a dohányosoknak és a nem dohányzóknak, de egy légter? a helyiség, két óra eltöltése másfél cigaretta elszívását jelenti.

Munkahelyen, ahol egy légtérben dolgoznak, nyolcórás munka mellett hat szál cigarettát szív el a nem dohányzó dolgozó is.

Otthonában, huszonnégy óra alatt, egy doboz cigarettát elfogyasztó társ mellett három szál cigarettát szív el a passzív dohányos.

Egy parkban három órát ücsörögve valaki mellett, aki dohányzik, a nem dohányzó is elszív egy szál cigarettát.

Autóban, ha egyvalaki dohányzik, és az ablakokat nem húzzák le, egy óra alatt három szál cigarettát szív el a nem dohányzó utas is.

A beszívott füst és a cigaretták számának megfeleltetése közelítőleges. A passzív dohányzáskor leszívott füst mennyisége több tényező függvénye; akár kétszerese vagy háromszorosa is lehet a fenti adatoknak, ha többen dohányoznak a helyiségben, ha közelebb ülünk a dohányzóhoz, ha több cigarettát szívnak el, ha kicsi a helyiség, vagy ha rossz a szellőzése. (daganatok.hu)



 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
A dohányzás a személyiségünk része. Ma megemlítettem angol barátaimnak, hogy mit szólnak hozzá, az írek már nem dohányozhatnak a pubokban ? Csak lenézően mosolyogtak rajtuk. Csak kultúráltság kérdése, mennyire zavarjuk a másikat.

Térjetek át a pipázásra, az első lépés elhagyni a cigarettát.
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
Manapság számtalan betegségben meg lehet halni meglehetősen gyorsan. Elég csak sétálgatni pl. Budapest utcáin. Naponta több tonna por rakódi le az aszfaltra, melynek egy részét úgy lélegezzük, be, hogy nem is gondolunk rá. És persze gondolom mindenki tudna sorolni ismerősöket, akik példásan sportos és egészséges életet éltek és mégis korán meghaltak ( nem balesetben persze ).
 
Oldal tetejére