Csak ha akarsz velem beszélgetni

Pufi témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2006 November 14.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Hazudni jó?

  <table class="MsoNormalTable" style="width:100.0%;mso-cellspacing:1.5pt" border="0" cellpadding="0" width="100%"> <tbody><tr style="mso-yfti-irow:0;mso-yfti-firstrow:yes;mso-yfti-lastrow:yes"> <td style="width:100.0%;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt" width="100%"> [FONT=&quot]
  [/FONT]

  </td> <td style="width:100.0%;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt" width="100%">
  </td> <td style="width:100.0%;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt" width="100%">
  </td></tr></tbody></table><table class="MsoNormalTable" style="width: 610px; height: 828px;" border="0" cellpadding="0"><tbody><tr style="mso-yfti-irow:0;mso-yfti-firstrow:yes"><td style="width:70.0%;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt" valign="top" width="70%">
  </td></tr><tr style="mso-yfti-irow:1;mso-yfti-lastrow:yes"><td style="padding:.75pt .75pt .75pt .75pt" valign="top">Valószinű hazudni jó! Sőt vannak akik nem tudnak leszokni róla, miközben toporzékolva üvöltik: Én soha nem hazudtam! Valójában ez már önmagában is hazugság.
  Amerikában van egy mondás: hazudni szabad, csak rajt ne fogjanak. Ez persze a politikusokra van kitalálva. Az én kis apró hazugságaimra nem érvényes. Komolyan!

  Sokszor leirtam és hiszem is vallom is, hogy az emigráció nem más, mint kegyes kis apró hazugságaink összesége. S az!
  Igen az, nem győzöm hangsúlyozni. S hogy miért? Csak! Csak azért mert kapaszkodókat keresünk, mindent megmagyarázunk és ehhez hazudni kell. Persze ezek nem olyan egetverő nagy hazugságok, csak olyan kis bocsánatos bűnök. Ettől gyönyörű ez a magyar nyelv, hogy még a szarságainkban is elkisér bennünket, fogja a kezünket, kalauzol bennünket. De nem tud leállitani, mert hazudni jó! S kell! Különben elviselhetetlen az élet. Ha olyannak látnánk az életet amilyen beledöglenénk. Szebbre hazudjuk. Magunknak! Ha hazalátogatunk akkor már másoknak is. De hazudni kell mert elvárják tőlünk. Az márcsak természetes, hogy azzal a puszta ténnyel, hogy eljöttünk otthonról, m i vagyunk a ,,gazdag,, rokon. Hát persze, hogy mi vagyunk, különben mi nyavalyát keresnénk itt? Na meg ezt várják el tőlünk. Hát nem okozhatunk csalódást.
  Amikor először látogattunk haza a nejemmel, leszedték az arany láncait a rokonok, hisz nekünk tellik, majd veszünk másikat. Még mosolyogtunk is hozzá. A nejemnek azóte sincs lánca és a Nofretétével tartozom immár 20 éve neki. Majd jövő karácsonyra kapsz egyet. Aztán nem kap. Hazudni jó. Meg olcsóbb is.
  De miért időzök ennyit a hazugságnál? - mert otthon kiborult a bili, valakiről kiderült, hogy hazudott és a marha még be is ismerte. Azért mondom, hogy marha mert politikus. Hát az meg, hogy tehet ilyet? Hisz amig nem ismeri be addig tisztességes. Utánna is, csak az már más tisztesség. Tisztább. Annak már van ideológiája! Gyóntatószéknek hivják. S itt jön be az újabb tétel, a bűnbocsánat. Legalábbis annak aki református. Vagy nem ismeri a saját vallását?
  Egyszer azt hittem, hogy hazudtam és később rájöttem, csak füllentettem. Egész megkönnyebbültem. Pedig a két dolog olyan mint az ikertestvérek. S aztán egyszer meg csúsztattam - ez a mai hazugság beceneve - s mire rájöttem, hogy ez hazugságnak is elmegy, addigra megszerettem a csusztatást. Nem annyira durva, van némi bája és pontosan annyit hoz a konyhára, mintha hazugságnak hivnám. S ne, hogy a nyájas olvasó azt higyje, hogy ezek az ,,eredetiségek,, a saját kútfejemből pattanttak ki, a fenét olvastam róluk s aztán átültettem a gyakorlatba.
  Megkértem az egyik haveromat, hogy vegye be a feleségemet egy üzletbe és igy lett a mienk Tokaj hegyalja. Meg a teteje is. Sőt az Asszú is mind az 5 puttonyával. S aztán jött az adóbevallás és még mindig az a kis csóró házunk - mit házunk lakásunk volt meg, amit még egyetemista koromban grundoltam össze két tüntetés között. Az a bizonyos hegy az a nejemé volt mert szereti a természetet. Apu meg azon kesergett az Öcsémmel, hogy már a tökük tele van ezzel a sok kaviccsal el kellene adni valakinek. Vitték is mint a cukrot. Pár telefononba került. Persze csak apuékat akartam segiteni. Közben úgy legatyásodtam, hogy most épitenek nekünk egy vályogházat. Egy időben roszhirbe hoztak, hát azt azért ne, akkor inkább legyen csak vályogház. De én mindig igazat mondok, néha kicsit csúsztatok annak ellensúlyozására, mert mindenki hazudik. Hogy miért? Mert hazudni jó!
  </td> </tr> </tbody></table>
   
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Pufikam a korhaz nem wellnes szallo , szoval igyekezel haza mar,teljesen felgyogyulva , fitten fiatalon mintha wellnes szalloban lettel volna.
  Mielobb szeretnenk mar itt latni korunkben.
  Hianyzol mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 3. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Érdekes a beírás. Gondolkodom. Egyrészt arról, hogy a kórusrészeket hogyan éneklik a brácsások és fuvolások, miközben jobb dolguk is van. A Psalmus előadásához ugyanis nemcsak zenekar, hanem kórus is kell. Másrészt arról, hogy miért választotta Szőcs pont ezt a darabot. Mármint a cím nyilvánvalóságán túl. Ez nem húsvéti darab. Sem nem alkotmányhoz kapcsolódó. Azonban szenvedésről, kínról, megszomorításról, szabadságcsorbulásról nagyon is szól. Azért választotta, mert az MSZP-ről akar csúnyát mondani? Ki tudja?

  ...
  Hogyha énnékem szárnyam lett volna,
  Mint az galamb, elröpöltem volna.
  Hogyha az Isten engedte volna,
  Innét én régen elfutottam volna.

  Akarok inkább pusztában laknom,
  Vadon erdőben széjjelbujdosnom;
  Hogynem mint azok között lakoznom,
  Kik igazságot nem hagynak szólanom.

  Éjjel és nappal azon forgódnak,
  Engem mi módon megfoghassanak,
  Beszédem miatt vádolhassanak,
  Hogy fogságomon ők vígadhassanak.

  Egész ez város rakva haraggal,
  Egymásra való nagy bosszúsággal,
  Elhíresedett az gazdasággal,
  Hozzá fogható nincsen álnoksággal.
  ...


  A Psalmus szól az Istenben való bizodalom reményéről is. Ha allegorikusan akar valami Szőzs közölni, és az MSZP a nyomorító, akkor ki az Isten? Csak nem...? A FIDESZ-szel általában talán kevesebb bajom van, mint az itt megszólalók javának. De kulturális demagógiát egyik párttól sem szeretek látni.


  Amúgy a zenekarok egy jó része örömmel felelt meg a felkérésnek.
   
 4. edit.svarga

  edit.svarga Új tag

  hát ez érdekes....milyen virágos a kedvetek?
   
 5. edit.svarga

  edit.svarga Új tag

  hm...érdekes itt mindenkinek milyen virágos jó kedve van...:)

  Ez szuper!!!
   
 6. Ili7

  Ili7 Állandó Tag

  Hamilton-Budapest repülöjárat

  Kedves Pufi vagy bárki,segítsetek!
  A fiam jönne hozzánk Junius 12-én és aug 13-án repül vissza és most utána akart nézni a repülönek és a honlapon ez van kiírva

  Effective May 16th, 2011 Panorama Travel & Tours LTD o/a FlyCentralEurope.com is no longer in business.
  If you have purchased travel services and have not received them due to the closure of this company please contact:
  The Travel Industry Council of Ontario
  2700 Matheson Boulevard East
  Suite #402, West Tower
  Mississauga, Ontario
  L4W 4V9
  (905) 624 – 6241 begin_of_the_skype_highlighting (905) 624 – 6241 end_of_the_skype_highlighting ext 231
  1-888-451-8426 begin_of_the_skype_highlighting 1-888-451-8426 end_of_the_skype_highlighting ext 231

  Létezik az hogy tönkre mentek és ugrott a repülöjegy?Azt hittük ez csak magyarországon történhet meg :(.
  Ha valaki tud valami pontos felvilágosítást azt nagyon megköszöném.
  Üdv Ili
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  En is olvastam a hirt, de nem tettem fel, mert ez nem hivatalos es senkit nem akartam felre tajekoztatni.
  Akitol vetted a jegyet o neki kell tudni a valos helyzetet.
   
 8. Ili7

  Ili7 Állandó Tag

  Online vettük a FlyCentralEurope-tól.Kedden majd megprobálunk utána járni,de addig marad az idegesség.
   
 9. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Ennyit tudok a dologról...

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>EN-US</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:DontVertAlignCellWithSp/> <w:DontBreakConstrainedForcedTables/> <w:DontVertAlignInTxbx/> <w:Word11KerningPairs/> <w:CachedColBalance/> </w:Compatibility> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--> [FONT=&quot]Bedőlt a Budapest-Toronto járat[/FONT]
  [FONT=&quot]2011.05.18. 22:31 [/FONT][FONT=&quot]Gulliver[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]
  [FONT=&quot]Idén nyáron indult volna a budapesti Liszt Ferenc és a kanadai Hamilton reptér között közvetlen járat. A magyar Légi Marketing Alap által is támogatott járatot szervező cég megszűnt, az utasok futhatnak a pénzük után.[/FONT]
  [FONT=&quot] [/FONT]
  [FONT=&quot]A Kanadában bejegyzett Panorama Tours szervezett idén nyárra közvetlen repülőjáratot a Toronto melletti Hamilton, valamint Budapest, Prága és Krakkó között az Air Italy légitársaság Boeing 767-200ER típusú gépével. Korábban azt írtam, hogy egy jó ideig valószínűleg ez lesz az utolsó új járat Ferihegy környékén, hiszen a piac csak nagyon kicsit bővül, a kerozinárak viszont egyre magasabbak. És sem a Budapest Airport, sem a Légi Marketing Alap költségvetése sem végtelen, így az új járatok költségeit sem tudják örökké viselni. (Az LMA is [/FONT][FONT=&quot]támogatta[/FONT][FONT=&quot] a járatindítást, mindhiába.) Erre jött a hír, hogy a Panorama Tours önként beszüntette a tevékenységét, a hoppon maradt utasoknak pedig fél évük van, hogy a jegy árát visszakérjék. (A visszatérítésről az [/FONT][FONT=&quot]ontariói turisztikai tanács[/FONT][FONT=&quot] honlapján részletes információk vannak.) Tette mindezt 10 nappal a tervezett járatindítás előtt.[/FONT]
  [FONT=&quot] [/FONT]
  [FONT=&quot]Remélem, hogy a rossz előjelek ellenére nemsokára újraindul Magyarország és Kanada között a rendszeres légi összeköttetés. (Korábban a Malév járt Torontóba Boeing 767-300-as típussal, de végül megszüntették a járatot.) Az újraindításban fura módon segíthet a Delta és az American Airlines idén tavasszal indított New York-i járatok. Ennek a töltöttségéből, illetve a továbbutazók foglalásaiból viszonylag pontosan lehet majd arra következtetni, hogy milyen járatokra is vágynak az utazó magyarok. [/FONT]
   
  Ili7 kedveli ezt.
 10. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Magyarokért Kanadában

  elnevezésű szervezetünk a héten tartja a II Magyar Indentitás Konferenciáját Ontarióban. Azért mondom, hogy Ontarióban mert lesz ami Torontoban zajlik, lesz ami Vellandon és lesz Windsorban. Diszvendégünk a DUNA TV új igazgatója, 4 professzor és tanárok otthonról. Igy akit érdekelnek a rendezvényeink hivjanak a részletes programért. Amennyire lehetséges politika mentes az összejövettel és kultúrális, oktatásügyi és gazdasági témák képezik a programot, de a szabad rendezvényeken, beszélgetések alkalmával minden szóba kerülhet ami a hivatalos programból kimaradt.
  Várunk Benneteket csütörtökön este a Mátyás Pincébe (6 ora) ahol a delegáció bemutatkozik és egy kötetlen beszélgetés keretében találkozunk vendégeinkkel. A vacsora 15 dollár. Gyertek el.

  416 780 1269 vagy 416 827 4567 telefonon jelenkezhetsz. Ha nincs meghivód nem tudjuk garantálni a belépésedet.
   
 11. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Találtam egy névsort

  13 magyarszármazású zsidó Nobel dijas tudósról

  <TABLE style="BACKGROUND: #ffffff" border=1><TBODY><TR><TH>Year</TH><TH>Laureate</TH><TH>Award</TH><TH>Birth Place</TH></TR><TR><TD>1905</TD><TD>Fülöp von Lénárd</TD><TD>Physics</TD><TD>Kingdom of Hungary</TD></TR><TR><TD>1914*</TD><TD>Róbert Bárány</TD><TD>Medicine</TD><TD>Austria-Hungary</TD></TR><TR><TD>1925</TD><TD>Richard Adolf Zsigmondy</TD><TD>Chemistry</TD><TD>Austrian Empire</TD></TR><TR><TD>1937</TD><TD>Albert Szent-Györgyi</TD><TD>Medicine</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>1943*</TD><TD>György Hevesy</TD><TD>Chemistry</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>1961</TD><TD>György Békésy</TD><TD>Medicine</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>1963*</TD><TD>Jeno" Wigner</TD><TD>Physics</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>1971*</TD><TD>Dennis Gabor</TD><TD>Physics</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>1986*</TD><TD>John Charles Polanyi</TD><TD>Chemistry</TD><TD>Germany</TD></TR><TR><TD>1994*</TD><TD>John Harsanyi</TD><TD>Economics</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>1994*</TD><TD>George Andrew Olah</TD><TD>Chemistry</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>2002*</TD><TD>Imre Kertész</TD><TD>Literature</TD><TD>Budapest</TD></TR><TR><TD>2004*</TD><TD>Avram Hershko</TD><TD>Chemistry</TD><TD>Hungary</TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 12. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ne feledkezzünk meg az Ignobel-díjas Teller Edéről sem. ;)
  Bár az ignobel a haszontalanságot és nemtelenséget jelzi, a szóban fellelhető a nobel (nemes) tő. Is.
   
 13. samson

  samson Állandó Tag

  Kedves Fagyosszent a helyzet az, hogy Teller csak azért nem kapta meg a Nobel dijat, mert feltalálta a hidrogénbombát. S általában bomba feltalálásért nem szoktak Nobel dijat kapni. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem volt egy zseni. Arra meg gondolni is jó, hogy valamikor a Magyar Ház -Korponai Miklós - vendége volt. 700+-an voltunk a nézőtéren. A harmada állt mert nem volt szék. Régi szép idők.
   
 14. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  A Pentagon és én

  A Pentagon és én  [​IMG]  Ugye én aki 1973-ban hagytam el széphazámat, még bőven disszidensnek számitottam, akivel szemben különböző szankciók voltak életben, hazatérés megtagadás miatt. Ráadásul szemérmetlen módom bitoroltam egy öreg Opel Kaptain kocsit – amit otthon hagytam – s ahhoz, hogy azt elvegyék ,,tőlem,, - távollétemben – el kellett, hogy itéljenek, mert ugye ,,jogállam vagyunk,, - mondta a követségi munkatárs. Igy másfél évet kaptam, egyéves felfüggesztéssel. Gondolom ezt mintegy gondolkodási időnek..

  De az ,,ügy,, eldöntetett, nem megyek haza. S ezzel megkezdtem elméleti börtönbüntetésem letöltését.
  Arra azonban legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy ennek első állomása egy US Army barak lesz. Nem mondható, hogy gondtalanul ültem a Zindorfi láger melletti autóroncstelepen, amikor a gondolkodási időt sem hagyó ajánlatot megkaptam, hogy mehetek amerikai katonának, illetve a katonasághoz, ,,vakmannak,,! Alairtam, utaztam Kaiserslauternbe és a Vogelweh-i barakban tudtam meg, hogy a vakman, nemes egyszerőséggel: őr. S amikor egy öreg magyar őrmester, akit a II.Világháborúból visszamaradt kategóriába soroltam közölte velem, éjfélkor vegyem fel a ,,fegyveremet,, - én mint civil alkalmazott, hát bizony megremegett bennem a kincstári pejsli.
  Egy M 16 volt a kisérőm az éjszaka sötétjébe, ahol fogam hangos kocogása riasztotta a madarakat, akik aztán akkora lármát csaptak a valószinütlenül csendes éjszakába, hogy kénytelen voltam sehova nem irányitott lövésekkel menekülésre birni őket.
  Szóval ettől kezdve aztán már kiképzett őr voltam, bár remegő lábakkal, de azzal a vigasszal, hogy ez nyilván onnan dotálódik, hogy civil alkalmazott vagyok. Számtalan történetet őriztem meg vakmanságomból és ahogy a nagyapámnak az I. Világháború volt az örök története, nekem a US Army. Friss nejemnek is számtalan sztoryt meséltem és még az sem tántoritott el ebbéli vehemenciámtól, hogy időnként megjelentek a szemében a gyanú fényei. Tántorithatatlan maradtam. De egy nap aztán már nem is titkolta gyanuját. Arról kezdtem kioktatni, hogy amikor már beleláttam az amerikai hadsereg belső rendjébe – avagy rendetlenségébe – akkor a rémület fogott el és azon ritka képzetek vettek rajtam erőt amikor imádkozni kezdtem. Imáimban mindig azért könyörögtem a teremtőhöz, nehogy valami viadal kezdődjön a ruszkik meg az amerikaiak közt, mert akkor aztán mint az, aki a vesztes oldalon végzi, le kell ülnöm azt a 16 hónapot. Látam az arcán a sajnálat jegyeit. De amikor elmeséltem, hogy egyszer találtam egy barak ajtót ami nyitva volt és ott tátongott üresen és közben a diszpozición az állt, hogy itt 650 db kézigranatnak kellene lennie, kétségbeesésemben felhivtam a Military Policet. Amig megérkeztek már lelki szemeim elött megjelenet a ceremónia, amikor megkapom az amerikai vaskeresztet mert intenziven védtem az amerikai nép vagyonát.
  Megjött az MP és egy ideig nézegette a diszpoziciót majd hangos röhögésbe tört ki: hülyék! Nem fogják tudni használni, ugyanis a gyutacsok a 601-es barakban vannak. Kiköpte a rágógumit, rálépett a gázra és otthagyott.
  Amikor ideértem a nejem csak annyit mondott: jól vagy apukám?
  Egy világ omlott bennem össze. De ma minden helyreállt. Közel 30 év után elégtételt kaptam. Tessék csak elolvasni:
  A Pentagon elvesztett 190 ezer kézifegyvert
  2007-08-07
  Washington - Az amerikai védelmi minisztérium beismerte: nyomát vesztette” 190 ezer olyan kézifegyvernek, amelyet az iraki biztonsági erőknek adott 2004-ben és 2005-ben - derült ki egy washingtoni kormányjelentésből. Főként AK-47 típusú gépkarabélyokról és pisztolyokról van szó, de nem tudják, hova került 115 ezer rohamsisak és 135 ezer más egyéni harceszköz. A számvevőszéki beterjesztés aggodalmának ad hangot amiatt, hogy az eltűnt fegyverek az iraki lázadók birtokába kerülhettek.

  Ugye tetszenek engem érteni?
   
  dulifuli és GJodie kedveli ezt.
 15. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Jó sztori!

  Nem lehet, hogy egy 30 évvel érettebb röhögő rágógumi szerint nem kell aggódni, hisz azokat amúgy sem lehet használni, mert hogy az afgánoknál (vagy éppen Ho Si Minh-nél) maradtak a lövedékek?
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  FLAMINGO, FagyisSzent és Frank-FHI kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás