Cseréld le a Google-t, ha tennél valamit a bolygónkért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 17.

Melitta - 2019 Május 17, 07:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy másik keresőoldal ugyanis fákat ültet a keresések után.

  Az Ecosia nevű keresőoldal még 2009-ben indult, de jóval kevesebben ismerik és használják, mint a Google-t. Azonban ha fontos számunkra a bolygónk megmentése, akkor érdemes lehet átpártolni hozzájuk. Éves szinten ugyanis 7,5 millió hektárnyi erdő tűnik el a Földről, ami nagyjából annyit jelent, hogy percenként 27 focipályányi fát írtunk ki. Az Ecosia alapítója pedig most ez ellen harcol.

  [​IMG] Kép: Getty Images Hungary

  Ezen a keresőoldalon is ugyanolyan fizetett hirdetések vannak, mint a Google oldalán, de ez a vállalat a bevételeit erdőtelepítésekre fordítja a világ minden pontján. Az Ecosia jelenleg 7 millió aktív felhasználóval bír és az a céljuk, hogy egy milliárd fát ültessenek el világszerte. Egy fa árát nagyjából 45-50 kereséssel tudják kitermelni és az oldalukon elhelyezett számláló szerint, eddig közel 57 millió fát ültethettek el a nonprofit szervezetekkel együttműködve.

  [​IMG]
  Kép: Getty Images Hungary

  Az Ecosia egyébként több szempontból is jó választás lehet. Szervereik ugyanis teljesen megújuló energiával működnek és minden egyes kereséssel körülbelül 1 kg szén-dioxidot is semlegesítenek. Mindemellett nem adják ki a felhasználók adatait és az internetezési szokásokról sem tárolnak semmilyen adatokat, ráadásul a pénzügyeik is nyilvánosan megtekinthetőek havi szinten.

  Stadtmüller Viktor
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 17.

  1. duplasuzy
   duplasuzy
   Beállítottam kezdőoldalnak!
   setni kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   Ma volt a tüntetés pesten a klima változás ellen ...
   A hírtv riportere feltette a kérdést....:
   kérdezte a Hír TV Jávort, kitérve arra is, hogy azért a klímapolitikával próbálják-e megfogni a fiatalokat, hogy így szipkázzák el szavazataikat a bevándorlásellenes erőktől.
   A kérdést Jávor elsőre el sem akarta hinni, vissza is kérdezett, hogy tényleg ezt a kérdést írták-e fel neki a szerkesztőségben. Majd pedig kifakadt, hogy tíz éve van ebben a szakmában, de azért időnként tudják sokkolni.
   „Emberek azért mennek ki az utcára, hogy a politikusok tegyék meg a szükséges lépéseket azért, hogy a ma fiatal generáció még emberhez méltóan tudjon élni. Erre maga idejön és arról dumál, hogy az Avaaz-t a Nyílt Társadalom Intézet finanszírozza, miközben a tüntetést nem ők szervezik hanem a Fridays for Future. (…) Komolyan mondom katasztrófa, siralmas, hogy itt tartunk, ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból. De ennek vége, mert a fiatalok – nem a pártok, nem Soros György, nem a politikai mozgalmak, kimentek végre az utcára.” – folytatta Jávor.
   ......
   itthon semmi sincs csak a migráns és a soros.....
   migráns és soros...
  3. setni
  4. setni

Megosztás