Csevegős -x szemezős - barátok sokszemközt

Gyagnes témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 Június 27.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Gyagnes

  Gyagnes Állandó Silver Tag

  Sziasztok lányok! kiss
  Nagyon örülök, hogy többen is szívesen csatlakoznátok egy ilyen beszélgetős topikhoz, hát csak bátran,
  a helyszín most már megvan, a jó tartalom csak rajtunk múlik.

  Láttunk most itt egy igazi jó csapatot, a betűk és képek mögött az embert is. Nagyon örülnék, ha továbbra is megmaradnánk így együtt, és megtöltenénk élettel az új topikot, csak mintha összeülnénk egy kis bökögetésre.
   
 2. manyo72

  manyo72 Állandó Tag

  Szia Ági!
  Nagyon jó, hogy megnyitottad ezt a topicot, mert ahogy elnéztem, sokkal pörgősebb lett az élet az előző napokban, mint ezelőtt volt az xszemesben. Persze ez egy kicsit a történteknek is betudható, de biztos hogy hozzájárult a megváltozott hangulat is. Anyóka által emlegett "közös baráton" kit kell érteni? Azt az illetőt, aki kb. egy évvel ezelőtt balhézott? És honnan lehet felismerni?Adri
   
 3. Gyagnes

  Gyagnes Állandó Silver Tag

  Örülök, hogy idetaláltál kiss

  Igen a pörgés - forgás nagyon jó, reméljük, ez mostantól itt így lesz, és nem kell hozzá, hogy újra kezdés legyen, ha érted mire gondolok.

  (Biztos megvan a lehetőség, hogy rájöjjenek, a "barátunk" milyen álruhában lopakodott fel megint ide a CH-ra, de szerintem ha tudnánk sem kéne elárulni, nehogy ötletet adjunk neki. :wink:)
   
  kipling és bugyielina kedveli ezt.
 4. wzsazsa

  wzsazsa Állandó Silver Tag

  Köszi Ági, jó ötlet volt!kiss

  "barátunk" úgylátszik nem tudja megemészteni, hogy itt nincs reklám, de hátha, egyszer. Reméljük a legjobbakat.

  Megyek töltögetni!
   
 5. zsizsika

  zsizsika Állandó Tag

  Anchor Counted Embroidery

  Anchor Counted Embroidery
   

  Csatolt fájlok:

 6. bogyimami51

  bogyimami51 Állandó Tag

  Sziasztok Lányok, Asszonyok!
  Először is hadd mutatkozzak be!
  Bogyay Éva vagyok, májusban ünnepeltem 60.születésnapomat. 30 évig szolgáltam hazámat, a haza egyik legszebb katonája voltam.
  Közel 10 éve vagyok aktív nyugdíjas.Xszemezek, ez a legnagyobb,legkedvencebb hobbym. Szoktam mondani, nem iszom, nem dohányzom, nem fiúzok, hadd hímezzek!
  A lányom a helyi Művelődési Ház program szervezője,így nem volt nehéz "ráállnom" ,hogy játszóházat,kézműves foglalkozásokat vezessek a gyerekeknek.
  Már harmadik éve működik újra a bökögető klubunk, kéthetente jövünk össze, hímzünk, eszünk, iszunk, pletyizünk, szóval jól érezzük magunkat. A törzsgárda 8 fő, és mindig vannak vendégeink is. Idén Nőnap tiszteletére volt az első önálló kiálításunk. Nem dicsekvés, de sikerünk volt.
  Egyenlőre ennyit maamról.
  Örülök,hogy lesz helyünk megosztani bökögetős és egyéb örömünket, tanácsokat adhatunk, kaphatunk.
  Leyen szép napotok!
  Évi
   
 7. NPAnna

  NPAnna Állandó Tag

  Sziasztok!
  Hmmm. Mire megírtam a hozzászólásom az elküldés már nem sikerül, vagy legalább is nem látom! Szinte mindenben egyet értek az előttem szólókkal és sajnálom, hogy ez megtörtént (nekem is már elveszett egyszer az egész minta gyűjteményem), de minden völgy után emelkedő jön és úgy látom, hogy fergeteges energiával tör felfelé.
  Amiket feltöltöttem az előzőekben, azt most is megtehetem én is.
  Csak annyit szeretnék kérni, hogy tényleg tartsuk be a felénk intézett kéréseket (minőség, cimkézés, keresés). Magam is "kezdő" vagyok, vétettem is az első körben, de azóta nagyon figyelek. Sajnos sokat nem tudok segíteni az említett minák elvesztése miatt, de ha ráakadok valami érdekességre, vagy nemtom......szívesen adom magam a dologhoz.
  És végezetül: tetszik ez a csevegős dolog is.
  Szép napot mindenkinek.
   
 8. Gyagnes

  Gyagnes Állandó Silver Tag

  Szia Éva!

  Örülök, hogy írtál egy kicsit magadról, ez egy jó ötlet, ha valakinek van kedve csatlakozhat. Nagyon klassz dolog az a játszóház, kézműves foglalkozás amit csinálsz, és az is nagyon jó lehet, ha személyesen is összeül egy hímzőkör, remélem nekem is lesz részem egyszer benne. Igaz még nem jártam utána, hogy itt Fehérváron van-e ilyesmi.
   
 9. wzsazsa

  wzsazsa Állandó Silver Tag

  Anyóka, légyszi mond meg, hogy itt használhatunk-e linket!

  Ági, mivel nem tudom, hogy használhatunk-e linket, ezért priviben elküldöm egy szfehévári xszemező blogját, ő biztos tudja, hogy van-e Fehérváron lehetőség az összejövetelre.
   
  bugyielina, Lohre és Gyagnes kedveli ezt.
 10. mizoad

  mizoad Állandó Tag

  Sziasztok Lányok!
  Jó dolog a beszélgetős topik. Bármilyen csodás is a mintagyűjtemény azért, sokkal emberibb és barátságosabb pörgősebb lett mihelyt egy kis színvonalas csevegés is megjelent az oldalon. Legalább is nekem így jobban tetszik.
  Én mindig a címkézéssel vagyok bajban ezért aztán nem sok mindent töltök fel, nem vagyok valami profi a gyártók, készítők rengetegében.
  Főleg gyes alatt kézimunkáztam sokat, (három fiam született, akikre nagyon büszke vagyok, egyedül nevelem őket már több mint tíz éve) és előtte mikor olyan munkahelyem volt, ha végeztünk a munkával akkor maradt egy óránk valamire és olyankor én mindig hímzéseimen dolgoztam. Ha már sajnos kevés időm jut rá, de ha nyugdíjas leszek akkor megint eljönnek a boldog bökögetős napok, remélem. A varró klubok-közösségek biztosan nagyon hasznos dolgok, sok-sok ötlet, tapasztalat, minta cserélhet gazdát.
   
 11. macleod

  macleod Állandó Tag

  Juuuhúúúú! Na, ki jött meg?! :) Ági és mindenki! Sajnos nagyon nagy dumás vagyok, de igyekszem ritkán megszólalni, mert akkor másnak nem jutna hely. Néha aláírom, hogy Andi vagyok, hát én vagyok az Andi néni. :) Szeretek tanítani, akármilyen megátalkodott dolog ilyet mondani a mai átok világban, rajongásig a virágokat, pontosabban a természetet. Na, nem a virágültetős, kertészkedős módon, a virágaim leginkább egy elvadult angol parkhoz hasonlítanak, de mindenki kap egy esélyt, megmutatni, mit tud. Nézni, megfigyelni szeretem a természetet, azon kevesek egyike vagyok, aki látásból, könyv nélkül megkülönbözteti egymástól a gilisztaűző varádicsot és az odvas keltikét, de nem szedi le, mert élni muszáj. Régen szerettem olvasni, hajnalig, egyszerre 4 könyvet, ma már sajnos nincs hozzá türelmem. Szoktam varrni is, de a rosszabb fajtához tartozom, sok munkám van, aminél lehet, már csak 9 x kellene és 3 cm kontúr, és kész is lenne. És akkor veszek magam elé másikat. :) Persze a gyerekeknek hogy tudom mondani, hogy tessék mindent befejezni. :) Na, mindegy. És mindent szeretek, ami a kézhez kapcsolódik, Isten áldása, hogy ezer dolgot meg is tudok csinálni. Még csipkét is verek, no. (Hogy miért kell a csipkét verni, azt most hagyjuk). Megtetszett a 0.-ban, hogy a Toszkána felvetésem elindított egy kis helybéli lavinát, olyan kis csevejes lett, de belátom, hogy annak nem ott a helye, pedig oda is illene. Csak hát igen, ahogy Anyóka mondta, hogy mikor hol beszélgetünk a főzésről, annyira azért hosszú távon nem volna mindenki annyira fegyelmezett, hogy ezt magában koordinálni tudja és akarja. Szóval eljöttem ide utánatok, akárhogy is menekültetek, most pedig uff, én beszéltem, megyek tovább.
  Bogyimami, kedves, mit jelent, hogy szolgáltad a hazát? Szó szerint, vagy átvitt értelemben?
   
  zzsuzsa, jutta80, NPAnna és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. macleod

  macleod Állandó Tag

  Érdekes, jut eszembe, hogy néhány éve, ha valamiről kijelentettem, hogy na, ezt nekem nem... és én ezt sohasem, az az x volt. Nem tudom miért, talán mert rossz volt a kezdet, ezer éve, gyerekkoromban és is kötelezően megkaptam karácsonykor a kislányoknak szánt x mintás játékot, jó nagy x-szel, el sem lehetett téveszteni, aztán sokáig eszembe sem jutott. Nem szerettem, amíg rá nem jöttem, hogy hiába vannak szabályok, ha nekem az nem jó, akkor az a lényeg, hogy én élvezzem, örömmel csináljam, legyen úgy, ahogy én akarom, és azóta megy a dolog. (Nem tudok, pontosabban nagyon nem szeretek szabályosan varrni, hogy előbb az oda "átlók", aztán ugyanazon vissza, hanem rögtön leöltöm a szemeket, megvan az x, aztán levan róla a gond :) , azóta nagyon megy.)
   
 13. csikelszabokata

  csikelszabokata Állandó Tag

  Ez nagyon jó! Kicsit olyan, mit régen a hímzőkör! Én ugyan nem mindig tudok több felé figyelni - ha végre van időm kicsit hímezni, nagyon szívesen olvasom az írásaitokat is közben, de válaszolni nem mindig marad időm :), de nagyon örülök, hogy van egy hely, ahol dumálhatunk kicsit, annak meg még jobban, hogy egyre többeknek van is kedve beszélgetni. Köszönöm, hogy én is a közösség (bár többnyire még elég passzív) tagja lehetek, igazi kikapcsolódás nekem!
   
 14. Katalin/Anyoka

  Katalin/Anyoka Kitiltott (BANned)

  Szevasztok, bökdöső, löködő, tűforrgató, szófaragó Népek!

  Nemis tudom hol kezdjem.

  Talán itt is azzal, hogy megtiszteltetés hozzátok tartozni. És azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül.
  A bölcsek azt mondják a szónak ereje van. és pont. De látni, hogy kezdők mert a ponttal nincs vége a mondatnak, mert helyesen így hangzik:

  A szónak ereje van, de tűvel együtt végzetes a hatalma.

  Barátságot erősit, közösséget formál, alkot és felemel, emberi sorsokat ölt egyben. Hát nem érdekes ez?


  Na jó ne lökdössél már. Abba is hagyom az elmélkedést.

  Mizoad kiss hidd el nem a beszélgetéstől lett emberi, hanem a közös dühtől. (ha szabd így fogalmaznom)

  Meclod Andi kiss voltak pillanatok amikor azt gondoltam, na ez a csajszi bepöccen és most lép le. Köszönöm a kitartásodat. Remélem most már nem azt látod, hogy piszkálodom:D

  És ne fogd vissza magad, mond el amit szivesen orrunkra kötsz.

  Zsazs kiss használjátok a HIDe-t a linkekhez.

  BogyiÉvikiss Tök kellemes és jó elfoglaltágot nyertél, főleg ha a lánykád a "fönököd". Ez a szolgálatos dolog engemet is izgat.

  Én nagymája vagyok két Aprónépnek 7 és 3,5 évesek. A fene kerülget mert a kicsit a héten mütik a mandulái miatt. Most már igen toporog, hogy játszunk.

  Úgyhogy most időt kérek, folyt.köv

  Nos a "barátunk" lánykori neve himbilimbi :) mint a ladányban a mékű ténfereg, de mindenhol utálják a fontoskodó piszkálódásai miatt. 1 hely van ahol előszeretettel szerepel, miközben nem veszi észre, hogy csak használják. Ennél több szót nem érdemel. Ha bárhol látjátok az írását nyomjatok egy jelentést.

  Privibe vagy skypon elmondom a föbb ismérveit.

  Himbilimbis kaladom már volt egyszer (na nem ezzel), de akkor is a fél háló dölt a röhögéstől.

  nos egyszerre ennyit.

  pusza kata
   
 15. manyo72

  manyo72 Állandó Tag

  Sziasztok,
  Nos akkor én is írok pár szót magamról:
  Munkám szerint az aprónépet tanítom szépen, helyesen beszélni (lyogopédosz vagyok):). Van két lánykám: 6 és 9 évesek. Szépek, okosak...
  Ha mondjuk 5 évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy egyik legnagyobb hobbim a xszemes lesz, kiröhögöm...s lám, Toscanaban jártam (mint már említettem), és utána megláttam egy gyönyörű xszemes képet Toscanaról. Ekkor ugrott elő belőlem, hogy ördög legyek, ha én ezt meg nem csinálom. Aztán így maradtam. Amúgy maradék kevéske időmben imádok olvasni, meg mindenféle kézműves dolgot csinálni: ékszerkészítés, tűzzománcozás, patchwork, decoupage.
  Nagyon örülök hogy nyílt ez a fecsegős lehetőség, mert sokkal emberibb, barátságosabb, közelibb lett minden a mintatopicban.
  Biztosan fog még sokminden az eszembe jutni, de hirtelen ennyi?.)
  Adri
   
 16. wzsazsa

  wzsazsa Állandó Silver Tag

  Manyó, ugye képeket is látunk majd a többiről? Itt még ezt is lehet, látod a hide is engedélyezve van!

  Anyóka, én már is röhögtem, ahogy leírtad! Igen, való igaz, hogy ott sem sokat szól, de az ottaniak jól kihasználják a mintagyüjteményét. Tegyék, lelkük rajta!

  Bogyimami, de jó, hogy jöttél! Én más fórumokról ismerem ám a te csodálatos odaadásod, ahogyan szívvel-lélekkel szervezed ezeket a kézműves összejöveteleket.

  Kedves Mizoad, három fiú gyermek egyedül? Azért az nem semmi! Minden elismerésem a tiéd! (Ha nem tudnád, egy nyugdíjas soha, semmire nem ér rá, annyira elfoglalt - komolyan!)

  Ma nem szeret engem a szerver! :(

  Andi, én sem úgy hímzek, ahogy az előírás van, én is xszemenként haladok, ráadásul még bal kézzel! De szerintem is az a lényeg, hogy élvezzük, amit csinálunk.
   
 17. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  sziasztok lanyok!;)
  Azt nem igerem,hogy mindig fecsegni fogok itt veletek(neha jobb szeretek hallgatni),de bemutakozom egy kicsit en is.
  Kilenc evvel ezelott jottem ide Belgiumba,uj eletet kezdtem,uj tars oldalan.
  Regen,Mo-n sok ruhat varrtam(par evig itt is),a gyerekeimnek,magamnak,sokat kotottem(ma mar nem csinalom)himezni inkabb csak laposoltessel abban az idoben.
  Bar csinaltam az anyukamnak egy xszemes teritot(halala utan hozzam kerult vissza),de ez volt az egyetlen.Aztan itt,amikor megszuletett a kisunoka a parom fiaeknal 2004-ben,neki varrtam ki eletem elso xszemes kepet.Azota mar rengeteget varrtam,tobbnyire ajandekba.
  bogyimamit mar regebben megismertem az NLC-rol,druszak vagyunk.Szia Evi:)))
  Orulok,hogy bekerulhettem kozetek!;)
   
  jutta80, kipling, NPAnna és 1 másik tag kedveli ezt.
 18. bogyimami51

  bogyimami51 Állandó Tag

  Sziasztok Lányok!
  Szép Estét!
  Nagyon örülök, hogy alakul a kis csapatunk!
  Andi, szószerint értsd,hogy a hazámat szolgáltam, katonalány voltam. Szép volt,jó volt. Most már nem olyan,mint a mi időnkben. A Honvédelmi Minisztériumban dolgoztam.
  El kell, hogy meséljem nektek:tavaly ilyenkor Hévízen voltunk a férjemmel.Kata lányom telefonált,hogy anya nem egy,hanem két csomagot kaptál,egyről tudtam,mert kedves Dusi barátnőmtől vártam,természetesen xszemes dolgokat.Haza jöttünk, és kezdtem nyomozni,mert wzsazsát nem ismertem, bár volt RR-es társam, Százhalombattáról,de ő nem Zsuzsa volt.Aztán kiderült turpisság, Dusi "mesélte"rólam,Zsuzsnak, és ő küldött nekem, a gyerekeknek hímezni valókat.Amit itt is szeretnék megköszönni, a gyerekek nevében is. Igen hasznos volt, hímeztünk s még fogunk is hímezni az ajándékba kapott fonalakkal!
  Most nagy munkában a bökögető kis csapatom. A nyári szünetre házi feladat, egy-egy mesekép elkészítése,amely majd a Könyvtár gyerek részét fogja dísziteni.Jövő héten szombaton, bográcspartyra várom a lányokat.
  Drusszám, örülök, hogy te is itt vagy!
  Na ez most nálam is hosszúra sikeredett.
  Szép álmokat kedves mindnyájatoknak!
   
 19. kotyagos1

  kotyagos1 Vendég

  Sziasztok!
  Én is örülök, hogy rátok találtam, szuper ez a rengeteg minta és hogy itt mindenki olyan kedves. A környezetemben nincs sok ember, aki szeret hímezni ezért jó néha csak úgy feljönni ide és akár csak nézelődni is. Én sem vagyok az az állandó hozzászóló, inkább csak csendben figyelek. Sajnálom, ami a mintagyűjteménnyel történt, hogy embereket ez miért tesz boldoggá, sose fogom megérteni. De talán ennek hála, de valahogy felfrissült a topic.
  Örülök, hogy hozzátok tartozhatok.

  Kriszta
   
  zzsuzsa kedveli ezt.
 20. Gyagnes

  Gyagnes Állandó Silver Tag

  Sziasztok!

  Gondoltam én is bemutatkozom egy kicsit. Három gyerek anyukájaként most éppen itthon vagyok, bár már csak a nyár végéig, így van időm ennyit garázdálkodni itt a fórumon.
  Az egészségügyben dolgozom mozgásszervi betegeket kezelek, illetve a leendő kolléganőket tanítgatom, ha van kit, szakoktatóként, (sajnos egyre kevesebb az utánpótlás).
  A keresztszemes nekem is gyerekkori kedves időtöltés, bár a munkáim igazából szóra sem érdemesek, legalább is, addíg míg ide nem találtam. Próbálkoztam sok terítővel, autodidakta módon, és sok-sok év után jöttem rá, hogy mitől lesz szebb az a munka. Azután itt láttam igazából, hogy hogyan is kellene. Persze a munka szabályos hátulja sosem megy, de hát azt ugye nem nézzük.;)
  Na és az a sok csodaminta, amiről nem is tudtam! Nekem is van egy jó pár mukom, és talán nem is fognak már elkészülni, mert ezek nem olyan munkáknak indultak, amiket ma már kiadnék a kezemből, de lehet, hogy újrakezdem majd őket.
  Nagyon örülök, hogy itt lehetek közöttetek, és szóljatok rám, ha velem lenne tele a fórum, én is hajlamos vagyok sokat írni.
   
  jutta80, kipling, NPAnna és 1 másik tag kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás