Csevegős -x szemezős - barátok sokszemközt

Gyagnes témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 Június 27.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. kotyagos1

  kotyagos1 Vendég

  Sziasztok!

  Anyóka helyett vállaltam át egy hetet és akkor beszéltük meg itt. De nekem jó a következő hét is!!! Akkor a következő héten adom fel én!!!
   
 2. macleod

  macleod Állandó Tag

  Teljesen egyetértek azzal, hogy akkor már tisztességesebb, ha nincs. Az ember azért ember, szerintem, többek között, hogy tudjon előre látni és mérlegelni. És igen, odafigyelni, még az állatokra is, ha már együtt szeretne velük élni. Vagy a szükség hozza, hogy együtt kell élni. Borsózik a hátam, ha felelőtlen és állatkínzó magatartást látok, akár falusi, akár városi környezetben látom. Nekem az is az, ha egy panelban tart valaki kutyát, akár kis-, akár nagytestűt (pláne),mert az annyira édes, vagy státuszszimbólum: a kutya meg egész nap egyedül van. Persze, megszokja, de akkor is szenved, mert kell a társaság, vagy ha az nincs, akkor legalább a természet. De olyan falusi ismerősöm is van, aki mindig tart kutyát, ha az egyik elpusztul, egy hét múlva van másik, mert - mondja ő - a falu végén laknak, kell a biztonság. A kutyái életük következő időszakát - több évet is - vagy 4 m-es láncon, vagy 3 négyzetméteres kennelben töltik, mert járkálnak, meg ugatnak: mondja a gazdi. Többször javasoltam már, hogy tanítsa meg nyávogni őket. (Egyébként a mindig szabadon tartott kerti kutya nem járkálja össze a kertet, ha az ember megfigyeli a kikopott ösvényeket, láthatja, hogy mindig ugyanazon az útvonalon ellenőrzi a terciát.) Ergo a kutya a konyhamalac szerepét tölti be náluk, és válogatás nélkül feletetnek vele mindent a babfőzeléktől a paprikás krumpliig. Olyan is volt már, amelyiket kivitték az erdőbe, mert nem kellett már, a kutyának vagy egy hét kellett, mire hazatalált. Úgyhogy ezer százalékos igazságod van: akkor már ne. Mondom: mert attól ember az ember, ha úgy is viselkedik.
   
  manyo72, Gyagnes és Eleenor kedveli ezt.
 3. yamahadgx

  yamahadgx Állandó Tag

  Jó ilyeneket olvasni.
   
 4. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Kedves macleod!

  Mi láncon nem tartanánk kutyát, az elkerítése nem megoldott.A gyerekek kicsik.Gyerek az gyerek, állat az állat.Azért meg nem kell kutyát tartani, hogy mi ugassunk helyette.Akkor már inkább macska.Brr.Egyszer láttam egy filmet, sose felejtem el, valami nagy angolos házban egy lusta, kövér, nagytestű kutya volt, és csak feküdt a kandalló előtt.És meggyulladt a farka, de még azt is a gazdája tette arrébb piszkavassal...Macskánk persze öt is lenne ha a férjemen múlna.De nálunk egyenlőre nem lesz.A kicsi lovat akarna.Igazit.Szerencsére nem lehet tartani.A legjobb a szomszéd állata.
  És nem utolsó sorban: ma ünnepeljük a 21. házassági évfordulónkat...

  napsugár7127
   
  kipling, Eleenor és macleod kedveli ezt.
 5. Csiiibe

  Csiiibe Állandó Tag

  Gratulálok kedves Napsugár7127!
  Mi egy hete ünnepeltük a 23. házassági évfordulónkat!
   
  napsugár7127 és macleod kedveli ezt.
 6. Eleenor

  Eleenor Kitiltott (BANned)

  Én láttam Anyókát - illetve a válaszait, csak nem itt, hanem a találkozós topicban, szerintem 1000-rel a azt szervezi.
   
  macleod kedveli ezt.
 7. macleod

  macleod Állandó Tag

  Igen, én is erre gondoltam. Ha így van: sok sikert, remélem jó lesz, és mindenki jólérzi majd magát, hogy a sok befektetett energia meg is hozza a gyümölcsét!!!!!! kiss
   
  Eleenor kedveli ezt.
 8. kipling

  kipling Állandó Silver Tag

  Sziasztok!

  Nagyon sok igazság van abban amit írtok,de lehet másképp is.
  Mi kertes házban élünk,és mindig volt cicánk kutyánk.

  Amikor a gyerekek kicsik voltak,volt plussz degunk,hörcsögünk,tengeri
  malacunk.Most már felnőttek,kirepültek, egy csincsilla kisfiúm van plusszban,már 8 éves. Inkább családtagok,mint háziállatok.
  A mostani cicánkat is a szomszédból fogadtam örökbe.Két hetes
  volt,csipás,csenevész,picike volt /lásd avatarom/:) Még plüssnyúszit is vettem neki,a párom meg csinált neki új cicaházat,
  olyan mint a kutyaházunk,csak kicsike.
  Minden reggel velük kezdjük a napot,kaja......
  A pici 70kilós kutyám időnként megkergeti a cicát,de jól elvannak egymással.
  Olyanok mint a gyerekeink,hozzátartoznak az életünkhöz.
   
  ágó763, Gyagnes, Eleenor és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. macleod

  macleod Állandó Tag

  Mi is így voltunk mindig az állatainkkal, a jó Csipesz kutyának is mindig mondom, haha, a világ legjobb sorsa kutyának lenni minálunk. Nem is tudom elképzelni kutya nélkül, macskánk is volt, régen. A Pela. Hogy ez mit jelent, nem tudom, a nagypapa találta ki. Mondjuk, ha valamelyik elmegy, azért el kell telnie legalább 2 évnek, míg újra képes vagyok rá, hogy legyen, azonnal nem megy. De amúgy hozzátartozik nálunk is az élethez. Volt már vak pulink is, azt mondta a tenyésztő, hogy különben elpusztítják. Hát, akkor itt volt a helye. Sajnos, egyszer nem vettük észre a nyitott kaput, és valahogy kitalált rajta ...
  És igazad van, lehet másképp is. De hát ahhoz másképp is kell figyelni rájuk.

  1. nap, 1. osztály. Jaj. Végem. :)
  Minden évnek, évjáratnak van egy jellemzője, amikor azt látjuk, hiszen a gyerekek a felnőttek világát tükrözik, igen hűen, milyen irányban változik a világ. Az emberi kapcsolatok. Minden. Mindig van egy "na, ilyen se volt még" jellemző, ebbe a 22 évbe sok minden belefér.
  Ma az volt, ami még sohasem, hogy az eleddig minden csupa izgalom első nap zajlott, ahogy kellett, végre tolltartót lehet mutogatni, meg táskát ... ez mindig olyan érdekes ... ma pedig, meglepődésemre az volt a ,na, ha nem is jellemző, de egy fő vezérfonal, hogy "nem csinálom, mert ehhez nincs kedvem ..." Hm. Igen elcsodálkoztam. Semmi dac, semmi rosszalkodás nem volt benne, egyszerűen csak így tartották normálisnak. Nem egy gyerek, és nem egyszer. Ilyen még nem volt! Majd lesz ez másképp, de igen-igen érdekes volt!
   
  kipling, Gyagnes és Eleenor kedveli ezt.
 10. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Kedves macleod!

  Most aztán igazán hasznát veheted annak a sok mindennek, amiket Te is adtál másnak.Tuti lesz benne egy-két figyelem felkeltő.Szükség lesz a kreativitásodra.De tudod: nem az a nagy dolog, ha négyesből ötöst csinálsz, hanem ha egy tanulási gondokkal küszködő gyereket szintre hozol, és érdeklődő tanulót faragsz belőle.Ez nagy energia, nem mindig siker, de megéri...
  A nem akarom nálunk is működött ezerrel, pedig csak olvasás lett volna.Egy fejezet azért meg lett este.

  napsugár7127
   
 11. macleod

  macleod Állandó Tag

  Világéletemben ez volt az alapvető számomra, és mindig is sokkal közelebb állt hozzám, mint a "tehetséggondozás". És az iskolában is, és minden fórumon ennek a hozzáállásnak én vagyok a szószólója. Hogy ezeknek a gyerekeknek is vannak "jogai", és mindenki csak arra gondoljon, ha ez vele, az ő családjával történne, vajon milyen bánásmódot tartana elvárhatónak. (Érdekes módon a személyes érintettség valahogy mindig átszínezi a szemüvegeket :D) Mindkettő fontos, de könnyű annak a gyereknek kiadni 8 könyvet versenyre felkészülni, s aztán "csak" számon kérni, akit a jóisten úgy teremtett, hogy megteheti. Csak hát mások sikereit szereti mindenki magának elkönyvelni, ez a tapasztalatom, és persze kell is hozzá dolgozni, csakhát. Vannak másféle sikerek is. Egészen más úgy, ha minden istenáldotta nap onnét indulunk, hogy még azt is meg kell számolni és éveken keresztül, hány ujjunk van egy kezünkön, és jutunk el oda, hogy fejben számolja ki, mennyi 60x20. Ó, én aztán IGAZÁN tudom!
   
 12. Katalin/Anyoka

  Katalin/Anyoka Kitiltott (BANned)

  Hölgyeim!

  A Tanerőknek sikeres tanévet, a nebuloknak pedig kellemes és tartalmas iskolaévet kivánok!!!

  Már péntek!!!!!!!!!

  Hol vannak a számok????????????
  Kotyagos én feladom a héten, és elküldöm privibe a számokat.

  De elküldhetem mindenkinek aki kéri. Nem írom nyilvános felületre, mert szerintem a "fél világ" a számainkra vár, de nekünk nem kell másokkal osztozkodni, ha nem muszáj :)
  Gondolom én.

  Visszalapoztam 2 oldalt, és látom aggodtok és keresitek a miértet az eltünésemre. Hát ezzel sziven ütöttetek, mégis hiányzom a leltárból?
  A legtöbb helyen nem keresik a modit :) sőt....

  Gyorsan mondom, nyugodtan süthettek, főzhettek is, itt!!!! Ha valami nagyon érdekeset írtok azt majd átmásolom a fözősbe.
  Mondom is hová: ha megvalósitási rafinéria akkor a "Konyhai okoska...", ha recept akkor a "Sporólosan, de mégis finoman...." topicokba.
  Nemis vagyok annyira részrehajló mert mind a kettöt én nyítottam :). Ha ide rakom a "válogatást" akkor nem sűlyed el, mert a "lelketlen" másolásokat ezekbe nem engedem.

  Sajnos nyaralás? ÁÁÁÁÁ
  Szenvedtem és padlóra is kerültem rendesen. Történt, hogy május óta temetkezésnél dolgoztam. Ezzel a gondolattal is meg kellett vívnom azt a bizonyoscsatát. Rá ment néhány éjszakám.
  Aztán elkezdödött egy vesszőfutás, mert ez a nő egy leketlen mérhetetlen kapzsi, embertelen és hazudozó.

  Nagyon kiborultam, de tegnap elött otthagytam az egészet. Annyira megviselt, hogy tegnap elmentem a dokinkhoz, aki azzal fogadott " Kata én mondam mindenkinek, hogy ami az utobbi 2 hétben történt a temetővel kapcsolatosan, Te ott fogod hagyi, és rövidesen találkotunk, mert nemtudod egyedül kiheverni". Van olyan Édesanya akit annyira átvágott, hogy az anyukának nincs pénze eltemetni a fiát. De emellett olyan tiszteletlenül beszél erről az Édesanyáról, hogy elképesztő.
  Ennek a libának a férje lelkész akivel közvetlenül az Édesanya megbeszélte, hogy mielött elviszik a fiát hamvasztani, elköszön töle, és a pap szavakba önti mindazt amit Ő nem tud megfogalmazni, ill kimondani. Tudomásom szerint erre a pap nem kért töle semit.

  De nem ám a liba. Felhívott akkor, hogy hogyan lehet ettől a nőtöl megszabadulni, mert kinnt ül a ravatalozó elött, miután a pap elbucsuztatta a gyereket, és várja a krematorium kocsiját. De mivel azt nem tudni pontosan mikor jön, ezért az Édesanya nem fest valami túl nagy fényt az összekulcsolt kezével és a mormoló imájával.

  De a nagyobbik baj az volt, hogy mit is képzelek én, hogy ezért nem kértem pént, mert vegyem tudomásul, hogy ha a hütőajtó kinyitásával máris ketyeg a pénz, nemhogy még a pap is ingyen süketel.

  És ez csak az egyik eset a sok közül, igaz ez rázott meg a legjobban. A kisfiu 2 héttel élte túl a 14 életévét, és ez a két hét nem volt oka annak, hogy belekerülhessen a 0-14 évig törvényesen ingyenes eltemetési kategóriába!

  Tegnap délután az utcánkban valaha élt néni bucsúztatóján voltam a lánya lakásán délután 5-től. Tölük emiatt az időpontért 30.500.-at+ÁFÁ-t akart kérni pluszba a 28.000.-Ft-os ravatalozó terem használatán túl.

  Ez a szemét nő lubickol, gondolom este aptya végig lóbálja rajta a keresztet aztám máris el van minden intézve.

  Ne haragudjatok. de nagyon háborog a lelkem, és ez talán annak is lehet a jele, hogy van :) mármint lelkem.
  Csimutám szinte naponta mondta, Anyu hagyd ott. Kimás vállán sirtam volna el a történéseket naponta.

  Tegnap reggel annyit mondott "Anyukám hidd el sokkal jobb itthon veled nekünk is"

  De mint mondják a baj olyan nagyon nem jár egyedül, van itt egy szemét pali aki nem tud lekattani rolam.
  Tegnap reggel már azt fontolgattam miatta, hogy lemondok, eltünök nem kell nekem tönkre mennem mindenféle senkik miatt.
  Szóval válaszútak elé értem.

  Hát most nyalogatom sebeimet, és ismér rákell jönnöm milyen mocskos is némely fajtársunk.

  A találkozó helyszíne már megvan eldöntöttem. Éspedig abból az elgondolásból, hogy az ilyen tartalmú találkozó, a jövöben lehetne "vándor" minden évben kizárólag kulturházakban megrendezve, öregbítve lakóhelyünk fényét. Hiszen mindannyian valamilyen szinten munkálkodunk településeinkért nap- mint nap...

  De majd délelött a találkozós topickban bővebben elmondom. Elöbb visszakell igazolnom a döntésemet a kultuház vezetőjénél.

  A találkozóra varrom a cicot, kutyát és a macit, és a mégmindeneket... A KisHölgy pedig tömi Őket, nagy lelkesedéssel és még annál is nagyobb profizmussal. Imádom azt a szorgos kis kezecskéit, na és persze a közbeni csacsogását.

  Kicsit hosszú lettem.
   
 13. macleod

  macleod Állandó Tag  Hát megvagy! Éljen! Mindenkivel történnek dolgok, de nyertél, ezen a héten te kapod a díjat a legnagyobb "hülyeségért" kiss Ki fogsz te ebből jönni, nem olyannak tűnsz, aki csak úgy feladja. És, hogy idézzek, ha a mai naptól 50 évig egy hülye sem születne, csak okos, utánpótlás akkor is lenne, még odáig is. :``: A jóisten meg fogja találni azokat a fórumokat, ahol az egyensúly ezzel a nőcivel helyreáll a világban. Lehet, hogy nem holnap, de a malmok ha lassan is őrölnek, viszont biztosan. Látom.

  2. Számok a táblázatban, ezen a héten Kata mármint Csikelszabókata adja fel, egy hetet átvállalt tőled addig, amíg elvoltál.

  3. Már csak 182 nap van hátra az iskolából! :``:
   
  manyo72, Eleenor, Gyagnes és 1 másik tag kedveli ezt.
 14. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Kedves Anyóka!

  Ne add fel, az élet nagy rendező.Örülj, hogy eljöttél.Azzal a perszónával se fordul kettőt majd a kocsi a végén...És neki se lesz több, mint másnak.Egy munkahely se fáklyás menet, de ezt nem kell elviselni, ha nem akarod.Az egészséged többet ér.Nem érdemes ilyen miatt kikészülni.

  napsugár7127
   
 15. manyo72

  manyo72 Állandó Tag

  Anyóka!
  Ilyenkor mindig eszembe jut egyik kedvenc, optimista jelmondatom:
  Mit mondott a papagáj a macska szájában?: Sebaj, még ásíthat!!!!:)

  Szóval, fel a fejjel, borúra derű:)

  Adri
   
 16. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Hali Mindenkinek!
  Kifelé, kifelé! Ez lett az újabb csatakiáltásom! Bezártság, lelki nyűg, szomorúság meg hasonlók ellen -nekem mostanában- a legjobb megoldás a kifelé. Ki a természetbe, erdőbe, mezőre, régi várakhoz, gyalogolni, hegyre mászni, lépcsőt járni, fát, virágot, madarat megcsodálni!
  Nekem a mai nap olyan jól esett az a négy órácska, mint vihar után a napsütés! Lejártam a lábam, majd kiköptem a tüdőm, de 4 heti szinte börtönlét után -na jó, hetente 2 nap el tudtam menni 1-1 órát biciklizni, egyébként a ház kertjébe is csak a kukáig jutottam- ma végre kiszabadult sas lelkem a börtönéből és csuda jól éreztem magam a hegyre épített régi kastély maradványai között.
  A sok munka és nyűg után, menjetek ki, egyedül, vagy a kicsikkel, vagy a nagyokkal, az már mindegy, csak kifelé és gyönyörködni az isteni alkotásokban: mert ilyenkor tuti, hogy a lélek egy kicsit, vagy épp nagyon, de helyrerázódik!
  Millió puszi: Iza
   
 17. macleod

  macleod Állandó Tag

  Minden szavad cseppentett méz, színarany!
   
 18. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Szia Anyoka!
  Eppen ma talaltalak meg a CD-im "lapozgatasa" kozben es el is hataroztam,hogy idehozlak a lanyoknak,mert mar hianyolnak nagyon.
  Ime:D


  Kozben,mint olvasom,elokerultel es jol tetted,hogy otthagytad azt a nembert.
  kissalmanak teljesen igaza van,olyankor en is lejarom a labamat is,ha valami dul bennem.
   

  Csatolt fájlok:

  Eleenor kedveli ezt.
 19. Katalin/Anyoka

  Katalin/Anyoka Kitiltott (BANned)

  Köszönöm, hogy vártatok, és kerestetek.

  Nem hiszitek el, de bár nem tudtam közétek jönni beszélgetni. igaz "néma" voltam, de azért minden nap itt jártam keltem, hogy lássam nincs-e valami ami zavaró lehet Nektek.
  De nemtelt el úgy nap, hogy ne emlegettelek volna Titeket! Hiszen nélkületek még ez a találkozó sem formálódhatna ennyire sokszínüvé.

  Hihetetlen híre ment, hogy valami rendkívüli dolog indult el a Hölgyektől. Én azt hittem, hogy lesz olyan időszak kb.1 hónap amikor leül az egész, és ez az idő a csendes készülgetés és az alkotás időszaka lesz. Amiről itt egymás között csacsogunk, ébrentartva az izgalmat.

  Utobb Bükkszékről befutott érdeklődés a tali iránt is nagyon meghatott, hiszen ott Érdeklődő=Marika keresett skypon és elmondta az ottani kreatívos csapat tevékenységét, és mi mindent hoznak, és mutatnak be. Én még hallani sem hallottam a gyöngyhorgolásról amit többek között megakarnak ismertetni velünk.

  Mint emlitettem orvoshoz kellett menne. Mivel hozhatunk vendéget, én rá gondoltam, és a feleségére, de akár az egész családra, hiszen az Édesanyja is bübájos teremtés. Elrebegem a Dokinak azt az 1 meghívásos mondatot. Amiután el kezd nevetni. Kikerekedett a szemem, mire mondja:" Jaj Anyóka én már rég tagja vagyok a Ch-nak! Naná, hogy megyünk a talira." És valóban 2007 óta itt van.

  Multhéten szombaton Tilda figurákat szabtam ki, akiket a KisHölggyel állitunk össze. Néha ingadozom, hogy ütik-e a nivót? Vigyem e? De majd eldöntöm.

  Most minden esetre a másik megoldatlan problémámra akarok pontot tenni és az itteni pasas levakarni magamról véglegesen. Egy jellem és inteligencia nélküli gusztustalan féreg, még arra sem rest, hogy a seggén maradjon és ne jöjjön még a közelembe se, de becsipődött neki a talin való részvétel, ahol beszélni akar velem. Hát nem fog! Segitsetek levakarni rolam. Egy betü nem sok annyira sem méltattam, mert nálam egy senki! Ezzel a libával eláshatnák magukat, tudok délifekvésü parcellát.

  Fontoltam, hogy leadom a másik szervezőknek a tali további rendezését, és nem megyek, de aztán eszembe jutott, hogy vagytok Ti is, és talán a megjelentek aki megvédenek, de végső esetben elis lehet vezettettni.

  ÓÓÓÓÓ miért tudok ilyesmikbe bele tenyerelni amig nem volt ennek a palinak rangja, addig legalább tudnom sem kellett, hogy van.
  Az egész életemet azzal tölröttem, hogy megpróbáljam megtalálni az egyensúlyt akár 2 ember között, még akkor is, ha csak "kívülálló" voltam 1-1 történetben. Erre itt van(!) vénségemre olyanokkal kell hadakoznom akiket szó nélkül kikerültem mindig, ezért aztán a lelki erőszakot, és a gyülöletet még hírből sem ismertem a saját börömön.
  Eddig!
  Hová nem sülyedtem.
  AztaVilág!!!!
  Most már tudok gyülölni és ez rettenettel és félelemmel tölt el! Eddig csak nemszeretni kategóriát véltem magamba tudni, mely személyeket azért a maguk nemében mégis tiszteltem mint embert, annak ellenére, hogy kikerültem. De ha botlott nyujtottam a kezem. De még ezután is visszatértem a kikerülésükhöz.
  De lehet erre a palira mondják, hogy kihozza belölem a vadállatot? Nem tudodom, de nemis akarom megfejteni.
  Eddig kizárólag miattatok nem mondtam le.

  Most arra készülök, hogy amint véglegesiteni tudom a helyszínt, jövőhét után egy hétre eltünök a gimis ofinőnkhöz. Megyen kicsit, szeretetért "szülőhazámba". Ott soha nem tudok úgy végig menni az utcán, hogy ne állitanának meg lépten-nyomon. Ne akarnának néhány szót váltani velem, még akkor is, ha sok-sok év óta nem találkoztunk. Nyugalomra és sok-sok szeretetre vágyom.

  Na már megint hosszú lettem. Mondjuk egyébbként sem vagyok kicsi az 1,73-al.


  Húúúú teljesen lemaradtam a lottot illetően, én adom fel? Ez a hét az enyém?! Nem?
  De miért is agyalok, választok számokat, legfeljebb nem egyedül teszek Toscanaért.

  Na ja, így, hogy leírtam, hát igazándiból a toscanai kiruccanás veletek lenne gyógyír lelkemnek.


  ÓÓÓÓÓÓÓ De szép is lenne. Na a cél már megvan, márcsak az odavezető utat kéne pénzzel kirakni :D:D

  Na jó abba hagyom, mert már csak csapongok, lehet nemis érthető. De mindegy nézzétek el nekem. De le kellett írnom és nem azért, hogy velem foglalkozzon mindenki, hanem
  Mert!
  Csak!!!
  Talán most épp az én kezemet kéne megfogni.
  Nem tudom.
  Talán jártatok hasonló cipőben? Hogy lehet ebből kimászni?
   
 20. Eleenor

  Eleenor Kitiltott (BANned)

  Kedves Anyóka!

  Érthető voltál teljesen és megérthető! A gyűlölet megismerését se bánd, hiszen az ember nem ismerheti az arany középutat a végletek megismerése nélkül. Nincs olyan élet, ahol ne lennének hullám hegyek - völgyek. Minden téren. Csak kinek ebből jut több, kinek abból.
  A némber is megkapja majd a magáét a lelkész férjével egyetemben az élettől. Jól tetted, hogy otthagytad őket. Amivel az ember nem ért egyet, megváltoztatni nem tudja, azt ott kell hagyni!
  A pasi miatt ne aggódj, elűzzük.
  De .. mondtad már neki, hogy terhes a jelenléte? .. Bár van akinek ez sem használ semmit.

  Remélem az Osztályfőnököddel az egy hét felüdülés lesz testileg, lelkileg!
  A találkozót pedig már nagyon várjuk, és mint írtam már, mindenkivel - Veled is nagyon szeretnék már találkozni - IRTÓ KLASSZ CSAJOK VAGYTOK!!!!
  kiss Évi
   
  Katalin/Anyoka és nefrisz kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás