Csevegős xszemezős barátok között 2016-2017-2018-2019

sorcier témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Május 27.

 1. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Zempléni Pitvaros Pihenő, Telkibánya
  Nos utolsó nap is itt van. Most nem a szokott helyen ebédeltünk,hanem egy új helyen.
  Már mint nekünk volt új a hely. Nem bántuk meg.
  Hangulatos hely, kedves kiszolgálás , bőséges adag étel a pénzünkért.
  Lehet,hogy megérné váltani a szállást is,hogy ne legyen egyhangú.
  Majd ha legközelebb ha erre járunk akkor azt is kipróbáljuk.
   

  Csatolt fájlok:

 2. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Sosem lattam meg szalonna sütögetö koalat,de himzesen jol nez ki:rohog:igazabol malyvacukor nem szalonna:D
   

  Csatolt fájlok:

 3. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Elmentem tegnap a Mesterségek Ünnepére, ami nem is volt egy könnyű vállalkozás. Volt metrópótló busz, buszpótló busz, elterelés mindenhol. A végén egy régi - nosztalgia Ikarus busszal jutottam el a Szarvas térig (a Lánchíd le volt zárva). Nagyon tetszett a felújított busz, volt kalauz néni, lyukasztott jegy. Eredetileg úgy terveztem, hogy ezzel a nosztalgia busszal elmegyek a Clark Ádám térig, ott a Duna parton végigmenve megnézem a Várkert bazár előtti izek utcáját és onnan a várba. A várbeli nézelődés után úgy gondoltam, inkább a Szél Kálmán téren szállok villamosra és úgy jutok haza. Na villamos sehol, pótlóbusz. Na most legyél okos lányom - azért hazaértem.
   
 4. macleod

  macleod Állandó Tag

  Akkor is adja magát a kérdés. Mennyi mályvacukrot eszik egy koala éves viszonylatban, ha már szalonnát nem. :D
   
  sarolta51 és evelyn13 kedveli ezt.
 5. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  :D
   
  sarolta51 és evelyn13 kedveli ezt.
 6. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Nem volt a cukor mellé szalonna.És akkor szalonnás mályva cukor lenne.
   
  evelyn13 és sarolta51 kedveli ezt.
 7. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Városunk Szent István szobra.
   

  Csatolt fájlok:

 8. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Én már a 20-i tüzijátékra nem megyek ki, mert nem szeretem azt a nagy tömeget,ami ilyenkor van. Évek óta 19-én este a pesterzsébeti önkormányzat is rendez tüzijátékot, amibe gyönyörködhettem sokakkal együtt.
   

  Csatolt fájlok:

 9. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tavaly volt ,hogy először ,erkélyről nézhettem Erzsébeten. Idén viszont bementünk a városba, jobban mondva a II. kerületi Papillon Hotelhez. A lányom keresztanyja dolgozik ott és a tető teraszáról néztük végig. Igaz ez egy kicsit távolabb volt mint a Duna part, de legalább csendesebb.Erzsébetre ha netán mennénk,már az erkély elmarad, mert eladtuk a lakást. Így már a gyerekkorom lakásától is elbúcsúztam.
   
 10. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Minden búcsú után jön a megújulás :hurra:
   
  evelyn13 és sarolta51 kedveli ezt.
 11. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Sziasztok,nem tudom ezt mutattam-e mar.Akkor himeztem es varrtam,mikor az elso fiamat vartam(1977).Azutan bejarta a csalad osszes ujszulottjet,csak utoljara a noverem odaajandekozta valakinek.:(
  Merges is voltam miatta,mert a kisebbik fiamnak is jo lett volna meg,na meg elszerettem volna tenni emlekbe.Akkoriban meg keveseknek adatott meg a szines fotozas,igy fekete-feher,de a minta szines volt rajta.;)
  A foton a hugom fia van.
   

  Csatolt fájlok:

 12. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Szépet készítettél. Én nagyon sajnálom, hogy ma már nem látni pólyás babát. Szerintem könnyebb volt a gyerekkel bánni, nem nyeklett-nyaklott az újszülött amikor kézbe kellett fogni. Orvosok szerint is jobb a babának, de hát....
   
 13. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Koszonom:-Szerintem is biztonsagosabb lenne ma is,dehat en mar oreg vagyok;)divatjamult:rohog:
   
 14. macleod

  macleod Állandó Tag

  És filozófiailag is jó a babának, mert a pólya adta szűkített "kereteknek" való "nekifeszülés" segít a babának megtapasztalni már kezdet kezdetén saját mozgását, a saját test élményt, a kereteket, határokat, és ez később ráhat a személyiségfejlődésre is. A régi dolgok nem mind elvetendők, de sajnos a mai korban sok dologról azt hiszik az emberek, hogy okosabbak a régieknél. Hát .... nem. :) :(
   
 15. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nagyon szép!
  Nekem is hasonló volt. Én örököltem valakitől és fehér azsúr minta díszítette talán ,de már ebben sem vagyok biztos. Az albumok meg valahová el vannak rakva. Mind a három gyermekem abban a pólyában jött haza, bár már a kórházban angol pólya volt. Az is szerettem ,de az elején sokkal biztonságosabba babának a hagyományos pólya no meg nekem is könnyebb volt szoptatni vele. Később már 2-3 hónaposan mentek az angol pólyába. Akkor már abban könnyebb volt abban forgatni a babát. Most van a bébi kosár amit az autóülésnél is lehet rögzíteni. Le lehet rakni ,biztos ez is praktikus, bár a kiságyba nem tenném bele.
   
 16. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Most nem rég érkeztem haza Bajáról. Szombaton már egyszer megjártam ezt az utat és vasárnap reggel jöttem haza Hajni lánykámmal. Sajnos az Apáca Show-t szombaton elmosta az eső. Így hétfőn ismételték meg. Ide most Hajni nem tudott jönni,mert dolgoznia kellett, helyette a sógorom rokonának a lánya volt velünk! Tegnap reggel még ez is bizonytalan volt ,mert esett Baján. A délután 4 órási busszal mentem ami kb fél nyolcra volt lent és nagyon szép idő lett. A darabot most teljesen végig tudtuk nézni. Sokan jöttek vissza. Voltak Paksról meg különböző közeli helyekről. Így is sikerült telt házat csinálni majdnem .Csak egy két szék maradt üresen. Most végre itthon! Szeretek utazni, de ez sok volt. Nem maga az intervallum hanem az ülésből.
   
 17. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Sziasztok! Saját fáról. Ma szedte Anyu. Reggel kis mókust látott, mindjárt beugrott neki, hogy szedni kell. Még lesz szedve.Csakhogy nem erdős részen lakunk, de ide is ide talál a mókuska, nem semmi.
   

  Csatolt fájlok:

 18. koliedit

  koliedit Állandó Tag

  De ugye hagytok a mókusoknak is?;)
   
  Baló Erzsébet, evelyn13 és macleod kedveli ezt.
 19. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Nem erdős rész a miénk, nagyon is sok ember van, körbe házak, utcák.Na, ezért is volt meglepő, hogy ide is ide jött az a kicsike. Hát ha lehet inkább leszedjük, sajnos tönkre ment a diófa is, legalább ez legyen.
   
  Baló Erzsébet és evelyn13 kedveli ezt.
 20. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Csoportos kiránduláson voltam tegnap Balassagyarmaton és Szklabonyán. Balassagyarmaton a Palóc Múzeumban kaptunk nagyon alapos tájékoztatást és láttunk sok szép népművészeti munkát. Tudjátok mindig mondom, hogy szerintem a kézimunka megfizethetetlen. A múzeum látogatás után ebéd volt, majd egy rövid séta a szépen helyrehozott főutcán. A zöldhatáron átmenve Szklabonyán megnéztük Mikszáth Kálmán emlékházat, ahol kisgyerek korától lakott a szüleivel. Nagyon remek idegenvezetőnk volt - egy helyi férfi, aki talál az egyetlen volt a faluban aki beszélt magyarul. Szomorú, de érthető, hogy a Felvidék ezen részén már nem hangzik el magyar szó, felirat stb. Régen volt a trianoni elcsatolás és az évtizedeknek ez az eredménye.
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás