Hírek Demeter Szilárd gyűlöli a színházat, a magyar irodalom 80 százalékát lekukázná

Rádiót nem, Spotifyt hallgat – „mint minden normális ember” –, de szerinte a Petőfi Rádiónak életmódválaszokat kellene adni a fiataloknak.


„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám, tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó” – mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a magyar könnyűzene társadalmasításáért felelős miniszteri biztos a Telexnek adott interjúban. Demeter azt mondta, ő kedvenceihez, Rilkéhez, Arany Jánoshoz és Kemény Istvánhoz méri a kortárs irodalmat, amiben bőven lát kivetnivalót
.
„Nem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, amiket a HVG-re ír, vagy bárhova ír publicisztikaként, hanem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, hogy az utóbbi években az ő tehetségéhez, irodalmi nagyságához képest szarokat ad ki, mint szépirodalmi mű” – jelentette ki Demeter.
De természetesen folytatta,

személyes élmény alapján gyűlölöm a színházat, mint olyat, nem szeretek színházba menni. Amikor színházba kell mennem, az olyan, mint másoknak a fogászat, libabőrös vagyok.”

Hozzátette, hogy már-már elitistaként szigorú a zenében is, méltatta Ferenczi György és a Tankcsapda munkásságát, de kiemelte Lovasi Andrást is. De hozzátette, nem rádiót, hanem Spotifyt hallgat – „mint minden normális ember” – viszont szerinte az általa nem hallgatott Petőfi Rádiónak az volna a feladata, hogy életmódválaszokat adjon a fiataloknak.sziladr.jpg
 
Érdemes kukázni. Itt az új tehetség. :rohog:


Mészárosné Kelemen Beatrix: Létezésünk csodája
Van valami Isteni
abban ahogyan a fényed
betölti Lényem.
Megmutatom neked az Óceánt!
szavak
Mondatok
S minden ami itt „csak” van
nélkül
Fénnyel járok benned
Járom át a fáradtságod,
bánatod, fájdalmad
Örömöd, Boldogságod.
Mindennapjaid mindenét.
Szivárványhíd a Szívünk.
Átível
Áthidal
Lakozik
Megőriz Szerelmem.
-----
Jössz-e?

Jössz-e mond?
Ha szeretsz jössz-e?
Ha szeretsz itt vagy.
Ha szeretsz mellettem vagy.
Ha szeretsz velem vagy.
Ha szeretsz...
Ha szeretsz jössz-e mond
Szeretve jössz-e? Mond
-----

Barlang

Meleg van
Nappali barlangomban

Kint tiszta ősz
Merjek-e kimenni?

Fázni fogok?
Eső esik?
Engedem-e?
Mert barlangomban meleg van

Kint élet van
Merem-e?
Mert barlangomban meleg van

Mily meleg ez?
Jobb mint kint az ősz?
A színes leveleivel, eső illatával
Szél fújásával.

Levél elhagyja az ágát.
Megyek.
Esélyes egy Kossuth-díjra!
 
„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám, tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó” – mondta Demeter Szilárd,
A kultúra az veszélyt hordoz....ha nem ismerik.
Ha ismerik akkor meg kényszermunka vagy halál....Halálra ítéltek egy középiskolás diákot Észak-Koreában amiatt, hogy becsempézte és terjeszteni kezdte a Squid Game nevű dél-koreai gyártású sorozatot az országban.
A tőle vásárló diákok közül az egyik életfogytiglani szabadságvesztést kapott, további hat diákot pedig ötévnyi kényszermunkára ítéltek a sorozat megtekintése miatt. Ezenkívül a híresztelések szerint az iskola igazgatóját, a helyi diákbizottság titkárát, valamint az egyik tanárt is kirúgták és bányába küldték kényszermunkára a történtek miatt.
(hogy ez mennyire valós azt nem tudom)
 
Ha már kultúra ....(ha kultúra)
Egyik magyar kereskedelmi (állami) rádió megszüntette az esti (éjszakai) beszélgetés műsorát. Az oka nincs szükség beszélgetős műsorra....
 
„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám, tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó” – mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a magyar könnyűzene társadalmasításáért felelős miniszteri biztos a Telexnek adott interjúban. Demeter azt mondta, ő kedvenceihez, Rilkéhez, Arany Jánoshoz és Kemény Istvánhoz méri a kortárs irodalmat, amiben bőven lát kivetnivalót

Bálint András: „A celebről sokáig azt hittem, hogy egy jófajta C-vitamin-márka, az influenszerről pedig, hogy betegség”​

Azt is kifejti, hogy nem szereti a színházban a direkt politikát, ő inkább Szerb Antalt idézi, aki így írt Heinrich Heinéről: “Vallotta, hogy a tekintély és a szabadság örök küzdelmében a tekintély híveinek van egy nagy előnyük a szabadság híveivel szemben. Egymást kevésbé kritizálják, mert megvédi őket egymás tekintélye, míg a szabadság híveit semmi sem védi meg egymás szabad kritikájától.” Bálint szerint nem lehet nem meghallani ebben a pár sorban a magyar közéletet.
Vagy – mint mondja – nem véletlenül került a darabjába a zsidó származású nagy katolikus költő, Sík Sándor, Radnóti keresztapja, Szerb Antal osztályfőnöke 1938-ban az első zsidótörvény idején írt naplóbejegyzése sem: “A magyar állam keresztény állam, és az egyház hallgat.”
Bálint arról i beszélt, hogy ő maga is hosszú ideig részt vett a színházi közéletben, és mindig annak volt a híve, hogy nincs jobboldali és nincs baloldali színész, hogy a közönséget nem érdekli, melyik színház igazgatója melyik párthoz áll közelebb.

„Azt kérdezte múltkor tőlem egy gyártásvezető egy rendezőről: ő velünk van? Borzalmasnak tartom, hogy már csak olyan kategóriákban gondolkodunk, hogy ki van velünk és ki ellenünk, hogy erről szól a közéletünk. Ez legalább olyan aggasztó, mint a kulturálatlanság.”
(ez is egy vélemény)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .
Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!

Statisztikák

Témák
36,980
Üzenet
4,511,572
Tagok
597,436
Legújabb tagunk
KneZsuzska
Oldal tetejére