Dokumentumfilmek ajánlója

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Amortours

Állandó Tag
Állandó Tag
FILMEK LETÖLTÉSE - kérés a másik topikban

A Mecsek Ralley 40 éve, magyar dokumentumfilm

mecs-rallye.jpg


Leiras:
-------
Aktualitását tekintve a rallye szerelmeseinek ajánlanánk figyelmébe Fekete Kálmán, A Mecsek Rallye 40 éves története című könyvét, melyet a verseny ideje alatt a Vörös Autóházban (Pécs, Megyeri út 80.) prológjegy, vagy belépőkártya, autóversenyzői licenc, hivatalos MNASZ belépőjegy, vagy bírói igazolvány felmutatásával féláron megvásárolhatnak.

Bár bizonyára sokan hallottak már a közel 400 oldalas könyvről, azoknak, akiknek még nincs meg, jöjjön egy kis csábítás.

Belelapozgatva rögtön látszik a rengeteg munka, engergia és szeretet, ami kellett ahhoz, hogy elkészülhessen az 1967-től 2007-ig terjedő időszakot átölelő írás. Láthatunk benne régi és új arcokat, autókat. Olvashatunk benne elhíresült és ismeretlen nagy sztorikat, interjúkat, mondhatni mindent, ami Mecsek Rallye.

Az író elmondása szerint Pécs mindig is a rallye fellegvára volt, amiről mesélnek a könyvben a hőskor veteránjai, és a jelen sztárpilótái is, ki-ki a maga élményeit, tapasztalatait beleszőve a történetekbe.


rendező: Fekete Kálmán

Video..: 624x464
Audio..: 48kHz / 16bps / 2ch
Length.: cca. 56 min
Bitrate: 1737
Format.: DivX 5.
Forras.: DVD5
Dub....: HUN

Letöltés:
http://download.hellshare.hu/filmek/mecsekrallye40eve.avi/980057
 

rob9999

Állandó Tag
Állandó Tag
Sztálingrád - egy név, mely egyet jelent a rettenetes szenvedéssel. A II. világháborúban ennek a városnak az ostroma százezrek életébe került. A sztálingrádi csata szinte jelképpé vált: a reménytelen helyzetben is kitartó, az életüket is feláldozó, hős szovjet védők történetét generációk tanulták meg az iskolában.
A háromrészes dokumentumfilmsorozat azonban elsősorban nem az orosz és német történészek magyarázatait tárja a nézők elé. A túlélők visszaemlékezéseire támaszkodik, az egyéni sorsokat igyekszik bemutatni orosz és német oldalon egyaránt. Láthatunk olyan, ritkaságnak számító, 8 mm-es filmeket, melyeket Kessel tábornok katonái készítettek, illetve betekinthetünk a volt szovjet archívumok eddig szigorúan titkosított aktáiba is. <!--SEPARATOR-->
stalingrad_podlinnaja_istorija_die_dokumentation_stalingrad_2003_dvdrip1.jpg


Szerintem nagyon érdekes
 

konczmi

Állandó Tag
Állandó Tag

Amortours

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat évtized reklámvilága 1949-2009 (DVD melléklet)
Válogatás az OTP Bank Pénzügytörténeti Gyűjtemény anyagából

"A II. világháborút követő társadalmi változásokkal átalakult a tulajdonosi szerkezet, meghatározóvá vált az állami tulajdon. Hihetnénk, ebben a gazdasági helyzetben már nincs is szükség reklámra. A politikai és társadalmi célú reklámok mellett azonban hamarosan újjászületett a pénzintézeti reklám is, hiszen 1949. március 1-jén megkezdte működését az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat. Már az első években számtalan takarékosságra buzdító kisebb-nagyobb plakát és kiadvány jelent meg, melyek számát a folyamatosan bővülő szolgáltatások és reklámeszközök sokszínűsége szaporította.
A kötet célja, hogy 1949-től napjainkig bemutassuk a takarékpénztár, majd a bank tevékenységének tükrében a pénzintézeti reklám hat évtizedes történetét az egyszerű reklámcéduláktól a ma használatos reklámhordozókig. Bízunk abban, hogy az OTP Bank Pénzügytörténeti Gyűjteményben őrzött és itt bemutatott dokumentum válogatással nem csak egy reklámtörténeti összeállítást , hanem az OTP Bank Nyrt. alapításának 60. évfordulója alkalmából az intézet tevékenységét, történetét összefoglaló munkát is adhatunk a Tisztelt Olvasó kezébe." (a Kiadó)
A DVD mellékleten hat évtized reklámfilmjeit tekintheti meg az olvasó.

700403.jpg



FileInfo:
---------
Video..: DVD5 (iso) (Original)
Audio..: HUN

Letoltesi URL:
http://download.hellshare.hu/dvdfilmek/6-evtized-reklamfilmjei-part1.rar/1082250
http://download.hellshare.hu/dvdfilmek/6-evtized-reklamfilmjei-part2.rar/1082258
 

reventlow

Állandó Tag
Állandó Tag
A Duna Televízió Rendhagyó történelemóra című sorozata nagyon jól sikerült. Nagyon sok érdekességről számol be, amiről az átlagembernek fogalma sincs.
 

Atticus32

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy kicsit elfogult, mert egy volt politikus tartja, de érdemes megnézni az An Inconvenient Truth - Kellemetlen igazság c. dokumentumfilmet az éghajlatváltozásról. Hatásos.

Én, aki nem vagyok teljesen hülye földrajzból, nem látom be, miért ne lenne igaza a fickónak.
 

kismilka84

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ember aki ledobta az atombombát című dok.film , valamint a Fájdalmas megtévesztés (ikertornyok megtámadása). Mindkettő nagyon érdekes...
 

Mimme

Állandó Tag
Állandó Tag
A kishúgom ezen a kb. dokumentumfilmen nőtt fel és imádta, vele együtt az egész család is imádta: Sivatagi show. Vicces, de egyben dokumentum film is, érdemes megnézni, kellemes kikapcsolódást nyújt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére