Hírek Durván megreccsent az orosz gazdaság a szankciók miatt: Dávid Ferenc tételesen leleplezte Orbánék hazugságait

De a plakátkampány mégis dübörög.

A magyarországi giga poszter felületeken az elmúlt időszakban feltűntek azok kormányzati hirdetések, amelyek a legújabb nemzeti konzultációra hívják fel a figyelmet.
A hirdetés szerint a magyar válságért az oroszok ellen hozott uniós szankciók tehetnek. A bombával is kiegészített „A brüsszeli szankciók tönkre tesznek minket!” felirat ijesztő és egyben elgondolkodtató is.
Rendszeresen kapom (és olvasom) az Euronews hírlevelét, amelynek a néhány napja megérkezett száma segíthet az eligazodásban.
Az alábbiakban a híranyag jelentősebb – összefoglaló jellegű – közléseit is rögzítem.
Jó, ha az elején tisztázzuk:
  • a szankciókról a tagállamok döntenek közösen, azokat egyhangú szavazással fogadják el,
  • a gazdasági és pénzügyi intézkedéseket egy olyan rendelet tartalmazza, melyet minden tagállam jóváhagyott, és hogy
  • minden tagállam felelős az Európai Bizottság által közösen megállapított uniós szankciók végrehajtásáért, így természetesen hazánk is,
  • Magyarország miniszterelnöke minden alkalommal jóváhagyta az újabb és újabb büntető intézkedéseket, tehát utólagos hőbörgése és plakátinváziója teljességgel elfogadhatatlan
  • Az Euronews legfrissebb hírlevelében számos tájékoztató és magyarázó szövegrész után megjelenik az Európai Bizottság által jóváhagyott szankció-következmények listája, konkrét számszaki formában.
  • 40 ország vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, ezek a világ GDP-jének több mint 50 százalékát képviselik,
  • 1500 milliárd rubelt (kb. 10 ezer milliárd forint) veszített az orosz bankrendszer 2022 első felében,
  • 40 dollár az orosz olaj ára hordónként, ami alacsonyabb a globális átlagnál. Oroszország nem tudja a teljes energiakészletét Európán kívülre eladni, ezért kénytelen az olajat olcsóbban kínálni,
  • 1000 vállalat vonult ki Oroszországból. Ezek az orosz GDP mintegy 40 százalékát képviselték,
  • 75 százalék: az orosz polgári repülőgépek ekkora részét gyártották az EU-ban, az USA-ban és Kanadában. Oroszország ezeket nem tudja karbantartani, mivel nem tud alkatrészt és felszerelést vásárolni hozzájuk,
  • 3/4-ével esett vissza az orosz autógyártás 2021-hez képest. A kereskedelmi szankciók jelentős hatása szinte minden orosz feldolgozóipari ágazatban érvényesül.
És most jöjjön egy hosszabb részlet a magyar kormányfő október 14-i rádió szózatából:
„A világtörténelemben szankciókat azok szoktak kivetni, akiknek erőfölényük van. Most energiaügyben kétséges, hogy nekünk erőfölényünk van-e, hiszen mi vásárlók vagyunk, az oroszok meg szállítók. Tehát olyat, hogy az óriás vet ki szankciót a törpére, szoktunk látni, de hogy az energiatörpe – ezek lennénk mi, nyugatiak – vessen ki szankciót az energiaóriásra, azért ez szokatlan. (…)
[M]inden szankciós csomag esetében a magyar energiapiacra negatív hatást gyakorló szankciók hatása alól mentesítést tudtunk kapni. Így aztán a szankciós csomagok már nem is voltak érdekesek a számunkra.”

Érdemes tisztázni a „törpe” és az „óriás” viszonyát: energetikai értelemben az EU és Oroszország viszonya
kölcsönös függőségen alapul.
De azt semmiképpen ne felejtsük el, hogy a 143 millió lakosú Oroszország gazdasági ereje mindössze a 47 milliós Spanyolországgal egyenértékű, GDP-jük azonos nagyságrendű.
Oroszország energiaexportjának hatalmas része irányult az Unió országaiba, az energiáért adott pénz pedig fontos bevétele volt az orosz államnak.
Oroszországnak egyáltalán nincs könnyű dolga, ha máshova szállítana energiát, ugyanis az Ázsiába vezető csővezetékek kapacitása korlátozott, Európa felé viszont
nincs teljesen kihasználva a rendszer.
Amennyiben Oroszország kevesebb pénzhez jut a gázért, kisebb esélye van finanszírozni a háborúját. Még egyszerűbben: Hófehérke sem lehetett volna népszerű mesehős a hét törpe nélkül!
Örömmel nyugtázom, hogy a kormányfőnk végre kimondta, hogy „mi nyugatiak”. Ez tőle nagy teljesítmény, mivel az elmúlt tizenkét év kalandozásai során Kazahsztántól Brazíliáig, Kínától Törökországig keresett (és talált is) barátokat, de Nyugat-Európában ez mindeddig nem sikerült. Akkor most mégis visszatérünk az európai útra?
És a végén már csak egy kérdésre várok választ: ha mentesítést kaptunk az energia szankciók bevezetése alól, ha a „szankciós csomagok már nem is voltak érdekesek számunkra”, akkor miért volt szükség Budapest sokkoló plakátokkal történő „szőnyegbombázására”?

1667543147221.png
 
Az igaz, hogy minimálbér vagy ahhoz közeli munkabérből már nem lehet megélni, még egy személyes háztartás esetén sem. Gyerekeket nevelni meg pláne nem. Tehát nem csak az égető lakáshiány, hanem ez is az oka annak, hogy annyi álláshely betöltetlen marad.
Ki menne dolgozni ha havonta alátolnak "ingyen" pénzt, a szociális hivatal átveszi a fütésköltségeket. Alád tolják a széket. Ki erölködjön akkor? Aki valamelyest is normálisan gondolkodik az tudja, hogy ez lustaságra nevel. 1-2 sör, TV, Netflix...az élet szép.

Ergo, az állások betöltetlenül maradnak.Egyelöre. Ha jön majd az automatizálás, akkor meg a munkanélküliség jön majd.

Németország a legjobb uton van az önmegsemmisités fele.
 
Ergo, az állások betöltetlenül maradnak.Egyelöre. Ha jön majd az automatizálás, akkor meg a munkanélküliség jön majd.
A levélkihordás, csomagkihordás automatizálása még bőven odébb van. De már most nem lehet rá munkaerőt találni. És ez csak egy, a sok közül. De nincs óvónő, tanító, tanár, ápolónő, rendőr, tűzoltó stb. sem elég. Őket szerinted milyen robot helyettesíti majd?
 
A levélkihordás, csomagkihordás automatizálása még bőven odébb van. De már most nem lehet rá munkaerőt találni. És ez csak egy, a sok közül. De nincs óvónő, tanító, tanár, ápolónő, rendőr, tűzoltó stb. sem elég. Őket szerinted milyen robot helyettesíti majd?
A válaszok:
ovonö tanár fiatalokkal függ össze, márpedig a születésszámok dramatikusan visszaestek. Legelébb az ovonöknél csapódik le.Ez alább ugyan nem német adat de a német is ez. Azaz tanitó, tanár is majd kevesebb kell. Az idöseket megoldja az evolucio meg a genetikai kezelések. Azaz, ápolónö is kevesebb kell majd s ez részben robotizálható. Rendör meg tüzoltó a lecsökkent népességszám alapján csökkentett létszámmal is logikusan kezelni tudja a kérdéseket. Ha megnézed a DEAGEL-listát - Deagel az US-kormányzat think tank ötletelö/gondolkozó háttércsapata - az a lista 82 milliórol perspektivikusan 28 milliora teszi a német lakósság számát .

Forrás: http://web.archive.org/web/20191127083615/http://www.deagel.com/country/forecast.aspx
 

Csatolások

  • 1669115762978.png
    1669115762978.png
    249.5 KB · Olvasás: 70
Utoljára módosítva:
A válaszok:
ovonö tanár fiatalokkal függ össze, márpedig a születésszámok dramatikusan visszaestek. Legelébb az ovonöknél csapódik le.Ez alább ugyan nem német adat de a német is ez. Azaz tanitó, tanár is majd kevesebb kell. Az idöseket megoldja az evolucio meg a genetikai kezelések.
Ennek picit ellentmond az a pár ezres tanárhiány, ami nálunk van.
Szemére vetik Gyurcsanynak, hogy iskolakat záratott be (megjegyzem ezzel én is egyetértek reszben, mert az oktatas és az eü racionalizaciója nem feltetlenül az intézménybezárást kell jelentse).
De hogy a piklibe lehet hogy a jelentősen (évfolyamonként 100000 alá) csökkent fiatalságra nem jut eleg tanár?
Persze tudom én, a tanári eletpalya modell még azt a kevés kecsegtető részét is elveszítette, ami korábban foltokban itt-ott mutatkozott.
Azaz, ápolónö is kevesebb kell majd s ez részben robotizálható.
Ettől is messze vagyunl meg. Mellesleg azt a robotot is be kek tudni programozni.
Rendör meg tüzoltó a lecsökkent népességszám alapján csökkentett létszámmal is logikusan kezelni tudja a kérdéseket.
Ez sem feltetlenül így van, hisz a nepesseg csölkent, nem az ellátando terület.⁸
Ha megnézed a DEAGEL-listát - Deagel az US-kormányzat think tank ötletelö/gondolkozó háttércsapata - az a lista 82 milliórol perspektivikusan 28 milliora teszi a német lakósság számát .
Nem tudom. Lehet kevesebbet szexelnek a nemetek, mint az előző generációík, de 2/3-os csökkenés meg hosszu távon is meredek....
 

„Eljött az a pillanat, hogy elfogyott a pénz” – ilyen, amikor egy falu fizetésképtelenné válik a rezsi miatt


 

„Eljött az a pillanat, hogy elfogyott a pénz” – ilyen, amikor egy falu fizetésképtelenné válik a rezsi miatt


Független polgármester....többet nem is mondok.
Nem véletlen hogy Kenderesen óriási fölénnyel nyert a Fideszes jelölt.
S nem hogy elgondolkodnának a választók hanem még nagyobb elánnal szavaznak az MSZMP-re.
Rátérve a cikk témájára lehet hogy nem annyira takarékos a sok elektromos berendezés?
 
Szerdán az Európai Parlament 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazattal elfogadta azt az állásfoglalást, ami Oroszországot terrorizmust támogató országnak nyilvánította.
A Fidesz képviselői tartózkodtak.
Putyin azzal a felkiáltással indított a háborút, hogy Ukrajna nem is létezik, az tulajdonképpen Oroszország. A lakossága orosz és mindenféle oroszellenes ármány következtében lett külön államalakulat. Ők pedig egy fasiszta elnyomó rezsim rémuralmától készülnek felszabadítani a szenvedő testvéreiket.
Ennek mentén vajon minek lehet minősíteni azt, amikor az orosz hadsereg, az orosz vezetés által a sajátjának tekintett lakosságot a áram, víz és fűtés nélküli nyomorba akarja dönteni télen, tízmilliókat sodorva létbizonytalanságba azzal, hogy szétrombolják az életfeltételeket biztosító infrastruktúrát?
 
Független polgármester....többet nem is mondok.
Nem véletlen hogy Kenderesen óriási fölénnyel nyert a Fideszes jelölt.
S nem hogy elgondolkodnának a választók hanem még nagyobb elánnal szavaznak az MSZMP-re.
Rátérve a cikk témájára lehet hogy nem annyira takarékos a sok elektromos berendezés?
Ahhoz, hogy ezek az emberek meg tudják venni a legújabb, csili-vili A energiabesorolású háztartási berendezéseket, szintén pénz kell. Ha számukra érezhető különbség a 15 ezres, és a 6 ezres villanyszámla között, akkor ugyan miből tudnának több százezret áldozni új mosógépre, hűtőszekrényre?
 
Független polgármester....többet nem is mondok.
Nem véletlen hogy Kenderesen óriási fölénnyel nyert a Fideszes jelölt.
S nem hogy elgondolkodnának a választók hanem még nagyobb elánnal szavaznak az MSZMP-re.
Rátérve a cikk témájára lehet hogy nem annyira takarékos a sok elektromos berendezés?
MSZMP megszunt meg tobb evtizede.
Most jobb a fideszre szavazni es megfagyni es ehezni? egy kis faluba ha nincs bevetel az onkormanyzatoknak azaz nem elegseges akkor az allamnak kell helyt allni.
 
Ahhoz, hogy ezek az emberek meg tudják venni a legújabb, csili-vili A energiabesorolású háztartási berendezéseket, szintén pénz kell. Ha számukra érezhető különbség a 15 ezres, és a 6 ezres villanyszámla között, akkor ugyan miből tudnának több százezret áldozni új mosógépre, hűtőszekrényre?
Nem mindig volt ilyen aldatlan helyzet, miert a mosogepet sajnalod toluk ,hisz mar kezzel mosnak sporlas miatt. XXI.szazadban nem luxus a mosogep.
Teljesen kihalt otthon az empatia a szegeny emberek irant?
 
Nem mindig volt ilyen aldatlan helyzet, miert a mosogepet sajnalod toluk ,hisz mar kezzel mosnak sporlas miatt. XXI.szazadban nem luxus a mosogep.
Teljesen kihalt otthon az empatia a szegeny emberek irant?
Én nem sajnálom tőlük, de azt beláthatod, hogy nem láthatok el minden nélkülözőt mosógéppel. Se energiatakarékossal, sem energia pazarlóval.
 
Nem mindig volt ilyen aldatlan helyzet, miert a mosogepet sajnalod toluk ,hisz mar kezzel mosnak sporlas miatt. XXI.szazadban nem luxus a mosogep.
Teljesen kihalt otthon az empatia a szegeny emberek irant?
Szegény ember nem tud fenntartani még egy egyszerűbb autómata mosógépet sem. Ha ingyen adnád akkor sem tudná fenntartani.
 
Én nem sajnálom tőlük, de azt beláthatod, hogy nem láthatok el minden nélkülözőt mosógéppel. Se energiatakarékossal, sem energia pazarlóval.
CSak nem mosogepeket szoktal vasarolni masoknak? Honan tudod hogy ki-e van fizetve egyaltalan vagy reszletre vettek?
Elkepeszto hogy luxusnak gondolod a mosogepet, az nem ragadt meg hogy nem hasznaljak mar hanem kezzel mosnak mert nem csak az aram draga hanem a viz is.
 
CSak nem mosogepeket szoktal vasarolni masoknak? Honan tudod hogy ki-e van fizetve egyaltalan vagy reszletre vettek?
Elkepeszto hogy luxusnak gondolod a mosogepet, az nem ragadt meg hogy nem hasznaljak mar hanem kezzel mosnak mert nem csak az aram draga hanem a viz is.
Szerintem csak elolvastad a posztomat, de meg nem értetted. Ennél magyarabbul pedig nem tudom megfogalmazni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,564
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére