Egészségügyis topick (storyk és mások)

m5gumimaci témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2010 Március 13.

 1. brozzi

  brozzi Állandó Tag


  èn meszeretném operáltatni a kezemet EU ben, magyarországon egy orvossal, de meg nincs meg az a szabadság hogy én határozzam meg hogy hol operáljanak. Lehet hogy eljön ez az idö is.:eek::99:
   
 2. brozzi

  brozzi Állandó Tag

  Mikor választhatunk "operácios országot" szabadon az EÛ-n belül?
  En Svédben élek de magyar orvossal kézsebesszel akarom magam operáltatni. Ez lehet hogy hamarossan lehetövé válik.
   
 3. Cicka986

  Cicka986 Állandó Tag

  Sziasztok!

  A Gyrokinesis az én érdeklődésemet is felkeltette. Tud vki esetleg tanfolyamot hogy hol lehetne elvégezni?

  Köszönöm.
   
 4. howardcarter

  howardcarter Állandó Tag

  Kedves Brozzi, keress ismerőst az ortopédiai klinikán...hátha megoldható!:)
   
 5. howardcarter

  howardcarter Állandó Tag

  Sajnos itt még az ismeretség dominál....
   
 6. howardcarter

  howardcarter Állandó Tag

  Mindenképpen!:) Régen azért is volt nagy a csecsemőhalandóság, mert nem volt oltás.
   
 7. hudnik

  hudnik Állandó Tag

  Szerintetek van annak jelentősége, ha évek óta minden vérvételkol (kb.6-8 alkalom/év) a fehérvérsejtem mindig 10-20%-kal magasabb mint a megengedett. A doki csak megjegyzi, h biztos valami gyulladás. Na de mindig????
   
 8. Györgyi anyu

  Györgyi anyu Állandó Tag

  Kedves Hudnik!Valahol van egy krónikus gyulladás - fog, pajzsmirigy alulműködés, ízületek, epe stb. Góc kutatás kéne - erre a háziorvosodtól kaphatsz beutalókat. Gyors és jó eredményt adhat a hőtérkép is, ezt alternatív klinikán, rendelőben találhatsz. Addig is kúraszerűen szedhetnél grapefruitmag olajat, Echinacea cseppet -gyulladás csökkentő, immunerősítő. Ha van még kérdésed, írj.Üdv., Györgyi anyu
   
 9. Zsani*

  Zsani* Állandó Tag

  oltassunk

  ÉN az oltás híve vagyok. Annál is inkább, mivel a kisfiam immunrendszere vacak, mivel egy valamivel több, mint fél éves kemoterápián van túl. Mind a kötelező, mind a háziorvosunk által, vagy általam fontosnak tartott egyéb oltásokat megkapja. Annak ellenére, hogy milyen hátránnyal indul a rák miatt soha még csak be sem lázasodott. Mondjuk én az oltás estéjén, automatikusan beadom a lázcsillapító kúpot neki. Mérlegelni kell, hogy az esetleges, talán lehetséges mellékhatások - e ijesztőbbek, vagy az, hogy az adott betegségben elveszíthetjük.
   
 10. Zsani*

  Zsani* Állandó Tag

  megoldható

  Úgy tudom, hogy amennyiben Magyarországon befizeted a TB-t akkor jogosulttá válsz az eü-i ellátásra. De ez ügyben a TB biztosan tud tanácsot adni, vagy az Uniós TAJ kártya lehet még megoldás. Ha Magyarországon akarod műttetni magad én csak és kizárólag az Ortopédiai Klinikát javasolnám!! Bár a külcsín kb 20 évvel ezelőtti az orvosok itt a legjobbak az országban. Szerintem.
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Sziasztok!​

  Most olvastam az imént és elhoztam ide...személyesen is ismerem szakemberként...de Barátként is...​

  A csatolt képen egy 2007 óta oszlopos ifjú CH tagunkat gyógyitja!!!kiss


  "A gyógyítás életeleme - Dr. Sziráczki Magdolna

  Rendhagyó módon én nem egy történetet küldök be egy orvosról, hanem egy karizmatikus jelenséget szeretnék bemutatni. Ő az én munkatársam, és örömmel tölt el, hogy lassan 30 éve védőnőként dolgozhatok mellette. Dr Sziráczki Magdolna csecsemő és gyermekgyógyász szakorvosként éli mindennapjait. Számára a munkája a szerelme is egyben, mindezt teszi három gyermekes anya és immár nagymamaként. A gyógyítás életeleme, ami szervesen párosul az egészségneveléssel. A hozzá betérő édesanya észre sem veszi, hogy lázas, beteg gyermeke vizsgálása közben a doktornő már mondja a lázcsillapítás módjait, a túlzott gyógyszerelés ártalmait és néhány házi praktikát. Ezt olyan szeretettel, bájjal, közvetlenséggel teszi, annyira személyre szabottan, hogy a beteg félig gyógyultan távozik a rendelőből. Kamasz, néha csellengő gyermekeinket tudtuk nélkül, de ő tudatosan neveli szeretettel, jó szóval érvekkel és ellen érvekkel. Reggelente a rendelője ajtaja már hét órakor nyitva van, alkalmazkodva a dolgozó szülők elfoglaltságaihoz, a tanulók igényeihez. Gondozza a babákat újszülött kortól, majd később az iskolában egészen a felnőtt korukig.​

  Minden korosztállyal megtalálja a megfelelő hangot, mindenkin próbál lehetőségeihez mérten segíteni hacsak egy jó szóval, egy mosollyal vagy simogatással. Szentségként tiszteli a családot, számára nagyon fontos, hogy a gyermekek családban nőjenek fel, a család óvó-védő funkcióit próbálja erősíteni. Szív ügye a családvédelem, minden lehetséges fórumon azon van, hogy segítse a rászoruló családokat azért, hogyha segítséggel is, de lehetőségükhöz mérten tisztességesen neveljék gyermekeiket. Ő nem tudja, mi az, hogy kiégés. Lehet fáradt a nap végére, de reggel újból mosolyogva, az előző napok pozitív hozadékaiból újra épülve kezdi a napot, várva azt a csodát, amit mindennap újra és újra megkap a munkája és kis betegeivel való találkozása során. Ma valahol olvastam - a "hétköznapok hősei...",- ha van ilyen, Ő közéjük tartozik. Kérem szavazzanak Dr Sziráczki Magdolna gyermekorvosra!​

  Van olyan orvos aki mindig ott van ahol szükség van rá , aki mosolyog aki mindenben segít és Ő ilyen!
  Szavazzatok rá mert megérdemli ezt a díjjat hiszen nemcsak jó orvos hanem nagyszerű EMBER is Ő.

  Az év orvosa 2011 pályázatra beküldött pályamű

  /Puskelné Ollé Ilona/"​


  A szavazás történhet az iwiwen a facebookon vagy:

  Feloldott tartalom:


  Dr Sziráczki Magdolna
   

  Csatolt fájlok:

 12. foltosboltos86

  foltosboltos86 Új tag

  A gyulladás kísérő tünete a szervezetben, hogy a laboreredményen magas a CRP.
   
 13. foltosboltos86

  foltosboltos86 Új tag

  A dietetikus 4 évig tanulja a főiskolán a gyógyétkeztetést- legalábbis MO-on.Szerintem ő jobban tudja, hogy mit jelent diétázni.
   
 14. livingstons

  livingstons Állandó Tag

  Közlekedési baleset gyalogos elsodrás a zöld zebrán.

  Sziasztok!

  Közlekedési baleset gyalogos elsodrás a zöld zebrán.
  Nem tudom volt-e valaki hasonló helyzetben?
  A történet hosszú lenne leírni,ha valakit érdekel szívesen megosztom,tanulságos lenne!
  A diagnózis 8 napon belüli a sérülés,első diagnózis,hogy a szárkapocsnyaka elcsúszott,azt átrakták a radiológián zúzódásra,bár MR,CT a lágyrész vizsgálata nem volt,hogy ez így van-e vagy sem.
  Folyamatos hát és medence fájdalom elmondása a vizsgáló orvosoknak,de nem érdekelt senkit.
  Betegjog,panasz orvosigazgatónál.
  Lett belőle lumbágó isiásszal,akkora menni is alig tudtam.
  Ennek ellenére porckorongsérv kimutatott Mr vizsgálattal a gerincben 2 helyen,persze nem a felvett intézményben,mert vizsgálat nélkül kirúgják az embert.

  Van valakinek ötlete vagy ismeretsége igazságügyi orvosszakértő,Traumatológus,Idegsebész?
  Kitalálja mindenki,hogy az már lehet ott volt,és az ütés csak kihozta!
  Hogy zajlik egy szabálysértési eljárás a bíróságon?

  Ha valaki tud,kérem segítsen!!!
  Köszönettel: Livingstons:wink:
   
 15. mazsonyul

  mazsonyul Állandó Tag

  Van-e valakinek ötlete vagy akár saját tapasztalata gennyes csípő kezelésével kapcsolatban? Olvastam olyat, hogy a pulzáló mágneses kezelés jó lehet...
   
 16. mazsonyul

  mazsonyul Állandó Tag

  Nem tudom mennyire közismert tény, hogy a csontritkulásra adott biszfoszfonátoknak lehet egy nagyon káros mellékhatása: állkapocs elhalást okozhat. A reumatológusok indikációs listájában az első helyen szerepel, ugyanakkor elfelejtik közölni a beteggel, hogy milyen súlyos mellékhatásai lehetnek! Az említett méreg 12 év alatt ürül ki a szervezetből, azalatt jóformán szétesik a páciens állkapcsa. A szájsebészek heroikus küzdelmet folytatnak ellene, de a gyógyszerbiznisz nagy úr, nehéz szélmalomharcot vívni ellene. Jelenleg gyógyíthatatlan betegségnek gondolják. Van-e valakinek története ezzel kapcsolatban? Akár hallott-e jó kezelési módszerről?
   
 17. carotta2011

  carotta2011 Állandó Tag

  Nem okoz feltétlenül elhalást az állkapocsban. Leginkább akkor, ha a rossz fogaktól gyulladás alakul ki!!!!
   
 18. carotta2011

  carotta2011 Állandó Tag

 19. rrrita23

  rrrita23 Állandó Tag

  Külföldieknek: a magyar eü elláts jogi kereteiről tájékoztat a www.obdk.hu oldal Arról, hogy miért hogyan és mikor kell fizetni a külföldieknek MO-on. van angol nyelvű változat és lehet kérni szóban is tájékoztatást. EU- s polgárok könnyebb helyzetben vannak, mások már nem. (svéd állampolgárnak nem fizeti ki a magyar tb. a műtétet, kivéve, ha van állandó tartózkodási helye és biztosított jogviszonya, kivétel ez alól ha sürgősségi ellátás: pl félig levágta vmi a kezét és vissza kell varrni - bocs a morbid példáért.)
   

Megosztás