Egészség pl. hadarás, anorexia, időskori hallás, kristálygomba.. stb

Mi az egészség?

  • Az egészség a betegség hiánya

    Szavazat: 0 0.0%
  • Az egészség amikor nem fáj semmi

    Szavazat: 0 0.0%
  • Az egészség amikor testem nem észleli hiányosságait

    Szavazat: 0 0.0%
  • Az egészség az ember testi és lelki egyensúlya

    Szavazat: 4 80.0%
  • Az egészség a testi-lelki-szellemi és spirituális egység

    Szavazat: 1 20.0%

  • Összes szavazó
    5
  • Szavazás lezárva .

Endre

Új tag
Szeretném ha tudnátok, hogy minden ember sokkal egészségesebb lehetne minden orvosi és külsö segítség nélkül, csupán a saját erejéböl. Ember és betegség néha szokatlanul, vagy éppen logikátlannak tünö módon függ össze.
Komoly segítség lehet ha megismerjük és megértjük betegségünk, problémánk kialakulásának okait. Ekkor indulhat el olyan gyógyulási folyamat, melynek nem csak a tünet elmulasztása a célja, hanem minél több betegséggyökér megtalálásával, s föleg az egészség erösítésével halad a kívánt cél felé.
Szíves segítséget nyújtok mindenkinek aki megtisztel problémájával, akár ezen a fórumon, akár e mail - ben.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szia
Az biztos hogy mindenkinek van egy csomo baja megha probalja el is hessegetni.
Pl en szivbajos vagyok, pedig joszivu vagyok nem vagyok irigy megis ilyen nyavajaval kell szembe nezni.
HA megtudnad mondani mi okoza talan hamar tul is lennek rajta?
 

Kék Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
há-há-pszííííííí.... há-hápszíííííííííííí

Na de mi a külöbség egy dátha és egy pl. tumoros elváltozás öngyógyítása között? :?:
Részemről hihetelennek tűnik az, hogy pl. egy májzsugor, egy carcinómás sejtelváltozás, egy szürkehályog - ami már az anyagban történt elváltozás - helyre állítódjon eredeti állapotára vagy stagnáljon csupán saját ... há -há - hápszíííííííííí... bocsesz ...szóval öngyógyításunk révén. Félre értés ne essék hiszem azt hogy van olyan bioenergiánk, mellyel segíthetünk dolgokat, hiszem hogy az egészséges táplálkozás jelent szinte mindent, azt is hiszem és tudom hogy sok hiteles orvoslásban üzlet is van és hogy néha lehet mellőzni a szintetikus, kémiai készítményeket...az immunrendszer erősítésének meghatározó szerepe van. :shock: Magam is sok zöldséget, gyümölcsöt, és gyógynövény készítményeket készítek is és fogyasztok.
De hogy egy szervezet, egy test egy egészséges életmódot is folytató embernél bekövetkezet elváltozásokat ( pl. szívbelhártya-sorvadás, sejtburjánzás, felszívódászavar miatti csontritkulást ) helyre tudjon állítani?! Abban kissé szkeptikus vagyok! Javítani esetleg! Úgy vélem, megfoghatatlan dolgokból anyagi változást, főként egy biológiai egység helyreállítását - a tudomány mai állása szerint - nem hiszem hogy lehet! :?
 

Endre

Új tag
Egészség

Kedves Melitta!
Szívünknek sokféle baja lehet, nem tudom, hogy a Te szíved milyen tünetekkkel jelzi a problémát.
A szív messzemenöen az érzelmek központja. Le is írtad, hogy Te jószívü vagy, mégis ilyen nyavajával kell élned. Aki valamelyest eltúlozza a jószívüsködést annak bizony lesz (van) szívproblémája.Arra az emberre, aki azonnal kimondja azt ami nyomja a szívét, azt mondjuk: nem szívbajos. Színtúgy, akinek cselekedeteiben megnyilvánul az érzelem amikor indulatosan reagál a külvilág behatásaira, arra ugyanezt mondjuk, s ez szó szerint a szívbajról szól.
Ha érzelmeinket kordában tartjuk, s jószívünek mutatkozunk érzelmeink ellenére, akkor megzavarjuk a ritmust, melyet az élet szabna meg. Ez bizony elöbb - utóbb a szív müködésében is zavart okoz. Ha lenne rá igény, akkor kissé részletesebben is írnék erröl.
Sok szeretettel:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szia
Vallakoztam a kiserleti nyuszi szerepere, folytasd csak batran miket minden erdekel. :wink:
Valoban nyuszi szivem van de nem szoktam megbanni a joszivusegemet.Adok kapok ez azert valahogy igy alakul mindig.
HA nem akkor tevedtem,es ez sem nagy tragedia. :wink:
 

Endre

Új tag
Egészség

Kedves Kék Laguna!
Könnyen lehet, hogy kérdéseid csak több lépcsöben kerülnek megválaszolásra.Az érintett témák mindegyike (betegségek,táplálkozás,megfoghatatlan dolgok, a tudomány mai állása stb) mind megér egy-egy misét.
Ja.. egészségedre!
Különbség a gyógyítás módjában amiatt van, mert a kiváltó ok egészen más. A megfázás azt mondja:" torkig vagyok, s nem akarok nyelni többet, megemészteni már úgysem vagyok képes."
A rák az ember félreértett szeretetének tanubizonysága. Minta arra nézve, hogy az ember rákos sejtként viselkedik a Földhöz és a Világegyetemhez képest. Az igaz szeretettel nem képes elbánni, s így szívrákról nem is hallunk.
Így a betük világán keresztül bajosan gyözhetlek meg arról.hogy a tehetetlen anyag kénytelen az emberi pszichikumnak engedelmeskedni. Még ha példákat hoznék is fel, azok számodra ellenörizhetetlenek. S ráadásul a mai világban az ember bizalmát oly sokszor tépázták meg, a hamisítási technika mind elméleti mind gyakorlati szinten olymagas, hogy a hamisság objektíven szinte sosem állapítható meg. Így kénytelenek vagyunk a szívünkre hagyatkozni, s megérzéseink alapján dönteni. Ám ehhez a szívet elöször meg kell találnunk.
Szeretettel:
 

Endre

Új tag
Egészség

Kedves Önkéntes Nyuszi!
Ha kissé többet tudhatnék a szíves dolgaidról az közelebb vihetné a választ is a célhoz. De nem szeretném ha túlzottan kiszolgáltatnád magad. Ahogy szíved szerint a legjobb lenne. Ezt komolyan gondolom, mert az ember sokmindent jól érez a szívével, azután az elméje mást gondol, skülönféle megfontolások alapján egészen mást választ.
szeretettel:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Azt gondolom a szivbajom sok sok az elet produkalta nehezsegek stresszek es persze az en vigasztalom a sok sok csoki edesseg miatt a+kilok az egyik oka.Na meg nem sokszor kimeltem magam, a sztahanovista mozgalom rokonsagot mutat velem,hisz allando lathatatlan versenyben vagyunk.
Ha oszinte az ember,ez a nagy utazas,/kivandorlas/ bizony alaposan minden izgalamat streszt duplan produkalt.
 

Kék Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
Re: Egészség

Ja.. egészségedre!

...köszönöb...

Így a betük világán keresztül bajosan gyözhetlek meg arról.hogy a tehetetlen anyag kénytelen az emberi pszichikumnak engedelmeskedni. Még ha példákat hoznék is fel, azok számodra ellenörizhetetlenek.

Félre ne értsd,nem kételkedem benne és nem tagadom kategórikusan ezeknek a gyógyítási módszereknek a létét,( Pl. a bioenergiát magam is gyakorlom és bár kevés időm van rá, de ha nagyon fáj valamim , alkalmazom; megjegyzem ideig óráig tart, nekem jobban beválik a fájdalom csill. gyógyszer). Igazából bizonyítékot én még nem láttam ezekre a módszerekre ... Természetesen ha Te állítod hogy meggyőződtél róla, elhiszem, persze biztos hogy számtalan kérdés feletevése után...Úgy tapasztalom - a bioenergiához visszatérve - hogy addíg a szintig segít a " pszihikum" ( ahogy te nagyon jól megfogalmaztad), amíg tünetmentessé válik a probléma. Pl. egy fájdalom csilapítás.Ez azonban még nem maga az elváltozás eltünése! Azt nem látom bizonyítottnak - persze lehet hogy volt már ilyen - hogy például egy fagocitózisos mehanizmust ( a védekező rendszer egyik megnyílvánulása ) tudatosan aktivizálni lehessen egy fertőződött szervezetben csupán tudati ráhatással! :wink:

Bizonyára hallottál már a Manillai " csodadoktorokról", akik oly módon "operálják" meg a betegeket, távolítanak el belőlük testrész, hogy fel sem nyitják a testet. Az ilyenek számomra pl. hihetetlen dolgok, egész egyszerűen azért mert szerintem fizikai lehetetlenség.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A Manilai csoda dokik valamit tudnak amit mi elkepzelni se tudunk, de az orvostudomany se.
Gyogyultan tavoznak toluk az utolso stadiumba levo rakos betegek.
Ket konyvet is olvastam ahol valami csoda dolgokat muvelnek.
 

Kék Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
Na ez az!
Ez már bizonyíték; kimutatható elváltozás a gyógyítást követően kimutathatóan megszűnik, eltünik!
Amennyiben ez kimutatható és tényleg így van, akkor valóban olyat tudnak, amit senki más nem.
 

Endre

Új tag
Egészség

Sziasztok!
Néha kicsit versenyben vagyok az idövel, vagy computerem szeszélyeivel,de elöbb-utóbb elökerülök.
Amit elkövetünk magunk ellen különbözö szinteken, azt pszichikai úton kordában tartani szinte lehetetlen. Meg kell születnie bennünk egy belátásnak, egy elhatározásnak, amelyeken keresztül megjelenik egy új életszemlélet. Ha nem dobunk ki semmit a régiböl, nem lesz helye az újnak, sem egészségünkben, sem életünk más területein.
A Manilai csodadoktorokról sok érdekeset olvastam, személyes tapasztalatom azonban nincs.
Saját tapasztalatomból egy példa: kóros soványságot okozott a hízás ellen szuggeszció, amit hipnózisban kapott egy hölgy. Semmi más nem történt, csak néhány utasítást kapott a táplálkozásra nézve.Pl: Nem szeretem a kövér húsokat! A túlevés káros az egészségemre. Csak keveset eszem!
Szegény hölgy nem tudott megbirkózni a szuggeszciók erejével, s néha már mesterségesen táplálták, mert semmi sem maradt meg a gyomrában. Amikor sikerült feloldani az utasítások erejét, akkor megszabadult az evés közbeni folyamatos hányingertöl. Mindkét folyamat, az információ be és kivitele pszichikai síkon zajlott, s komoly változásokat hozott.
Szeretettel:
 

Endre

Új tag
Egészség

A táplálkozás szinte mindenkit érint valamilyen formában, s kevés olyan téma akad az életben, amiben ennyire széles skálán helyezkednének el a vélemények.Egymást erQsítQ és egymásnak ellentmondó gondolatok egyaránt vannak.
A táplálkozás része az evés és ivás. Erre gondolunk csak, pedig nem állhatunk meg itt, mert minden ami bejut szervezetünkbe tápláléknak minQsül és valamilyen formában meg kell emésztenünk. Tehát nem csak a szánkon bemenQ, hanem a szem, a fül, az orr, a tapintás is nyílása a táplálékfelvételnek. Ha egyáltalán" táplál" bennünket. Helyettesíthetjük a táplálék szót energiával, vagy információval. BemenQ információ más dimenziókban is létezik. Bizonyos határok között egyik a másikkal felcserélhetQ illetve helyettesíthetQ. Fordított folyamatok is mqködnek, amikor a befelé tartó információ energiát igényel ahhoz, hogy illeszkedni tudjon hozzánk.
Nem helyes a mai általános szemlélet, hogy mindenbQl annyit amennyit csak elbírok, vagy még többet, olyan hamar amint lehetséges, vagy még elQbb. Azt hiszem ezt versenyszellemnek hívják. A Tao azt mondja:" a több kevesebb". A többhöz plusz energia kell, mert a testnek valahogyan túl kell jutnia a "nem szükséges"-en. A mértéket sokan próbálták meghatározni, ám a megfelelQ mérték és összetétel mindenki számára más. A jógik, akik állítólag értenek az élet misztériumaihoz, a harmóniára törekszenek. Optimális mennyiségq ésminQségq táplálékot fogyasztanak. Kerülik a versenyt, mert a verseny önmagunk legyQzése helyett mások legyQzésére koncentrál. Tudják, hogy az 1zek, színek, szagok, hangok milyen elváltozást hoznak a testekben, és azok körül. Fokozatosan csúszik át a téma az ezoterika területére. S ez nem véletlen, hiszen az életet próbáltuk keskenyebb szeletekre hasítani, de az nem hagyta magát. Ha elég mélyre jutunk akkor ugyanazt fogja mondani a táplálkozásbiológus, a radiesztéta, a lélekbúvár, a guru....
 

erwin27

Állandó Tag
Állandó Tag
A hadarás

Nemrégen beszéltem valakivel magyarúl akit elöszöt nagyon rosszül értettem mert igen hadart. Megjegyzem, hogy mivel már régõta élek Kanadában alig van alkalmam magyarúl beszélni. Gondohatjátok hogy ilyen körülmények között mennyire kellett koncentrálnom, hogy ezt a személyt a telefonon át megértsem

Ettõl eltekintve igen érdekel, hogy miért hadar olyan sok ember. Annyira természetesnek veszik beszéd stilusokat hogy egyáltalán nem jutt eszükbe hogy másoknak -- különösen ha nem beszélik tökéletesen a nyelvet -- --nehézségük lehet nekik amit mondanak másokank megérteni? Hol "tanulnak" az emberek hadarni? Gondolom, hogy sok esetben ez a családtól függ, de lehet, hogy bizonyos életkörülmények ilyen expresz beszédre kényszerítenek sok embert.

Irjatok errõl a beszédi tünetrõl ha ez a kérdés érdekel Benneteket
 

fájósmancsú

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Szerény személyem kettébontaná a "hadarás" megfogalmazást.
Az egyikre a tényleges "beszédzavart" érteném, a másikra azt mondanám hogy gyors beszéd.


http://www.beszed.hu/hadaras_lapozgato
ezen az oldalon a letölthető documentumnál olvasható egy tanulmány evvel kapcsolatban.

Ha elolvasod, úgy gondolom segít eldönteni ténylegesen hadaró személyről van szó vagy csak egy gyorsan beszélő ismerősről.
:)
 

erwin27

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Szerény személyem kettébontaná a "hadarás" megfogalmazást.
Az egyikre a tényleges "beszédzavart" érteném, a másikra azt mondanám hogy gyors beszéd.


http://www.beszed.hu/hadaras_lapozgato
ezen az oldalon a letölthető documentumnál olvasható egy tanulmány evvel kapcsolatban.

Ha elolvasod, úgy gondolom segít eldönteni ténylegesen hadaró személyről van szó vagy csak egy gyorsan beszélő ismerősről.
:)

Fájosmancsú, klinikai tanulmány olvasása bár érdekes de talán túl lönne célunkon..A témát nagyon leegyszerüsitve tán azt lehetne mondani, hogy a nagyon gyors beszéd és a hadarás határai sokszor összefolynak. Ami engem nagyon zavar, azok az elharapott vagy lenyelt szavak amik mint idegent (vagy fél idegent) örületesen megeröltetnek .Az ilyen fajta beszéd annyira természetesnek tünik a hadaröknak, hogy észre se veszik, hogy a másikat ez igen zavarja. Sokszor tapasztalom ezt kamaszoknál ami arra mutat, hogy az iskolában nem kapnak megfelelö nyelvi oktatást.Az a feltevésem, hogy azok az emberek akik a nyelvüket igazán szeretik csak igen ritkán beszélnek ilyen feltarthatatlan sebességel.
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
igen érdekel, hogy miért hadar olyan sok ember. Hol "tanulnak" az emberek hadarni?

Erwin,
az emberek nem "tanulnak" hadarni. Amiről beszélsz, az a legtermészetesebb dolog a világon: annak idején nyelvtörténeten tanultam, hogy a nyelv "fejlődésének" univerzális jellemzője, hogy a beszédtemp generációról generációra gyorsul. Az elharapott szótagok lehetnek hanyagság, idegi felfokozottság következménye is - de elég sok szóalak van a magyar nyelvben, ami ilyesfajta "lekopás" következménye: egy bizonyos szóról egyre több nyelvhasználó hagyott le egy hangot, egy szótagot...
A hadarás tehát lehet beszédhiba, rossz szokás, vagy nyelvtörténeti jelenség is. Ami Neked "hadarás", az az ükunokáidnak már túl lassú lesz!
 

erwin27

Állandó Tag
Állandó Tag
Erwin,
az emberek nem "tanulnak" hadarni. Amiről beszélsz, az a legtermészetesebb dolog a világon: annak idején nyelvtörténeten tanultam, hogy a nyelv "fejlődésének" univerzális jellemzője, hogy a beszédtemp generációról generációra gyorsul. Az elharapott szótagok lehetnek hanyagság, idegi felfokozottság következménye is - de elég sok szóalak van a magyar nyelvben, ami ilyesfajta "lekopás" következménye: egy bizonyos szóról egyre több nyelvhasználó hagyott le egy hangot, egy szótagot...
A hadarás tehát lehet beszédhiba, rossz szokás, vagy nyelvtörténeti jelenség is. Ami Neked "hadarás", az az ükunokáidnak már túl lassú lesz!

Ágnes, fogalmam sem volt, hogy a beszédtempó generációrol generációral gyorsúl. Ha ez igazán igy van akkor az Egyiptomiak csigalassúsággal beszéltek.:)

Nagyon érdekel, hogy mi a magyarázata ennek a rohamos tempóváltozásnak. Hogy függ ez példáúl össze a modern életstilussal? Tán vannak tanulmányok errõl a problémáról
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon érdekel, hogy mi a magyarázata ennek a rohamos tempóváltozásnak. Hogy függ ez példáúl össze a modern életstilussal? Tán vannak tanulmányok errõl a problémáról

Annak idején úgy tanultam, a gondolkozás gyorsulása van mögötte - sajnos konkrét tanulmánycímet nem tudok mondani. De a modern életstílussal tényleg összefügghet, hiszen annyival több az információ, ami egyszerre elér minket, nem csoda, ha főleg a fiatalok :)rolleyes: ) úgy érzik, többet is kell mondaniuk (beszélniük...:rolleyes: )
 
Oldal tetejére