Egy rossz kínai gyorsteszt miatt kénytelen magyarázkodni a szlovák kormányfő

Igor Matovic szlovák kormányfő is megszólalt abban a különös ügyben, ami a harmaneci papírgyárban történt.

Még a múlt héten antigén gyorsteszttel vizsgáltatta meg a cég a munkatársait, és 46 százalékuknál kimutatták a koronavírust. A vállalat vezetése azonnal karantén rendelt el, de azért egy megerősítő vizsgálatot is végeztettek, ez már PCR-teszt volt. A második körben 0 koronavírusost találtak a munkatársak között.


A cég nem akarta elárulni, hogy milyen tesztet használt, de megtette ezt végül egy szombati Facebook-posztban Matovic. A kormányfő azt írta, hogy Harmanecben a vállalat egy magáncéget bizott meg a vizsgálatok elvégzésével. Ők az Eko Test Covid nevű tesztet használtak, amit az Assure Tech nevezetű kínai cég gyárt. Matovič a bejegyzésében kihangsúlyozza, hogy Szlovákiában a tömeges teszteléseket nem ezzel a kínai áruval végzik.

Matovic azért szólalt meg, mert a harmaneci sztorit azonnal felkapták a közösségi médiában, és megkérdőjelezték az állami teszteléseken használt eszközök hitelességét is. A kormányfő szerint az állam által tömeges tesztelésre használt eszközök megbízhatóak, a téves esetek száma hivatalos adatok szerint mindössze 0,32 százalékos. Egy korábbi, trencséni tömeges teszteléskor még ennél is kevesebb, mindössze 0,05 százalékos volt.

Matovic egyébként újra tömeges tesztet szeretne, de ennek hasznosságáról nagy viták vannak kormányon és szakmán belül is.

haszanz

korna virus test.jpg
 

Virológus: autoimmun folyamatokat válthat ki a kínai vakcina​



A kínai vakcinák többségében elölt, teljes vírus van, ez okozhat problémákat - mondta a Szeged Televíziónak Duda Ernő virológus professzor.


A kínai vakcinák elmaradottak, technológiájuk messze van a Pfizer-BioNTech-félétől és a Moderna által gyártott oltásokétól. "Körülbelül akkora különbség van, mint egy duplafedeles, propelleres repülőgép és mondjuk egy lopakodó repülőgép között" - fogalmazott a szakember.


Szlávik elmondta, miben hasonlítanak és miben térnek el egymástól a vakcinák​




Nagyon sokféle kínai vakcina van, de konkrétan ez, amelyik szóba került, lényegében olyan módszerrel készült vakcina, amit százötven évvel ezelőtt Pasteurék már kifejlesztettek. Tehát egy elölt, teljes vírust tartalmazó vakcina áll szemben azzal a high-tech-kel, ami abszolút a 21. századot képviseli, a messenger (hírvivő) RNS-alapú technológiával - idézi a virológust a Szeged.hu.

Aa a teljes vírust juttatják a szervezetbe, akkor mindegy, hogy ezt inaktivált formában, tehát halott vírusként teszik, akkor is benne van a vakcinában a vírus összes fehérjéje és nukleinsavja. "Ez lehetséges problémákat jelenthet, olyanokat, amik a messenger RNS-alapú vakcina esetében nem jöhetnek számításba" - hangsúlyozta.


A beoltott, elpusztított vírus ugyanis ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani. Ez azt jelenti, hogy az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni.
- magyarázta.
 
Egyébként remélem, hogy kormányunk tagjai is a megbízható kínai vakcinával fogja beoltatni magát. Én nem!
Oltatsz, nem oltatsz, és ha igen, melyikkel, a te döntésed, amivel egyet is tudok érteni.
Amivel nagyon nem tudok egyetérteni, az az, hogy egy 16 éves kiskorú is szabadon, a szülei hozzájárulása nélkül dönthet oltás-nem oltás, és persze oltóanyag között.
Egy pohár sört viszont, amit legkésőbb másnap MARADÉKTALANUL kipisil, azt nem ihat meg, mert annak eldöntéséhez, hogy az egy pohár sör elfogyasztása mennyi kockázattal jár az egészségére, és milyen kihatással lesz a további életére, életminőségére, ahhoz még nem elég felnőtt.
 
Oltatsz, nem oltatsz, és ha igen, melyikkel, a te döntésed, amivel egyet is tudok érteni.
Ez a szabály remélhetőleg így is marad, figyelembe véve a brazil nem túl fényes 50,38%-os tapasztalatokat, ill. kormányzati szinten ezt kinyilatkoztatták. Remélem ezt az elvet nem írják felül az egyéb üzleti-közvetítői megfontolások.
A 16 éves sör ivás-oltás, nem oltás véleményem szerint némileg ál-probléma. Egy normálisan működő családban mind kettőt megbeszélik és rendezik.
 
Részben ezért rosszak a gyorstesztek. A folyamatosan megjelenű új vírus variációk miatt, egyeseket kimutat másokra meg áll eredményt ad egyes teszt. Sok függ attól mennyira "friss" a teszt, mennyire van a virus legújabb verzióinka a nyomában, másrész mindent lefedő nagy pontosságú gyorsteszt nincs. Hiába 0,3% a hivatalos hibahatár a szlovákoknál, az is valami 16 000 eredmény úgy sacra. Az oltás nagyon kemény kérdés. Kár, hogy a politika is belekeverte a maga belharcát.
A videó első felében erről is vitáznak:
 
. Egy normálisan működő családban mind kettőt megbeszélik és rendezik.
A sörivással valószínűleg így is marad. De az oltással nem! Zsarolás, megfélemlítés, fenyegetés hogy kirúgják az iskolából, nyilvános megszégyenítés, kipellengérezés, ezek mind-mind teljesen elfogadható módszerek lettek mára! A cél minden eszközt szentesít, és ez nem csak Mo-ra igaz.
Egy felnőtt, "öreg róka" tudja a helyzetet a helyén kezelni, de vajon egy tini is?
 
Hogy helyiértékén kezeljük a számokat: a 46 százalék fals pozitiv teljesen elfogadhatatlan - s majdnem megegyezö a kezdeti PCR-teszt 51 %-s fals pozitiv értékével.Azaz, teljesen használhatatlan.

A vélelmezett kinai vakcina okozta autoimmun megbetegedésekkel szemben sokkalta nagyobb a valószinüsége annak, hogy a Pfizer/BionTech mRNS vakcinája okoz majd elképesztö autoimmun megbetegedéseket.

Lehet hogy valakinek uj: a norvégoknál - eddig - 29 haláleset következett be a Pfizer-oltás után, napi szinten emelkedö érték.

S tán azt az alapvetö kérdést kellene feltenni, vajon hogy van az, hogy ez a rettentö pánikolós hisztire okot adó nyüg a népesség 99,7 %-t nem érinti?!
 
Utoljára módosítva:
Ennek akkor mennyiben van jelentösége?
Mint a többi esetében is. Vérvétel, nincs ellenanyag, hepatitist+, tetanuszt újra fel kell vennem. Ha kimutatja a vérvétel, hogy valóban átestem kanyarón, bárányhimlőn és társain, (amit az én korosztályomnak nagyjából nulla esélye nem volt megúszni, és akkoriban még védőoltás sem létezett) az ellen sem kell újra oltani. (szép, új világ, remélem, a köldöksebem ellátása megfelel a mai modern normáknak) Nyilván ugyanez a helyzet covid esetében is, ha van ellenanyag, az ellen sem kell oltani.
 
Mint a többi esetében is. Vérvétel, nincs ellenanyag, hepatitist+, tetanuszt újra fel kell vennem. Ha kimutatja a vérvétel, hogy valóban átestem kanyarón, bárányhimlőn és társain, (amit az én korosztályomnak nagyjából nulla esélye nem volt megúszni, és akkoriban még védőoltás sem létezett) az ellen sem kell újra oltani. (szép, új világ, remélem, a köldöksebem ellátása megfelel a mai modern normáknak) Nyilván ugyanez a helyzet covid esetében is, ha van ellenanyag, az ellen sem kell oltani.


Ellenanyag van? Eladni eladják neked, az fix.

De ahhoz legelébb a virus kellene feltisztitott exakt módon. Az ellen ellenanyag termeltetése, ami igy monoklonális. Amit eladnak neked az valamilyen aminosavtörmelékkel szembeni poliklonális ellenanyag-keverék.

Tény az: a virus izolálása és leirása nincs lepublikálva.
Ha netán tévednék, tegye fel valaki az exakt leirás - nem computermodell!! - forrását.

Ergo, kérdem én: hogyan akarod a vérböl a termelt ellenanyagot meghatározni? Meg minek is?
 
Hogy helyiértékén kezeljük a számokat: a 46 százalék fals pozitiv teljesen elfogadhatatlan - s majdnem megegyezö a kezdeti PCR-teszt 51 %-s fals pozitiv értékével.Azaz, teljesen használhatatlan.
Mit tekintesz fals pozitívnek? A fertőzöttet, akinek nincsenek komoly tünetei? Mert az attól még fertőzött. Egyébként nagyon bölcsen a fejlettebb országokban már nem szimplán a PCR-t használják, hanem inkább a CT értéket. Ha az alatt az amplifikációs ciklus alatt (mondjuk alapbeállításnak 40-et használnak) nem detektálja a gép a vírust, akkor negatív (holott lehet, hogy kétszer annyi ciklus már találna), ha igen, akkor pozitív. És minél kevesebb ciklussal mutatható ki a vírus, annál nagyobb a vírusmennyiség, tehát súlyosabb fertőzés, illetve tünetek várhatók.
 
A fals pozitiv az,akit a PCR teszt pozitivnak detektál, holott nem hordozo, tünetei = 0.

Az elég nagy baj, ha az amplifikációs ciklus alatt 40-s alapbeállitást használnak, mert az max. 25 lehet. Föleg olyan körülmények között,ahol a mintavétel valahol egy istálló, autópálya mellett, nem steril körülmények között lett levéve, ahogy ma divik.

A PCR-el pozitivra tesztelték a fáradt motorolajat, a kiwit, a papayát, a kólát....érdekes módon senki nem rezonált, hogy a kóla terjeszti a nyavalyát - pedig ez lenne ugye a logikus.

Tanzánia pont ennek alapján nem rendelt el karantént, nincs ketrecezés, nincs szájkosár. Élik a normális életüket, hisztéria nélkül.S azt hiszem, senki nem hallott olyat, hogy Tanzániában hullanak a népek mint a legyek.Vajon miért is nem?

A PCR-teszt még a feltalálója szerint sem alkalmas diagnosztikai célokra.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,738
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére