Egyre többen oltakoznak Thaiföldön, ahol teheneket, aranyláncot és sültcsirkét is ajánlanak cserébe

Ehhez képest a lengyelek Covid-lottója szinte említést sem érdemel...

Drasztikusan megemelkedett Thaiföldön az oltakozók száma: százak helyett most már ezrek akarják beoltatni magukat. Ezt a kormányzatnak azzal sikerült elérnie, hogy a legválogatottabb tárgyakat és kedvezményeket ajánlják az oltásért cserébe - írja a Daily Star.

Ezek közt szerepel sültkrumpli, készpénz, bolti kedvezmények, illetve az egyes tartományok maguk is meghatározhatják, mivel motiválják a lakosságot.

A Chiang Maiban található Mae Chaemben például hetente egy 225 fontot érő borjút adnak azoknak, akik beoltatták magukat. A tartomány seriffje elmondta: a regisztrációk száma toronymagasan megnőtt az ajánlat óta, amit legalább fél évig fenn is tartanak.
“Az emberek imádják a teheneket. Úgy vélik, egy tehén felér egy nagyobb megtakarítással, hiszen el lehet adni” - hangsúlyozta.

Knon Kaen városának Phon nevű kerülete még ennél is exkluzívabb jutalommal állt elő: aranynyakláncot ígér három lakos számára, akik beoltatják magukat, míg két további személy bolti kedvezményekben részesül.


A buliból a világcégek sem maradhattak ki, a McDonald’s például ingyen sültkrumplival kedveskedik az oltottaknak, míg a Texas Chicken ingyen sültcsirkét kínál.
Thaiföld azt követően kezdett nagyszabású oltási kampányba, hogy kiugróan megemelkedett a fertőzöttek száma, főleg a főváros, Bangkok közelében. Ezért az uralkodó, Maha Vajiralongkorn király 11 milliárd fontos kölcsönt vett fel a vírus elleni védekezéshez.

gold-jewelry-5264687_1920-resized-970.jp2.jpg
 
Izé. Mit változott?

Ma 17-en haltak meg, a provinciák nyitnak.

Phuketre júliustól karantén nélkül lehet utazni.

Ez nem jelent semmit, de az Index több héttel lemaradt szubjektív baromságai helyett esetleg olyantól kellene értesülni aki itt él, vagy elég őt követni, ha tényleg érdekel az aktuális/valós helyzet. ;)

.
Sajnos már csak Februárban lesz aktuális a dolog. Akkortájban szeretnénk Szingapúrba és Phuketre utazni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,080
Tagok
615,737
Legújabb tagunk
Vizimento.
Oldal tetejére