Előrehozott választás lesz Kanadában, Trudeau visszaszerezné a liberális párt parlamenti többségét

Előrehozott választásokat tartanak szeptember 20-án Kanadában – jelentette be vasárnap Justin Trudeau miniszterelnök. „A kanadaiaknak dönteniük kell a koronavírus elleni küzdelem befejezéséről és az ország újjáépítéséről” – fogalmazott Trudeau.

Bár a következő választásokat 2023 októberére tervezték Kanadában, egyes hírek szerint Trudeau a sikeresnek tartott járványkezelést kihasználva szeretné visszanyerni pártja többségét a kanadai parlamentben.

2019-ben a Liberális Párt elveszítette a korábbi többségét, a választásokon csak 157 mandátumot kaptak a 338-ból. A többség megszerzéséhez minimálisan 170 mandátumot kell megszerezni a kanadai parlamentben, és ezzel a többséggel tudnák keresztülvinni azt a nagyszabású tervet, amellyel ki szeretnék vezetni az országot a koronavírus okozta válságból.

„Olyan döntéseket fogunk hozni, amelyek nem csak az elkövetkező hónapokra, hanem az elkövetkező évtizedekre is hatással lesznek. A kanadaiak megérdemlik, hogy beleszóljanak, és pontosan ezt a lehetőséget fogjuk megadni nekik” – mondta Trudeau.

A választások megindításához a kanadai miniszterelnöknek a parlament feloszlatására irányuló kérelmet kell benyújtania a főkormányzóhoz, aki II. Erzsébet brit királynőt képviseli az országban. Mary Simon főkormányzó jóváhagyta a kérést, miután vasárnap találkozott a miniszterelnökkel.

Politikai elemzők szerint a miniszterelnök már nem olyan népszerű, mint korábban volt, de kormánya járványkezelését széles körben sikerként értékelték. Kanada ma már elegendő vakcinával rendelkezik ahhoz, hogy akár minden állampolgárát beoltsák. A jogosult kanadaiak több mint 71 százaléka a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltását megkapta. Ezen kívül a kormány több milliárd dollárt fordított a gazdasági szereplők támogatására.

1629061335-temp-hmjfjf-20210815-720-0-90-cr.jpg
 
A jogosult kanadaiak több mint 71 százaléka a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltását megkapta.
A vírusnak miért felejtettek el szólni, hogy a védett ember tabu, és válogasson a védtelenek közül?
 
Kénytelen volt lemondani egy választási gyűlést Justin Trudeau, miután dühös tüntetők tömege megzavarta a rendezvényt.
"Mindannyiunknak nehéz éve volt. Azoknak az embereknek is nehéz évük volt, akik tüntetnek, és tudom és hallom a dühöt, a csalódottságot, talán a félelmet is" - nyilatkozta Trudeau a tiltakozásokról.
Korábban megzavarták a kormányfő látogatását Brit Kolumbiában, egy nobletoni pékségben is, ahol szintén tüntetők fogadták.
Trudeau nem is tudott felszólalni végül, sőt, kampánybuszát rendőrök kísérték el a helyszínről, miután a rendezvényt kétórás késéssel lefújták.

Az egyes csoportok számára kötelezően előírt Covid-oltások és a kormányzati megszorítások miatt sorozatos tiltakozás kíséri a miniszterelnök kampánykörútját.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.
Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
36,873
Üzenet
4,490,315
Tagok
595,940
Legújabb tagunk
Vidovenyecz András
Oldal tetejére