Hírek Előválasztás: eddig Dobrev, Karácsony, Márki-Zay jutna a 2. fordulóba

Az eddig közölt 30 választókerület hivatalos adatai alapján a DK-s Dobrev Klára vezet az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelöltek között, 27 kerületet nyert meg.

Dobrev Klára 27 kerületet nyert meg, míg kettőt húzott be a Párbeszéd-MSZP-s Karácsony Gergely (Budakeszi és Szentendre) és egyet a Jobbikos Jakab Péter (Mátészalka) - írja a 444.hu.

A szerda késő esti, eddig összesített szavazatok alapján Dobrev Klára 58 413 szavazatot kapott, Karácsony Gergely 40 759-et, Márky-Zay Péter 33 203-at, Jakab Péter (Jobbik) 22 754-et, míg Fekete-Győr András (Momentum) 5454-et.

A miniszterelnök-jelöltek választásának második fordulójába az első három, 15 százalék feletti szavazati arányt elért jelölt kerülhet.

A választókörzetek eredményeit folyamatosan teszi közzé az Országos Előválasztási Bizottság az Előválasztás 2021 nevű Facebook-oldalon. Az eredmények az elovalasztas2021.hu oldalon is elérhetők. Végleges adatok csütörtökön várhatók.

A hivatalos közlés szerint 633 811-en vettek részt az előválasztáson.

elovalasztas2.jpg
 
Nyert es az eso fordulot sikerrel vette, senkit nem erdeket az Oszod evtizednyi tavolsagba. A fillm se fog semmit befolyasolni mert mindenki tudja a torteneseket a pucskiserletet stb, a kemeny mag akik csinaltak a balhet azzal nem sok ember szimpatizal.
Orbanhoz a pinokio kis MIska.
Majd kiderül milyen a film. A pucskisérlet jogos népharag és stb. csak kommunikáció kérdése.
 
Egyrészt ez csak a 6 párt (na jó, 5+1) szövetsége. Nincs új világos, nincsenek kétfarkúak... és közülük is csak azt választhattad, akit indítottak (pl hiába szerettél volna egy jobbikost, ha csak lmp-s és dk-s indult a körzetedben).
Pontosan erre gondoltam Én is. Nem minden településen lehetett szavazni, mint egy éles választáson, továbbá a szavazók nem hűbéresek. Ha jobbikkal szimpatizálsz és utálod a DKt, akkor nem mész majd rá szavazni, csak ha Orbánt jobban utálod. Ez olyan egzakt kérdés amire csak a választás után lesz válasz. Továbbra is azt mondom a körzeteken fog eldőlni. SZavazatarányoysan mx 10% különbség lesz a Fidesz és az összefogás között, ide esehet be a Kétfarku talán. Viszont ha legalább 35-50 körzetet nem visz el az ellenzék, akkor marad Viktor. Ezért mondom, hamarabb kellett volna az előválasztás. Legalább egy jelöltnek kellene 1 nap egy településen a körzetében, városokba több, hogy kicsit beszélgessen, ismerje meg pár ember, ne csak a plakáton tünjön fel és stb. De majd kiderül, hogy meóznak az új jelöltek a körzetükben, vagy ülnek a sikeres előválasztási eredményükön tavaszig.
 
azt kihagyod a bulibol hogy a falvakban nem volt szavazasi lehetoseg
Aki nem mozgáskeptelen, az a jarási központban megtehette.
Én pl a heti nagybevásárlaskor rászántam +10 percet. Igaz szerencsém volt mert nem kellett sorbanállni.
a "nep szava "image amit kialakitott magarol pont borsod ahol ervenyesul(het)
egy valodi szavazasnal ahol a legutolso kisfaluban IS tud szavazni maslehet a kep
AMBAR a Dobrev nepszeruseget (minden tarsadalmi szinten ) nehez lenne uberelni
Megmondom őszintén, én Dobrev Klárát nem egy okos nőnek tartom, hanem egy nagyon okos nőnek.
Ha összerakom azokat a háttérinfó morzsákat, amik róla szóltak, bennem az a kép alakult ki, hogy bár képességeit tekintve alkalmas volt vezetői beosztásra, inkabb a hátterbe vonult gyereket nevelni, hogy a férjenek stabil családi hatteret biztosítson.
(Tudom vezette az Altust is, de szerintem többet használt a stabil család megteremtésével, mint a cegvezetéssel.)
Amikor az mszp megpuccsolta Gyurcsányt, biztos vagyok benne, hogy rajta is sok múlt hogy megalapították a dk-t.
Arról is meg vagyok győződve, hogy a képviselősködése mellett kiváló nemzetközi hátterkapcsolatokat is alakítgat szép csendben. (Tompika a fasorban sincs hozzá képest. Az elődje meg hiába rendelkezett hasonlókkal, az ereszmászókáig nem érdekelte, utána meg már lehetőség nem volt a kapcsolati tőke átruházására.)
Visszakanyarodva, Dobrevet láttam már idegen nyelven kommunikálni, a többieket még nem. (Márkiról fel tudom tételezni, hisz kint élt külföldön sokáig, de Karácsonynál már feltételezni sem tudom.)
Pedig szerintem ez sem elhanyagolható szempont.
Szóval a hármas felhozatalból nehéz mást választani...
(Es akkor még kihagytam a fideszes keresztjét, aki amúgy a férje.)
 
Pontosan erre gondoltam Én is. Nem minden településen lehetett szavazni, mint egy éles választáson, továbbá a szavazók nem hűbéresek. Ha jobbikkal szimpatizálsz és utálod a DKt, akkor nem mész majd rá szavazni, csak ha Orbánt jobban utálod.
Kerdés az, hogy ezt mennyire tudják majd tudatosítani a vidékiek fejeben...
Ez olyan egzakt kérdés amire csak a választás után lesz válasz. Továbbra is azt mondom a körzeteken fog eldőlni. SZavazatarányoysan mx 10% különbség lesz a Fidesz és az összefogás között, ide esehet be a Kétfarku talán.
Kovács (a főkutya) nem buta. Ő csak olyan jelölt(ek) mögé fogja a csapatát felsorakoztatni, aki(k) fel tudnak egyfajta teljesítményt mutatni. Magyarán csak nyertes(ek)be invesztál. Ottviszont teljes lesz az erőbedobás. Hogy ezert milyen kompromisszomokat kel majd kötnie, az a jövő titka.
Viszont ha legalább 35-50 körzetet nem visz el az ellenzék, akkor marad Viktor. Ezért mondom, hamarabb kellett volna az előválasztás. Legalább egy jelöltnek kellene 1 nap egy településen a körzetében, városokba több, hogy kicsit beszélgessen,

A mi körzetünkben biztos elnyűnék azt a bizonyos "pár cipőt". Ugyanis 82 településből áll. De semmi realitását nem látom, hogy elmennének pl egy 400 fős kistelepülésre, akik fele nyugdíjas...
Sajat tapasztalat, hogy amikor Veszpremben Csehák Judit lett az ogy képviselő, a ciklus alatt kétszer látták, pedig az megyeszékhely.
ismerje meg pár ember, ne csak a plakáton tünjön fel és stb. De majd kiderül, hogy meóznak az új jelöltek a körzetükben, vagy ülnek a sikeres előválasztási eredményükön tavaszig.
Sajnos az ISO 9000 MINŐSÉGBIZTOSÍTÁST csak cégek alkalmazzák.
 
A mi körzetünkben biztos elnyűnék azt a bizonyos "pár cipőt". Ugyanis 82 településből áll.
174, a fasorban sem vagytok :) (ha jól tudom, 3 körzetből lettünk összevonva büntiből)

De semmi realitását nem látom, hogy elmennének pl egy 400 fős kistelepülésre, akik fele nyugdíjas...
Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy éppen ezeken a kistelepüléseken 100, vagy megközelítőleg 100% a részvétel. Ott csak alapos indokkal lehet elbliccelni a szavazást, (pl. egész napra eltűnsz a faluból, mert különben szalajtják érted a pedellust). Ami még gondot jelenthet, hogy az ilyen kis falvakban egy kottából kell énekelni, mert ha valaki nem "jó" helyre teszi az x-et, hamar kiderítik, hogy ki volt a hunyó.
 
én Dobrev Klárát nem egy okos nőnek tartom, hanem egy nagyon okos nőnek.
egyetertunk
DE vajon a magyar tarsadalom mennyire van felkeszulve egy no elfogadasara orszagvezetokent??
fuggetlenul mindentol ot latom a legalkalmasabbnak
karacsony langyos petigyerek futja a proli koreit markizaj meg biztosra veszem hogy nem lett tisztesegessebb miutan innet tavozott
tudom ott a horvat pelda DE a horvatok egy megalkuvo nep
amerika sincs fokeszulve kanalasmary elnoksegere kivannak is jo egeszseget az oregnek
azt hogy ki az a tompika azt nem tudom
Dobrev nyelvtudasa tarsalgasi szint a markizaj keveskeje meg gondolom nemfejlodott miutan hazament
petigyerek talan makog valamit a karacsonyrol meg ennyit se feltetelezek
az orszagnak Dobrev kene a regi kapcsolatai csak hasznosak
a gyurcsany hatter majd elmulik ez a film egy vicc egy alkoholista agyszulemenye fajsulytalan
 

Fekete-Győr András: maximum néhány hónap Orbán-rendszert vagyok hajlandó még elviselni​


A Momentum lemondott elnöke közösségi oldalán osztotta meg, hogy leszavazott Márki-Zay Péterre, mert szerinte „a Fidesz immáron egyedül az ő győzelmétől retteg. Mert minden felmérés szerint vele van a legnagyobb esélyünk kormányt és rendszert váltani. És mert az év végén érkező gyermekemmel maximum néhány hónap Orbán-rendszert vagyok hajlandó még elviselni.”
 

Fekete-Győr András: maximum néhány hónap Orbán-rendszert vagyok hajlandó még elviselni​


A Momentum lemondott elnöke közösségi oldalán osztotta meg, hogy leszavazott Márki-Zay Péterre, mert szerinte „a Fidesz immáron egyedül az ő győzelmétől retteg. Mert minden felmérés szerint vele van a legnagyobb esélyünk kormányt és rendszert váltani. És mert az év végén érkező gyermekemmel maximum néhány hónap Orbán-rendszert vagyok hajlandó még elviselni.”
Mi történt már vele?
Nem kapott zsömlyét a pékségben??
Jajj..nekem....
Be durcizott a drága. Majd véget ér a hiszti és inkább a leendő gyerekével foglalkozzon.
Ez a nyafogás mint egy óvoda.
brrr
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,549
Tagok
615,323
Legújabb tagunk
laptrinhvienfptaptech
Oldal tetejére