Elektronikus könyvek készítésének technikai kérdései

ladysla témája a 'Irodalom' fórumban , 2011 Január 18.

 1. Yag

  Yag Állandó Tag

  Kipróbálnám az általad írt programot.
  Tetszetős. A gondom az, hogy nem bírtam rájönni, hogyn kell beállítani úgy hogy az oldalszámok szöveghatáron kívül legyenek. A beolvasott nézetben beállítom az első három oldaon hogy hova essen a szöveget beolvasott mező ... de hogyan tudom rávenni, hogy a 200 oldalas könyvben ne egyesével kelljen beállítanom ?
  Találtam egy Apply to All Pages gombot de .... nem engedelmeskedik :(((
  Mi a trükkje ?
  Köszi.
   
 2. hampidampi

  hampidampi Állandó Tag

  Ezen az oldalon a pl. a lap alján van oldalszám:
  [​IMG]
  Ezt a nyíl által mutatott skálán tudod állítani, mondjuk ilyenre:
  [​IMG]
  Innentől ez minden oldalra érvényes lesz. Érdemes azért pár oldalt átlapozni a két jobbra-balra dupla nyíllal, hogy nehogy belecsússz a szövegbe. Ha jó, mehet a next gomb.
   
  Yag, ambivalence és atyámfia kedveli ezt.
 3. Yag

  Yag Állandó Tag


  Rendben. Így már értem mi volt a gond. Én csak azt hittem hogy egy programot nézünk... most már oké. Újratöltöttem és müxik.
  Köszi.
   
  ambivalence kedveli ezt.
 4. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag


  Sziasztok! Hát ez zseniális.. nekem csak virtual machine-n fut, de óráisi öröm :))) Köszönöm!!!! Hipp hipp hurrá!
   
 5. rainbowsix

  rainbowsix Állandó Tag

  Sziasztok!

  Előre is elnézést kérek a kérdésemért, de úgy vélem (és látom), hogy közületek bárki csípőből fogja vágni a választ. :)
  Tehát:
  Miért van az, hogy a Kindle Paperwhite készülékem valamely könyvek borítóját megjelenteti, de többségében nem ez a jellemző (cover view módban). A Calibre hozza a készülékre másolt kötetek címoldalát, azok a gépen mégsem jelennek meg, holott a mobi-fájlok egytől egyig tartalmazzák a borítókat. Egyszerűen képtelen vagyok rájönni, hogy miért, miben és hogy "szelektál" ez az egyébként kiváló, páratlan olvasó. (Biztosan bugyuta kérdés, de nézzétek el nekem, nagyon kezdő ebook-felhasználó/kezelő/konvertáló etc. vagyok.) Előre is nagyon köszönöm válaszaitokat!
   
 6. rumfic

  rumfic Állandó Tag

  cissy9999 kedveli ezt.
 7. AndreaBeszedes

  AndreaBeszedes Állandó Tag

  Mától kezdve vagyok Kindle tulajdonos, örülük, hogy megtaláltam az okitást! :)
   
  vani13 és weyland-yutani kedveli ezt.
 8. rainbowsix

  rainbowsix Állandó Tag

  Nagyon szépen köszönöm! (A választ és a jókívánságot is! :) )
   
 9. Headgad

  Headgad Új tag

  Sziasztok!

  Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy lehetséges megcsinálni azt hogy ha kijelölök egy szereplőnevet egy könyvben ( pl. Ron ) és felugrik a karakter leírása? Paperwhite 2- ről lenne szó.

  Szeretném megcsinálni Az idő kereke sorozatot. Mivel ahogy olvasgattam,hogy az ebook valamilyen szinten html alapon működik ( akkor megoldható elvileg ) és mintha amazonos videón láttam is volna valami hasonlót. Meg ugyebár ha esetleg egy fejezet elejére beszúrnék egy linket (térkép) akkor a könyvbe integrált képekből is szeretnék csinálni egy felugró térképet. Melyik fejezet hol játszódik alapon.

  Meg hát a borító kérdést is jó lenne megoldani. Mert amiket letöltöttem azoknál csak 1-2 könyvnél volt.
  A kérdésem összefoglalva, hogy ha lehetséges ilyet csinálni merre induljak el? Esetleg ki tudna 1-2 tanáccsal ellátni.

  Előre is köszönöm a válaszotokat!

  Most így visszaolvasva elég érthetetlen 1-2 helyen, de reméljük valaki átlátja. :)

  Edit: Ha minden igaz a linkelést megtudom oldani elég egyszerűen. "<a href>" -el és keresés és cserél erre dologgal. A felugró ablakkal lenne gond. Meg hát nem szeretném, hogy minden név link legyen. Csak opcionálisan mint amikor a wikipédián keres vagy a szótárban. Az már kicsit komolyabb javascriptes megoldás lenne? Esetleg abban tudna valaki segíteni?
   
  Utoljára módosítva: 2013 December 22
 10. rainbowsix

  rainbowsix Állandó Tag

  Szia!

  Kérdésed első felét nem tudom megválaszolni, de a borítókra vonatkozóan - pár tétellel feljebb - én is megfogalmaztam ugyanezen problémát.

  Azt hiszem, megtaláltam a választ, bár inkább azt kellene írnom, hogy a megoldást találtam meg, és nem az alapkérdés problémájának miértjét. (Rögvest hozzá kell tennem, hogy nem az enyém a felfedezés, a fórum egy segítőkész, kedves tagja - rumfic - vezetett rá.) Tehát:

  Azt nem tudom, miért nem jelenít meg alapból a Paperwhite borítókat, de hogy mégis így tegyen, ahhoz a Calibre programot kell használnunk. Ha a könyveket úgy küldjük rá az eszközre, hogy a formátumot is megadjuk és itt kiválasztjuk a "mobi"-t, a Kindle-re telepített könyveknek már látszódik a borítója. Ha a borítókat később, konvertálás után adtuk a könyvhöz, a mobi fájlunkat konvertáljuk újra mobi fájllá. Garantáltan minden könyvborító megjelenik a Paperwhite-on. :)
   
 11. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag

  hello! sajnos pontosan ugyanigy jartam! Gyanitom h progi nem orokke ingyenes, tullephettuk az ido v mennyisegi limitet. Nyilvan h utanajarok, megirom mit talaltam, de valoban legegyszerubbnek tunik kivenni registrybol. Sajnos :-(
   
 12. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag

  Sziasztok megint! Kicsit figyelmesebben elolvastam a pdftoepub.com leírását: "Get PDF to EPUB free for a limited time. To take advantage of this FREE PDF to EPUB offer, just complete the registration details in the below." Időlimites a progi, bár azt nem tisztáztam, hogy mennyi az időlimit, de a teljes ár 40 dollár. (PDF to EPUB normally priced at US$39.95.) Ugyan én csak a free linket látom, de sajnos nincs kolbászból a kerítés... :-(
   
  Yag és hampidampi kedveli ezt.
 13. hampidampi

  hampidampi Állandó Tag

  Ezért írtam a virtuális gépet. Létrehozol egyet, feltelepíted a programot, ha lejár az idő, letörlöd a virtuális gépet, csinálsz egy újat.
   
 14. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag

  hat, ertem... eleve azon volt, mert linuxos vagyok.. max egy plusz virtualt tudok csinalni, de nem lesz ez picit tul melos? :) ok, tudom...
   
 15. Yag

  Yag Állandó Tag

  Finomítanám a konvertálást.
  A Step 5/6 lépésnél találtam egy szabály (rule) fájlt.
  Sajna nem igazodom még ki teljesen ki rajta.
  A kérdés, van arra lehetőség, hogy olyan szabállyal egészítsük ki, hogy a PDF-et eleve sorkizárással konvertálja ?
   
 16. Yag

  Yag Állandó Tag

  Meglátásotok szerint mennyi az idő vagy konvertálás limitje ?
  Eddig elég jól működik a program, de meglepett, hogy csak próbaverzió és később nem fog működni ...
  köszi.
   
  ambivalence kedveli ezt.
 17. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag

  Hello Yag! Annyit tudtam megnézni, hogy 16-án töltöttem le, de 24-én írtam, hogy nem megy. Mindenképp időlimites lesz, hisz azt írja, de hiába kerestem erről több infot az oldalon ill. azt, hogy akár hogyan lehet kifizetni. A virtuális géppel az a fő bajom, h céges géppel kalózkodom és egy új virtual machine sokkal problémásabb, mint normál esetben (kikerülhetetlen regisztráció, kötött forrás stb.) Próbáltam regedittel kiszedni a regisztrációból, de ennél okosabbak a programozók, úgy vélem timestampes (időpecsét van benne).

  Nagyon sajnálom, mert viszonylag szépen konvertál és mivel én nem olvasok tableten csak kindle-n leginkább, a pdf-fel elég rosszul járok...
  Volt olyan könyv is, amit szívesen megvettem volna ebook-ként anyukámnak, de csak pdf volt fent, így azt mondtam kampó.. (itt nincsenek fent a szerző könyvei, hiába kerestem)

  Még valami. Lehet az is, hogy az oldalon az én figyelmemet kerülte el valami, de tényleg nem találtam több dolgot. A másik, hogy én egy linuxos win7 virtual machine-re tettem fel, fogalmam sincs, miként viselkedik más környezetben.

  Neked mióta van fent?
   
  Utoljára módosítva: 2013 December 30
  Yag kedveli ezt.
 18. tlacika

  tlacika Kitiltott (BANned)

  Nem tudom, hogy analóg-e ezzel, de én éppen mostanában találkoztam egy másik esettel. Egy -- bétaként jegyzett, de csak korlátozottan, csakis saját célra és konkrétan meg nem nevezett ideig használható -- ingyenes programmal konvertáltam zene-anyagokat. Előrebocsátom, hogy bizonyos funkciók ki voltak rajta kapcsolva és egy olyan oldalra vezettek, ahol előfizetést lehet feladni a közeljövőben megjelenő végleges -- fizetős !! -- verzióra. Egy-egy file-lal is futtattam, viszont közben rájöttem, hogy csomagban is működik. Az egyik batch átlépett valami mennyiségi korlátot; erre megjelent egy figyelmeztető felirat, hogy túlmentem a napi limitemen. Vártam 24 órát, újra próbáltam (akkor már csak egy-egy file-lal), újra ugyanez a figyelmeztetés jött vissza és nem történt program-futtatás. Ezt több napig próbálgattam, végül feladtam. Újratöltve a programot ugyanez a megjegyzés fogadott, tehát a gép IP-száma került letiltásra.
   
  ambivalence kedveli ezt.
 19. Yag

  Yag Állandó Tag

  A telepítés ‎2013. ‎december ‎15., ‏‎én történt.
  Az óta semmi jelét nem találtam, hogy ne működne rendesen. Ezért lepett meg amit írtatok. Win7 környezet.
  Persze az is lehet, hogy nem konvertálok vele eleget ?!
   
  ambivalence kedveli ezt.
 20. ambivalence

  ambivalence Állandó Tag

  Hát, nem tudom.. nehezen viselem, hogy nincs erről fent semmi. Van egy Support Offline - Leave a message funkció, lehet h megkérdezem tőlük, mi ez. Nekem úgy tűnt, van akinek jóval régebben fent van. Passz! :-(
   

Megosztás