Elengedés, Sedona módszer, Release tecnique és társai

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Katuskatus!

Azt,hogy a Sedona nem pozitív gondolkodás, nem én mondom, hanem a módszer legnagyobb tanítója, Larry Crane.

>A Sedona blogodban írtad:
Nem én írtam, hanem idéztem Lester Levensontól. Sok minden mást is mondott, majd fogok más idézeteket is közölni.

>Mielőtt teljesen rátérnék egy eddig általam nem alkalmazott technikára, szeretnék róla mindent megtudni.

Én meg azt mondom, hogy mielőtt mindent megtudnál, érdemes kipróbálni. Ami úgy 2-3 percnél nem vesz többet igénybe, a pozitív hatás pedig többnyire azonnali.

>Ilyenkor az emberek érdeklődhetnek és a kérdéseikre részletesebb, konkrétabb, nem ellentmondó, nem ismétlődő, nem általánosított válaszokat szeretnének. >Legalábbis én így vagyok ezzel.

Én meg úgy vagyok vele, hogy leírom a fontosabb tudnivalókat, válaszolok a lényeges kérdésekre, de minden piszlicsáré szőrszálhasogató dologba nem megyek bele. Gondolom, egyetértünk abban ,hogy ha valaki kötekedni akar, az fog is, és megtalálja mindenben a kivetnivalót. Másrészt a tanulás nem csak elméleti, hanem gyakorlati dolog is.

>Jómagam pedig átolvasom a neten a Sedonát. Terra incognia úgyis írt honlapcímet, azt biztosan meg fogom nézni.
Amiket leírtam, azt sehol nem fogod megtalálni a neten magyarul, de valószínűleg még angolul sem. Azért nem, mert könyvekben vagy fizetős tanfolyamokon
árulják. Megnézheted például itt: http://elengedes.eu/ azt fogod látni, hogy egy mákszemnyi érdemi információ nincs benne, az egész semmi más, mint egy nagyszabású hirdetés. Úgyhogy máshol nem fogsz találni semmi érdemi információt. De ha igen, akkor szóljál. ;)
 

terra incognita

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, sajnos virul a selp-help-üzlet. Az angol oldalakon, videókon viszont vannak érdemi információk, példák, larry crane mini-course-ától érdemi információkat kaptam, nem úgy, mint a honi csoporttól.

A Lester Levenson-féle elengedési technika hozzáférhető az interneten. Az alapeljárás mindenképpen.
 

terra incognita

Állandó Tag
Állandó Tag
:DElképzeltem magamban, amint Jézus a templomból kiűzi a kufárokat. Vajon ma mit cselekedne?

Kedves Katuskatus! Ha beírod a keresőbe: lester levenson elengedési technika, azonnal olvashatod az alapeljárást magyarul. Ezt hívják másképpen sedona methodnak is.

A pozitív gondolkodás kifejezés azért nem illik az elengedési technikára, mert az tulajdonképpen szintén egy ellenállási eszköz, terelés. A nemkívánatos érzés ott van, nincs feloldva, bármikor aktivizálódhat, ha nyomogatják a "gombjaid", vagy maga a pozitív állítás nem hangzik hitelesen a számodra, így az nem fog működni. Ezért van az, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy a pozitív gondolkodással nem értek el semmit. De amit elengedtél, amit megengedtél, s így az fel tudott oldódni, az már nem lesz hatással rád.

Most esett le, hogy mit is ért Eckhart Tolle a fájdalomtest föloldásán: "Ez az alkímia ősi művészetének ezoterikus értelme: a közönséges fémet arannyá, a szenvedést pedig tudatossággá transzmutálni. A belső szakadás begyógyul, és újra teljessé válsz. Ettől kezdve már a te felelősséged, hogy ne teremts újabb fájdalmat."

Ő is arról ír könyvében, hogy az eljárás olyan egyszerű, hogy egy gyermek is meg tudja tanulni. Ezt írja:
- Összpontosítsd figyelmedet a benned lévő érzésre! Tudd, hogy ez a fájdalomtest. Fogadd el a tényt, hogy az ott van!
- Ne gondolkozz róla, ne hagyd, hogy az érzés gondolattá alakuljon! Ne értékeld, ne elemezd! Ne azonosítsd vele önmagadat!
- Maradj jelen, és továbbra is megfigyelőként észleld, ami benned történik!
- Ne csak az "érzelmi fájdalmadat" tudatosítsd magadban, hanem "azt is, aki figyel", a csöndes figyelőt! Ez a most ereje, saját tudatos jelenléted ereje. Aztán figyelj, mi történik!
 

katuskatus

Állandó Tag
Állandó Tag
Terra! Köszönöm a magyarázatot a pozitív gondolkodásról. Elvonatkoztattam attól, mennyire szeretem a pozitív gondolkodást és így már érthetővé vált, hogy a Sedona miért nem a pozitív gondolkodás közé tartozik. Köszönöm. Fura. Éppen ezért is szeretném ezt jobban megismerni.
Praetorianus! Hasonló módszert alkalmazok. Az is lehet, hamarosan kiderül, ugyanezt csinálom én is időnként. Ehhez viszont tudnom szükséges, a Sedona foglalkozik-e azokkal a dolgokkal, amiket felvetettem korábban, meg amiket mások is kérdeztek.
Nem tartom a felmerült hozzászólásokat, kérdéseket piszlicsáré szőrszálhasogatásnak, kötekedésnek. Kérdéseknek, érdeklődéseknek, véleményeknek, tapasztalatoknak tartom, méghozzá olyanoknak, amikkel közelebb lehet kerülni a megismeréshez.
Köszi a tippet. Át fogom olvasni az elengedes.eu-t, meg azt is, amit Terra javasolt.
Engem érdekelni szokott az, ha valaki minősít valamit, pl. hazugságok, zagyvaságok, csúsztatások stb. vannak valamiben, akkor pontosan mire értette az illető és miért. Te mire értetted és miért? Látod, elmondtam, hogy a Sedona nekem a poz. Gondolkodás körébe tartozik. Terrának viszont sikerült úgy leírnia, hogy már értem, hogyan lehet elkülöníteni ettől. Ettől egyelőre még mindig furának tartom az elkülönítést, de egyúttal érdekesnek is.
A Titokkal, agykontrollal is vannak gondok persze. De attól még jól és jóra is lehet alkalmazni a benne lévő dolgokat. Most csak egy példa: sokan programozzák pl. azt, hogy X emberke szeressen beléjük, legyenek házasok. Lehet, a másik illetőnek nem ez a szándéka, de a „jól sikerült” befolyásolás miatt összeházasodik vele. Mondhatjuk úgy is, ez a fekete mágia körébe tartozik, mert olyan dolgot hozunk létre, amit a másik esetleg nem szeretne. Vannak még „érdekességek” mindkettőben, de engem továbbra is érdekel másik véleménye, mit tart benne hazugságnak, zagyvaságnak, más hasonlónak, ha már ezt leírta. Engem a miértek érdekelnek, nem önállóan csak a minősítések. Köszi, ha megosztod ezt az infódat is kedves Praetorianus.
Ha ez a történet igaz (elolvastam a Wikipediat James-ről és ott is említenek fura dolgokat róla, de attól még nem biztos, hogy így van), akkor valszeg én sem hívtam volna meg sehová, csak max. egyénileg segítettem volna neki. Csak akkor hívtam volna meg, ha változik. Bárki követhet el hibákat. Nagy hibákat is. Nem emlékszem pontosan, a Titokban ő miről beszélt, de lehet, jót mondott. Azért az kérdésként merül fel bennem, ha valakinek ilyen előzménye van, tudnak róla, hogy ezek a vádak igazak és tovább folytatja az ilyen jellegű cselekedeteit, egyértelműen kiderül a víz és a bor prédikációjának esete, akkor miért hívták őt meg a műsorba? Erre válasz nem biztos, hogy lesz most. Másik kérdésem: attól, hogy valaki nem jóról beszél esetleg, nem jó a hozzáállása, attól még a többi része jó lehet egy műsornak. Több olyan esetről hallottam, hogy valaki ahol csak tudta, folyton ölte az állatokat. Aztán később állatvédő lett belőle. Van olyan film is (most a címére nem emlékszem), amiben egy orvos nagyon csúnyán áll a betegeihez, a kollégáihoz. Aztán egy nap balesetet szenved és visszakap sok mindent azokból, amiket ő nyújtott korábban a kórházában. Később jön csak rá, mennyire helytelenül viselkedett és onnantól fogva megváltoztatja a hozzáállását mindenhez és egy szerethető, jó orvossá válik.
Nemkívánatosak: apátia, szomorúság, félelem, sóvárgás, düh, büszkeség és még rengeteg hasonló. Egyetértek.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elengedési technika nem azonos a Sedona módszerrel. A dolog egy kicsit bonyolultabb.
Lester Levenson dolgozta ki ez elengedési technikát. A halála után három részre szakadt a dolog. Hale Dwoskin megalapította a Sedona módszert, Larry Crane az elengedési technikát (release technique), és maradtak olyanok is, akik minden különösebb elnevezés nélkül tovább tanították Levenson eredeti tanfolyamát (pl. Steve Seretan). Na és vannak olyanok is, akik Levensontól függetlenül dolgoztak ki külön technikákat (pl. Frederick Dodson). Az alapok egyébként nagyjából ugyanazok, a különbségek nem túl jelentősek.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyugodtan olvasd el ez elengedes.eu-t, de most szólok hogy pontosan nulla mennyiségű információ van benne arról, hogyan is kell csinálni.
Azért is kezdtem el részletezni a dolgot, mert bosszantott, hogy itthon mekkora habverést csinálnak a módszer körül, volt már "elengedés konferencia" (mi az anyám tyúkjának "konferencia????"), meg mindenféle oda nem való utalgatás.

A módszerek le vannak írva könyvekben, és léteznek audió programok is. Egyébként én sok évet és sok százezer forintot szántam rá, hogy megtanuljam, egyebek mellett elutaztam Angliába elvégezni az alaptanfolyamot.
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik tanfolyamon megkérdezték Hale Dwoskint-t, hogy mi a véleménye a pozitív gondolkodásról. Azt mondta, hogy egy ember átlagban naponta 60 ezer gondolatot "tart a fejében". Mégis, mennyit tud ebből pozitívan kontrollálni? Mondjuk 100-at? Ezzel már valószínűleg sokat mondtam.
Még hozzátenném, hogy nem mindig egyszerű megállapítani, hogy akkor most melyik gondolat pozitív és melyik negatív. Egyszerűbb elengedni az érzelmeket, és akkor a gondolatok maguktól rendeződnek.
 
Szervusztok! Csak most találtam rá erre a fórumra de gondoltam hozzá is szólok ha már erről a technikáról megy a csevegés. Itt Magyarországom Palacsko András tanítja ezt a módszert, tudomásom szerint egyedül. Rengeteg írást lehet találni tőle a témával kapcsolatban. Én még októberben voltam az alap elengedés tanfolyamon, és meg kell hagyni kicsit csalódott voltam mert több volt az elmélet mint a gyakorlat. De van fent a youtube-on egy egy órás videó amiben András részletesen kifejti a technikát Frankcsapda hiteltársulás néven meg lehet találni. A technika kétség kívül működik, főleg ha használjuk is. Én még csak kis piti problémákra használtam, a nagyobbakra nem, azokhoz valószínűleg nagyon ragaszkodom. Egy időre rá is hagytam a gyakorlást mert megijedtem tőle, csak mostanában kezdtem el elővenni megint. Mondjuk nekem sokat segített a Faster EFT is, főleg az ingyenes feliratos videók amik szintén a Youtube-on vannak fent. A két technika eléggé hasonlít szerintem, legalábbis mindkettő az érzésekre fókuszál. Én sajnos nem tudok angolul ezért nem is nagyon tudtam utánanézni a külföldi honlapoknak hogy mit írnak erről.
Praetorianus, neked meg köszönöm hogy elindítottad ezt a fórumot. Ha lehet én is arra kérnélek hogy majd írd le 1-2 sikerélményedet ha nem gond.
Amúgy az elengedés lényege hogy addig engedjük el az érzést amíg el nem kopik teljesen. Egy-egy téma elég rendesen ki tudja meríteni az embert, szinte menekülésre készteti. Én ezért sem tudtam a nagyobb problémáimra használni, valahogy nem voltam elég kitartó hozzá, és hamar megfutamodtam, az érzés megmaradt, és újra elkezdtem táplálni.
Katuskatus, nagyon jókat írsz egyébként, csak azt vettem észre hogy kicsit túlbonyolítod a dolgokat. Ez nem gond csak a magad dolgát nehezíted ezzel. Nekem is ezzel van a gondom, szóval én csak örülök az ilyeneknek ha némely íráson felbosszantom magam egy kicsit mert azzal az érzéssel dolgom van. Ahogy az elején a tükör törvényéről beszéltél is róla. Amúgy ha a dühödet elengeded azt nem kell átalakítani, mert az csak egy érzés, azt csak te nevezted el dühnek. Az csak egy energia, nem jó- és nem rossz, csak egy energia felcimkézve. Amúgy tudom még a témában ajánlani Scott Kiloby írásait www.onmunka.blogspot.hu/p/scott-kiloby-osszes-bejegyzes.html, és a magyar feliratos Faster EFT-s videókat.
 

Tivrola

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Barátaim!
A hozzászólások nagy energiákat mozgattak meg. ;)

Mindenki aki ezeket végigolvasta, elkezdett gondolkodni, talán kipróbálta, de BIZTOSAN változott.
Én is sikersztorikat éltem át a napokban. Megosztom az egyiket: a vezetés egy tipikus helyzet amikor el tudnak szabadulni az indulatok. :p A közlekedési kultúra országonként is eltérő.:D
Szóval kihalytok a parkolóból és integet egy feldühödött sofőr. Régebben ez mindig "felzaklatot". Most mint egy kisgyerek rácsodálkoztam és ELENGEDTEM a feszültséget. Abban a pillanatban AHA élményem volt. Ez a módszer nekem a nappali kanapéján nem működött(nem tudtam negatív érzelmeket elengedni), de sikerült alkalmaznom élesben. Egyszerűen ami feljött a fekete feszültség, huss ELENGEDTEM, majd szeretetet külttem a másik sofőr felé. Hangosan nevettem, hogy ilyen egyszerűen még soha nem jöttem ki konfliktus helyzetből. A kislányom legnagyobb meglepetésére a szokásos anyázás elmaradt. ;)

Köszönöm mindenkinek aki javít, segít, tanít!
Szeretettel
Tivrola
 

katuskatus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Praetorianus! Köszi, hogy elkezdtél részletesebben írni az elengedésről is.
Kedves Tivrola! Nagyon köszi, hogy ezt leírtad :).
Kedves Szekki! Neked is köszi az infókat. Jómagam nem felbosszantottam, nem felidegesítettem, nem feldühítettem magam, hanem a megértés miatt közelítem meg innen-onnan a dolgokat. :). Igen. Nehezíthetem a dolgomat, mert addig szoktam elmenni, ameddig nincs meg a szükséges információm.
Ez a módszer nem alakítja át a dühöt, frusztrációt, indulatokat (bárminek nevezhetjük), hanem egyszerűen csak elengedi. Ezt már értem, de én nem „csak” elengedek valamit. Példa: Jön hozzám egy alkoholista kliens. Beszél arról, ő csak egy kicsit akarja jobban érezni magát. Agresszív a családjával. Első lépésben ugye mindenképpen valamilyen feszültséget, indulatot vált ki bennem, miközben beszélgetünk. Ilyenkor nekem nem az segít, hogy teljesen, az első pillanattól kezdve, mondjuk beteszem egy csővezetékbe a frusztrációmat és elengedem és olyan nyugodt, mosolygós maradok, mint ált. szoktam lenni, mert egyrészről sok agresszív embernek ez olyan visszacsatolás is lenne, hogy jó amit csinál, másrészről pedig könnyebben tudok vele beszélni, ha hitelesebb, kongruens vagyok. (Most nem arról beszélek, hogy felemelem a hangomat, elmondom neki, milyen rossz ember, mert nem.) Tudom, ő egy információ hordozó és nem csak én segítek neki, hanem ő is segít nekem minden téren. Nem véletlenül jön hozzám, máshoz X emberke. Ő pl. azért is jön hozzám, hogy megmutassa, én mit viszek túlzásba (ő ugye az alkoholt is) és kivel szemben voltam indulatosabb a családomban. Így még többet tudok kérdezni, segíteni neki már, mert tudom, magam is ilyen-olyan vagyok X helyzetben, X emberrel, ha X tulajdonsággal kapcsolatos valaki keres fel. Amint észreveszem beszélgetés alatt az indulatomat, azonnal megfogalmazom, megnevezem magamban. Tehát beszélgetés alatt ki tudjuk bontani, amit/amiket megneveztem. Van olyan helyzet, hogy a beszélgetés alatt lenullázódik az indulatom. Ha ez nem következik be, akkor a beszélgetés után ismét megvizsgálom, pontosan mi váltotta ki bennem a negatív érzést, mire szeretne tanítani, miről lenne jó legközelebb még beszélgetnem a klienssel. Amint felszínre sikerült hoznom, már a frusztrációm is lenullázódik, így már a továbbiakban nincs mit „elengedni”. Ha biz. esetekben még maradna valamilyen negatív érzés, akkor nálam első az elengedéshez az átalakítás. Én nem küldök csak úgy ki az éterbe feszkókat, mert az „rátapadhat” másokra (pl. félelem a kutyától, de a kutya messzebbről is akár megérzi, ha félnek tőle). Először megnevezem a feszültségemet: pl. félelmet vált ki belőlem, ha a távolsági buszon a sofőr nagyon gyorsan megy és csúszik az út. Mire szeretne ez a félelem tanítani. Átgondolom. Rájövök. Sokszor már ilyenkor nullázódik le a feszültségem. Ált. nagyon gyorsan játszódnak le ezek az átgondolási folyamatok. Vagy/és azonnal megoldásokat keresek a frusztrációm oldására: odamegyek hozzá és lassításra kérem (egyszer ezt már megtettem és szerencse is volt, mert a sofőr akkor aludhatott el és nyomta a gázt) vagy ha mégsem annyira veszélyesen vezet és nem jut más eszembe a félelemről, akkor két dolgot szoktam tenni: vagy elmondom magamban a Gayatri mantrát vagy a félelmet kristálytiszta gyémánttá változtatom és elküldöm oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Tehát nem félelmet engedek már el, hanem egy pozitívvá átalakított energiát. Akármelyiket is teszem, lenullázódik a feszkóm. Nekem az átalakítás fontos, azaz mielőtt elengedek valamit, pozitívvá formálom. Nem lenne jó érzésem, ha csak úgy pl. egy csővezetékbe kiküldeném az indulatokat, bármit, mert én jobban érezhetném magam, de mi újság mással? Más (az energetikai tér is) is inkább „kapjon” egy pozitívvá formált energiát. Ha „rátapad”, ez tapadjon rá, ne a negatívum. Akármilyen címkével illetünk valamit, az valakinek csak egy érzés. Én nevezem el pl. dühnek, ez oké, de nekem akkor szűnik meg a rossz érzésem, ha megbeszélem magammal/mással az üzeneteit és ezzel is már átalakítódik vagy valamilyen pozitív éréssel „átölelem”, így küldöm el, így engedem el és megszűnik a negatív érzésem is.
Egyébként pedig tényleg az érthetőség kedvéért használjuk a negatív és a pozitív szavakat. Igazándiból nincs jó és rossz, hanem minden tanít vagy tanít van :) .
 
Nos katuskatus teljesen igazad van, a magad szemlélete által, vagy fogalmazhatnám úgy is hogy a te hitrendszered szerint. Amíg ez beválik és működik addig használd így. Én is végigmentem ezen az úton és használtam hasonló érzelemátalakító technikákat, mint amiket írtál. Egy ideig bevált és kiválló eredményeim voltak. De egy idő után már nehéznek, és hosszadalmasabbnak tűnt az egész procedúra. Anno én is agykontrollal kezdtem és folytattam reikivel, meg pránanadival, EFT-vel, meg egy csomó mindenféle technikát kipróbáltam. De mindegyik egy csomó időt vett el az életemből, ami nem volt rossz visszatekintve, mert ez is egy tanulási folyamat része volt. De mindig valami könnyebbet kerestem, és aki keres az talál. Gyakorlatilag megszámlálhatatlan gyógyító technika létezik, kinek kinek szájíze szerint. Nekem nagyon bejött az elengedés meg a Faster EFT a könnyedsége miatt.
Amúgy én úgy vélem minden probléma addig tanít amíg el nem engeded a hozzá tartozó energiamintát. Nem kell keresni szerintem az okát ha dühös vagy, mert lehet hogy az életed során számtalanszor voltál már dühös valami miatt, és ha keresed akkor persze mindig találni fogsz példákat, hogy ezért és ezért. Ez csak egy példa volt hogy az agyalással sok mindent lehet találni. Csak egy idő után belefárad az ember hogy ugyanaz a problémája megint előjön, pedig már egyszer megtalálta, vagy mégsem!? Nyilván elég sok energiát, meg hitrendszert átveszünk a környezetünkből. Nekem azért vállt be az elengedés meg a Faster EFT mert nem kell keresgélni, mert a történet úgy is előugrik, ha az energiaminta megmozdul, vagy elengedődik ami a problémához kapcsolódik.
 

katuskatus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szekki! Ha valami nem jó, azt persze, nem érdemes csinálni. Nekem nem teher, nem veszi el az időmet, hanem egy jó tanulási folyamat, jó játék is egyben ez a módszer. Nagyon gyorsan megy a feldolgozási, majd az elengedési része. 18 éve csinálom így és még nem fáradtam bele :). Természetesen nyitott vagyok más lehetőségekre is. Mindenkinek más a jó. Azért is vagyunk pl. itt, hogy egymás hitrendszerét, gondolatait megismerhessük.
Nálam nem problémák léteznek, hanem megoldásra váró helyzetek. Ki ezt használja persze, ki meg mást.
Igaz, hogy az agyalással mindig lehet valamit találni. Viszont, ha tudom az okot, akkor már könnyebb bármit is elengedni. Az is igaz, hogy belefáradhat az ember, ha ugyanaz a „probléma” előjön újra és újra, mindig a feszültségére ugyanazt találja, de akkor nem jól csinál valamit.
Tökjó lenne, ha olvashatnék még példákat az elengedéssel kapcsolatosan, a történet elejétől a végéig és arról is, visszajött-e az érzés az elengedés után bármikor is. Ki hogyan engedi el a negatív érzéseit konkrétan? Köszönöm előre is.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos katuskatus teljesen igazad van, a magad szemlélete által, vagy fogalmazhatnám úgy is hogy a te hitrendszered szerint. Amíg ez beválik és működik addig használd így. Én is végigmentem ezen az úton és használtam hasonló érzelemátalakító technikákat, mint amiket írtál. Egy ideig bevált és kiválló eredményeim voltak. De egy idő után már nehéznek, és hosszadalmasabbnak tűnt az egész procedúra. Anno én is agykontrollal kezdtem és folytattam reikivel, meg pránanadival, EFT-vel, meg egy csomó mindenféle technikát kipróbáltam. De mindegyik egy csomó időt vett el az életemből, ami nem volt rossz visszatekintve, mert ez is egy tanulási folyamat része volt. De mindig valami könnyebbet kerestem, és aki keres az talál. Gyakorlatilag megszámlálhatatlan gyógyító technika létezik, kinek kinek szájíze szerint. Nekem nagyon bejött az elengedés meg a Faster EFT a könnyedsége miatt.
Amúgy én úgy vélem minden probléma addig tanít amíg el nem engeded a hozzá tartozó energiamintát. Nem kell keresni szerintem az okát ha dühös vagy, mert lehet hogy az életed során számtalanszor voltál már dühös valami miatt, és ha keresed akkor persze mindig találni fogsz példákat, hogy ezért és ezért. Ez csak egy példa volt hogy az agyalással sok mindent lehet találni. Csak egy idő után belefárad az ember hogy ugyanaz a problémája megint előjön, pedig már egyszer megtalálta, vagy mégsem!? Nyilván elég sok energiát, meg hitrendszert átveszünk a környezetünkből. Nekem azért vállt be az elengedés meg a Faster EFT mert nem kell keresgélni, mert a történet úgy is előugrik, ha az energiaminta megmozdul, vagy elengedődik ami a problémához kapcsolódik.
Szia!

Mondanál arra pédát hogyan használod a kétfajta módszert (elengedés,Faster EFT??)
Előre is köszönöm!
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Palacskó András gondosan ügyel rá, hogy semmi olyat ne tegyen fel a netre, amitől meg lehetne tudni valamit, hanem csak a tanfolyamon. Egyébként mellette még egy Sárai Hilda nevű hölgy is foglalkozik a dologgal (valószínűleg együtt csinálják). Nekem az a véleményem, hogy egy tanfolyam nyugodtan meg tud élni azzal, hogy gyakorlatot tanít. Ott van az agykontroll, az is le van írva sok helyen, de attól még a tanfolyam is működik.

Én kifejezetten rákérdeztem Palacskónál, hogy akkor ő most a Sedona vagy a Release módszert alkalmazza? Kitérő választ adott, hogy hát tulajdonképpen egyik sem, hanem hozzáteszi a saját dolgait... (Miközben a honlapján azt írja, hogy a módszert Lester Levenson találta fel). Ezzel a szememben elvesztette a hitelességét. De később rájöttem, talán azért fogalmazott így, mert ha direktben elismerné, hogy valamelyik módszert alkalmazza, akkor jogdíjat kellene fizetnie, így meg nem kell.
 

Tivrola

Állandó Tag
Állandó Tag
Drágáim!
Két dolog jutott az eszembe:
1. Valahol olvastam, hogy a negatív energiák (pl.:düh) átadva más embernek nő és rombol.
Amikor ezt én felismerem, megállítom, ELENGEDEM:
a, nincs táptalaj, nem hat rám, engem nem rombol
b, nem adom tovább (szerintem itt van a kutya elásva) közvetlenül nincs átadás.
Az hogy az éterbe kering a feszkó és vannak rá VEVŐ emberek az az ő személyiség-problémájuk, fejlesztendő feladatuk. Én most ezen a szinten állok.:D

2. Az életembe a gyerekeim belépése nagy fejlődési ugrást eredményezett. Olyan tükörforrás és feszültségteremtő radarjuk van ami igazi jellem és embertpróbáló. Konkrét keddi élmény a lányom a meghívott vendégek elé állt és véleményt nyilvánított: "Nem szeretek Zsoltikával játszani, menjetek haza és ne gyertek többet a házunkba."
Aki kicsit jártas a négy évesek lelki világában és olvasott tudja érzelmeik irányítják a gyereket... bla-bla. DE érzelmeket is generál másokban - vendégek. :confused:

Konklúzió minden szitu más és a játékosok fejlettségi szintje nagyban befolyásolja a játék végét. Tehát erre nem tudsz felkészülni, mikor milyen energiaminták találkoznak.:rolleyes:
Nekem baromi sok munkám van abban, hogy határokat állítsak fel a kisasszonynak, de ne lekorlátozzam. Tudatosítsam a szabályokat, de kreativitásra önkifejezésre bátorítsam.
Amúgy "pszichológiai jogosítványt" tennék kötelezőnek minden gyereket vágyó pár részére. Aki megbukik annak ne legyen, vagy tanuljon...:``:
Sokkal könnyebbek lennének a hétköznapjaink, ha mások is fejlesztenék magukat és a gyereküket. Nekem nem kellene annyit magyarázkodnom, mit miért csinálok úgy ahogy.
Persze rövidtávon egyszerűbb azoknak akik leordítják a gyerekük fejét (szomszéd) és terrorban kussol a kölök. Nagyon sok ilyet látok. Sajnos.

Hogy írjak valami pozitívat zárásnak egy idézet:
“Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést,
fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet.
Példálózás helyett példát mutatnék.
Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék.
Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
Kirándulnék, sárkányt eregetnék,
Réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném.
Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről
és többet a szeretet hatalmáról.”​
Diane Loomans

Szép napot mindenkinek!
Szeretettel
 
Kedves evapataocs, a kétfajta módszert külön külön szoktam használni, mikor mihez van kedvem. Faster EFT-zni általában a videók alapján szoktam, és ha még feljön valami plusz ami a videóban nincs akkor megállítom a videót és külön foglalkozok az érzéssel.
Praetorianus, itt egy videó ami körülbelül a tanfolyamon is elhangzik http://www.youtube.com/watch?v=b0zuAaAM4A4 . Amúgy tényleg nem kell elmenni tanfolyamra aki nem akar, mert a neten keresztül bárki szerezhet róla információt hogy gyakorolja, bár aki elmegy max kap valami pluszt, mint az agykontrollnál is. Lehet hogy ez csak azért van mert fizettem érte, és ezáltal azt hiszem hogy többet kaptam, nem tudom. Talán igazad van Andrással kapcsolatban, talán nem. Ha ő ebből él hogy oktatja, és segít másoknak, akik hajlandók fizetni érte akkor nem értem miért gond amit csinál. Én nekem sokat segített, úgyhogy én rosszat nem tudok mondani róla. És neked is köszönöm hogy foglalkozol a témával és megcsináltad a blogot, hogy többet tudjunk erről a nagyszerű módszerről.
Tivrola, nagyon jókat írsz te is. CSak néha az a baj hogy az ember nem ismeri fel, hogy ő most dühös vagy szomorú, vagy más valami problémája van. Nekem például ezzel van a legnagyobb problémám, hogy nem veszem észre a bennem folyó dolgokat, és elkezdek az érzéseim alapján ítélkezni, meg történeteket gyártani. Lehet el kellene engednem az agyalást :)
 

Tivrola

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves evapataocs, a kétfajta módszert külön külön szoktam használni, mikor mihez van kedvem. Faster EFT-zni általában a videók alapján szoktam, és ha még feljön valami plusz ami a videóban nincs akkor megállítom a videót és külön foglalkozok az érzéssel.
Praetorianus, itt egy videó ami körülbelül a tanfolyamon is elhangzik http://www.youtube.com/watch?v=b0zuAaAM4A4 . Amúgy tényleg nem kell elmenni tanfolyamra aki nem akar, mert a neten keresztül bárki szerezhet róla információt hogy gyakorolja, bár aki elmegy max kap valami pluszt, mint az agykontrollnál is. Lehet hogy ez csak azért van mert fizettem érte, és ezáltal azt hiszem hogy többet kaptam, nem tudom. Talán igazad van Andrással kapcsolatban, talán nem. Ha ő ebből él hogy oktatja, és segít másoknak, akik hajlandók fizetni érte akkor nem értem miért gond amit csinál. Én nekem sokat segített, úgyhogy én rosszat nem tudok mondani róla. És neked is köszönöm hogy foglalkozol a témával és megcsináltad a blogot, hogy többet tudjunk erről a nagyszerű módszerről.
Tivrola, nagyon jókat írsz te is. CSak néha az a baj hogy az ember nem ismeri fel, hogy ő most dühös vagy szomorú, vagy más valami problémája van. Nekem például ezzel van a legnagyobb problémám, hogy nem veszem észre a bennem folyó dolgokat, és elkezdek az érzéseim alapján ítélkezni, meg történeteket gyártani. Lehet el kellene engednem az agyalást :)

Kedves Szekki!
Írtad: "CSak néha az a baj hogy az ember nem ismeri fel, hogy ő most dühös vagy szomorú, vagy más valami problémája van. "
Na erre jók a kölkök!:p Nem tudom szó szerint idézni sajna: Könyörög a delikvens a megvilágosodásért. Mindent meg tesz (meditál, imádkozik...), küd neki a Mindenség egy tanítót, de nem segít. Küld másikat, harmadikat... majd megajándékozza a CSALÁDDAL ÉS EGY GYERMEKKEL.:rolleyes:

Írod"Nekem például ezzel van a legnagyobb problémám, hogy nem veszem észre a bennem folyó dolgokat"
Lehet, hogy nem is benned van a gond!
Én már hülyére elemeztem magam, mire rájöttem, hogy a megoldandó probléma nem BENNEM, henem körülöttem van. Ezt inkább kifejtem, mielőtt belekötnétek. kiss

Ha vesszük a szitut pl. a lányommal. Nem az a gáz mit mond egy négy éves, hanem az a többi (rajtam kívül álló) felnőtt mit gondol, érez, mond.
1- Milyen szókimondó talpraesett kiscsaj! Érthetően, tisztá fejezi ki az érzéseit! - büszkeség, öröm, boldogság
2- A lányotok nem jár óvodába? Ilyet nem illik mondani! - szégyen, megalázottság, düh, harag....

Persze aki már a fejlődés magasabb szintjén van, lehet soha nem is keveredik ilyen szituba. Vagy már nagyok a gyerekei és elfelejtette a kellemetlen helyzeteket. Vagy nincs is gyereke.:D

Agyalni akkor jó, ha építő szórakoztató. Analizálni, szintetizálni én is imádok, de nem mindegy mit és hogyan. Ha rombol elkedvetlenít ENGEDD EL!

Szép napot!
 

praetorianus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szekki!

Köszönöm, ez a videó nem sokat árul el. És elárulom neked, hogy a Sedona/Release módszerekról a neten információkat ugyan szerezhetsz, de abból megtanulni nem lehet, mert az érdemi információkat pénzért adják (amiben persze nincs kivetnivaló- hiszen ebből élnek). Kivéve ha a blogomat olvasod, ahol folyamatosan teszek közzé olyan információkat, amelyek egyébként csak pénzért érhetők el (könyvben, tanfolyamon vagy audió programokon). Hozzáteszem, hogy én ezeket a könyveket elolvastam, számos audió tanfolyamot elvégeztem, illetve élőben is elvégeztem a Sedona alaptanfolyamot Angliában.

Ahol nem konferencia volt, nem csilivili, sem lufieregetés. Hanem egy családias hangulatú, beszélgetős hétvége, ahol az oktatóval együtt összesen 5-en (öten) voltunk.

Ha én valaha tanítanám a módszert, semmiképpen nem foglalkoznék egyszerre 8-nál több emberrel, nagyjából ez a felső határ.
 

terra incognita

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom, hogy az elengedést/megengedést nem úgy kell elképzelni, hogy a negativitást kiengedjük, s másokra leszünk rossz hatással. Sokkal inkább úgy, mint amikor a tudat "levált" része transzformálódik, a tiszta tudat ismét teljesebbé válik, visszanyeri önmagát. ('Anyag nem vész el, csak átalakul.')

Mi van az érzelmek mögött? Forrás: Larry Crane.
Azt mondja, hogy mindenféle érzés valójában háromféle szükséglet/akarat alá rendeződik bennünk. Ezek (s ezek vannak minden érzés mögött!!):
- kontroll (angolul: control)
- helyeslés/jóváhagyás/elfogadás/megfelelés (angolul: approval)
- biztonság (angolul: safety).
Ennek ismeretében mélyebb szinten tudod kezelni a nemkívánatos érzést, ki tudod húzni a "gyökerét". Az alárendelt szükségletet nagyon könnyű felismerni.
Az eljárás:
1. Mit érzek most?
2. Meg tudnám engedni ennek az érzésnek, hogy ott legyen ebben a pillanatban? (csak megadod az engedélyt, hogy ott legyen)
3. Mi az ez alatt húzódó szükséglet/akarás?
4. El tudnám engedni a.......szükségletét/akarását?
Mondd: igen.
Ennyi.

Minél többször keresztülmégy az eljáráson, annál relaxáltabb és teljesebb leszel belül. Ezzel az eljárással felszabadítod és elmozdítod a "szükséges/kell" blokkot, ezáltal kinyitod az ajtókat, hogy fogadj és birtokolj.

Elküldték a release technique májusi számát, ami a vágyról szól - többek között. Amennyiben időm engedi és találok benne fontos információt, majd közzéteszem. (Ha igénylitek.)
 
Oldal tetejére