elf-on-the-shelf.60213/

csékata

Állandó Tag
Állandó Tag
A karácsonymanó hagyománya egyre inkább begyűrűzik Európába is, egyre több a kreatív szülő, aki a manó segítségével varázsolja még inkább izgalmasabbá a karácsonyvárást. Az alapsztorihoz képest sokféle verzió született már a közép-kelet-európai szokásokhoz, hagyományokhoz igazítottan. Ide várjuk a manózással kapcsolatos tapasztalatokat, ötleteket, kellékek lelőhelyére vonatkozó információkat, a saját kezűleg kivitelezett megoldások ismertetését.

GUEST_a70e55e9-9f3a-40ac-9a41-d5d47e53bf6f.jpg
 

csékata

Állandó Tag
Állandó Tag
A karácsonymanó hagyománya egyre inkább begyűrűzik Európába is, egyre több a kreatív szülő, aki a manó segítségével varázsolja még inkább izgalmasabbá a karácsonyvárást. A manó a polcon egy alapjáraton piros ruhás (de ma már egyéb változatokban is hozzáférhető, sőt tetszőleges- akár saját készítésű - figurával is helyettesíthető) kis csínytevő, aki főállásban a Mikulásnak jelent a gyerekek magaviseletéről, éjszakánként viszont válogatott huncutságokat követ el.
Az alapsztorihoz képest sokféle verzió született már a közép-kelet-európai szokásokhoz, hagyományokhoz igazítottan. A sztori eredetije Carole Aebersold és Chandra Bell 2004-ben írt, hasonló című -Elf on the Shelf - című könyvében gyökerezik, ők hívták életre a manókat azért, hogy a gyerekek jól viselkedjenek, és rajta legyenek a Mikulás jó gyerek listáján. Mára készült belőle mesefilm is:

Ide várjuk a manózással kapcsolatos tapasztalatokat, ötleteket, kellékek lelőhelyére vonatkozó információkat, a saját kezűleg kivitelezett megoldások ismertetését.
 

Csatolások

  • GUEST_a70e55e9-9f3a-40ac-9a41-d5d47e53bf6f.jpg
    GUEST_a70e55e9-9f3a-40ac-9a41-d5d47e53bf6f.jpg
    53 KB · Olvasás: 22
Oldal tetejére