Hírek Elhitette a férjével, hogy Alzheimer-kóros, és lenyúlt tőle 600 ezer dollárt

Húsz év alatt 600 ezer dollárt (mai árfolyamon 210 millió forintot) irányított át férjétől a saját édesanyja számlájára egy nő a férje tudta nélkül. Nyilván történt már hasonló a történelemben anélkül, hogy ebből büntetőügy lett volna, és valószínűleg akadnak férjek a földkerekségen, akik nem bánnák, ha lenne ennyi észrevétlenül ellopható pénzük, ezúttal azonban lopás és hamisítás miatt a feleség ellen eljárás indult az Egyesült Államokban.


A connecticuti nő többek között férje nyugdíj-megtakarításából csippentette le a nagyjából évi 30 ezer dollárt. A férfi ezt azért nem vette észre, mert pénzügyeit már régóta a felesége intézte, arra hivatkozva, hogy az Alzheimer-kórja miatt úgysem tudná a számlákat kezelni – írta a Washington Post.
Tehát, még egyszer: a férfinak azt mondta, hogy Alzheimer-kórban szenved, ő meg el is hitte saját magáról. Valójában nem volt Alzheimer-kóros, bár kézenfekvő, hogy nevet keressünk arra a kórra, amikor az emberrel el tudják hitetni, hogy az.
Egy alkalommal a férj személyesen ment volna a bankba, de felesége lebeszélte róla, arra „emlékeztetve”, hogy a legutóbb is kellemetlen helyzetbe sodorta magát. A férj mindezt az agya prefrontális kérgén lévő ventromediális területének sajátos működése révén elhitte. (Igaz, hiszékenységét enyhíti, hogy az édesanyját ezzel a betegséggel diagnosztizálták.)
A most 73 éves férfi 2009-ben vette el tíz évvel fiatalabb feleségét, de a csalás már jóval házasságuk előtt, 1999-ben elkezdődött. (Az nem derült ki, hogy a férfi hány éve hiszi el feleségének, hogy Alzheimer-kóros.)
Az ügy a férfi előző házasságából született lánya révén derült ki, aki felfigyelt a pénzmozgásra és arra, hogy minderről az apja semmit nem tud. Ő világosította fel arról is, hogy nincs Alzheimer-kórja.
Bár a teljes összeg 600 ezer dollár, a nőnek – aki elmondása szerint fivérét és anyját segítette a pénzzel – elévülés miatt csak az elmúlt öt évben elkövetett lopásért és csalásért kell felelnie. A rendőrség nem közölte, hogy arra az időszakra mekkora összeg esik.

Nyilas Gergely

dollar2.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Másik kis kedvencem !
Dittike2009 wrote on Árcs206's profile.
Szia!

Eltudnád nekünk küldeni a full blast 3 testjeit?

kÖSZÖNÖM
László Ferenc wrote on midi nyalánkság's profile.
2020 topik 160 oldal
Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene

Statisztikák

Témák
36,990
Üzenet
4,514,679
Tagok
597,622
Legújabb tagunk
Kenway0319
Oldal tetejére