Elhunyt Kopp Mária

Viktor1981

Állandó Tag
Állandó Tag
2012. április 3-án újjászületett az örök életre Dr. Kopp Mária a Semmelweis Egyetem tanára, az MTA doktora.
70 évet töltött köztünk, és most, Szabad Lélekként is szorosan fogja a Nemzete kezét, hogy el ne vesszünk! - Ahogy azt mindig is tette.

" Mondd meg nekik, hogy pusztulunk, veszünk,
Mint oldott kéve, széthull nemzetünk...! "
(Idézet Tompa Mihály - A gólyához c. verséből)
 

Viktor1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Kopp Mária egyik legérdekesebb kutatása, amit Juhász Pál professzorral együtt végzett, a magyar népesség lelkiállapotát és a magyarok halálozásának drasztikus emelkedésének okait vizsgálta. Ezzel összefüggésben az egyik legmegdöbbetőbb jelenség a "TSZ-neurózis".
Juhász Pál csengersimai vizsgálatai során 1960-tól végigkísérte egy falu lakosainak lelkiállapot változásait. Az erőszakos TSZ-esítés előtt a faluban nem talált neurotikus, depressziós, alkoholista beteget. Két évvel azután, hogy a falu lakosait belekényszerítették a termelőszövetkezetbe, a lakosok közel 30%-a szenvedett szorongó, depressziós tünetektől. Ez a szám az idő múlásával emelkedett. A vizsgálat kimutatta, hogy a szabad, autonóm életforma kényszeres feladása, az emberek bérmunkássá válása idézte elő az említett betegségek hirtelen és magas számú megjelenését. A kutatás eredményeit az akkori rendszer igyekezett elhallgatni a lakosság elől.
Talán ezen érdemes lenne elgondolkodni, és akinek lehetősége van, részben vagy teljes mértékben térjen vissza az önellátó életformához. Ha komolyabban fontolóra vesszük, akkor beláthatjuk, hogy ez nem lehetetlen. Közeli ismerősökkel, barátokkal összefogva, egymást segítve ez lehetségessé válhat.
Kopp Mária sokszor beszélt arról, hogy erőt, biztonságot ad az összetartás tudata, amire sajnos mi egyre kevésbé számítunk. Jó volna ha tudatosan, újra kedvező irányba fordítanánk jövőnk alakulását.

[video=youtube;LGT-GBGStMA]http://www.youtube.com/watch?v=LGT-GBGStMA[/video]
 
Oldal tetejére