Elképesztő felfedezés! Bizonyítékot találtak egy izraeli templomban, hogy Jézus csodálatos története

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Augusztus 18.

Melitta - 2016 Augusztus 18, 22:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy izraeli zsinagóga romjai között bizonyítékot találtak a régészek, hogy amit az újszövetségben leírtak az igaz, vele együtt Jézus csodálatos története is.

  Az elképesztő leleteket a Tabor hegységben fedezték fel egy zsinagóga romjai között. A régészek írásos bizonyítékot találtak rá, hogy Jézus a zsinagógában járt és prédikált.

  A zsinagóga a rómaiak 79-es betörésekor szinte teljesen megsemmisült. Azért maradhatott fenn ez a fantasztikus bizonyíték mert azóta a romok föld alatt voltak eltemetve.

  A Kinneret Intézet vezető kutatója, Motti Aviam megerősítette, hogy a felfedezés minden kétséget kizárólag bebizonyította, amit az Újszövetség állít, hogy Jézus valóságos személy volt és járt Galileában és több zsinagógában is tartott prédikációt.

  Motti Aviam elmondta, hogy véleménye szerint a hely restaurálása után a zsidók és a keresztények milliói fognak elzarándokolni oda.

  Forrás: express.co.uk

  bible.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 Augusztus 18.

  1. CPG
   CPG
   A nagy logikai eszmefuttatásban ott a hiba, hogy a betűre éhes tömegeknek a 4. századig először görögül kellet megtanulniuk mivel a Biblia első latin átiratát csak Jeromos – Damasus pápa megbízásából készítetek el. Viszont a Római Birodalom az 5.században összeomlott és pár évtized alatt a latin visszaszorult Európában. Ettől kezdve a betűre szomjazó embereknek pedig latinul kelet először megtanulniuk.

   Az 1229-es toulouse-i zsinat , ad még egy pofont az elméletednek , miszerint a bütüre szomjazók csak Bibliát olvashatták :

   „Megtiltjuk, hogy a laikusoknak megengedjék akár az Ó-, akár az Újszövetség egyes könyveinek birtoklását, kivéve, ha valaki kegyes szándékkal egy zsoltároskönyvet vagy az istentisztelethez szükséges breviáriumot, vagy a Mária-tisztelethez szükséges könyvet akar birtokolni. De kimondottan tilos még ezeknél a könyveknél is, hogy azok a nép nyelvén legyenek írva. Megparancsoljuk, hogy akiket rajtakapnak azon, hogy Szentírás van a tulajdonukban, azoknak házai vagy akár nyomorúságos kunyhói, vagy föld alatti rejtekhelyei romboltassanak le. Ezeket a személyeket üldözni kell, még ha az erdőkben vagy a barlangokban bujdosnak is, és szigorúan meg kell büntetni azokat is, akik az ilyeneknek menedéket nyújtanak.”

   Bár 500-as évektől az 1500-as esztendőkig terjedő időszakban mégis születtek anyanyelvű Biblia-fordítások: ez vagy az egyházzal valamilyen okból dacoló egy-egy hatalmasságnak, vagy néhány, az életét sem sajnáló, hozzáértő eretneknek köszönhető, ezek viszont nem igen forogtak közkézen.

   A biblia házi /vagy tömegesen olvasható elterjedése , pont a könyvnyomtatás megszületésének köszönhető, bár katolikus egyház mindent megtett azért, hogy e technikai találmánnyal a Szentírás fordítói és kiadói ne élhessenek, láthatólag nem járt túl nagy sikerrel.
   Utoljára módosítva: 2016 Augusztus 22
  2. tornando
   tornando
   Ez megint érdekes reagálás.
   Egy tudományos kutató-munka eredményeiről az orvoslásról beszél.
   Erre te azt rögtön átviszed egy katasztrófára ahol nincs segítség.
   Nemrég olvastam az Ken Follett-AZ IDŐK VÉGEZETÉIG c. könyvet a középkorról a kolostori gyógyításról.
   Babona és tudatlanság:
   Ott volt jól látható a bemerevült kolostori "orvos-papok" tehénganéval kezeltek vagy eret vágtak mindenre. Legfeljebb imádkoztak a gyógyulásért.
   Ebben ki is merült a képességük.
   Ja nem!!

   Mert még a Szent Adolphus csontjait is a hasára vagy a közelébe tették.
   ---------------
   Zuhanó repülőn ki imádkozik és ki káromkodik az éppen nem tartozott oda.
   setni kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   Kedves GYKEREK
   -
   Nem nekem szolt mégis elmondom a véleményemet. En irodalomnak tartom az Oszövetséget még akkor is ha sok helyen csak a családfát állitja fel. Egyszer feltünt a nagymamámnak, hogy az "Oszövetségi Szentirás" amit az én könyvespolcomrol vett le magátol kinyilott David király zsoltárainál. Abban az idöben még ez a könyv is része volt a szexuális felvilágositásnak, én ott olvastam elöször, hogy milyen gyümölcsre hasonlit a nöi mell. Nagyon kellemes volt pubertás korban erröl olvasgatni. :)
   -
   -
   Felfedem neked a titkot, a vasorru bábát nem dörgöli nekem senki az orrom alá, nem kell vele nap mind nap foglalkoznom, ellentétben az Isteneknek nevezett képzeletbeli lényekkel.
   -
   A mult héten nállunk az egyház, egy egész napra lebénitotta a gazdasági életet mert állitolag egy egygyerekes szüz a menyekbe ment. Erre az ötletre a Vatikán nem kétezer évvel ezelött jött hanem a mi életünkben Rákosi alatt.
   -
   Más vallásuak meg szinte minden nap ilyen "Istenekre" hivatkozva repitik magukat a levegöbe, ölnek meg "hitetleneket" mind én és abban reménykednek, hogy mégtöbb szüzlányt kapnak érte a "menyországban".
   -
   Szoval amig az én eletemet ilyen sulyosan veszélyeztetitek addig kénytelen vagyok az örültség ellen védekeznem érvekkel.
   -
   A vallás privat dolog, tartsátok meg magatoknak. Mi a szart keres egy ilyen lény a magyar alkotmányban? Mit jelent az, hogy menekülteken nem segitetek, féltek elrabolják a kulturátokat, ugyanakkor az államfö arrol beszél, hogy az országot felajánlotta a Szüz-Mariának. :(
   advocatus_diaboli és setni kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   A zuhano repülön azon gondolkodom mit is mondott a stewardess, mikor esik le a lélegeztetö maszk, hol van a vészkijárat, a mentööv... szerintem vész esetén anyi tennivalo van, hogy nem ér rá az ember felesleges dolgokkal foglalkozni, versikélni...
   -
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  5. tuncu
   tuncu
   Kedves Ernoe!

   Nem ismerek egyetlen istent sem amelyik nem gyilkolt volna elöszeretettel, az özönviz egy "büntetés" volt aminek során az összes uszni nem tudo élölény a vizbe lett fujtva. Jézus is arrol beszél: "Ha nincs kardod, add el az ingedet és vegyél egyet magadnak"


   Özönvízről:
   Mózes I. könyve 6. rész
   5. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.
   6. Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.


   ...Nem csak az úszni nem tudókat....Hanem mindenkit..csak Noé,és a családja maradt meg.
   Mert egyedül Noé volt az,aki nem volt gonosz,és nem volt bűnös.
   Ezért nem is veszett oda!

   Jézusról Te ezt írtad! :
   "Ha nincs kardod, add el az ingedet és vegyél egyet magadnak"

   ...Ezt megmosolyogtam! :) .... bevallom!.. És nem az idézetet! Hanem azt,ahogy azt Te a magad nyelvére fordítottad le.
   Jobb ha utána nézel annak,hogy mit jelent ez a "szimbólum" a bibliában. :)


   De ha annyira érdekel a téma,átmehetünk egy erre alkalmas topikba beszélgetni róla... (Mert a cikknek ,miszerint Jézus prédikált egy zsinagógában ehhez semmi köze......... )

   Azt mondom az ember olyanról írjon,amiről van némi fogalma.... mert pont az ilyen tájékozatlanság vezet oda,ahol most vagyunk!...
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Augusztus 22
   Jaszladany kedveli ezt.
  6. CPG
   CPG
   hát nem egy regényírót kéne olvasgatni a középkori gyógyításról. Azért közel sem volt olyan rossz a helyzet, amennyire megpróbálják lefesteni a 12. századtól már egyre több helyen európában vizsgához és engedélyhez kötik az orvoslást.
   Az első orvostudományi egyetem Dél-Itáliában, Salernóban alakul a XII. században, pont a Monte Cassino-beli Benedek rend támogatásával. De még pl ezeken a helyeken tanítanak orvoslást : Bologna, Padua, Montpellier, Párizs, Cambridge, Oxford. Itália kivételével csak a XIII századtól oktatják az egyetemeken a sebészetet. A képzési idő 14 éves kortól kezdődik és olyan 10 évet vesz igénybe. Tudunk a mai fogalmaknak megfelelő kórházról Yorkban (1287 első említése , több mint 200 férőhely-el) A Jeruzsálemi Szent János Ispotály-ban 1184-ben négy medici (orvos) avagy mieges, négy chirurgici (sebész), egy fisicien (egyházi orvostudor)és több minutores (érvágó) dolgozott.1180-bol maradt fen szintén a Szent Földről, egy amolyan középkori mentőszolgálatról is, ahol a súlyos sérülteket , vagy betegeket akiket nem lehetett , a helyszínen/otthon ellátni szállítottak kórházba/ispotályba.

   ha érdekel a középkor , hogy ált az orvoslás terén akkor pl : javaslom Gilbertus Anglicus de Aquila Compendium Medicinae (1230-1240 közt íródott) művét. A fej és haj betegségeken át foglakozik, a különböző ragályokkal, higiéniával, meddőséggel , impotenciával, szem betegségeivel, még az utazások soráni higiéniával is , meg még sok egyébbel is.

   azt nem vitatom, hogy nem volt egyenletes az orvosi ellátás , és voltak kuruzsló orvosok vagy orvoslással foglalkozó személyek, de ez ma is így van. Az pedig, hogy a középkorba , pl csak a tehénszart kenegetek, és mindenre eret vágtak , na az simán nem igaz.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Kedves tuncu

   Szivesen elbeszélgetek veled a vallásokrol egy másik topikba. Lehet, hogy nem vagyok olyan tályékozott a témába mind te de az elég ahoz, hogy egy vélemény alkossak magamnak a látottakrol. Kiváncsian nézek az általad beigért uj informatiok elébe.
   setni kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   Nem akarok belekotnyeleskedni de a modern orvostudománynak köszönhetjük, hogy a gyerekelhalálozás enyire alacsony. Mindenekelött, hogy az anyák tulélik a szülést.
   -
   Mig George Washingtonnak megkelett elégednie cseresznyefábol faragott müfogsorral a mai embernek még a fogazata is idötállobb. :)
  9. Jaszladany
   Jaszladany
   Ha a Bibliára hallgattak volna az orvosok, nem kellett volna a modern orvostudományig várni, hogy az anyák ne haljanak meg.
  10. tuncu
   tuncu
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Augusztus 22
  11. Ernoe
   Ernoe
   Kedves Jászladány
   -
   Te mindig azt vágod a fejemhez, hogy istentagado vagyok, ez nem igaz. Miféle istenröl beszélsz?
   -
   Hogy mit mondott Jézus mit nem azt nem tudhatom, még nem találkoztam vele. Anyi ember állitja, hogy neki megjelent már az Acs fogadott fia, nekem még nem. Igaz a kézmüvesek mindig váratnak magukra.
   -
   Tudod Bill Gates egy kis ember de ö állandoan küld nekem egy Updatet a Windowsrol, mi lenne ha Jézus nemcsak a Korithusiaknak küldene e-mailt hanem nekem is?
   -
   Csodálom, hogy nem olvastad a könyvet amire hivatkozol. Jézust a pénzváltok ellen elkövetett tettlegelés miatt állitották biroság elé. Az is kurioz, hogy az öt elitélö birot, Pontius Pilátust, a feleségét és az öt szivendöfö katonát is szentként tisztelik a keresztények. Ezt lehetetlen megértenie annak aki gondolkodik.
   -
   -
   Kedves Jászladány, a szüznemzés egy nagyon ritka eset, ha arra várna egy nö, hogy megszállja a szentlélek akkor már kihaltunk volna.
   -
   Egyébbként érdekelne, hogy milyen instruktiok vannak a bibliába, mit kell tenni egy anyának ha ikreket hord a méhében, egy méhlepény- vagy aorta-szakadáskor? Ha keresztben fekszik a gyerek? Mit kell tenni a koraszülés esetén?.... :(
   setni kedveli ezt.
  12. Jaszladany
   Jaszladany
   Miféle Istenben hiszel?
  13. CPG
   CPG
   Komolyan evvel most mit szerettél volna mondani ? Ez bármiben mibe kapcsolódik ahhoz amit én írtam ? Volt egy kijelentés amire egy regény íróra hivatkozva, hogy a becsontosodott papok, hogy gyógyítottak, tehénszarral, és érvágással, illetve a szentek csontjával , ez volt a tudományuk. Erre hoztam egy példát, ez 1200-as évek közepéről, egy egyházi személy által irt , orvoslással foglalkozó könyvről,(ami nagyon sokáig alapműnek számított) ami meglepően modern , még mai szemmel is , főleg , ha azt a laza 800 éves időtávlatot nézem, hibás kiindulási pontokból, helyes következtetésre jutott. Pl a haj szerinte a fejgőz, megszilárdulásából adódik , mikor az a fej pórusait elhagyja , színe a párolgó testnedv színétől változik, pl az epétől lesz fekete a haj. Viszont ezek után , oldalakon keresztül ad tanácsot a haj és arcszőr ápolására , sampon recepteket is közöl (nincs bennük semmilyen testnedv, szar se) ami megelőzi a , tetvesedést, rühesedést, sebesedést, gyógyítja a korpát , stb ... de ugyanígy ad tanácsot, agyvérzés kezelésére stb ... de kezel szájszagot, sőt még a női nemi szervek folyamatos ápolására is ad tanácsot , egyházi személy létére.

   Én a beirásodból csak arra tudok következtetni, hogy majd 800 év múlva is lesz egy két bunkó aki azon fog röhögni, hogy a begyöpösödött tuskók, hogyan gyógyították a XX-XXI században a rákot.
  14. tgizike
   tgizike
   Nem vagyok ateista.
   De ne nagyon dicsérjük a keresztyéneket és a keresztyénséget, mert sajnos a keresztyénség nevében ezreket gyilkoltak meg. Olvassuk csak figyelmesen végig a világtörténelmet. És nehogy valaki azt mondja, hogy azok az emberek pogányok voltak, csakis azért. (Nézzünk csak szét Szent István családjában, nem a legbibliásabb módszerekkel térített. S nem is a keresztyénség iránti nagy szeretet miatt tért meg, hanem azért, mert ha nem teszi, akkor Magyarországnak fuccs lett volna. Nem lettek a magyarok semmivel istenesebb életűek azután, mint azelőtt.) Lehet, hogy a maguk pogányságában jobbak voltak, mint mi a keresztyénségünkben. Az Amerikák és Ausztrália őslakói, a Csendes Óceán szigetvilága, stb, nem kérték, hogy a keresztyének "felkeressék" őket. S láss csodát, a vizit után hirtelen gyérülni kezdtek az őslakosok/ bennszülöttek és bizony nem az áttérés miatt, hanem amiatt, amit a keresztyének műveltek velük. Érvényes ez a katolikusokra és protestánsokra egyaránt. Tehát, a keresztyénség még nem jelenti azt, hogy jobbak vagyunk a muszlimoknál. (Egyébként a Korán sem azt tanítja, hogy nosza, nyírjál ki mindenkit, aki nem ért veled egyet). S a nácik sem voltak egytől egyig ateisták, mégis kinyírtak egy csomó katolikus lengyelt és fogyatékos keresztyén németet is.
   Hogy is mondta Jézus?: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Ő még a vámszedőket és a rómaiakat sem nézte le.
   Szerintem az ateistát sem vetette volna meg.
   Egyébként a média tele van felfújt, kozmetikázott vagy hamis hírekkel. Így lehet eladni az újságot. S, hogy ki miben hisz, az a maga dolga. Éppúgy, mint a bőrszíne vagy a szexuális irányultsága.
   De ez csak az én saját véleményem.
   advocatus_diaboli, Ernoe és setni kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   En megprobálom kitalálni, hogy te mit értesz Isten alatt de nem jutok elöre. :(

   Egyszer azt mondod, hogy az Isten egyfajta "air traffic controller", légforgalmi irányito aki lehallgatja a "mayday, mayday.." hivásokat és segit, de ha a Földközi-Tengeren hányodo gumicsonakbol jön a segitség utáni kiáltás akkor gyorsan szögesdrotot huz fel Maria országa körül, nehogy valaki meglegyen mentve. :(
   -
   setni kedveli ezt.
  16. Ernoe
   Ernoe
   Kedves CPG
   -
   Ha csak arra célzol, hogy régen is probálkoztak gyogyitással az emberek akkor minden rendben van. Rosszul cimeztem.
   -
   Vannak itt személyek, akik szerint mindent amit tudnunk kell benne van a menyei kinyilatkoztatásban, az ember célja felkészülni a halál utáni örök életre... és erre mondom, hogy marhaság, és ezt érvekkel is igazolni tudom.
   -
   Csak örülök neki ha te másképp gondolkodsz.
  17. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nincs itt semmi ellentmondás. Akkoriban az egyszerű emberek majdnem mindegyike írástudatlan volt. Ha mégis tudott olvasni, talán ha egy ezrelékük, jóeséllyel a rendszer ellensége volt, persze hogy felléptek ellene. Akik tudtak olvasni, a rendszer haszonélvezői voltak, papok, kisebbrészt világi nemesek. És ezek általában tudtak is görögül vagy latinul akkoriban. És ezek többnyire a Bibliát olvasták, amit a papok eléjük tálaltak...
   setni kedveli ezt.
  18. Jaszladany
   Jaszladany
   Ha tudod, hogy Jézus ezt mondta, akkor kiket nevezel keresztényeknek?
  19. Jaszladany
   Jaszladany
   De én nem ezt kérdeztem.
   Azt írtad: Te mindig azt vágod a fejemhez, hogy istentagado vagyok, ez nem igaz.

   Én pedig azt kérdeztem: ha nem vagy istentagadó, akkor milyen Istenben hiszel?
  20. Jaszladany
   Jaszladany
   Ernoe, te hoztad fel, hogy az anyák a modern orvostudománynak köszönhetően nem halnak meg a szülésben.
   Semmelweist azért nevezik az "anyák megmentőjének" mert elrendelte, hogy az orvosok a szülés levezetése előtt mossanak kezet. Különösen, mivel sokszor egyenesen a boncteremből mentek szülést levezetni. Semmelweisnek borzasztó harcába került, hogy elérje, hogy a halottal való érintkezés után mossanak kezet.
   Ha betartották volna a Bibliában található higiéniai előírásokat, különösen, ami a holttestekkel való érintkezésre vonatkozik, nem is lett volna szükség Semmelweis harcára, és nem halt volna meg annyi nő gyermekágyban.
  21. setni
   setni
   Miért is nem tartották be?
   Nem ismerték volna?
  22. Jaszladany
   Jaszladany
   Mert ők se olvasták a Bibliát.
   Különben tudták volna, hogy a Biblia mindenféle ürülék távol tartására szigorúan utasít, és mosakodást rendel el, ha mégis érintkezik valaki vele, nemhogy sebre vagy bármire rátegyék.
   Az érvágást se csinálták volna, ha hallgattak volna a Biblia figyelmeztetésére: "A test élete a vérben van."
   És a szentek csontjait is jó mélyre elásták volna, mivel a Biblia szigorúan előírja a holttestek eltakarítását, és a holttestekkel való érintkezés utáni alapos mosakodást.
   Nem is szólva a Biblia tiltásáról bármiféle "relikviákkal" kapcsolatban.
   GYKEREK és tuncu kedveli ezt.
  23. Jaszladany
   Jaszladany
   Ezt tőlük kellene megkérdezni. Fogalmam sincs. De nem tartották be.
   tuncu kedveli ezt.

Megosztás