Hírek Ellenzék az Orbán-beszédre: Beteg embernek gyógyszer kell, Orbán csak uszítani tud

Három év után újra beszédet tartott Orbán Viktor az erdélyi Tusnádfürdőn, a Tusványos fesztivál zárónapján. A beszédet itt közvetítettük végig, és közben elkezdtek szivárogni az első ellenzéki reakciók is.

A Demokratikus Koalíció tömören reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére, az MTI-nek küldött közleményük mindössze ennyi volt:

„Beteg embernek nem tanácsot adunk, hanem gyógyszert.”
A Momentum szerint Orbán Viktor „ismételten megmutatta, hogy nem ért máshoz, csak uszításhoz és hergeléshez, miközben olyan valós problémákkal kellene foglalkoznia, mint a magyar emberek megélhetése és az országunkat sújtó szociális válság.” A lapunknak küldött közleményükben azt is írták, hogy az előző héten mindenki számára világossá vált, hogy „a magyar miniszterelnök régóta hazugságokra építi politikáját és elhallgatja Magyarország valós gazdasági helyzetét. A mai tusványosi beszédében sem tett másképp, hiszen ismételten embert ember ellen uszított, hergelt szövetségeseink ellen, de a katatörvény károsultjait vagy a rezsiemelést nem hozta szóba.” Szerintük a kapkodás kiszámíthatatlanságot okoz, és milliókat taszít létbizonytalanságba. „Hergelés, uszítás és össze-vissza beszéd helyett inkább ezzel foglalkozzon az Orbán-kormány.”

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a Facebookon azt írta, meglepően hallja, hogy Orbán Viktor a beszédében azt kritizálta, hogy „a multinacionális vállalatok extraprofitra tesznek szert a háború következtében. Felmerül a kérdés, hogy ha ezzel problémája van, akkor miért védi minden erejével a Magyarországon adót egyáltalán nem fizető külföldi nagyvállalatokat? Miért az a kormány egyetlen gazdaságpolitikai állítása a válságban, hogy a recesszió árát a sminkes, a futár, a szociális dolgozó és a pedagógus fizesse meg, ne a MOL vagy a Mercedes?”

Azt is írta, szintén örül, hogy a miniszterelnök szerint le kell szakadni a gázfüggőségről, mert jobb később, mint soha, bár most kisebb lenne a baj, ha a miniszterelnök az elmúlt tíz évben nem ennek a pontosan az ellenkezőjét csinálta volna.

„És amíg ezzel együtt nem jelenti be, hogy már holnap elindul az épületszigetelési program, feloldják a szélenergia tiltását és bevezetik a klímabérletet, addig félő, hogy továbbra se érdemes egy szavát se komolyan venni, amikor zöld kérdésekről beszél” – tette hozzá Ungár.

Jámbor András szerint „messze ez volt eddig Orbán intellektuálisan legsilányabb tusványosi beszéde. Jól értem, ha nem műtik át az óvodásokat és marad a kerítés, akkor nem lesz gazdasági visszaesés?” – kérdezte Facebookon.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nem nevezte meg ugyan annak az idézetnek az apropóját, amit szombaton közzétett a Facebookon, de nagy valószínűség szerint arra a szövegrészre reagált vele, amiben Orbán azt mondt: mi nem vagyunk kevert fajúak. „'Török, tatár, tót, román kavarog / e szívben, mely e multnak már adósa / szelíd jövővel – mai magyarok!' (József Attila – A Dunánál, részlet)”.

Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke szerint az derült ki ma, hogy „Magyarországnak van egy önjelölt bolygókapitánya, de nincs valódi miniszterelnöke.” Kiderült szerinte az is, hogy Orbán a világ összes bajára tudja a megoldást, csak épp a magyarokét nem tudja megoldani. „Hogy mi lesz az árakkal, a kisvállalkozókkal, az egészségüggyel az oktatással? Szót sem érdemelt. Hogy utólérjük-e Ausztriát 2030-ra, ahogy azt a választások előtt mondta? Mit lehet azt tudni? (…) Miniszterelnök úr most azt mondta, négy évre se lát előre, maximum kettőre. Meg egyébként is, Európában sorra buknak meg a kormányok, és hol van még az ősz – mondta. Jól mondta. A magyarok ma arra a kérdésre vártak volna választ, hogy lesz-e ősszel kenyér a fűtött lakásban. És erre ma Magyarország miniszterelnöke nem tudja a választ. Csak azt tudja, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Miniszterelnök úr, ez a válságkezeléshez nem lesz elég. A bukáshoz talán igen. Közeleg az ősz” – írta Jakab a Facebookon.

Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnök szerint „abszurd, hogy amikor a magyar emberek éppen az elmúlt évtizedek legnagyobb megszorításait szenvedik el, Orbán annak a nyugatnak haláláról elmélkedik, ahol egy átlagfizetés 1,2 millió forint.” Majd így folytatta: „Mennyire nevetséges, hogy amikor Oroszország csak úgy lerohanja a hat Magyarországnyi méretű Ukrajnát is, Orbán egymaga akar egyensúlyi politikát hirdetni. Mennyire tragikus, hogy miközben azt képzeli, hogy nagyhatalmak vezetői között ő tesz majd rendet, valójában már senki sem akar vele szóbaállni. Mennyire irreális, hogy a zuhanó forint, a növekvő adók, az óriási infláció és a gazdasági visszaesés veszélye helyett ő már azt tervezgeti, hogy mi lesz vele 2030-ban, amikor majd szerinte mindenki más összeomlik. Mennyire ijesztő az a kisebbségi komplexustól fűtött bosszúvágy, ami ezt az alakot fűti.”

Az MSZP közleményében az áll, hogy „Nem a nyugat alkonyát kell várni, hanem tenni Magyarország felemelkedéséért.” A párt szerint „kínosan kerülte” a miniszterelnök maratoni beszédében azt, hogy „ami az ország jelenlegi állapotát illeti, a kormány elhibázott politikája miatt érinti annyira súlyosan hazánkat a gazdasági, és a megélhetési válság.” Hozzátették: „A jogállamiságot két lábbal tiporta földbe az Orbán-kormány, Magyarország az unió második legkorruptabb országa, brutális az infláció, az uniós pénzek a kormány miatt nem érkeznek. (…) Orbán Viktor és a Fidesz végighazudta a választási kampányt. A politikai haszonszerzés, a hatalom megtartása érdekében mindvégig azt hazudták, hogy a jelenlegi energiaárak fenntarthatók…”

Az MSZP szerint semmi szükség nincs sem az áram, sem a gáz árának megemelésére. A megélhetés biztonsága érdekében pedig adómentessé kell tenni a minimálbért, csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját, fel kell zárkóztatni a kisnyugdíjakat, és rendezni kell a közszolgálatban dolgozók, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét. Az alapvető élelmiszerek legyenek áfamentesek, a kata változtatását vonják vissza, a rezsiköltségek fedezésére pedig a legszegényebbek kapjanak támogatást! – írták.

telex

1658622850236.png
 

Csatolások

  • 1658622622086.png
    1658622622086.png
    90.9 KB · Olvasás: 2,634
  • 1658622733411.png
    1658622733411.png
    90.9 KB · Olvasás: 145
Ha ezt a cikket elküldeném fideszes rokonaimnak,
1. nem olvasnák el
2. azt mondanák, hogy ez a baloldal gyűlölködése, Soros, Gyurcsány, LMBTQ és persze a biciklisták
3. sztrókot vagy infarktust kapnának
Szóval nem küldöm el, mert semmi értelme.
 
nn_orban-viktor-tusvanyos-pnt-27.jpg


Nézem, nézem a képeket ugy tűnik mintha Orbán inge alatt egy golyóálló mellény lenne. Ennyire kell félnie?

Megértem, hogy vannak Románok akik örülnek Orbánnak mert egy jó üzlet lehet egy ilyen Happening megrendezése.
Néhány ismerősöm - már évekkel ezelőtt - arról áradoztak, hogy elutaznak Romániába egy "egyesülettel"
Csodálkoztam, hogy idős koruk ellenére ilyen kalandoknak adják a fejüket.
Aztán késöbb megtudtam hogy hivják a harom betüs egyesületet és hol voltak. :)
 
nn_orban-viktor-tusvanyos-pnt-27.jpg


Nézem, nézem a képeket ugy tűnik mintha Orbán inge alatt egy golyóálló mellény lenne. Ennyire kell félnie?

Megértem, hogy vannak Románok akik örülnek Orbánnak mert egy jó üzlet lehet egy ilyen Happening megrendezése.
Néhány ismerősöm - már évekkel ezelőtt - arról áradoztak, hogy elutaznak Romániába egy "egyesülettel"
Csodálkoztam, hogy idős koruk ellenére ilyen kalandoknak adják a fejüket.
Aztán késöbb megtudtam hogy hivják a harom betüs egyesületet és hol voltak. :)
Az a g.álló mellény színtiszta disznózsír...
 
nn_orban-viktor-tusvanyos-pnt-27.jpg


Nézem, nézem a képeket ugy tűnik mintha Orbán inge alatt egy golyóálló mellény lenne.
Fenn vannak a neten a cikkek és a képek az ovisok és a nyugdíjas néni meglátogatásáról: golyóálló mellényben volt, testőrhadsereg kísérte. Sőt, van olyan kép, amelyik azt bizonyítja, hogy parlament gyűlésre is ment már abban.
 


Az se került bele, hogy 2030-ra a magyaroknak kell átvenniük az unió irányítását. :rohog:
a
Ez hol hangzott el?
Hallgattam ugyan a beszédet, de ez pl sehol nem hangzott el sem implicit, sem explicit formaban!
Szerintem az Orban beszédnek tobb a baloldal által támadhato része is volt, miert nem azt idezik?
Talan mert tudjak, hogy ez ugyan hazudozas, de az ellenzéki érzelmuek jot fognak nevetni rajta, hat miért ne

Ehhhhhh
 
Ez hol hangzott el?
Hallgattam ugyan a beszédet, de ez pl sehol nem hangzott el sem implicit, sem explicit formaban!
Szerintem az Orban beszédnek tobb a baloldal által támadhato része is volt, miert nem azt idezik?
Talan mert tudjak, hogy ez ugyan hazudozas, de az ellenzéki érzelmuek jot fognak nevetni rajta, hat miért ne

Ehhhhhh
Lehetséges. Nem figyeltem rendesen oda, sajnálom.
----
Viszont beszédének a szégyenletes fajelméleti részét nem tudod szépre dumálni. Csa elhalgatni, mint fenti írásodban.
 
Szó szerint idezem a beszedbol azt a reszt, amire az ujsagiro utalt:
(ezt ugy ertelmezni, ahogyan az a korabbi postokban all, a magyar nyelv teljes nemismerésén alapul)

"Végül azt kell mondanom, hogy közben itt az évszámokkal zsonglőrködve ne felejtsük el, hogy azért valójában 2030-ra gyúrunk. Most ugyan sok mindenről beszéltem, és most a magyar kormányzás leginkább a kínai artistákra emlékeztet, akik egyszerre húsz tányért pörgetnek, és egyiknek sem szabad leesnie. Körülbelül ez az a feladat, amit meg kell oldanunk, de közben nem szabad elveszíteni, hogy a tányérok pörgetésén túl a mi gondolkodásunkban a legfontosabb horizont, időhatár 2030 környéke. A mi elemzéseink szerint ekkorra fognak felhalmozódni és feszítőerőt jelentve megsokszorozódni a nyugati világ problémái. Lesz egy nagyon komoly válság az Egyesült Államokban. Ha már az előbb ajánlottam ezt a francia szerzőt, mindenkinek ajánlom a Friedman nevű amerikai elemzőnek a könyvét, magyarul is megjelent: a „Vihar a csönd előtt” címet viseli, és ő ütemezi nagyjából a különböző kihívásokat, amelyekkel az USA-nak meg kell kínlódnia, és amelyek a tetőpontjukat 2030 környékén fogják elérni. De valahogy ebben az idősávban jelentkezik majd az eurózóna összes problémája is, aminek a lényege, hogy a Dél és az Észak fejlődési pályái eltérnek egymástól, a Dél el van adósodva, ezt az Északnak kell finanszíroznia, de ez egy olyan feszültséget okoz, ami egy idő után, ha csak a déliek nem reformálják meg magukat északi módon, nem lesz fönntartható. Márpedig nem sok hajlandóságot mutatnak arra, hogy hirtelen kultúrát váltsanak, ezért a déli országok államadóssága a 120-150-180 százalékos magasságban van. És ekkor, 2030 környékén lesznek az unión belül új politikai erőviszonyok, mert a közép-európaiak, akikkel úgy bánnak, ahogy – ezt nem kell ecsetelnem –, mi, közép-európaiak ekkortájt leszünk nettó befizetők. Tehát eljön az a pillanat, amikor a gyorsabb, hozzájuk képest gyorsabb fejlődés miatt Magyarország összességében nem pénzt kap az uniótól, hanem oda be fog fizetni. Többet fizet be, mint amit kap. A csehek nagyon közel vannak már ehhez. Ha a lengyelek így fejlődnek, ahogy látjuk, hamarosan ők is ott lesznek 2030 környékén, és valahol ott leszünk mi is ekkortájt. Ez azt jelenti, hogy új erőviszonyok vannak: aki fizet, az rendeli a zenét. Ez meg fogja változtatni a mi viszonyunkat is, új helyzetet fog teremteni a mi számunkra is az Európai Unión belül. Vagyis, kedves Barátaim, ekkortájt, 2030 környékén kell csúcsformában lennünk. Akkor kell majd az erő. Diplomáciai, gazdasági, katonai és szellemi erő is."
 
Lehetséges. Nem figyeltem rendesen oda, sajnálom.
----
Viszont beszédének a szégyenletes fajelméleti részét nem tudod szépre dumálni. Csakis elhalgatni, mint fenti írásodban.
Azzal azert nem foglalkoztam, mert azt ki ki vérmérséklete szerint értelmezi, és tobb helyen is elofordul rá utalás a beszédben.
Ha valaki maskeppen gondolja teheti!
A kommunizmus volt egy olyan irqanyzat, ami elvárta - sot megkovetelte- hogy mindenki ugyan azt szajkozza
 
Utoljára módosítva:
Szó szerint idezem a beszedbol azt a reszt, amire az ujsagiro utalt:
(ezt ugy ertelmezni, ahogyan az a korabbi postokban all, a magyar nyelv teljes nemismerésén alapul)

"Végül azt kell mondanom, hogy közben itt az évszámokkal zsonglőrködve ne felejtsük el, hogy azért valójában 2030-ra gyúrunk. Most ugyan sok mindenről beszéltem, és most a magyar kormányzás leginkább a kínai artistákra emlékeztet, akik egyszerre húsz tányért pörgetnek, és egyiknek sem szabad leesnie. Körülbelül ez az a feladat, amit meg kell oldanunk, de közben nem szabad elveszíteni, hogy a tányérok pörgetésén túl a mi gondolkodásunkban a legfontosabb horizont, időhatár 2030 környéke. A mi elemzéseink szerint ekkorra fognak felhalmozódni és feszítőerőt jelentve megsokszorozódni a nyugati világ problémái. Lesz egy nagyon komoly válság az Egyesült Államokban. Ha már az előbb ajánlottam ezt a francia szerzőt, mindenkinek ajánlom a Friedman nevű amerikai elemzőnek a könyvét, magyarul is megjelent: a „Vihar a csönd előtt” címet viseli, és ő ütemezi nagyjából a különböző kihívásokat, amelyekkel az USA-nak meg kell kínlódnia, és amelyek a tetőpontjukat 2030 környékén fogják elérni. De valahogy ebben az idősávban jelentkezik majd az eurózóna összes problémája is, aminek a lényege, hogy a Dél és az Észak fejlődési pályái eltérnek egymástól, a Dél el van adósodva, ezt az Északnak kell finanszíroznia, de ez egy olyan feszültséget okoz, ami egy idő után, ha csak a déliek nem reformálják meg magukat északi módon, nem lesz fönntartható. Márpedig nem sok hajlandóságot mutatnak arra, hogy hirtelen kultúrát váltsanak, ezért a déli országok államadóssága a 120-150-180 százalékos magasságban van. És ekkor, 2030 környékén lesznek az unión belül új politikai erőviszonyok, mert a közép-európaiak, akikkel úgy bánnak, ahogy – ezt nem kell ecsetelnem –, mi, közép-európaiak ekkortájt leszünk nettó befizetők. Tehát eljön az a pillanat, amikor a gyorsabb, hozzájuk képest gyorsabb fejlődés miatt Magyarország összességében nem pénzt kap az uniótól, hanem oda be fog fizetni. Többet fizet be, mint amit kap. A csehek nagyon közel vannak már ehhez. Ha a lengyelek így fejlődnek, ahogy látjuk, hamarosan ők is ott lesznek 2030 környékén, és valahol ott leszünk mi is ekkortájt. Ez azt jelenti, hogy új erőviszonyok vannak: aki fizet, az rendeli a zenét. Ez meg fogja változtatni a mi viszonyunkat is, új helyzetet fog teremteni a mi számunkra is az Európai Unión belül. Vagyis, kedves Barátaim, ekkortájt, 2030 környékén kell csúcsformában lennünk. Akkor kell majd az erő. Diplomáciai, gazdasági, katonai és szellemi erő is."
Ezzel az elemzéssel mi a baj?
 
Nagyon roviden, és minden politikai toltet nélkul:

Egy meglehetosen hosszu beszedet ki ki a sajat értelmezésében hallgat végig.
Egy olyan forumon, ahol az ellenzéki beallitottságu emberek vannak tobbsegben vedeni,m vagy magyarazni felesleges, értelmetlen!

Tiszteletben tartom masok beallitottsagat, és nem csinalok abbol gondot, hogy meggyozni akarjam azokat akik maskeppen gondolnak sokmindent!

Ami viszont fontos, hogy ha tamadunk is valakit, azt lehjjetoseg szerint tisztességesen tegyuk. Nekem legalabb is fontos!

Ez a beszed nagyjabol ket dolgot foglalt magaban.
Az egyik resze foleg ideologiai, a beszelo politikai, eszmei vilagat tukrozo ervekbol allt ami a konzervativ gondolkodasat volt hivatott bizonyitani, hangsulyozni!

A masik fele viszont a napjaink valosaganak elemzése és az ezekre adott valaszokrol szolt.
Arra, hogy MIÉRT...

Az ideologiai reszen en soha senkivelv nem fogok vitaba szallni!
Ugyan akkor va masik fele, a gazdasagi elemzesek prognozisok, és a jelen gazdasagpolitika haladasi iranyara adott magyarazatok szamomra meggyozoek voltak!
 
"..én isten nem vagyok, s nem egy vilag, sem csillagfeny sem áloévirág..."

Talan az a szerencseje az ittenieknek, hogy a jelenlevok kozul csak en vagyok butuska esendo , rajtam kivul mindenki fantasztikusan tisztanlato komoly ember
Kb. annyi az esélyed itt a mondanivalód megértetésére, mint ha a kurucinfón próbálnád bebizonyítani, hogy azért vannak rendes cigányok is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,584
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére