Elmebetegnek hiszik nagylelkűsége miatt a férfit

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A pszichiátrián kötött ki egy kanadai férfi, miután ismeretleneknek pénzt osztogatott. A családapa csak segíteni akart, ám a hatóságok azt gondolják, elmebeteg.

Richard Wright a múlt héten a kanadai Halifax városában pihent családjával, és egyszer csak az a nagylelkű gondolata támadt, hogy pénzt osztogat ismeretleneknek. Ám arra még a legmerészebb álmaiban sem gondolt, hogy indokolatlannak tűnő kedvessége miatt rászállnak a rendőrök, majd kórházba küldik elmeállapotának kivizsgálására.

– Egészen elképesztő, ami történik. Apu csak kedves akart lenni, és a spórolt pénzének egy részét szét akarta osztani, erre most azt vizsgálják, hogy mentálisan sérült-e. Vannak mások számára furcsa gondolatai, de nagyszerű ember, aki segíteni akar a többi emberen. Még a kórházban is úgy bánnak vele, mint egy bolonddal – háborgott a Metro Newsnak nyilatkozva Wright lánya.

adakozas.jpg
 

mojo68

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem inkább a világ elmebeteg amiben most kell élnünk! Bámuld a VV-t vedeld az energiaitalt dolgozz minimálbérért légy zombi és ne legyen (külön)véleményed akkor már is "normális" vagy.
 

Marcika28

Állandó Tag
Állandó Tag
Kb! a valódi elmebetegek meg had szaladgáljanak. Ez a történet ink a segítség nyújtásról szólhatott. VV-ről meg külön véleményem lenne, hogy egy r.............
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Még a kórházban is úgy bánnak vele, mint egy bolonddal

Nálunk a kórházban tuti körbe lenne ugrálva :D ...

:rohog:

főleg ha ott is pénzt osztogatna :D




(utalás a hazai eü-re :D)

Egyébként nem értem, miért ne csinálhatna bármit is a pénzével? Miért is fáj ez bárkinek is?
Én is örültem annak amikor 7-10 évesen séta közben találtam 5Ft vagy esetleg 20 Ft-ot... Sőt :p elárulom most is tudok neki örülni :D Nyernék a lottón tuti szórakoznék az ovisokkal: mindig elejtenék óvoda környékén egy pár százast, kétszázast... had örüljön már az a szerencsétlen gyerek egy gombóc fagyinak :)
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Kettős mérce van ha híres ember csinálja, akkor kap média figyelmet és népszerűsítik de ismeretlen embernél ez a viselkedés már deviáns...Belenevelik az emberekbe hogy ha csinál valamit akkor dicsekedni kell vele! ......Söpörd fel az utcát kötelességed de ha politikus teszi akkor média esemény....
 
M

magdusis

Vendég
Mennyi pénz szétosztogatásáról van itt szó?És pontosan hogyan történt ez?Lehet,hogy inkább a hogyan volt a probléma.
Meg aztán,ha valaki tényleg jót akar tenni,talán válogatnia illene,hogy kinek is adjon;nehogy valaki olyannak jusson,aki amúgy szórja a pénzt és pocsékol;ahelyett,akinek mondjuk gyógyszerre nincs pénze,vagy orvosra.
A másik dolog,hogy az utóbbi években egyre többet beszélnek-írnak arról,hogy Kanadában valami nincs rendben az "elmebetegség" elbírálásával.Gyakran előfordul,hogy kideríthetetlen fájdalmakkal szenvedő emberekre -amíg el nem jutnak valami diagnózisig- ráfogják,hogy elmebetegek;viszont valóban elmebetegként kezelt betegek kiszámíthatatlan viselkedéssel szabadon,segítség nélkül élnek.
 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Hiába a keresztényeket hülyének nézi a világ, de én csak azt mondhatom:
'' JÓ HÜLYÉNEK LENNI!":dr_175:
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy azért hiszik elmebetegnek, mert tényleg az. Nem azt mondom, hogy helytelen dolog adakozni, de itt nem egy nagyobb összegű borravalóról vagy egy jótékonysági alapítványnak adott támogatásról van szó, hanem arról, hogy 10-20.000 Ft-nak megfelelő bankjegyeket adott vadidegen szembejövő embereknek. Én már nem egy olyan esettel találkoztam, hogy idős vagy mentálisan sérült emberek egyszerűen odaadták a teljes nyugdíjukat vagy segélyüket valakinek, később pedig nem emlékeztek rá, hogy hova lett a pénz. Nagyon kevés információ van a cikkben és az interneten ahhoz, hogy objektívan meg lehessen ítélni a helyzetet. Biztos vagyok abban, hogy egy olyan fejlett országban, mint Kanada tiszteletben tartják a betegjogokat és senkit sem tartanak erőszakkal a pszichiátrián, ha az nem indokolt. Nyilvánvaló, hogy azok, akik pénzt kaptak tőle, nem akarják elhinni, hogy egy mentálisan zavart ember, mert akkor - ha becsületesen akarnak viselkedni - vissza kellene adniuk az összeget.
 
  • Tetszik
Reagált: 075

Marcika28

Állandó Tag
Állandó Tag
Haat, en ma horgaszas kozben talaltam 50ftot, meg is orultem neki, :D. Halat persze mar nem igen fogtunk. Hat az utcan elok kis penzel nemsokra mennek, itthon meg eleg keves az eselye hogy valaki oda dobja melled a huszezreset mert neki mar nem kel. Ink meggondolatlansag nagy osszeggel dobalozni\vagy mar annyi van neki hogy mindegy. Ebben az elpenzesedett vilagban egyre nehezebb minden. Nem lepodnek meg ha hamarossan kidurranna a kovetkezo haboru.
 
P

Poem of Everyone's Soul

Vendég
Az altruizmus fokozott megnyilvánulását (kényszeres adakozás és másokra áldozás) betegségként tartják számon.
Extrém esetekben ezek az emberek mindenüket szétosztogatják és akár éhen is halnak ennek a kényszernek a kiélése érdekében.
A cikkben szereplő illetőnek azért irracionális kissé a gondolatmenete mert nem érdekelte kinek ad pénzt, rászorulok helyett "csak úgy" ismeretleneknek kezdte osztogatni az osztogatás kedvéért.
Ez lehet mentális probléma ha folyamatosan és/vagy más téren is megnyilvánul nála.

Ettől függetlenül tagadhatatlan hogy van egy nagyon ironikus vonulata is a történetnek.
A mai társadalomban aki adakozó, önfeláldozó, saját kárára segít máson, arra már ferdén néznek az emberek.

Amire én kíváncsi lennék az az hogy ki hívta ki rá a rendőröket és milyen jogcímen intézkednek ellene/kényszerítik vizsgálatokra, hiszen nem követett el semmit, ergo kényszerítést egész biztosan nem alkalmazhatnak vele szemben.
Valami kissé sántít ebben a storyban...
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a lánya csak ismeri a szüleit... Ha pont ő háborodott fel legjobban rajta, akkor van is rá jó alapos oka. Mert ha valóban elmebeteg lenne az a szülő, akkor a lánya örülne a legjobban, hogy kezelés alá vonták. A megspórolt pénzével szerintem az ember úgy gazdálkodik, ahogy ő legjobbnak tartja. Ha ki akarja élni az adakozás gyönyöréét, akkor ugyan már hadd élje ki. Kinek árt vele? Attól még nem elmeháborodott, legfeljebb azok, akik annak kiálltják ki. Én pl. mikor meghalt anyum, akkor a húgommal együtt felszámoltuk az ingatlanát. A bútorait, ruhaneműit, edényeit elosztogattuk a rokonságban, ami nekik nem kellett az utcabelieknek. Akkor mi is elmebetegek voltunk, mert örültünk, hogy adhattunk? Valóban nagy az Isten álatkertje, és sok benne a barmocskája....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
akkor a húgommal együtt felszámoltuk az ingatlanát.

Igen, ez egy NORMÁLIS családban így működik. Ritka. (becsüld meg :))

De hidd el vannak nem "normális" családok...

(Sajna én már most érzem, hogy testvérem meg a fickója szüleim halála esetén rárepülnek mindenre, mint légy a sz*rra... :( :( :( úgy ahogy mamám halála esetén a nénikém.... juj hát tudnék mesélni... :( :( )
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek szerint te katolikus lehetsz, mert más keresztény templomban nem kéregetnek, nem perselyeznek. A kapuban lévő falraszereltbe meg csak az rak aprót, aki akar.
Egyébként is gondoltam, hogy csak az lehetsz, mert a katolikus papokat nagyon szidod, nagyon ki vagy akadva tőlük. Egyébként én sem vagyok elragadtatva tőlük, de az Istenhitemen ez nem változtat. Mivel nem a papok kedvéért megyek néhanapján templomba. Nem az Isten teszi azokat a dolgokat, amiket te az Ő számlájára szoktál itt vésni....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Adni név nélkül is lehet, tartós élelmiszert, kinőtt ruhát, nem használt játékot , feleslegessé vált használati tárgyakat, és hogy hova, ahol látod hogy kell, és szivesen elfogadják.
 

Marcika28

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, nem kel feltétlen pénzt adni, élelmiszerek is nagyon jól tudnak jönni, főleg, azoknak akik napra élnek, nem tudnak előre tervezni semmit. és sajnos sokunk ilyen helyzetben van, az sem véletlen hogy pont ezért mennek ki külföldre.
 
Oldal tetejére