Ernoe - Itt lehet beszélgetni

Ernoe témája a 'Tudósok' fórumban , 2014 Február 10.

 1. pitti

  pitti Állandó Tag

  Figyejj Korhely. Azert en szeretnem megkerdezni, hogy teged mi kvalifyol arra hogy ilyen kijelenteseket tegyel.
  Te egy elismert szakember vagy a temaban?
  Az hogy letaposol vagy lehulyezel masokat az lehet valakiknek elrettento pelda de meg soha semmi magyarazattal nem jottel fol a felmerulo kerdesekkel kapcsolatban.
  Te egy elismert fizikus, kemikus, mikro biologikus, genetikus, palentologus vagy akinek a tudomanyos munkait a Nature Magazin rendszeresen lekozolte?
  Szoval mi a kepesitesed ami felhatalmaz masok lehulyezesere?
   
  Utoljára módosítva: 2014 November 14
  Csillagözön és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 2. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Én nem a tudományba szólok bele, hanem figyelem azt, ami zajlik azok között az emberek között, akik értenek a tudományhoz. Az a gőgös, felfuvalkodott hozzáállás, aminek itt most te is tanúbizonyságát adod, nem szolgálja az emberiség boldogulását, hanem épp ellenkezőleg. Sejtem, hogy te sem vagy atomfizikus, amit tudsz a fizikából azt azokban az iskolákban tanultad, amelyeknek a tanrendjét azok diktálják és a dogmáit azok verték a fejedben, akik ott trónolnak az akadémiákon és ráadásul nálunk magyaroknál még egymást nevezgetik is ki. Egy velük nem egyetértő egyetemi tanár soha az életben nem lesz akadémikus és számtalan felfedezést egyáltalán nem ezektől ered, hanem olyanoktól, akiket kigúnyoltak, életüket megkeserítették.

  Azon az alapon kategorizálnád az internetet, hogy buszsofőrök csak buszsofőrökkel beszélhetnek a busz vezetéséről, újságírók csak újságírókkal beszélhetnek a cikkekről, politikusok csak politikusokkal beszélhetnek politikáról?

  Ne légy nevetséges, én többet is kinézek belőled, erőltesd meg magadat egy kicsit.

  Sokan elszégyellnék magukat, ha beidéznénk miket beszéltek össze-vissza a kényelmes íróasztaluk mögött még életükben, pedig tőlük a jövőbe látást várná az ember, nem a múlt letűnt dogmáihoz való ragaszkodást.
   
  Kicsi Fecske, pitti és Csillagözön kedveli ezt.
 3. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Sheldrake elmondja, hogy miért baj az, hogy a tudomány hitében elkötelezett. hogy mi a tudomány téveszméje.

  Ha ezt egyszer Ernő megérti...... !!.jpg

  Aki nem látta, annak biztosan érdekes lesz:

   
  Utoljára módosítva: 2014 November 23
  Kyra_, pitti és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Ha már a keresztelés jött szoba, talán nem mindenki számára ismert, hogy a keresztelést kezdetben haldoklok számára találta ki Krisztus után a 3. században egy magát Johannes-nek nevezö zsido proféta. Ö kezdte a Jordán vizében az embereket mosogatni az ördögtöl egy tisztito szertartás keretén belül.
  -
  A vallások szerint minden ember egy gyogyithatatlan betegséggel, az "öröklödö bünnel" jön a világra, amit csak ök képesek gyogyitani a keresztvizzel. A kereszténység hajnalán gyakori gyermekelhalálozás kedvezett a kereszténység elterjedésének. A szülök biztos ami biztos alapon mekeresztelték az ujszülött gyerekeiket. A tanok szerint a gyereket életében ugyan nem éri kár de ha meghal nem kerül soha a menyországba hanem egy közbülsö helyen (limbus) fog parkolni, ahol hideg van, sötét és a tetejében visszhangzik.
  -
  Nem régi legendákrol beszélek, a Vatikán még az 1950-es években is arra szolitotta fel a bábákat, hogy az ujszülött megkeresztelését kötelezönek tekintsék. Akár milyen bizarnak hangzik, veszélyeztetett terhesség esetén a keresztvizet fecskendövel spriccelték a világra készülö babyre. Hogy ez az aktus menyire volt jo az egészségre azt itelje meg mindenki maga.
  -
  XVI. Benedikt, a német Pápa, több mind 1400 észtendövel késöbb, hosszas theologiai tanulmányok, után 2007-ben ugy döntött, hogy mégsincs Limbus, söt minden halott ujszülött egyenesen a menyországba kerül keresztviz nélkül is.
  -
  Azota lecsökkent a baby-keresztelések száma, a szülök várakozo álláspontra helyezkedtek: "döntsön a gyerek" jelszoval. De mi lesz ha a gyerek felnöttként nem akar megkeresztelkedni?
  -
  Egy apa Augsburgban a biroság segitségét kérte mert a feleség a 4 éves gyereküket az ö beleegyezése nélkül megkereszteltette, szerette volna a szertartást annuliálni. A világi biroság közölte, hogy ök tehetetlenek menyei ügyben, az egyház pedig arra hivatkozik, hogy a "keresztvizet nem lehet lemosni." A keresztelés egy "szentség" amit kiszolgáltatnak nem pedig egy abonnement. :(
   
  step kedveli ezt.
 5. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  [​IMG]
  -
  - Te is ugy találod, hogy nincs elég mellem?
  - Nöö, kettö az Ok!
   
 6. Semyassa

  Semyassa Állandó Tag

  Igazat adok az előttem szólónak. A keresztelkedést már ha úgy végezzük ahogy Jézus kérte Keresztelő Szent Jánostól
  hogy rajta végezze el, bemerítkezésként kell értelmezni. egyetlen gyermeket sem keresztelt Jézus így sem a tanítványai, akik már tudtak önszántukból dönteni hogy akarják, vagy sem.
   
 7. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Az Angol-Szász országokban egy ujjab divat tombol: a "kikeresztelkedés". Ezzel a rituállal bucsuznak el felvilágosult emberek a környezetük által rájukkényszeritett hittöl.
  -
  Amerikában az ex-keresztények a vallást egyszerüen egy hajszáritoval fujják le magukrol.
  -
  "Ez egy jo lehetöség, a gyerekes dolgokon végre nevetni. A hajszárito segit felismerni, hogy helyes ahogy gondolkodom és nincs vallásos hitem." mondja egy ex-keresztény a kikeresztelkedés után.
  -
  A procedura során egy hamis pap egy hajszáritoval eltávolitja a keresztvizet. A hajszáriton az áll: "értelem".
  -
  Angliában több mind 100.000 ember vett részt 2005 és 2009 között a ki-keresztelkedésen és vásárolt magának pénzért egy kikeresztelkedési-levelet.
  -
  Ha belegondolok, hogy Magyarországon voltak idök amikor a plébános döntött arrol, hogy valaki munkanélküli lesz vagy megtarthatja az állását, mindezt egy "keresztlevél" döntötte el. :(
  -
  Érdekes, hogy milyen kevés állam van a földön amelyiknek a cimerét egy bitofa (kereszt) disziti, mindez kontiuumként ment át a vöröscsillagbol, leváltva egy másik diktatura szinbolumát, egy irányt mutato keresztet. :(
   
 8. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Mi a bajod már megint Ernő? Bal lábbal keltél föl? Mi köze van a kettős keresztnek az országunk címerében a bitófához?! :o Te soha nem voltál magyar?! A kettős kereszt vagy 4000 éve vált szimbólummá; alsó és felső Egyiptom egyesülését jelképezte. Semmi köze nincs Jézushoz és az ő keresztre feszítéséhez. Most melléfogtál.

  Később az anyag, az élet és az öntudat egységét jelezték vele. Vízszintes szárai eredetileg egyenlő hosszúak voltak, a székely rovás ábc-ben a "gy" betű jele is ez. Nagyon régi ősi jel ez a magyarok számára és egy nagyon ősi igazságot rejt, a hármasságot, ami minden keleti ősvallásban szerepel, így a magyarban is.

  Na de ezzel már nem fárasztalak, mert te az ilyen spirituális igazságokra teljesen süket vagy.:(
   
  step és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 9. korhely1

  korhely1 Állandó Tag

  És mi a bánat köze van a magyar címernek alsó- és felső Egyiptom egyesüléséhez? Én is teljesen süket vok az ilyen spirituális igazságokra.
   
  step és veritatem kedveli ezt.
 10. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Kyra_
  -
  Magyarország cimerében az "apostoli kettös-kereszt" láthato, az also rész egy hagyományos bitofa amire a romaiak Jézust szegezték, a másik horizontális deszka az I.N.R.I. feliratot szinbolizálja "Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum". Ezt illene tudni mindenkinek aki az alkotmányba beleolvasott.
  -
  Még jo, hogy a három "halmot", amin a kereszt áll, nem Cicciolina bájainak tekinted. Ezek a "Tátra, Fatra, Matra" hegységekre utalnak, a Magyarok "mérhetetlen birodalmára", amit "elvett" a gonosz világ töllünk.
  -
  Nem gunyolodásbol mondom amit mondok, igaz nem is nagy érdem, a 21. században középkori ideologiákat egy zászlora, erkölcsi iránytüre akasztani. Németországban az elnök egy pap, a kormányzo egy pap lánya de itt nem szoktak vallásos meséket szorni a parlamentben. Mo-on permanens arra hivatkoznak a politikusok, hogy eladták az országot egy "Szüznek", valami "Boldog Asszonynak".
  -
  XVI. Benedikt, a nyugalmazott Pápa egyszer beszédet mondott a német parlamentben, ez nagy belsö vihart vert fel, mert milyen minöségben lett meghivva? Ugy mind egy Monarchia vezetöje, egy antidemokratikus ország a Vatikán uralkodoja, vagy mind egy vallásvezetö? ...
  -
  A lényeg, ha jol olvasom, a negyedorás beszédében egyetlen egy szot nem pocsékolt képzeletbeli lényekre, mesefigurákra. Mert az ilyen nem valo egy demokratikusan választott parlamentben, aminek az összes állampolgárt kell, hogy legyen képviselnie. A vallásszabadsághoz hozzátartozik a vallásnélküliség is.
   
  step kedveli ezt.
 11. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Utálom ezt a stílust, de legyen így, ha te akarod és ha nem vagy képes értelmezni azt a pár mondatot, amit leírtam és magyarként fogalmad sincs róla, hogy miről is van szó, akkor nézz utána. A Google a barátod. Ernőnek megbocsátható a tudatlansága, mert már nagyon régóta nem él Magyarországon és ő még az átkosban szocializálódott, de neked nem. Te azt képzeled magadról, hogy mindent tudsz, ha valami mégis új a számodra, az természetesen nincs is. Ezzel én befejeztem veled a társalgást és csak akkor vagyok hajlandó válaszolni, ha képes vagy a kulturált stílust is felvenni.

  [​IMG] [​IMG][​IMG][​IMG]

  A jobboldali kép Kálti Márkot ábrázolja. Ő a királyi udvarban dolgozott, kutatta és lejegyezte a történeti feljegyzéseket. Ebből szerkesztette meg saját, magyar nyelvű, terjedelmes krónikáját a Képes Krónikát. A rajzokat is ő készítette. Ferences-rendi szerzetes és királynéi főkáplán volt. 1370 körül írta és festette meg a képes krónikát.

  Mivel ezek után egyértelmű, hogy fogalmad sincs, hogy mi az a kör alakú tárgy rovásírással, hát felvilágosítalak: a világ legrégebbi írásos emléke a Tatárlakán talált 7500 éves agyagkorong. A leletet a Nicolae Vlassa által vezetett román régészek csoportja fedezte fel.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Tatárlakai_lelet

  Megelőzi korban az első sumér írásos leleteket.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Március 25
  Csillagözön és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 12. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Kedves Ernő! Neked csak egy ismert szólásmondással válaszolnék. :) Aki nem tud valamit, az még megtanulhatja, de aki csak hiszi, hogy tudja, az soha nem fogja megtanulni.

  A sok csacskaságért, amit itt összeirkáltál, te abszolút nem vagy felelős, ezt olvastad. Különben is, téged a humorod megment attól, hogy haragudni lehessen rád. :)
   
  Ernoe, Kicsi Fecske és Csillagözön kedveli ezt.
 13. korhely1

  korhely1 Állandó Tag

  Nem tom ugyan, h. miért lényeges ez neked, de van atomtechnológiai bizonyítványom, ha ez megnyugtat , és a közvetlen családomban is van, aki új izotópot fedezett fel, szal vmi rátekintésem van a témára. Molekuláris biológia területén is jelengettek meg publikációim elég jó nemzetközi szaklapokban, viszont ennek itt semmi jelentősége sincs, mert nálad a minimális szintű tájékozottságot hiányolom, amihez a gimnáziumi tananyag ismerete is elég lenne.
  A legfőbb probléma pedig az, h. nagy mellénnyel osztod az "igazságot", és vezeted félre az embereket olyan kérdésekben, amelyekhez gőzöd sincs. Észre kellene venned, h. ezzel sokat ártasz.
  Nem tom, kielégít-e ennyi.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Március 25
 14. korhely1

  korhely1 Állandó Tag

  Éppen hogy beleszólsz a tudományba, legalább is erre törekszel. Nemrég pl. azt fejtegetted, h. az ipari érdekeltségeknek szolgáltatnád ki a tudományos kutatást.
  Valószínűtlen, h. a buszvezetők szívesen beszélgetnének veled a buszvezetésről, ha elődnád nekik, h. szted nem értenek a járművezetéshez, és a dogmákhoz ragaszkodás helyett öntsenek vizet a motorba, v. hajtsanak neki egy falnak, mert a szentlélek majd megmenti őket.
  Kb. ilyen szinten szólsz hozzá tudományos kérdésekhez, és erre az lehet a legmérsékeltebb reakcióm, h. jól kinevetlek. Így: :D :D :D
   
  step kedveli ezt.
 15. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Én egyáltalán semmiről nem szeretnék veled "beszélgetni"és ha emlékeim nem csalnak, egyáltalán nem is szólítottalak meg téged. Annál is inkább, mert nem tudom ki fia borja vagy és mely tudományágban jeleskedsz. Tudtommal ez Ernő topikja, akivel már jóideje nyúzzuk egymást én ismerem és csípem is őt, de hogy te mi a francot akarsz és kit érdekel, hogy te min vigadsz, azt nem tudtam eddig, de nem is érdekelt. Most már tudom. Avatarod alapján szereted a piát és bunkó vagy. Van itt még valaki, aki "piailag" alraktárnok helyettes, de ő egy igazi sármos pasi és bár Ernővel néha összeakasztják a bajszukat, élvezet olvasni a vitáikat ... ellentétben a te hozzáröfögéseiddel. [​IMG][​IMG]
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 16. korhely1

  korhely1 Állandó Tag

  Ááá... nem.
  A nickem csak egy teszt, amivel egyrészt a beszélgető- vitapartnereim intelligenciáját szoktam lemérni, mert normális emberek között nem szokás a másik fél nevén gúnyolódni, főként nem érvként v. érvek helyett alkalmazni tudományos kérdések eldöntéséhez.
  Másrészt, kiváló annak megállapítására, h. kinek mi az első dolog, ami beugrik, ha meglátja a kor+hely szókapcsolatot. Most már tom. :)

  Bocs, nem tudtam, h. kisajátítottad ezt a topikot! Azt hittem, a magánlevelezésre a privát üzenetek opció való.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Március 25
  step kedveli ezt.
 17. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Tisztelt Tagok!

  Amennyiben csak egymás ócsárolása folyik, annak nincs értelme.
  Ezért vagy lezárom a témát vagy törlöm az utolsó két oldalt.
  Bár ez Ernő tagunk által indított téma és nála a tények nem mindig esnek egybe a többiek szerinti értelmezéssel, de próbáljunk meg tények alapján kulturáltan vitázni.
  Úgy vélem az is menne.
  Köszönöm.
   
  Kyra_ kedveli ezt.
 18. korhely1

  korhely1 Állandó Tag

  Kedves Admin,
  úgy gondolom, elég toleránsan viseltettem a vitában. Azt be kell látni, h. olyan kérdésekben, amiben a tudománynak szilárdan megalapozott álláspontja van, ott ahhoz az érvelésben ragaszkodni kell, és nem lehet a közízlés a mérvadó.
  El szoktam engedni a fülem mellett az ilyen érvelést:

  "...te mi a francot akarsz és kit érdekel, hogy te min vigadsz, azt nem tudtam eddig, de nem is érdekelt. Most már tudom. Avatarod alapján szereted a piát és bunkó vagy....",

  mert teljesen tévesnek, alaptalannak és az adott tudományos kérdésben irrelevánsnak tartom. Esetleg kifejtem, h. miért tartom tévképzetnek.
  Egyetértek azzal, h. az ilyen megnyilatkozás kulturálatlan, és nyilván szándékosan sértő, de ha engem ér, akkor elviselem.
   
 19. korhely1

  korhely1 Állandó Tag

  Ne mérgelődj, Kyra! - az van csak, h. nem vagyunk egyformák.
  Feltettem neked egy versikét a "Verseljünk..." topikba, hátha megnevettet. Én végig röhögtem amíg írtam.
   
 20. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Kyra_
  -
  Szerintem akkor is megtudunk lenni egymással ha hiányosak az érveink.
  -
  Szép és jo, hogy 7000 evvel ezelött (a honfoglalás elött) okos emberek éltek Pannoniában de ne feledjük közben volt nyelvujitás, a betüket a latinoktol, a számokat az araboktol örököltük.
  -
  Azért mert kis ország vagyunk nem kell nagyképünek lenni. :)
  -
  Soha nem láttam a világban népet aki anyit dicsekedne a multjával, a nobeldijasaival mind mi. Viszont láttam egyetemet amelyik egyedöl több nobeldijast termelt mind Magyarország. Egy angol nem dicsekszik vele, hogy alig 100 évvel ezelött a Föld 1/4 része az Angol birodalomhoz tartozott. Hangsulyozom az 1/4 része.
  -
  Mit számit az, hogy 7000 évvel ezelött kik voltak az öseink, ha egyáltalán létezik. Olyan szoros nem lehetett a kapcsolat velük ha ma csak elfogult speciális kutatok tudnak a rokonságrol. :)
  -
  Bevallom nekem mind Magyarnak nincs kisebbségi érzetem, nekem nem kell "régi dicsöségek" után kutatni . Érdekes, hogy a szüleink, nagyszüleink történetével, nem foglalkozunk anyit mind elmult idök legendáival. Valoszinü azért mert a tegnapba nem tudunk anyit beleinterpretálni mind a tegnapelöttbe. :)
  -
   
  step kedveli ezt.

Megosztás