Európában dobbant a kanadai kannabisz-óriás

Európai terjeszkedésbe kezd az orvosi kannabisz termékeket gyártó kanadai óriás, az Aphria, amely ezzel a jól jövedelmező bővüléssel tornázná fel bevételeit. Még az idén megjelennek például a lengyel piacon is.


A globális kannabisz-piac egyik kulcsjátékosaként több mint 5 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkező Aphria a Marketwatch cikke szerint hamarosan egyesül egyik kisebb (de még így is 3,5 milliárd dollárosra becsült) riválisával, a szintén kanadai Tilray-jel;


ezzel – bevétel alapján – a világ legnagyobb kannabisz-vállalata jön létre.

Az Aphria CEO-ja, Irwin Simon szerint a jól jövedelmező, európai kannabisz-megállapodások kulcsszerepet játszanak az amerikai piac későbbi meghódításában, egyben pedig stabilizálják a vállalat mérlegét. Bár az Egyesült Államokhoz hasonlóan egyelőre Európában sem engedélyezték a rekreációs kannabiszfogyasztást, az 500 milliós EU-piac, illetve Nagy-Britannia így is jó perspektívát kínál.


A Tilray-jel való egyesülés után az Aphria Európán belül a brit, a svéd, a lengyel és a luxemburgi piacon jelenik majd meg, de Kínában is terjeszkednek, Indiával pedig már zajlanak a tárgyalások. A Tilray honlapján található információk szerint ők voltak az első olyan vállalat, amely legálisan exportált orvosi kannabiszt Észak-Amerikából Európába. Ezenkívül a portugál kormánnyal kötött licenszmegállapodás értelmében nagy területen termelnek is a dél-európai országban, innen látják el orvosi termékekkel az EU piacát. Európában az Aphria-Tilray egyesülést követően legkorábban néhány héten belül kezdődhet az expanzió, ekkor kezdődik a luxemburgi forgalmazás, míg Lengyelországban várhatóan a harmadik negyedévben lépnek piacra.


A Marketwatch szerint bár Európában és Ázsiában illegális a rekreációs célú kannabiszfogyasztás,


a cégek addig is gyógyászati célú kannabiszt adnak el, jóval magasabb áron, mint az Egyesült Államokban vagy Kanadában.

Kínával egy olyan forgalmazási megállapodást kötöttek, amely CBD-tartalmú (kannabidiol, amely a kenderben és virágaztában található, nem pszichoaktív kannabinoid molekula – a szerk.) wellness-termékekre vonatkozik, és hasonló megállapodás készül Indiával is.


crystalweed-cannabis-rLR4smahG2Q-unsplash-640x427.jpg

A CBD a kender kannabinoid hatóanyaga, nem pszichoaktív, számos kutatás foglalkozott pozitív élettani hatásaival. Fotó: Unsplash // Chrystalweed

Persze azért nemcsak Európában és Ázsiában, hanem az Egyesült Államokban is bombaüzlet lehet a kannabisz, az USA-ban egyre erősödnek az országos szintű legalizálást követelő hangok; eddig összesen 16 államban, legutóbb Virginiában tették törvényessé a marihuána-fogyasztást. Déli szomszédjuknál,


Mexikóban várhatóan még áprilisban országosan is legalizálják a rekreációs célú kannabisz-fogyasztást, ezzel a Föld legnépesebb országa lehetnek, ahol ezt engedélyezik.

A hírre, valamint az egy hónapja bejelentett amerikai gigamentőcsomag hírére nagyot raliztak a Nasdaq-on a kannabiszcégek papírjai, köztük a Nasdaq-on jegyzett Aphria és Tilray is. Az amerikai kontinensen egyébként jelenleg Kanadában és Uruguayban legális a rekreációs célú kannabiszfogyasztás. Irwin Simon szerint Európa az Egyesült Államoknál több szempontból is progresszívebb az engedélyezés tekintetében, és „sokat tanulhatunk Európától, mielőtt majd végül az USA is eljut a legalizálásig”. Európában Hollandia mellett Ausztriában, Olaszországban és Portugáliában sem számít bűncselekménynek a rekreációs célú kannabiszfogyasztás.

cannabis.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Jani08 wrote on Éleskés's profile.
Tisztelt Fórumvezető!

Kb 3 hete nem tudok belépni az ezoterikus könyvek folyóiratok topikba.
Azt írja ki, hogy:

Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.​

A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Mindenhová be tudok lépni, csak pont ide nem.

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel:Jani08
Kedves Mindenki!Dm nap gyermekei pályázaton indult óvodánk !Szabolcsveresmarti Óvoda !Kérek mindenkit,hogy egy szavazattal segítsen minket!
pmanocica wrote on pszi53's profile.
Kedves pszi53! Catrine Clay Útvesztőjét szerettem volna letölteni, de nem tudja kezelni a converter, hogy áttehessem mobiba, a gépen megnyitni sem tudja. Tudnál segíteni? Köszi, Judit
Orchidea 22 wrote on Ajuda67's profile.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az időt, munkát amit azzal töltesz, hogy nekünk forditod a jobbnál jobb könyveket.
Legyen szép napod!
halastinta wrote on Ajuda67's profile.
Szia Ajuda67!
Szeretném megköszönni a munkádat és hogy lehetővé teszed általa, hogy ilyen szuper könyveket olvassunk! Épp most végeztem a Dianne Duvall - Halhatatlan Őrzök sorozat 9. részével. Imádom őket! További jó munkát kívánok!

Statisztikák

Témák
36,529
Üzenet
4,414,318
Tagok
592,195
Legújabb tagunk
Gika47
Oldal tetejére