Európa sosem éri utol Amerikát?

Pufi témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2004 Április 17.

 1. Tobi444

  Tobi444 Állandó Tag

  Amerika a saját s****ban fog megfulladni, és sajnos lehet hogy más kontinenseket is elér majd :rolleyes: Utálatos hely, Európa szebb területekkel, városokkal és múlttal büszkélkedhet, mint Amerika, ami hamarosan felörli a tartalékait...:confused:
   
 2. Robi_Onga

  Robi_Onga Állandó Tag

  Amerikát én sem szeretem, főleg a butaságuk zavar, az, hogy szinte semmit sem tudnak a rajtuk kívűli világról. Azt azonban nem jelenteném ki, hogy nincs földrajzi látványosság Amerikában.
   
 3. bedom

  bedom Új tag

  Szia Kanadáról tudsz valami érdekességet írni?
   
 4. yossarian1

  yossarian1 Állandó Tag

  Európa és Amerika szerintem nem hasonlítható össze, főleg a kulturális különbségek miatt. yossarian1
   
 5. samsung11

  samsung11 Állandó Tag

  Persze, hogy nem! Azt nem engedi Amerika!
   
 6. juliensorrel

  juliensorrel Állandó Tag

  Szerintem inkább ne hajtsunk Amerika pozíciójára...nem szeretnék kint élni, az anyacégnél (USAban) dolgozók sem komálják annyira.
   
 7. Xavier23

  Xavier23 Állandó Tag

  Nem éppen fordítva kellene feltenni a kérdést?
   
 8. Xavier23

  Xavier23 Állandó Tag

  Amerika soha semmiben nem járt a FEJLETT európai államok előtt. Sem kultúrában, sem történelemben, sem pedig gazdaságban. Lehet, hogy a kelet-európai régióból származó embereknek egy másik dimenzió, de egy brit, német, belga polgár számára semmi extra. Sőt. A gazdaságuk egyébként már kb. vagy 20 éve lejtőn van, jelenleg pedig mindenki tudja, hogy hol. Ennyit rólad Amerika
   
 9. KatherineYork

  KatherineYork Állandó Tag

  Az USA-nak csak a reklámja jó, bár az is egyre inkább csak talmi csillogás, de bármely oldalát nézzük a gazdasági életnek, SOHA nem fognak tudni olyan színvonalat teremteni, mint az Európában megszokott.
  A többiről már nem is beszélve...
   
 10. Jobimaster

  Jobimaster Állandó Tag

  ha szegeny vagy a kultura nem hiszem hogy fontosabb az anyagiaknál
   
 11. Wednesday75

  Wednesday75 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Amerika vagy Európa?
  Szerintem nem lehet összehasonlítani, mert annyira különbözőek. Mindenesetre mindkettőnek megvan az előnyös és hátrányos oldala.
  Én humán beállítottságú vagyok. Nagy rajongója a kultúrának és minden művészeti ágnak, ezért én inkább Európára szavazok. :p
  (Azért zárójelben megjegyzem, hogy New York engem is rabul ejt!!!! :))
  Szép napot kíván mindenkinek:
  Wednesday75 ;)<O:p</O:p
   
  Lacika69 kedveli ezt.
 12. kovacsdick

  kovacsdick Állandó Tag

  Ha eltekintünk a makrogazdaságtól, és csak az átlagember szemével nézzük a hétköznapi életet, akkor egyáltalán nem kéne "utolérni" Amerikát.
   
 13. csucsujani

  csucsujani Állandó Tag

  Szerintem soha nem érjük utol.
   
 14. carloso

  carloso Állandó Tag

  Nem jártam még Amerikába. Az USA nem érdekel, de Kanadát azt megnézném!
   
 15. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  De Magyarország biztosan utoléri, csak még kell szűk 200 év, mivel Amerikában addig volt rabszolgaság, nálunk még csak 20 éve van, és tudvalevő, hogy a rabszolgasággal a piacgazdaság nem versenyezhet. Csak Kínát lesz nehéz beelőzni, mert náluk már évszázadok óta van.
   
  Lacika69 kedveli ezt.
 16. Dzsin68

  Dzsin68 Új tag

  Én Kelet-Európai vagyok és hidd el nem jelent semmi extrát nekem Amerika.Számomra csak egy sok színű népi kavalkád amely mindenkire rá akarja kényszeríteni az ő nézete szerint való demokráciát.
   
 17. Zoli Úr

  Zoli Úr Állandó Tag

  Hát gazdaságilag azért még mindig nem lehet leírni az USA-t, bárki bármit mondjon. Ami pedig Európai Uniót illeti: Sosem lesz olyan homogén mint mondjuk Amerikában. Ráadásul a gazdasági különbségek meg fognak maradni az egyes tagállamok között, mert a Nyugatnak szüksége van a keleti piacra. A szakképzett munkaerő pedig nyugatra megy.
   
 18. Bizonyos dolgokban nm is kellene őket "utolérni"..
   
  Kicsi Fecske és naivbalek kedveli ezt.
 19. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Akárhogy is nézzük, ők lettek 100 év alatt a világ rendőrei. (I. és II. világháborút ők oldották meg, a kuvaiti és a balkáni válságot is. Persze az érdekeltségük nagyban szerepet játszik.)
  100 év alatt felépítettek egy nemzetet (és itt most ne gyertek azzal, hogy nem nemzet, mert több népből állt össze). (A magyarok ezer év alatt nem tudtak annyit fejlődni.)
  Ma már tudjuk mi jellemezi egy amerikait. Eltanulhatnánk tőlük azt ami működik. Mert működő rendszereket hoztak létre, amit a kényelem hajtott és a bizalomra épült.
  Sokkal kevesebb káruk keletkezett a kölcsönös bizalomra alapozva.
  Nálunk a bizalmatlanságra nem épül az ország. (Mindenhová mindenről papír kell, az adott szó nem elég. Ezért mit csinál a magyar ember: hamisít. És azt gondolja ez így jól van, ,,mert mindenki ezt csinálja itt". Lesújtó.)
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 20. Varsényi Tamás Viktor

  Varsényi Tamás Viktor Állandó Tag

  Nagyon sokaknál észre vettem, hogy Amerikát írnak, de közben a szöveg környezet meg az USA-ra utal. Szivem szerint minősíteném a dolgot, de nem teszem, inkább csak kérem azt, hogy tegyék helyükre a dolgokat. Nem jó az, ha felületes az ember!
   
  naivbalek kedveli ezt.

Megosztás