Ez a véleménye a külföldi sajtónak Magyarországról

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 23.

Melitta - 2017 November 23, 07:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Die Welt című német konzervatív lap Soros Györggyel, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap pedig a Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

  A Die Welt George Soros védekezik Orbán hecckampánya ellen címmel közölte az online kiadásában Claudia Wanner írását, aki kiemelte, hogy Soros a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül évtizedek óta támogatja a demokratikus és emberi jogi mozgalmakat, és emiatt összetűzésbe keveredett "a szabadon választott, de egyre inkább tekintélyuralmi módon kormányzó" magyar kormányfővel, Orbán Viktorral, aki hónapok óta az Európába irányuló "menekültáradatot a háttérből irányító", és a menekültek révén az "európai kultúra felvizezésére" törekvő személyiségként láttatja őt.

  Hozzátette: sok megfigyelő szerint Orbán a jövő évi választások miatt támadja erőteljesebben "ellenségeit és az ellenzéket".
  A kormányfő az EU-val is konfliktusba került, és "megkérdőjelezi a jogi alapelveket és a sajtószabadságot". Számos megfigyelő szerint a "liberális Soros elleni kampány a harmincas évek propagandájára emlékeztet", és "antiszemita gondolkodásmóddal" vádolják Orbánt - írta a Die Welt szerzője.

  A FAZ a szerdai számában Martin Schulze Wessel, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem kelet-, és délkelet-európai történelemmel foglalkozó tanszéke professzorának írását közölte Támadás az egyetem európai eszméje ellen címmel, amelyben a szerző a CEU-val kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási törvény tavaszi módosítása "összetéveszthetetlenül a CEU léte ellen irányult", és a kormány csak nemzetközi nyomásra igyekezett "azt a látszatot kelteni, hogy fontos neki a probléma megoldása". Hozzátette, hogy "módszeresen elbizonytalanítják a diákokat, a tanárokat és a támogatókat", akadályozzák az egyetem működését, és az is lehet, hogy bezárják.

  Az okokról sok a találgatás, a CEU esetében "sok minden szól amellett, hogy személyes leszámolás" van a háttérben
  - írta a FAZ szerzője, kiemelve, hogy az egyetem alapítója, Soros György "egy gyűlölettel teli, antiszemita vonásokat felmutató kampány céltáblája", és "démonizálásában" kormánypárti parlamenti képviselők és miniszterek is részt vesznek.

  Mint írta, a CEU-val szembeni fellépés "eleme egy szélesebb kampánynak, amely a +kozmopolitizmus+ jelképeként beállított Soros ellen irányul" , és attól kell tartani, hogy Orbán így megy tovább "Magyarország autoriter átalakításának útján".

  A Politico című brüsszeli hírportál a Paks II. beruházással foglalkozott. A portál megjegyezte, az Európai Bizottság 2016-os feljegyzéseit, levélváltásait és megbeszéléseit kitevő több mint 200 oldalas dokumentáció azt mutatja, hogy a bizottság tisztviselőinek komoly kétségei vannak Magyarország számos arra irányuló kísérletével kapcsolatban, hogy indokolttá tegye az orosz Roszatommal kötött kizárólagos szerződés alapján megvalósuló beruházást.

  Mint írták, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselőjének, Jávor Benedeknek birtokába jutott iratok azt mutatják, hogy

  az uniós bizottság politikai okokból adta be a derekát, amikor tavaly novemberben felhagyott a kötelezettségszegési eljárással, amelyet azért indított, mert Magyarország két évvel korábban nem indított közbeszerzési eljárást, noha az uniós jog előírja az ilyen beruházások versenyeztetését.
  Jávor Benedek szerint a dokumentumok azt mutatják, hogy az ügyben politikai döntés született, és az indokokat utólag találták ki hozzá. A döntés elfogadása, amely szembemegy Brüsszel prioritásaival, kivételes volt - idézte a képviselőt a hírportál.

  A Roszatommal kötött kizárólagos megállapodás miatt emelt bizottsági panasz ejtése nem vonható vissza. De az idézett dokumentumok erősítést adhatnak egy várható jogi támadásnak az Európai Bizottságnak a Paks II. beruházásra adott engedélye ellen - fejeződik be a cikk.

  atv/MTI

  sajto.jpg
   
  ladybug7spots és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 23.

  1. Ernoe
   Ernoe
   A nyelvtan szabályai szerint egy mondat elején azok a szavak állnak amiknek a fontossága a beszélö számára a legfontosabb. A Nemzeti Konzultationak nevezett hecpropaganda pont igy van felépitve. A megfogalmazoja bizik abban, hogy az antiszemitizmus Magyarországon mind a mai napig egy erös adu.
   -
   A kormánynak a kereszténységre valo hivatkozása nem azt jelenti, hogy a vallásos értékekre kiván támaszkodni, hiszen a keresztény egyház vezetöje, a Pápa már többször elitélte Orbán idegengyülölö viselkedését, a protestáns püspökök is ellentmondanak a kormányfönek.
   -
   Orbán szájábol a szo "keresztény" csak anyit jelent "nem zsido, nem muszlem" és a bárányai értik ezt. Erdemes elolvasni miröl szol a "buta nép" indoktronálása.
   -
   Direkt "butát" mondtam, mert aki az alábbi kérdéskböl nem fedi fel kormány manipulálási szándékát az qualifikálja magát.
   -
   -
   Olvasom, hogy az EuGH nem is olyan tehetetlen kormányok ellen akik az Europai Biroság iteleteit ignorálni probálják. A legegyszerübb az országok külföldi vagyonának a lefagyasztása. Nyugodtan megkezdhetnék a felelösek vagyonával. :)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Ilyen alapon a zsidó állam politikája is antiszemita. Sőt, a német állam politikája is az, ha a bevándorlók körében terjedő iszlám fundamentalizmusra gondolunk. És ha már a harmincas évek propagandáját emlegeti a sajtó, akkor nyugodtan gondolhatunk arra is, hogy a Soroshoz hasonló nagytőkések miként szálltak be a háborús bizniszbe már a harmincas évektől. Az efféle felfordulás ugyanis jó üzlet. És Európában hamarosan óriási felfordulás várható, aminek a terror és Németország gyengülése pusztán az előszele. (Lásd Bill Gates figyelmeztetését!)
   B.Péter, dzsefff, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   -
   Milyen alapon? Mutassál nekem egy országot ahol a kormány anyi összeget adna ki egy külföldi, idös ember elleni heccelésre mind a magyar kormány? Ezzel még Erdogant is kenterbe veri Orbán.
   -
   A Nemzeti Konzultátionak nevezett propagada minden mondata Soros nevével kezdödik,
   ezt meg azt mondta Soros , ezt meg azt akarja Soros de semmit nem probál igazolni.
   Ez nyilt felbujtás!
   -
   Csak csodálom, hogy Merkel és az egész EU türi, hogy a nyilvánvaloan paranoida miniszter elnök Orbán azzal vádolja meg öket, hogy megvesztegethetök és egy milliardos szolgálatában állnának.
   -
   A polgári életben kötelezni lehetne Orbánt, hogy tegyen az asztalra bizonyitékokat de igy mind egy független ország elnöke ugy látszik dilipapirral rendelkezik.
   -
   -
   Sajnos igaz, hogy az arab országokbol jöttek otthonrol egy bizonyos antiszemitizmussal vannak megfertözve de
   a Német kormány politikája, és a N. országi közvélemény nem ad teret az ilyesfajta elöitéletek megerösödéséhez.
   -
   Sokkal inkább a szélsöjobboldali antidemokratikus pártok viselkedése az ami veszélyt jelent az országunkra és europára. Orbán az egyetlen hivatalban levö politikus aki ezeknek az extremista pártoknak a szocsöve. Orbán az Europa sirásoja és ez nagyon veszélyes.
   -
   Ne csinálj ugy mindha nem tudnád, hogy milyen szélsöjobb, fajgyülölö magyar szervezetek jönnek létre gomba modra, akik a "fehér faj védelmét" propagálják és meggondolatlanok mind te, követed öket, ahogy a hozzászolásodbol látom.
   -
   Ök egy pillanatig nem haboznak kimondani azt amit Hitler megtett. Ez a veszély ma Europában.
   -

   -
   -
   Ezzel azt akarod mondani, hogy a 2. világháboru kitörésének az oka az volt, hogy a tökések a fegyver-gyártásba fektették a pénzüket?
   -
   A történelem meghazudtolásátol nem riadsz vissza, hirtelen elfelejted, hogy a Magyar kormány még most is, majd 100 évvel Trianon után, területi követelözésseket tart fent a szomszédaival szemben? A randalirozni akaro nationalisták már megvették a bakancsaikat.
   -
   Sorosnak köszönhetjük, hogy vérontás nélkül megdölt a kommunizmus, hogy ilyen hamar feltudott keleteuropa zárkozni de te ezt ignorálod, mert a fenti gyülölet az enyeddé vált, az Orbán kormány a polgárainak az alantas érzéseire apellálva tartja magát a hatalmon.
   -
   -
   Ez most egy bejelentés, egy hadüzenet vagy hogy értsem? :(
   Akitöl félni kell a napjainkban az ujra a nationalizmus, az idegengyülölet szitása, az asszociális viselkedése az országod vezetöinek.
   -
   Németországot a saját szélsöjobboldali pártjai (AfD, NPD) gyengiti, és ugy látom Orbán mindent megtesz, annak érdekében, hogy Europa nationalista pártjai megzavarják az europai összetartást. Már olyan röpiratokat is olvastam Mo.-on, hogy vannak akik Orbát kivánják Europa "Vezetö politikusának" (Führerének) kikiáltani. Kiváncsi vagyok meddig türitek ezt a kormányt?
  4. Ernoe
  5. kuempepe
   kuempepe
   Nagy hazudozó vagy te, öreg (vagy egy megtűrt troll). Akár orbán tanítványa is lehetnél. Vagy akár ő tanulhatna tőled.
   B.Péter kedveli ezt.
  6. setni
   setni
   Miért is baj ha magyarország nem hajlandó befogadni menekülteket akik nem is akarnak itt maradni?
  7. Ernoe
   Ernoe
   ´
   -
   Nem az a baj, hogy nem akar, hanem az, hogy mivel indokolja meg.
   Fajelmélettel, a vallásszabadság sárbatiprásával.
   -

   Hagyja, hogy az általa felheccelt pöbel nekimenjen ártatlan gyerekeknek akiknek nemzetközileg elismert menedékjoga van.
   Nézzd meg, hogyan reagáltak az Öcsényiek és Orbán még biztatja öket.
   -
   Milyen menekültektöl "védtétek meg" Europát? Semmilyentöl. Csak gyülöletet szittok emberek ellen akiket nem is ismertek és mangel ellenség egymás fejét fogjátok beverni.
   -

   -
  8. Ernoe
   Ernoe
   Kina Magyarország honaalá nyul és fejlesztési támogatás ad a Szerbiába vezetö vasutvonal kiépitésére.
   A távolkeleti országnak van egy "nagy terve". Ezen a vonaton keresztül akar Europába szállitani a produktjait.
   -
   [​IMG]
   -
   Ugy gondolom, ez a vagon itt utban van, elker takaritani. :)

Megosztás