Ez az optikai illuzíció a te szemedet is becsapja

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 11.

Melitta - 2017 Augusztus 11, 16:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az optikai illúziók lényege, hogy becsapják az agyadat. A képen a valóság egészen más, mint ahogyan azt az agy értelmezni képes.

  Ez az egészen elképesztő rajz is éppen ilyen. Nem véletlen, hogy igencsak felborzolta az internetezők kedélyét. El kell ismerni, egyszerűen zseniális. Próbáld ki te is! Vajon látod a valóságot?

  Az optikai illúzió ebben a rajzban éppen az, hogy agyad szerint a vonalak hullámosan futnak. A valóságban nyílegyenesek, vízszintesek és függőlegesek, párhuzamos egymással valamennyi. Gyomorforgató, szédítő? Mondhatni, szó szerint az. A megtévesztő rajzot nem mellesleg egy atlantai bűvész hölgy, Victoria Skye készítette.

  [​IMG]
  Elképesztő optikai illúzió: végtelen szakadék a padlóban Kapcsolódó
  Miközben a vonalak vagy sorok változó mintaként jelennek meg a szemed előtt, a valóságban tényleg párhuzamosan futnak. A középre rajzolt minták és a színezés csapja be az agyadat. Ránézésre nem hiszed el, hogy a vonalak nem mozdulnak el egymástól, pedig így van.

  Victoria szerint az optikai illúzió azért létezhet, mert a fekete és a fehér vagy egészen világos színek változtatásait agyunk nem képes lekövetni, ferde vonalaknak érzékeli, pedig a valóságban egyenesek.

  (via david wolfe)

  1.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 11.

Megosztás