Ezoterika kritikus szemmel

Ernoe témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2010 Július 12.

 1. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Jaszladány: Ez megint egy olyan állításod, Kedves Ernoe, mint az, hogy nagyanyáink nem kufircoltak. A családonként 13-15 gyereket a gólya hozta nekik.
  -
  Ernoe: Kedves Jászladány, csak nem gondolod, hogy a nök önszántukbol voltak 10 éven keresztül terhesek?
  Az egy horror volt, hidd el nekem. Utánakérdeztél annak is, hogy ebböl a 13-15 böl mennyi élte meg a felnött kort? Vagy menyi végezte el az álltalános iskolát?
  -
  Az egyszerü kézmosás, több "álldást" hozott az emberiségre mint az egész anyaszentegyház.
  -
  A demographiai növekedés legnagyobb komponense az "élveszületésbe" keresendö, a hygiene, az orvosi ellátás.
  -
  Afrikában az emberek 80%-a földmüveléssel foglalkozik mégis éhenhalnak az emberek. Europában talán 3% aki közvetlen földmüveléssel és állattenyesztéssel foglalkozik.
  -
  Jaszladány: Hú, hát ezek aztán baromira jellemzők Afrikára! Higiénia (modern fürdőszobák a lombkunyhókban) táplálkozás (jó bőséges és egészséges) orvosi ellátás (modern kórházak), pláne...
  -
  Most nincs sok idöm részletesen válaszolni, csak felsorolom távirati stilusba: Malária, még ma is a leggyakoribb halálthozo betegség. Lepra, medikamantekkel lett visszaszoritva, egyszerü hasmenés elviszi az embereket amit sos-vizzal már lehet gyogyitani, sáskajárás ami rendszeres volt technikával vissza lett szoritva, kutak amik furással vizet adnak. Ne feledd, hogy vannak sivatagok ahol több ember fullad a vizben mint szomjan hal. Nem vicc.
  -
  Szállitoeszközök autok, repülök segitik az embereket, hogy a szárazság miatt ne haljanak éhen az emberek....
  -
  Kérlek ne bosszantsál, ilyesmire rájöhetsz te is magadtol. Odamegy a Pápa és ahelyett, hogy segitene az AIDS-ben szenvedöknek, itt van egy condome, huzd fel. Nem arra akarja az embereket rábeszélni, hogy tartoztassák meg magukat.
  -
  Jaszladány: És milyen alapon gondolod, hogy Te gondolkodol, a többiek meg tévednek? Arra még nem gondoltál, mi van, ha fordítva van?
  -
  Ernoe: Kedves Jászladány, ha gondolkodnának akkor nem "Hiszekegynek" neveznék az alapszabályt.
   
  tarnagy kedveli ezt.
 2. pitti

  pitti Állandó Tag

  Hiszekegy Darwinban, hiszekegy evolucioban, hiszekegy vizimajomban,
  de nem hiszek a logikaban es nem hiszek a tudomanyban....
  Igaz Ernoe?
   
  Karesz28 és Jaszladany kedveli ezt.
 3. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag


  -

  Kedves Karesz, mi sem könnyebb
  -
  Kérlek ne itt vitassuk meg a vallással kapcsolatos nézeteinket. Utoljára eleget teszek a kérésednek.
  -
  Itt van egy bucsulevél, pecséttel ellátva, gondolom a megbizo egyértelmü.
  -
  [​IMG]
  -
  A Pápa által kibocsájtott ilyen levelek "értékpapirként" voltak kezelve egész Europában.
  -
  A legismertebb reklám-spot Johann Tetzel dominikánus szerzetes nevéhez füzödik.
  -
  „Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele aus dem Fegefeuer springt"
  -
  "Cseng a pénz a ládában , ugrik a lélek a tisztitotüzböl" :(
   
  tarnagy kedveli ezt.
 4. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Ernoe, feldobsz egy témát, én arra reflektálok, erre pedig Te egészen másról kezdesz beszélni.
  Arról volt szó, hogy nagyanyáink kevesebbet kufircoltak egy élet alatt, mint ma egy pár mit tudom én mennyi idő alatt.
  Erre írtam, hogy a született gyerekek száma nem önmegtartóztató életre utal.

  Szó nem volt arról, hogy a nők ebből mennyi gyereket terveztek, vagy mennyi maradt közülük életben, ez nem kapcsolódik a kufircolások számához.

  Semmelweis felismerte, hogy az orvosok a boncteremből egyenesen a szülő nőkhöz mentek, és anélkül, hogy kezet mostak volna, levezették a szülést. Így az anyák 40 vagy mennyi %-a fertőzésbe halt bele.
  Semmelweis utasításba hozta, a halottak boncolása után az orvosok mossanak kezet. Ez volt az 1800-as évek közepén. Pedig ha kinyitották volna a Bibliát, abban már 3500 éve benne van a rendelkezés, hogy aki halottal érintkezik, mosakodjon meg.
  Újra írom: Afrika túlnyomó részén nincs higiénia, nincs orvosi ellátás, nagy a csecsemőhalandóság, a demográfiai növekedés mégis drámai. Európában viszont van higiénia, van modern orvosi ellátás, alacsony a csecsemőhalandóság, mégis fogy a népesség. Akkor most mi van ezzel az összefüggéssel?

  Mert Afrikában állandóan törzsi villongások vannak. Háborús helyzetben nem lehet földet művelni. De hogy jön ez megint a témához?

  Megint nem azt a témát folytatod, amit elkezdtél. Azt mondtad, a technikai fejlődésnek köszönhető a magas népszaporulat, és többet között Afrikában a higiénia, a táplálkozás és az orvosi ellátás fejlődésének.

  Erre mondtam, hogy Afrikára nem ez a jellemző, míg a népszaporulat a malária, a lepra, a sáskajárás és miegyéb dacára mégis magas.

  Mert ettől aztán marhára meggyógyul AIDS-es.

  Ernoe, mivel ez ezotériás topic, itt szerintem senki sem "Hiszekegynek" nevezi az alapszabályt. (Milyen alapszabályt?) Még én sem.
  Na jó, hagyjuk a demográfiát, lássuk inkább, mik a további gondjaid az ezoterikával. Eddig ott tartottunk, hogy tagadja az evolúciót, és szélhámoskodás az egész. És még?
   
  Horkanto, daibo és Karesz28 kedveli ezt.
 5. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Nagyon szép ernoe, ilyen oklevelet ki fog állítani neked bármelyik ügyvédi iroda is amelyik tulajdonképpen semmit nem csinált csak pótolta a "tökéletes" igazságszolgáltatásunkról lévő hiányos tudásod és úgy ferdítette meg forgatta ki a tárgyalásod keretében amennyire csak lehet.

  Ugyan ilyen okleveleket fogsz kapni azok után a tárgyalások után is ahol azt feszegetik hogy a magas feszültségű hálózatok, a mobilok, a dohányáruk, az adótornyok és átjátszó állomások nem okoznak rákot, egyes gyógyszereknek nincsenek mellékhatásai, az állam soha nem bűnös semmiben, rendőrök nem követnek el bűntetteket és még sorolhatnánk a végtelenségig.

  Én az egyház tevékenységével semmilyen szinten nem értek egyet, de nem is tartom egyedinek és különlegesnek ellentétben veled aki minden bűn kútfejének tartod. Az egyház egy kókler egyesület ami a biblia terjesztése helyett az anyagi javak megszerzését tartja szemelőt, de ilyen az egész mai világunk és társadalmunk kedves ernoe és nem a vallás miatt, sőt! Minél messzebb van a vallástól annál inkább ilyen. Annál inkább én központú, annál inkább lop, csal és hazudik, mert nincs miben hinnie csak a saját boldogulásában és a pillanatnyi örömökben amikhez hozzájuthat a lopott javak által.

  A bibliában le van írva hogy ne lopj. Ha ezek után te a bibliát vagy a vallást teszed felelőssé a lopások miatt úgy eléggé komolyan kétségbe vonom a véleményed szavahihetőségét.
   
  daibo és Jaszladany kedveli ezt.
 6. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Szia!
  Mivel ennyire szereted Einstein-t lenne számodra egy idéztem tőle:

  A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.

  Amikor azt mondod, hogy semmilyen csalódás nem ért az életben, gyanítom hazudsz. Az élet fő célja a tanulás. A tanulás egyik formája a csalódás, és hibák.

  Mikor az ezoterikát szidalmazod felmerül pár kérdés bennem. Üzeneteid alapján, soha, semmilyen módon nem próbáltad megérteni, megismerni. Mivel kézzel-lábbal tiltakozol ellene, ez lehet egy fajta tagadás, azért mert hajlasz rá, hogy megismerd, ám neveltetésed ezt ellenzi.

  Próbád meg kicsit nyitottabban megismerkedni az ezoterika világával, és lehet, megérted miről beszélünk, mikor csodáljuk.

  "..tárd ki szíved és láss csodát szebb lesz minden"
  Szulák Andrea
   
  1TOTEM1, Karesz28 és pitti kedveli ezt.
 7. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag


  Kedves Karesz28, nem tudom, hogyan ugrottál a "bucsulevelektöl" az ügyvédekhez.

  Megkértél, hogy: "Mutass nekem egy ilyen tolvajt vagy bűnözőt akit az egyház közvetlenül ösztönzött a lopásra".
  Egy ilyen "corpus delikti" a szememben a "bucsulevel" (németül = Ablaßhandel, ami magyarul szoszerint a büntöl valo tisztáramosást (elengedést) jelenti egy "alku" (handel) által.)
  -
  Ha most azt gondolod, hogy én az egyháznak egy ösrégi hibáját rovom fel akkor tévedsz.
  -
  Ma nem adnak quittungot ilyen üzletekért mert az foltot hagyna a pénzmosáson hanem egyszerüen „Denarius Sancti Petri"-nek, "Peter-fillérnek" nevezik és egész Europában junius 29.-én gyüjtik be a templomokba.
  -
  Ez az összeg egy az egybem minden országbol direkt Romába folyik és saját bevallások szerint kereken 80 millio euro-ra rug. Ez a "szimbolikus" Ablaßhandel, ami egy napi bevételt jelent, természetesen összehasonlithatatlanul kevesebb mind az évi állami támogatás. Németországban az állam 15,8 milliard euroval támogatja a katholikus egyházat aminek majd 40%-a nemkeresztény emberek zsebéböl származik. (Nem egyházadorol beszélek)
  -
  Jézus feldöntötte a pénzváltok asztalát (ez napjainkban megfelel a pénzválto automaták megrongálásának) és ezért keresztre-feszitették. (Megjegyzem sokáig nem tarthatott ez a kinzás, mert délelött kikorbácsolták, amire felcipelte a keresztet a Golgotára már délután lett, és naplemente elött a szokások szerint, biroi engedélyel, leszedték. Emlékezzünk csak a Palesztin Jassir Arafat temetésére, öt is ezen traditiok alapján temeték él sebtében, sok államfö nem is ért oda, hogy kondolálni tudjon.)
  -
  A történetnek anyi köze van a pénzgyüjtéshez, hogy egy zsinagogában az lenne a legnagyobb vétek ha valaki "erszényezne". "Mi keresztények" Jézus ezen hösies tettét már rég elfelejtettük, és az "urfelmutatás" után, a többségnek még ragad az ostya a nyelvén, máris kiküldjük a sekrestyést pénzt gyüjteni.
  -
  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a zsinagogák a levegöböl vannak fenttartva. Ahogy olvasom, Amerikában évente 1000 dollárba kerül egy kisvárosi vallás-közösséghez valo tartozás, a nagyvárosokban ennek a többszöröse. Most képzeljünk el egy ortodox családot számtalan gyerekkel. Ki birja azt pénzzel?
  -
  Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a szegény zsido nem mehet be a zsinagogába. Ellenkezöleg. A hétkoznapokban (régi kronikák szerint) ugy fogták a jomodu zsidok "lasszoval" a szegény, koldulo hittársaikat a város kapujában.Jol megreggeliztették öket, megmosták, kipucolták öket, hogy legyen legalább 10 ember az imához. Aztán az ima után természetesen ugyanilyen szorgalommal tovaküldték öket. Na de az dobja az elsö követ aki megosztja a házát az aluljárok hajléktalanaival, közösen imádkozni az más.
  -
  Hogy ne térjek el a témátol, az ünnepek alatt természetesen csak az fér a zsinagogába akinek a neve ott áll a széken. Ha figyelembe vesszük, hogy ezek a hitközösségek államilag nem szubventionáltak, akor világos, hogy a polgároktol felgyujtott imaházak a priváttulajdont érintik és nem azzal a mértékkel mérendök mind a templomokon esett kollaterális sérülések egy háborut initialo országban.
  -
  Apropo, "gyülöletprédikálás" Isten nevében: Augusztus elején az államhatoságok bezárták a Taiba-Moscheet Hamburgban. Most megsporolom az okok felsorolását amivel valoszinüleg a magyar ujságok is foglalkoztak.
  -
  "Islam" arabul Isten akaratának valo "alávetettséget" jelenti és ebben nem tér el a másik két Abrahámi vallástol.
  A probléma csak az, hogy az istenek megfoghatatlanok de a paracsak konkrétak.
  -
  Ezt mutatja a szeptember 11.i terrortámadást végrehajto pilota Atta esete, aki ennek a moschee-nak egy alázatos látogatoja volt. A predikátorok akik öt megtévesztették az istenekre hivatkoztak. Akik a terorral szolidarizálnak ugyancsak.
  -
  Ne mondj nekem olyat, hogy a vallások "nem ösztökélik közvetlen" embertelenségre a hiveiket mert még elökapom a szent könyveket. "Csak a mártirok azok akikröl bizonyosággal tudjuk, hogy a megyországban vannak" igy a vallásos állásfoglalások.
  -
  A Bundeswehr-nek a mai napig is saját püspöke van, a tábori lelkészek az "elsö vonalban" nyujtanak erkölcsi támogatást ugy mint Hitler alatt. A tábori misék dalai változatlanok, a zsold az adofizetök zsebéböl származik, ha hiszel ha nem, ha hiszed ha nem.
  -
  Az egyházak mai állásfoglalása csak azért elviselhetö mert a humanizmus szemüvegén keresztül probálják értelmezni a szentirást és nem szoszerint. A humanizmus gyökere pedig nem az egekböl ered.
  -
  De térjünk vissza az ezoterikához ott is van mit kritizálni.
   
 8. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szia, Ernoe!

  Jó hogy ezt a mondatot a végére írtad, mert már megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy vajon mi a csoda köze van a beírásodnak az ezoterikához.
   
 9. Tempel

  Tempel Állandó Tag

  Én csak azt szeretném tudni, hogy a vallás miért az ezoterika alfejezete?
   
 10. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Tempel

  Az ezoterika egy gyüjtöfogalom ami mögött szekták, ideologiák és a psychopiac bujik meg.
  -
  A parapsychologia topikban például valaki a mantra-tanfolyamrol számol be és ide nemcsak a recitativ sziszegés hanem a démonoknak az elüzése is hozzátartozik.
  -
  Az ezoterika, a "Harmadik Birodalom" ideologiai bázisa volt. En a helyetekben nem használnám ezt a fogalmat.
  -
  Esoterika kiállitás. Porszivo az aura megtisztitásához. (Auromat, voodoo-wasch)
  -
  Esoterik-Messe  <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/u5MjSBaZOok?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/u5MjSBaZOok?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

  linktelenitette: elke
   
 11. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Csatlakozom!
   
 12. Toth Bandi

  Toth Bandi Állandó Tag

  Megfigyelés...

  Sziasztok
  Alapvetően az összes itt említett témakör, mint minden más nem csak fekete vagy fehér.
  Tehát alapvető, hogy a tisztánlátást az elvakultság ne homályosítsa el.

  Az ezoterikáról:
  Manapság a egy profitorientált megélhetőségi társadalomban élünk. Ez rányomja mindenre a bélyegét. Felbukkannak régi hitek új köntösben új hitek régi köntösben. Alapvetően nem ezzel a folyamattal van a gond.
  A gond a megélhetési társadalom anyagiasságában orientált helyzetből adódik. Megjelennek jó gondolatok(legyenek újjak vagy régiek), az ösztönzés ezekben a jelenségekben viszont a végletekig más.
  Csak egy példán keresztül:
  Vannaka olyan "természetgyógyászok" akik
  - meglátják az ebben rejlő üzleti lehetőséget és kihasználják
  - akik belemélyednek bizoznyos témakörökbe és elhiszik magukról,
  hogy ezt vagy azt képessek csinálni vagy tenni, de valóában
  csak árnyékai annak amit szeretének.Itt több folyamat is húzódhat
  tudat alatti folyamatok formájában.
  - akik tényleg képessek olyan folyamatoknak az előidézésére amit
  pl.gyógyulásként definiálhatunk.

  Ez csak a skála eleje, közepe és vége.
  Szerintem ebben a zürzavarban mindenki a saját döntésére van utalva, mit fogad el abból ami körülveszi. Azt, hogy mit fogadunk el legyen ez hitbeli vagy bármilyen más megálapítás, visszavezethető arra, hogy kik vagyunk. Az pedig, hogy kik vagyunk tulmisztifikáláls nélkül is láthatjuk: életünk tapasztalataiból, ezek következtében bekövetkező érzelmi megnyilvánulásokból áll legfőképpen.
  Minden ami vagyunk ennek a folyamatnak a terméke, tehát ennek a tükrében vonhatjuk csak le következtetéseinket.
  Most jött el a legfontossabb gondolat:
  Amit ma magunról gondolunk, ahogyan látjuk a világot az nem ugyanaz, ahogy holnap fogjuk vagy tegnap tennénk.
  Éppen az előzőkben leirt tapasztalási folyamatok folyamatossan változatnak minket. Gondoljunk csak bele mi mindenről változik nap mint nap a véleményünk, ha nem is fordul ellenkezőjére akkor is változik idomul, kifinomodik.

  Az én tapasztalatom a következő (persze ez messze nem minden esetre igaz csak néhány példa):
  Akik a legelszántabban támadnak bizonyos hitrendszereket (mindegy, hogy mi legyen ez vallás vagy bármilyen filozofia), ők ezzel kapcsolatban nagy csalódáson mentek keresztül, ez a tapasztalati folyamataikat olyan mértékben uralja, hogy megváltozik az énképük és a világképük. A másik lehetőség például egy generációkon át tartó folyamat, tehát pl. ükapát ért ilyen sérülés, ezért a gyerekein keresztül továbbadja ezt a világképet, és elindul egy folyamat ami apáról fiúra száll és meghatározó elem lesz az egyén világképében.

  Akik nagyon elszántan védenek bizonyos hitrendszereket öket ugyanezek a hatások motiválnak más kiindulópontal, de úgyanúgy alapja a személyes tapasztalat vagy a belenevelt eszme.

  Ez a gondolatsor pedig a fentebb leírt folyamat alapján az engem ért "hatások" és ezekből alkotott világből és énképből származó meglátásom...
   
  Medim és Kyra_ kedveli ezt.
 13. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Miért ez fáj Neked, kedves Ernoe?
  Miért nem ez fáj inkább?

  "...nyugaton évente 50 milliárd dollárt költenek cigarettára, 105 milliárd dollárt alkoholra, 400 milliárd dollárt pedig drogra."

  Forrás: Magyar Nemzet

  :(


  Ernoe, annyi téves információt közölsz, de azt nagyon arrogánsan. Jézust istenkáromlásért feszítették keresztre, nem azért, mert feldöntötte a pénzváltók asztalát. [​IMG]
   
  Kyra_ kedveli ezt.
 14. Medim

  Medim Állandó Tag

  Idézhetném persze a teljes bejegyzést, hiszen egyetértek vele.

  Milyen különös, hogy éppen ma gondolkodtam valami hasonlóról:D
  pontosabban, hogy mi alapján fogadunk el vagy utasítunk el valami "új" ismeretet...

  Régebben végeztem olyan magánkutatást, hogy miből állnak és honnan jönnek a gondolataim...
  érdekes felfedezéseket tettem.
  Ti szoktatok ilyet csinálni?
   
  Toth Bandi kedveli ezt.
 15. Toth Bandi

  Toth Bandi Állandó Tag

  Szia
  Nagyon sokat foglalkoztatott ez a gondolat, már tizenéves korom óta. A következő két linkben bár más témában, de alapjaiban már írtam erről. Ha érdekel:
  http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2387045&postcount=643
  http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2374407&postcount=816
  Érdekes végigkövetni a gondolatmenetet, mert szerintem látható benne különbségünk és azonosságunk eredete.
  Egyébbiránt kiváncsi lennék te mire jutottál?
   
 16. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Jaszladány: Miért ez fáj Neked, kedves Ernoe? Miért nem ez fáj inkább? "...nyugaton évente 50 milliárd dollárt költenek cigarettára, 105 milliárd dollárt alkoholra, 400 milliárd dollárt pedig drogra."
  Kedves Jászladány
  -
  A dohányos a saját pénzén veszi a cigarettát, az alkoholt meg magam is megiszom. A probléma ott van, hogy a keresztény egyház itt németországban évete linktelenítette. elke kap az államtol aminek a fele nem ehez a felekezethez tartozo polgárok zsebéböl van kivéve. Miért kell nekem fizetnem a piroszoknis kardinálokat, püspököket, plébánosokat, katonai lelkészeket, iskolás hittanárokat, theologiai tanszékeket, kereszteket az iskolába stb. ? Hol van a sekuláris állam? Hogyan lehet ilyen példamutatással az Islám-államok létrehozása ellen protestálni?
  -
  Jaszladány: Ernoe, annyi téves információt közölsz, de azt nagyon arrogánsan. Jézust istenkáromlásért feszítették keresztre, nem azért, mert feldöntötte a pénzváltók asztalát.
  -
  ernoe: Aha, a garázdálkodás csak véletlenül korrelált a letartoztatással. En még nem láttam olyat, hogy valakit beteggyogyitás, halottfeltámasztás miatt letartoztattak volna. De engedély nélküli borkimérésért pénzválto automaták feldöntéséért, még most is meggyülne mindenkinek a baja a hatoságokkal.
  -
  De nem is Jézussal van a baj hanem azzal a 2000 éves gyülöletszitással amit kihoztak az utodai a stroybol.
  -
  Nehéz elképzelnem, hogy egy mindenhato isten, aki képes univerzumot, élölényeket kapásbol létrehozni, egy olyan ügyetlen reklámszakember lenne, hogy egy eldugott kisázsiai faluba kezdi mutogatni magát ahelyett, hogy az égre irná nagy betükkel, hogy az egész világ lássa, "itt vagyok, térdre!" vagy valami hangzatossat. Nem ö megprobál szegény halászokat meggyözni és azokat küldi a világba, hogy hirdessék öt. Hát igy nem lehetne iPod-ot eladni manapság az biztos.
  -
  Ezért gondolom, hogy Jézus nem Isten hanem egy ügyetlen reklámszakember volt.
  -
  A romaiak azok sokkal szemfülesebbek voltak, központi irányitással egy olyan public relation-t inditottak, hogy a végén sikerült nekik a bitofát a szeretet jelképeként eladni és agressziv reklám-kampanek (keresztes hadjáratok, mágjaégetés) csak sikerre vitték a produktot, jobban mint a coca-cola.
  -
  Hogy az asztalosként indult vándorpredikátor és halász mindezzel egyetértene? Az egy kérdés?
   
 17. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Ernoe, azért itt álljunk meg egy szóra!

  Mert a cigi, az alkohol és drog miatt megbetegedett emberek gyógyítási számláját viszont már Te fizeted, drága barátom!
  És Te fizeted a rokkantsági nyugdíjukat is, ha munkaképtelenek lesznek a fent nevezett anyagoktól.

  Ha ezt tette volna, Te lennél az első, aki tiltakoztál volna ellene! Mert ettől aztán istenhívő lettél volna, mi?
  Na ne szédíts!

   
  Kyra_ kedveli ezt.
 18. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Jaszladány
  -
  Szabadjon megjegyeznem, hogy a dohányzás istenfélö papokon keresztül került a nép közé. A Maya papok dohánnyal, az europai kollégái tömjénnel és mirhával füstöltek.
  -
  Erdekes, hogy az elsö utcán dohányzo embert, Rodrigo de Jerezt ugyancsak vallásos meggondolások alapján itélték el 10 évi börtönre Spanyolországban, amikora a száján beszivott füstöt az orrán kiengedte, világos volt az egyházvezetök számára, hogy itt az ördög van munkában.
  -
  Ha már enyire ökonomikusan fogod meg a dolgot akkor nemcsak a cigaretta tesz betegé hanem a tömjénfüst is, a középkort visszaállitani probálo vallásos mozgalmak (teremtéselmélet biologia oktatás helyett) pedig egy akkora népgazdasági kárral járna amit valoban nem engedhetünk meg magunknak.
  -
  Kiváncsi vagyok meddig fog tartani az ezoterikuspiacon tombolo határtalan üzletelés illatosito anyagokkal!
  -
  Az egészségügy miniszériumok már figyelmeztetnek
  a belégzzéssel és a környezetszenyezéssel járo következményekkel. Ez egy érdekes és idepasszolo téma.
  -
  [​IMG]
   
 19. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Isten nélkül sem levegő, sem lélegzet vétel nem létezik, nemhogy népgazdaság, ami kárára lenne bármi is.
  Legyen csodásan gyönyörű napotok.
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  1TOTEM1 kedveli ezt.
 20. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Ernoe!

  Muszáj mosolyogni! Szóval a ma több milliárd dolláros költekezés a cigarettára a vallás számlájára írható! Na meg az indiánokéra, akik elszívták a békepipát. Miket meg nem tud Tőled az ember!

  Na most akkor az egyház miatt mérgezzük magunkat nikotinnal, vagy éppen hogy amiatt nem?

  Hát bizony! Az autók kipuffogógáza kutyafüle lesz a tömjénfüsthöz képest!

  A Brise One Touch ellen nincs kifogásod? Vagy kitiltottad a mellékhelyiségetekből?
  Tuti, hogy a tömjénfüst és a keleti illatosítók fogják okozni az emberiség vesztét.
  Ernoe, ne haragudj, de ezt a hsz-edet nem tudom komolyan venni.
   
  tarnagy kedveli ezt.

Megosztás