Ezoterika kritikus szemmel

Ernoe témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2010 Július 12.

 1. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Jaszladány
  -
  Rodrigo-t vallásos butaságbol börtönözték be, "csak az ördög tud füstöt ereszteni az orrábol" volt a vád.
  A "proféták" mind szorgalmas kábitoszerfogyasztok voltak vagy schizophrenie betegek és ez még ma is ugy van.
  A szentmisét napjainkban is borral és nem alkoholmentes sörrel mutatják be a templomokban.
  A tömjén és a mirha ugyanazt a kábitoszert tartalmazza elégetéskor mint a cannabis.
  -
  En nem vagyok a tömjénfüst ellen, feltéve ha bordélyházba kerül bevetésre, erotizálo és desinfektios hatása miatt.
  -
  Az ezoterikus üzletek kihuzzák magukat minden féle ellenörzés alol, összepancsolnak számtalan szagosito szert amik egészen biztosan elösegitenek, vagy megakadályozna valamit tehát az egész palettát lefedik.
  -
  A "hatásosság leellenörzése", ami minden gyogyszernél kötelezö, az a számukra egy idegen fogalom.
  -
  A homöopathikus gyogyszereket nem lehet letesztelni mert "csak a pátienssel egyetemben hatnak", tehát egy "quantum-esoterikus-produkt", ezenkivül, ugysem kell bele hatoanyag, elég ha az oldoszernek megmutatod hogy mit tudnál beletenni.
  -
  A telehold-viz az egyik legnagyobb sláger. A mellékletként kapott papir elmagyarázza a hatásmechanizmust (természetesen quantumelméleti sikon, hogy a Julisnéni is lássa, hogy high-tech produktot kap.)
  -
  [​IMG]
   
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Látod, mekkora tévedéseket mondasz, amikor összemosol mindent?
  Kábítószerekre a varázslóknak meg a sámánoknak volt szükségük, hogy érintkezhessenek a szellemvilággal.

  A prófétáknak ugyanis, akikre én gondolok, nemhogy a kábítószer, de még "részegítő ital" fogyasztása is tilos volt:

  4 Móz. 6.2-3
  Szólj Izráel fiainak, és mondd meg nékik: Mikor férfi vagy asszony külön fogadást tesz, nazireusi fogadást, hogy így az Úrnak szentelje magát:
  Bortól és részegítő italtól szakassza el magát; boreczetet és részegítő italból való eczetet ne igyék, és semmi szőlőből csinált italt se igyék, se új, se asszú szőlőt ne egyék.
   
 3. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Jászladány
  -
  Lehet, hogy te összetéveszted a Koránt a Bibliával mert a keresztények és a zsidok nem félnek az alkoholtol.
  -
  Jézus kifejezetten bornak álcázva jelenik meg a szentmisén és nemcsak kenyeret hanem bort is szaporit. Egyszer átszámoltam literbe, hogy mennyi bort produkált Jézus a Kanai menyegzön, hát ott "kannával" ittak a legények.
  -
  Nem akarom az összes "iszákost" felsorolni a bibliábol mert megharagszol rám, vegyük csak az ismerteket:
  Lotot leitatták a lányai és hozzá bujtak a takaro alá; Noah olyan részeg volt, hogy elfelejtette betakarni az also felét; Israel berugott és elkezdte imádni az arany bárányt; Amnont a féltestvéréhez Tamonhoz vitt a szerelem ugyancsak alkoholos állapotban; Hiob gyerekei halálra itták magukat; Belsazer arrol hires, hogy a templomi borkely utolso csepje hozta rá a halált; Jesaja arra tanitott, hogy az iváskor a szentlélek jön az emberbe ezért katasztofális a részegség.....
  -
  Ha jol tudom Würzburg környékén termelnek koscher bort. Ennek a kriteriuma, hogy a szöllöt nem szabad szombaton kapálni, a másik, hogy a bor 1%-át ajándékba kell adnod a szegényeknek (amivel egyetértek csak nem tudom hol kell feliratkozzam a listára) Biztos a Pittinél.
  -
  Beszéljünk inkább az ezoterikus alapfogalomrol az Aurá-rol, az "Indigo-gyerekekröl".
  -
  Az Aura ugy van leirva mint egy "szin-fátyol", amit néhány ember a másik ember körül lát, látni vél, eltud képzelni vagy azt állitja, hogy látja. Egy "normális" ember nem lát aurát.
  -
  Ha valaki nem tud zongorázni az nem nagy baj de az "aura" az osztályokba sorolja az embereket.
  Sokan akik azt állitják magukrol, hogy "látják az aurát" és magukat valami különlegeseknek képzelik, valami különleges tehetséggel ruházzák fel magukat.
  -
  linktelenítette: elke
   
 4. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Mert az ezoterikus élet is vallás filozófia.
   
 5. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Ernoe, te kevered össze a zsidókat meg az arabokat a prófétákkal.
  Te prófétákról beszéltél, és én róluk mondtam, hogy nem ittak alkoholt, nem a zsidókról.
  Hogy ez milyen fárasztó! Elfelejted a témát, amit feldobsz?

  Erről beszélhetsz, ebbe nem fogok belekötni, mert nem hiszek az egész aura-hókuszpókuszban.
   
 6. Szilágyi07

  Szilágyi07 Új tag

  minden kezdet nehéz

  Ti már nagyon otthon vagytok a témában. Én egy jó fél éve kezdtem ilyen témájú könyveket, írásokat olvasni. Engem megnyugtat, segít ellazulni. Nem akarok különbséget tenni a keresztény, tibeti stb. tanítások között. Nekem most így jó. Segít túlélni a mindennapokat.:confused:
   
 7. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Mindegyikünk így kezdte, azt hiszem. ;)
   
 8. amandala

  amandala Állandó Tag

  Igen, sajnos vannak csalók, nem hiteles mesterek, kb. 1o éve egy reiki mesternő 6o ezer forintot szeretett volna kérni, hogy egy a lapockámra tapadt szellemet eltávolítson, az akkori barátom édesanyjával pedig közölte hogy 45o ezer forintér tudja azt a szellemet eltávolítani, ami az egész családjára rossz hatással van ... hm...én valahogy akkor nem fizettem ki azt a pénzt... hát ha a szellemecske a lapockámon érzi jól magát, egészségére...
  Nem tudom, hogy ott van e a szellem vagy nincs ... Csak megyek a szívem után ... Ha a szívem nem érzi jól magát valahol, akkor odébb álok ... Ettől a hölgytől is eljöttem, és nem kerestem többet ...
  Honnan hiteles egy tanító, egy mester???? Talán onnan, hogy árad belőle vagy általa valami jó, valami bölcsesség ... Ha fizetsz érte, ha nem.
   
 9. amandala

  amandala Állandó Tag

  Igazából nincs sok különbség a különféle vallások között. Mármint ott a legmélyén. Végül is mindegyik út egy irányba vezet.
  A "religio" (latin) visszakötést, visszakapcsolódást jelent.
  Mindenki lelke legmélyén egy olyan állapotba szeretne kerülni, amit minden tanításban megneveznek.
   
  tarnagy kedveli ezt.
 10. amandala

  amandala Állandó Tag

  A tömjénfüstöt, az illóolajokat azért használjuk, hogy tudatállapotváltozást érjünk el velük. Az illatok az agyban lévő limbikus rendszerre hatnak, ami az érzelmeinkért felelős. Biztos te is megfigyelted, hogy reagál a szervezeted az illatokra. Van ami megnyugtat, valami felfrissít, valami felidéz egy régi szép emléket. Nincs a füstölővel gond, ha tudatosan van használva. És ha van elég tér, hogy eloszlódjon. Sokan allergiásak az illatára, ezért óvatosan kell bánni vele. Na meg vannak elég rossz minőségő füstölők.
   
 11. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Fogadok veletek, hogy a vallásos emberek 20%-ka sem képes a hitvallás alapjainak (hiszekegy) a felsorolására.
  A vallási hovatartozás ugy jön létre, hogy a védtelen ujszülött fejére eröszakosan vizet öntenek. A vallásos nevelés meg arra irányul, hogy földi és tulvilági fenyegetésekkel fogva tartanak. A kapitális bünök listáján az elsö helyen áll az aposztatálás, a vallásközösség elhagyása. Méghogy szabad vallásgyakorlás.
  -
  A gyerek fejébe szertartásokkal beleverik az ördögtöl valo félelmet és amikor végre hisz benne akkor hozzák az ördögüzöt és megprobálják kihajtani belölle. A kör lezárodik.
  -
  Don Gabriele Amorth, a romai püspökség 84 éves exorcistája, hivatalbalépése ota (1986) saját bevallása szerint 70.000 eredményes ördögüzést hajtott végre az eddigi pályafutása alatt. Nem csoda, hogy a mostani Pápa 3000 ördögüzö kiképzését vette tervbe. Egy igazi konkurencia az ezoterikus piaccal szemben.
  -
  Aki azt állitaná hogy keverem a dolgot, annak ajánlom számolja össze az internetoldalakon parapsychologiát és ördögüzést kinálo ajánlatokat. Az ezoterika az a terület ahol pap lehetsz a cölibatus kényszere nélkül.
  -
  [​IMG]
  -
  Németországban az emberek évente 200 millio eurot adnak ki azért, hogy komplett átlegyenek verve - hogy csak az un. "ezoterikus" területet emlitsem.
  -
  Megáll az ész a sok hülyeségtöl amit ellehet adni az embereknek.
  Most olvasok az interneten a "Tachyonen therapiárol" gondolom a quantenfizikusok majd megmagyarázzák :D :D
   
 12. Kalin

  Kalin Állandó Tag


  Kérdés ki mit ért "vallásos ember"-nek.
  Az én értelmezésemben vallásos ember az, aki éli, vagyis gyakorolja a vallását.
  Aki pedig gyakorol...az ismeri és tudja az "alapjait".

  Ennek a mondatnak az elejéről hiányzik :
  Az én (Ernoe) véleményem szerint...
  :p Mert például az én (Kalin) véleményem szerint nem, nem úgy jön létre,
  és ez nem jelent semmit, csak annyit, hogy a saját álláspontunkat ne tekintsük általános igazságnak.

  Melyik vallás (vallásos) nevelésére gondoltál?

  ..

  Nekem erről az a véleményem, hogy amíg akad olyan, akinek szüksége van az átver(őd)ésre, addig olyan is lesz, aki megteszi ezt a kis szivességet neki.
  Persze ez nem jelenti azt, hogy az átverők táborát biztatom.;)
   
  tarnagy és daibo kedveli ezt.
 13. Kalin

  Kalin Állandó Tag

  Úgy tűnik ez a mondatos beidézgetés nem megy még nekem...
  Elnézést a töredezettségért....még nem jöttem rá a nyitjára.
   
 14. daibo

  daibo Állandó Tag

  Ahh kedves Ernoe! Hol voltál ilyen sokáig? Már hiányoltalak. Az írásoddal nem értek egyet, de ez lényegtelen, hisz mindenkinek joga van a saját véleményéhez, még akkor is, ha én teljesen más állásponton vagyok, ha nem értek egyet vele.
  Hiszen amit te gondolsz, érzel, a te életedet befolyásolja,a te fizikai testedre hat, értelemszerűen amit én gondolok, érzek, az meg az enyémet.
  Amiről írsz, szerintem nem tények, csak közlemények. Mindannyiunk esetében tényekről csak saját tapasztalat alapján beszélhetünk. Most így gondolom.
  üdv daibo
   
  Kalin kedveli ezt.
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves daibo és Kalin
  -
  A távolmaradásom oka, hogy lefüstölt a notebook-om. Szerencse, hogy csak a gép ment tönkre és nem a mágneslemez. Epp egy hosszu hozzászolást irtam az "ezoterika és quantummechanika" topikhozt. Majd a héten kikeresem a számtalan datei közül és folytatom ahol abbahagytam.
  -
  diabo: Amiről írsz, szerintem nem tények, csak közlemények. Mindannyiunk esetében tényekről csak saját tapasztalat alapján beszélhetünk. Most így gondolom.
  -
  Kalin: Mert például az én (Kalin) véleményem szerint nem, nem úgy jön létre, és ez nem jelent semmit, csak annyit, hogy a saját álláspontunkat ne tekintsük általános igazságnak.
  -
  ernoe: Borzasztoan toleráns ahogy irtok: "Az én véleményem szerint..." de 2,1 milliard keresztény láttán nem beszélhetünk, egyedi esetröl ha a keresztvizröl van szo. De emlithettem volna más kegyetlenebb rituálist is mint a vizzel valo leöntés. Az 1,5 milliard moszlemnak csak a fele lesz körülmetélve mert a másik fele lány, (de ha jol tudom vannak modszerek amivel a lányokon is eljárnak.)
  -
  A vallásos hovatartozás nem egy szabadakaratu döntés eredménye, hanem a szociális környezetnek a nyomása kényszeriti ránk. A hozzá kapcsolodo vallásos nevelés meg massziv fenyegetéssel belénkneveli, hogy ne mondjunk fel az "istennek". Jo a keresztviz megszárad, de a nemkivánt fürdetés maradandobb traumát okoz mint a "reinkarnátios" emlék. (Márcsak azért is mert csak egyszer élünk.)
  -
  A körülmetélést azt nehéz visszacsinálni. Ha nincs fityma (elöbör), akkor ott hiányzik a puha környezet, a makk érintése fájdalommal jár, mindenekelött a maszturbácio nagyon kellemetlen, sokszor kenöcs nélkül nem is lehetséges. Ellenörizetlen forrásokban olvastam, hogy néhány afrikai törzsnél a makk ugy kivan száradva, hogy még egy termitlyukba dugva sem kapnának kélyérzetet.
  -
  Kedves Kalin miért vonod kétségbe, hogy a szülöktöl a gyerekre kényszeritett vallást nem olyan egyszerü levetközni. Az összes vallás, és most nemcsak az öt világvallásrol beszélek hanem az összes szektárol is, büntudattal, sorscsapásokkal, és halál utáni elkárhozással fenyegetik az öket elhagyni akarokat.
  -
  Kalin: Nekem erről az a véleményem, hogy amíg akad olyan, akinek szüksége van az átver(őd)ésre, addig olyan is lesz, aki megteszi ezt a kis szivességet neki.
  -
  ernoe: Ebben teljesen igazatok van. Intuitiv mégis ugy érzem, hogy a világ betartva a fairness-t tovább juthat.
  Vegyük ezt a Tachyon-therapiát amit az elöbb emlitettem.
  -
  A Tachyonok virtualis elemi részecskék amiknek a sebessége mindig nagyobb a fénysebességnél, ha lelassulnak akkor energiát vesznek fel, a felgyorsulásnál meg forditva.... szoval furcsa részecskék.
  -
  Namost olvasom számtalan ezoterikus internetoldalon, hogy ezt a "virtuállis részecskét" ami valojában csak a számtanpéldában létezik, ezoterikusok kezelési célokra "fokuszálni tudják", söt egy köteg pénzért vehetsz töllük egy készülékket amivel egy tachyon sugárzást állithatsz elö, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy minek is küldjük a gyerekeinket az iskolába?
  -
  A világ tudosai milliárdokat adnak ki részecskegyorsitokra, amik olyan orjásiak mint egy kisváros és azt mondják a fénysebességet nem tudják tullépni. Es most jönnek ezoterikusok egy mütyürkével és azt állitják, hogy ök ezzel tachyonokat tudnak elöállitani. .
  -
  Most maradjon az ember néma. Hagyjuk, hogy a jelenlétünkben kiraboljanak valakit az utcán? Es mi van ha legközelebb velem b.-ik ki valaki ott ahol én nem vagyok informálva.
   
   
 16. Kalin

  Kalin Állandó Tag

  Szerintem kiss
  ha úgy veszem, (vagyis a Te általam feltételezett világképed szerint próbálok kombinálni) akkor a teljes szociális környezet - amibe egy gyerek beleszületik - az, ami nem "egy szabadakaratu döntés eredménye" s ennek csupán a része a vallási hovatartozás, ami meghatározhat mindaddig, amíg nem képes valaki az önálló gondolkodásra és döntéshozatalra. Ha már képes rá, onnantól kezdve nem a vallást tenném felelőssé, hanem az egyént. Mindenkinek van joga és lehetősége arra, hogy a maga módján kilépjen abból, amiben nem érzi jól magát. Ezt sokan meg is teszik.
  Számomra ez a másik (felnőtt)ember magánügye. Úgy vélem, hogy a vallási hovatartozásom is csupán egy korlátom a korlátaim közül, amit használhatok arra is, hogy támaszkodva rá a mentén haladjak és használhatok arra is, hogy túllépjek rajta - attól függően, hogy mire van késztetésem és képességem.
  Hogy a vallási hovatartozás egyeseknek traumát okoz? Persze, okozhat. De mennyi "trauma" ér egy embert...és hányféle más tipusú "fenyegetés"?
  Azokkal a más tipusúakkal mi van?
  Meg kell oldani. A vallási hovatartozás is csak egy a sok közül. Már akinek az.

  (A "Tachyon-therapiát" nem venném most ebbe a gondolatmenetbe.....
  bááár, ha arra gondolok, hogy azt írtad: lefüstölt a netbook-od,...háááát, beszélhetünk róla egyszer. :))
   
 17. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Kalin
  -
  A vallásszabadság kerékkötöi nem az atheisták hanem a hitvallások
  akik a tizparancsolat elsö három pontjára hivatkoznak.
  -
  Itt egyértelüen áll: "En vagyok az egyetlen igaz Isten", "En egy féltékeny Isten vagyok és az ellenségeimet üldözni fogom az apákon fiukon keresztül negyediziglen.".....
  -
  A vallásszabadság elsö feltétele, hogy ilyen abszolutista elvek hirdetésével, bosszuállo fenyegetésekkel ne gyakoroljanak a vallások psychologiai nyomást a hiveikre.
  -
  De térjünk vissza a vallások árnyékában tevékenykedö ezoterikához, a tudatlansággal valo tudatos üzleteléshez.
   
 18. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  "az ÉLET benned van!"

  Kedves Ernoe!

  Vannak emberek,akik mindenből üzletet csinálnak,az ezoterikából,a tudományból,és valljuk be,hogy nem túl etikusan teszik mind ezt.

  Azonban te egy határozott materialista szemléletű ember vagy,és dicséretes,hogy ki állsz mellette,és mondhatjuk megingathatatlan vagy a hitedben,a TANULT hitedben.Tanultad,és mivel megtanultad jól az anyagot,ezért biztos vagy a dolgodban,ez rendben van.

  Azonban az anyagon túl is van élet,benned,mert érzed,amikor erős megterhelés,stressz ér,vagy csalódol,mondjuk egy kedves barátodba,akit addig szent,és sérthetetlennek képzeltél,vagy megcsalt a társad,vagy súlyos beteg édesanyád,vagy gyermekeid elfordulnak tőled.
  Bizonyosan éltél már át valamelyiket.

  Akkor mit tettél?

  Persze,lehet,hogy mérleget vontál,mert a logikus emberek igy cselekszenek,meg persze a gépek.

  De mi emberek vagyunk,érző emberi lények,akár felvállaljuk,akár nem.

  Ezzel semmiképp nem azt propagálom,hogy imádkozzál,ha nem akarsz,vagy járj templomba,és minden megoldódik,mert nem.

  A megoldás,hogy a bennsődfelé fordulsz,csöndben,meditálva,és egy idő után (lehet sok idő után) megnyugszol.

  Vajon mi,vagy ki van ott benned(?),ki az,aki benned olyan óramű pontossággal egyensúlyba tartsa benned az ÉLETET?
  Gondolkoztál már ezeken?

  És tényleg érdekel a véleményed,és most kérlek vonatkoztass el a rációtól,és figyeld az emóciót,mert ez adja meg a választ!
  szeretettel:Éva
   
  tarnagy kedveli ezt.
 19. most

  most Állandó Tag

  hát nem a buddhizmus bizonyos ágaiban, alapvetően a személyes fejlődés miatt sokkal emberibb vallás mint a szülő-gyermek stílusú egyházak
   
  Horkanto kedveli ezt.
 20. most

  most Állandó Tag

  "
  Fogadok veletek, hogy a vallásos emberek 20%-ka sem képes a hitvallás alapjainak (hiszekegy) a felsorolására.


  Kérdés ki mit ért "vallásos ember"-nek."


  az a vallásos aki vallásosnak... gondolja magát .... ahogyan az magyar aki magyarnak gondolja magát


  az a gond h mindenkinek van hite akkor is ha nem vallásos ... ez tesz sok embert végül vallásossá hiszen többek vagyunk mint gondolataink... és céljaink
   

Megosztás