Ezoterikus könyvajánló

FLAMINGO témája a 'Ezoterikus letöltések' fórumban , 2007 Október 20.

 1. Tolcsvai

  Tolcsvai Állandó Tag

  Sziasztok!

  Most olvastam egy nagyon érdekes könyvet 2012-ről.
  A könyv cime: 2012 Tudatszintváltás Figyelmeztetve voltunk.
  Ebben leírja az író, hogy nem dimenzióváltás lesz, amiről mindenki papol, hanem a tudatunk fog változásokon végigmenni. Egy honlapon rendeltem meg a könyvet.
  Ha valakit érdekel a könyv, csak be kell a keresőbe írni a címet.
  Mindenkinek ajánlom, akit ez a téma érdekel.
  <!-- / message --><!-- edit note -->


  [​IMG]
   
 2. Jankica88

  Jankica88 Állandó Tag

  -

  Ajánlom: Balogh Béla: A végső valóság ill. a A tudatalatti tízparancsolata. Én ezt a két könyvet olvastam utoljára és nagyon tetszettek. Érthető, olvasmányos, izgalmas, meglepő.
   
  ivybabee0124 kedveli ezt.
 3. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  Alan Oken: Amint fent, úgy lent I-II.kötet

  Rövid ismertető
  "A könyv írója, csakúgy mint az olvasók, mind fejlődésre, gyarapodásra törekszenek. Sokan vannak közülünk, akik számára a személyes létezés és az egyéni érdekeken túli cselekedetek világa nem más mint egy relatív ismeretlenekből álló tömeg. A megvilágosodás keresője arra vágyik, hogy érthetővé tegye a teremtés sok-sok törvényét, amelyek a saját létében ugyanúgy működnek, mint az Univerzumban. A következő kérdések merülnek fel ezzel kapcsolatban: Hogyan valósítható meg mindez? Hogyan érhető el a tudatosság magasabb szintje? Hogyan találhatjuk meg a kulcsot, hogy feltárjunk néhány úgy nevezett "rejtett titkot"?"...(...)
  ...Az emberek lassan ráébrednek,hogy a világban jelen van egy hatalmas láthatatlan erő. Ezt az erőt mindenki befoghatja és kreatív módon felhasználhatja embertársai javára és jólétére.
  Az energiaforrás helytelen használatában rejlő veszélyek azonban épp oly nagyok,mint a megfelelő mederbe való terelésének pozitív lehetőségei....
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. varizsuzsa

  varizsuzsa Állandó Tag

  Jó szívvel ajánlom Marlo Morgan következő két könyvét.

  Vidd hírét az igazaknak
  [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Merész, páratlan kalandba keveredik egy amerikai orvosnő, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztül a földrész kietlen pusztaságain. Mezítláb gyalogol tüskebokron át, csupasz bőrét vörösre perzseli a sivatagi nap, orrát-száját bögölyök lepik, tűrőképességét nap mint nap bizonyítja nomád társainak, míg befogadják, és készséges türelemmel tanítani kezdik. És elsajátítja különös, mély életbölcsességüket, évezredes kultúrájukat.
  Megtanulja a minden embernek megadatott tehetség tiszteletét, az őszinteség szavak nélkül is kifejező erejét, az emberi érintés melegségét, a test és a lélek összhangját a tánc és az ének gyógyító hatalmát, az életben maradás rejtélyeit tikkasztó szárazságban és sodró árvízben. És teljesíti, amire kérték: közvetíti az Igazak üzenetét az egész emberi nemnek.
  Vigyázzatok a Földre! Ne irtsátok az erdőket, ne pusztítsátok el a vadállatokat! Hagyjatok fel a levegő szennyezésével, egymás gyilkolásával! Találjatok vissza a természetbe! Ha nem szívlelitek meg az üzenetet: nyomtalanul eltűnik bolygónk a világmindenségből. Ha megszívlelitek, megtaláljátok létezésetek valódi értelmét, akár az Igazak népe.
  Marlo Morgan könyvében meghökkentő kalandokkal, páratlanul érdekes, különös szokásokkal, sok szeretettel és melegséggel, a kitartás és erő hőstetteivel s egy ősi kultúra mának szóló tanításaival találkozik az olvasó.
  [/FONT]

  Vidd hírét az örökkévalónak
  Az írónő első, ausztráliai bennszülöttek között töltött izgalmas kalandjainak leírása után (Vidd hírét az Igazaknak) második kötetében is ebbe a messzi, különös világba kalauzolja olvasóit. Regényének hőse egy ikerpár, akiket születésük után néhány órával örökre elválasztanak egymástól. Mindkettejük gyermekkora sivár, szeretet nélküli. A Beatrice nevet kapott lány felnövekedve meg szeretné ismerni őseit és azok szokásait. Otthagyja munkahelyét, és elgyalogol a sivatagba, ahol találkozik egy bennszülött néptörzs maradványaival. Éveken át közöttük maradva megtanulja mindazt az évezredes bölcsességet, amelyet aztán átadhat időközben rossz útra került és életfogytiglanra ítélt ikertestvérének...
   
  Lily27 kedveli ezt.
 5. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  [FONT=Verdana, sans-serif]Will Bowen [/FONT]
  [FONT=Verdana, sans-serif]Panaszmentes világ[/FONT]


  [FONT=Verdana, sans-serif]Édesvíz Kiadó, 2011. január 25.[/FONT]
  [FONT=Verdana, sans-serif]2990 Ft, 192 oldal, keményfedeles, 135x205
  Kategória: LÉLEKGYÓGYÁSZAT
  [/FONT]
  [FONT=Verdana, sans-serif]ISBN: 9789635290635[/FONT]


  [FONT=Verdana, sans-serif]Kevesebb fájdalom, kicsattanó egészség, kielégítő kapcsolatok, jobb állás, derűsebb és örömtelibb élet… Ki ne vágyna ezekre? És mindebben részed lehet, ha elhatározod, hogy soha többé nem panaszkodsz. Panaszkodni ugyanis annyi, mint olyan dolgokról beszélni, amiket nem akarsz, ahelyett hogy olyan dolgokról beszélnél, amiket akarsz. Amikor panaszkodsz, arra összpontosítasz, ami másmilyen, mint amilyennek látni szeretnéd. Ha jajgatsz, meg is találod a fájdalmat. Ha panaszkodsz, még több panaszra lesz okod. Így működik a vonzás törvénye. [/FONT]
  [FONT=Verdana, sans-serif]Most, hogy a kezedbe vetted ezt a könyvet, te is részese lettél a panaszmentes világ megteremtésének. Semmi sem történik véletlenül. Válaszoltál lelked hívószavára, és mostantól nem a probléma, hanem a megoldás része vagy.[/FONT]


  [FONT=Verdana, sans-serif]Hagyd abba a panaszkodást. Változtass a szavaidon, változtass a gondolataidon, és megváltozik az életed.[/FONT]


  [FONT=Verdana, sans-serif]Will Bowen unitárius lelkész a Missouriban lévő Kansas Cityben. Lelkészi hivatalba lépése előtt dolgozott rádiósként, üzletkötőként és marketingesként. Hobbija a bibliatörténet, a zsonglőrködés, a lovaglás, az utazás és az olvasás. Feleségével, Gaillel és lányával, Liával él vidéken lovai, kutyái és macskái körében.[/FONT]
   
  tomnash és black rain kedveli ezt.
 6. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Linda Howe és Juliette Looye
  Akasa-krónika
  Hogyan olvasd a lélek feljegyzéseit?


  Édesvíz Kiadó, 2011. február 8.
  2990 Ft, 200 oldal, keményfedeles, 135x205
  Kategória: SZELLEMTUDOMÁNYOK
  ISBN: 9789635290888


  A könyv azoknak a lelkeknek az ösvényét világítja be, akik szeretnék minél alaposabban megismerni az univerzum titkait.


  Az Akasa-krónika olyan tudati dimenzió, amely az egyes lelkekről és az útjukról készült rezgés-feljegyzéseket tartalmazza. Tudástár, ahol megtalálható minden, amit az összes lélek a létezése során valaha gondolt, mondott és tett – valamint minden jövőbeni lehetősége. Egyfajta „kozmikus internet”. És most Linda Howe könyvének köszönhetően bárki, aki tudatos elkötelezettséggel keresi és terjeszti az Isteni Fényt és gyógyítást, hozzáférhet a bölcsesség, intuíció és iránymutatás ezen tárához. Ez a könyv az első olyan munka, amely valóban megtanít egy adott módszert az Akasa-krónika olvasására, lépésről lépésre mutatja be a szerzőnek már bevált gyakorlatokat és meditációkat.


  Az Akasa-krónika feladata az, hogy információval lásson el minket, feltárja az igazságot, és támogatást nyújtson, s így mindannyian teljesebb és boldogabb életet élhessünk.


  Osho
  Végzet, szabadság és a lélek
  (DVD-melléklettel)


  Édesvíz Kiadó, 2011. február 15.
  3990 Ft, 248 oldal, keményfedeles, 135x200
  Kategória: KELETI TANÍTÁSOK
  ISBN: 9789635290895


  Az élet nagy kérdései sorozat az egyén életében felmerülő legfontosabb kérdésekre összpontosít. Minden egyes kötet örök és mindig időszerű vizsgálódásokat és fejtegetéseket tartalmaz személyes értelem- és célkeresésünk létfontosságú témáival kapcsolatban, a lelki életünkre és létminőségünkre jellemző kérdésekre helyezve a hangsúlyt.
  Ennek az izgalmas sorozatnak az első kötete, a Végzet, szabadság és a lélek olyan mélységesen emberi kérdéseket boncolgat, mint például: Valóban létezik-e olyasmi, hogy „lélek”, és ha igen, mi az? Hogyan illeszkedik be a képbe a karma fogalma? Van-e az egyén életének valami különleges értelme vagy célja?


  A kötet egy eredeti Osho-beszédet is tartalmaz. Ez a DVD módot ad az olvasónak, hogy egyenesen a forrásból tapasztalja meg Osho közvetlen bölcsességét és humorát.


  Brigitte Roser
  Vége a kifogásoknak!


  Édesvíz Kiadó, 2011. február 22.
  3990Ft, 360 oldal, keményfedeles, 135x205
  Kategória: LÉLEKGYÓGYÁSZAT
  ISBN: 9789635290925


  Mindegy, milyen jónak tűnik egy kifogás az adott pillanatban, életünk végén úgyis csak az számít, amit átéltünk és megvalósítottunk, nem pedig az, amit elszalasztottunk.


  Mindannyian értelmes és boldog életről álmodozunk. Ahelyett azonban, hogy tennénk érte, kifogásokat keresünk, és egy helyben toporgunk. Pedig igenis lehetséges az újrakezdés és a továbblépés – csak fel kellene hagynunk végre a kifogások gyártásával.
  Néhány kifogás hétköznapjaink nélkülözhetetlen részét képezi, mert segítségükkel kezelni tudjuk az együttélés kínos pillanatait. Senki sem szeretne olyan világban élni, ahol egyáltalán nem léteznek kifogások, azok egy része ugyanis ártalmatlan és hasznos.
  Ám a kifogások többsége kimondottan káros, mert zsákutcába visz. Ezek nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy ne legyünk képesek megoldani a problémáinkat. Megakadályoznak abban, hogy időben cselekedjünk, hogy kibéküljünk egy veszekedést követően, hogy tisztázzunk egy kapcsolatot, hogy megszüntessünk egy konfliktust, hogy javítsunk a munkahelyi helyzetünkön, vagy rendbe hozzuk az életünket. Ezek a kifogások a halogatás és a kockázatkerülés cinkostársai.
  Utánnyomások:
  Szepes Mária
  DIMENZIÓ-TAROT (szett)
  22 lapos nagy arkánum kártyával


  Édesvíz Kiadó, 2011. február 10.
  4990Ft, 296 oldal, dobozban, 170x240
  ISBN: 9789635289813


  A Dimenzió-tarot Szepes Mária előző tarot-könyvének, A tarot bölcsességének felújított és kibővített változata, amelynek érdekessége, hogy egy egyedi tarot-kártyacsomag is tartozik hozzá.
  A tarot szimbólumrendszer, kulcs az emberi önismerethez, rejtett bölcsességének hordozója, üzenet a távoli múltból. Ebben a kötetben olvashatunk a tarot eredetéről, a kártyalapok titkos jelentéséről, a képek mélyebb tartalmáról. Megtudhatjuk, hogyan jósolhatunk a segítségével, útmutatást kapunk, miként használjuk a lapok ábráit meditációra, és hogyan nyerjünk belőlük erőt lelki problémáink leküzdéséhez.
  Akit érdekel mindaz az ősi bölcsesség, távoli rejtélyes üzenet, amelyet a tarot szimbolikája hordoz, aki változtatni akar önmagát és az életén, a nagy arkánum lépcsőfokain eljuthat a beavatáshoz.


  Osho
  Szerelem, szabadság, egyedüllét
  Édesvíz Kiadó, 2011. február 15.
  2990 Ft, 272 oldal, kemény táblás,
  Kategória: Szerelem, Párkapcsolatok
  ISBN: 9789635290543


  A szerelem az élet legnagyobb kísérlete, és akik anélkül élnek, hogy a szerelemmel kísérleteznének, sosem fogják megtudni, mi is az élet. Örökké a felszínen maradnak anélkül, hogy leereszkednének a mélybe.


  A kiindulópont önmagad szeretete kell, legyen. Mindenki ismeri a mondást, hogy „aki nem szereti önmagát, másokat sem tud szer
  A valódi cél azonban a lényedben végbemenő végső, misztikus egyesülés, hogy ne légy rabja egyetlen nőnek vagy férfinak sem. Azáltal, hogy találkozol a külső nővel, a külső férfival, hogy valóban szereted, lépésről lépésre megláthatod a nőt, illetve a férfit, aki benned él. A külső nő csupán egy út a belső nőhöz; ahogyan a külső férfi is csak egy út a belső férfihez.
  Ha rátalálsz erre a belső nőre, illetve férfira, megszabadulsz függőségedtől, amely a külvilághoz köt. A szabadság az ember legbensőbb lényege. Szabadon meg kell élned vágyaidat, legerőteljesebb energiádat, a szexualitást is, így életed közepére érve meghaladhatod, s ezzel képessé válhatsz arra, hogy egyedül is boldog legyél.
   
  millaka, Mevi13 és fercsi87 kedveli ezt.
 7. praetorianus

  praetorianus Állandó Tag

  Érdekes könyv, én is olvastam. Érdemes elolvasni, de azt tudni kell hozzá, hogy az első szótól az utolsóig írói munka, nem dokumentum. Az írónő ugyanis soha életében nem járt ausztrál bennszülöttek között, és ezt - miután rábizonyították - kelletlenül, de saját maga is elismerte, és bocsánatot is kért, amiért hazudott a könyvében.
   
 8. Arduan

  Arduan Állandó Tag

  Jó szívvel ajánlom
  <BUTTON class=vspib type=submit></BUTTON> Neale Donald Walsch Beszélgetések Istennel című könyvét ami nagy hatással volt az életemre!
  Készült belőle egy film is ami fantasztikusan jó!
   
  bastyenka kedveli ezt.
 9. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  [FONT=Cambria, serif]Bob Proctor – Michele Blood [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Válj pénzmágnessé![/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A korlátlan tudatosság tengerén át[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Édesvíz Kiadó, 2011. március 1.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]2990 Ft, 224 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: TUDATOS TEREMTÉS
  [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]ISBN: 9789635290918[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Mindenki azt kívánja, bárcsak ismerné azt a Mindenható Erőt, amellyel elég kapcsolatot teremtenie, és az élete nemcsak gazdagabbá, hanem egyenesen lélegzetelállítóvá válik… Most itt a lehetőség, hogy mindez valóra váljon![/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Ez a könyv azoknak szól, akik nemcsak sikert és tisztes megélhetést remélnek a spirituális alapelvektől, hanem szeretnék alaposabban megismerni lelkük valódi természetét és célját. A szerzők rendkívül érzékletesen, mindenki számára érthetően mutatják be a sikerrel és a tudatossággal kapcsolatos örök spirituális igazságokat, s így minden olvasó számára megnyílik a fejlődés lehetősége. Szándékuk szerint a könyv elolvasásával mindenki fel tudja majd mérni saját tudatossági szintjét, és meg fogja érteni, milyen távlatok vannak még előtte, milyen hosszú utat tud megtenni fejlődése során. A lehetőségek valóban határtalanok.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Ez a varázslatos könyv jóval túlmutat [/FONT][FONT=Cambria, serif]A Titok[/FONT][FONT=Cambria, serif] tanításain, és csodalámpásként vezet el ahhoz, amit keresel![/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Olvasd el, és tudd meg, hogyan [/FONT][FONT=Cambria, serif]válhatsz Pénzmágnessé, [/FONT][FONT=Cambria, serif]és növeld tudatod spirituális erejét [/FONT][FONT=Cambria, serif]a korlátlan tudatosság tengeré[/FONT][FONT=Cambria, serif]ben lubickolva.[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Láss a Titok mögé![/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Válj Pénzmágnessé![/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Esther és Jerry Hicks[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Kérd és megadatik! 2.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A tudatos szándék megdöbbentő ereje[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Édesvíz Kiadó, 2011. március 8.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]2990 Ft, 296 oldal, keményfedeles, 135x205 mm[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Kategória: TUDOATOS TEREMTÉS[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]ISBN: 9789635291021[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Ez a kötet, amely a nagysikerű [/FONT][FONT=Cambria, serif]Kérd és megadatik![/FONT][FONT=Cambria, serif] folytatása, még közelebb visz önmagadhoz. Magabiztossá tesz, mert ráébredsz, hogy számtalan eszköz áll a rendelkezésedre, amelyek segítségével minden elképzelhető helyzetben boldogulhatsz. [/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Aki olvasta az első kötetet, már megismerkedett azzal a gondolattal, miszerint földi életünket azért kaptuk, hogy átéljük a teremtés kreatív örömét. Ez tehát életünk legfőbb célja és természetes állapota, nem pedig az, hogy bármit is rendbe hozzunk, vagy bármilyen felsőbb erőnek megfeleljünk. Az „azt kapod, amire gondolsz” tételt a szerzők úgy fogalmazták át, hogy „azt kapod, amit érzel azzal kapcsolatban, amire gondolsz”. Nem a célok kitűzését vagy a végeredményre összpontosítást tartják a leglényegesebbnek, sokkal inkább az energiád egyensúlyára fordított [/FONT][FONT=Cambria, serif]tudatos[/FONT][FONT=Cambria, serif] figyelmet. E könyv megszületésének ez az alapvető fontosságú különbségtétel az oka. [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Amikor már érted és sikeresen alkalmazod a kötetben ismertetett gyakorlatokat, amellett hogy gyorsabban éred majd el a kívánt célokat vagy eredményeket, örömödet is leled majd a feléjük vezető úton megtett lépések mindegyikében, még [/FONT][FONT=Cambria, serif]mielőtt[/FONT][FONT=Cambria, serif] a vágyaid beteljesülnének. Életedet folyamatos, örömteli utazásként [/FONT][FONT=Cambria, serif]éled[/FONT][FONT=Cambria, serif], nem pedig hosszú, egyhangú időszakok egymásutánjában, amelyeket csak néha szakít meg egy-egy kívánság teljesülésének átmeneti elégedettséget nyújtó pillanata.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Ha az általad választott, örömteli úton [/FONT][FONT=Cambria, serif]tudatosan[/FONT][FONT=Cambria, serif] megtalálod és fenntartod rezgésed egyensúlyát, még több, eddig kiaknázatlan lehetőséggel élhetsz. Mindent magadhoz vonzol, amit csak kívánsz, és a boldogság is rád talál. [/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Neale Donald Walsch [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Amikor minden megváltozik … változtass meg mindent![/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A béke felé vezető ösvény zűrzavaros időkre[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Édesvíz Kiadó, 2011. március 17.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]3290 Ft, 288 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: LÉLEKGYÓGYÁSZAT
  [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]ISBN: 9789635290901[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Szinte már közhelynek számít, hogy a modern élet mennyire felgyorsult, hogy milyen sok információval és ingerrel kell megbirkóznia a ma emberének, és hogy az életünk mostanában mennyire tele van változásokkal, s ennek következtében stresszel és szorongással. A helyzet azonban az, hogy a „változás” nem feltétlenül egyenlő a „válsággal”. Éspedig akkor nem jelent krízist, ha az embernek megvannak az eszközei, hogy megváltoztassa a változással kapcsolatos [/FONT][FONT=Cambria, serif]tapasztalatát[/FONT][FONT=Cambria, serif] – és épp ez az, amiben ez a könyv segítségünkre lehet. [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A [/FONT][FONT=Cambria, serif]Beszélgetések Istennel[/FONT][FONT=Cambria, serif] sorozat világhírű szerzője, Neale Donald Walsch a változás természetét kutatja – hogy miért történik, hogyan kezelhető, és miként „húzhatunk hasznot” belőle. Központi témája nem más, mint hogy miként fogadjuk és kezeljük életünk változásait – azokat, amelyek már megtörténtek, és azokat, amelyek még előttünk állnak. A könyvben összefoglalt kilenc változtatás nem arra tesz képessé, hogy megállítsuk a változást (ez ugyanis lehetetlen), sőt még csak arra sem, hogy lassítsuk az ütemét. Inkább azt érhetjük el általuk, hogy egy minőségi ugrás következzen be a változáshoz való [/FONT][FONT=Cambria, serif]hozzáállásunkban[/FONT][FONT=Cambria, serif] és abban, ahogyan a változást [/FONT][FONT=Cambria, serif]kezeljük[/FONT][FONT=Cambria, serif] és [/FONT][FONT=Cambria, serif]megteremtjük[/FONT][FONT=Cambria, serif].[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Mindenkihez szól, aki úgy érzi, alulmaradt az élet nagy változásaival folytatott küzdelemben – és azokhoz, akik szeretnének segíteni nekik. A kötet a Walschtól megszokott frappáns, egyenes és gyakorlatias stílusával páratlanul hasznos eszközöket ad minden gyógyulni és élni vágyó kezébe.[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Dr. Elisa Medhus [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A jó szülő kézikönyve[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Hogyan neveljünk önállóan gondolkodó gyermeket?[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Édesvíz Kiadó, 2011. március 29.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]3290 Ft, 304 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: GYERMEKNEVELÉS
  [/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]ISBN: 9789635290932[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A helyzet az, hogy gyermekeink szabad lelkű, belülről vezérelt, önállóan gondolkodó lénynek születnek. Nekünk, szülőknek mindössze annyit kell tennünk, hogy tiszteletre tanítjuk őket mások és a környezetük iránt ahelyett, hogy erőszakos irányítással a társadalomnak tetsző életmódra kényszerítenénk őket. Ehelyett azonban általában azt tanítjuk nekik, hogy mások helyeslése és elismerése szerint alakítsák a döntéseiket.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]Egy belülről vezérelt gyermek belső viszonyítási pontjával, az ész erejével vizsgálja meg döntése minden lehetséges következményét. Körültekintően mérlegeli a kérdést, és nem azért dönt, hogy megnőjön mások szemében, hanem mert meggyőződése, hogy neki úgy a jó. Szülőként arra kell törekednünk, hogy gyermekeink mielőbb kialakítsák ezt a belső iránytűjüket. Vezessük rá őket, hogy nem a tetteikkel, hanem a tetteiket előidéző teremtő erővel azonosak, és önértékelésük szempontjából nem a döntés következménye, hanem maga a tudatos döntéshozatal a fontos.[/FONT]
  [FONT=Cambria, serif]A könyv részletesen foglalkozik olyan lényeges, minden szülőt foglalkoztató kérdésekkel, mint a modernkori szépségideál és a serdülők testképe, a drog- és alkoholproblémák, a szexualitás, a számítógép és más technikai vívmányok uralma életünkben, a fogyasztói társadalom torz értékrendszere és a mindent elborító versenyszellem. A kötet második része ábécérendbe szedi azokat a speciális helyzeteket, amelyekkel többé-kevésbé minden szülőnek szembe kell néznie és meg kell birkóznia: segít megérteni az okokat és a problémák kezelésének helyes módjait.[/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Nekünk mindössze annyit kell tennünk, hogy igyekezzünk mindnyájan minden nap megtenni minden tőlünk telhetőt, miközben egy percre se felejtsük el, szavaink és tetteink milyen mély nyomot hagynak gyermekeinkben![/FONT]


  [FONT=Cambria, serif]Utánnyomás:[/FONT]


  Doreen Virtue
  Arkangyalkártya


  45 lapos kártya, útmutató könyvvel
  Édesvíz Kiadó, 2011. március 31.
  4990 Ft, 100x140 mm
  ISBN: 5999882277165


  Az arkangyalok nagy erejű, bölcs és szeretetteljes lények, akik remekül képesek vezetni, sugalmazni és gyógyítani bennünket. Doreen Virtue 45 lapos kártyacsomagjából megismerkedhetünk az arkangyalokkal, üzeneteik révén megidézhetjük őket, és választ kaphatunk az életünket érintő fontos kérdéseinkre. A dobozban található útmutató segítségével önmagunknak és másoknak is jósolhatunk.
   
  evica965 és verat kedveli ezt.
 10. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  A siker 7 törvénye
  A jólét és boldogság tudománya


  Édesvíz Kiadó, 2011. április 5.
  3290 Ft, 304 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: TUDATOS TEREMTÉS
  ISBN: 9789635290949
  A boldogság nem jövőbeli esemény, hanem jelenbeli választási lehetőség.
  A siker pedig nem konkrét végeredmény, hanem életmód.


  Sokan érzik úgy, hogy taposómalomban élnek: folyamatosan úton vannak, mégsem jutnak sehová. Belefáradtak, hogy a munkából haza, megbeszélésekről találkozókra rohannak, és minden idejüket és energiájukat végeérhetetlen, lélekölő feladatokra fordítják. Egyik kapcsolatból a másikba menekülnek, és egyik nagy projekt után vágnak bele a másikba, folyton azt remélve, hogy az új áldozatvállalás végre meghozza, amit keresnek. Kétségbeesetten várják a változást, de nem tudják, hogyan idézhetnék elő, ezért állandóan, újra meg újra a régi mintákat ismételgetik.
  Ha mindez ismerős, és minden egyes újabb csalódás a régiekre emlékeztet, szedd össze a bátorságodat! Igenis megvan benned az erő, hogy változtass az életeden.
  Ebből a könyvből megértheted, hogy a végtelen erő és a határtalan lehetőségek világának a kellős közepén élsz. Minden általad megtapasztalt eredményt a tudatod és az energiád határoz meg. Ez az igazság pedig olyan hatalommal ruház fel, amellyel az életedet megváltoztathatod. A könyv nem csupán elméleti segítséget nyújt a sikeresebb, jobb életre vágyó olvasónak, hanem gyakorlati útmutatóul is szolgál: számtalan technikát és módszert sorakoztat fel, amelyek mind a beteljesült élet megteremtését szolgálják. A szerző által felvázolt út meghatározott állomásokból áll, amelyeknek a tanításait, illetve gyakorlatait magunkévá téve, kezünkbe kaphatjuk a siker és boldogság kulcsát.
  A változás nem cél, hanem a vágyainkhoz vezető következetes folyamat. Életünk minősége rajtunk áll, és ha nem tetszik, ami most zajlik, olyan döntéseket kell hoznunk a jelenben, amelyek jobb jövőt biztosítanak. Itt az ideje, hogy kiteljesítsük a bennünk szunnyadó lehetőségeket!


  Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal és Jon Kabat-Zinn
  Kiút a boldogtalanságból (CD-melléklettel!)
  Szabadulj meg a depressziótól egyszer s mindenkorra!


  Édesvíz Kiadó, 2011. április 19.
  3990 Ft, 336 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: LÉLEKGYÓGYÁSZAT
  ISBN: 9789635290956


  A depresszió mára valóságos népbetegséggé vált. A rohanó világ, a mindenkit körülvevő bizonytalanság és a gyakori változások csak tovább rontják a depresszióra hajlamos személyiség esélyeit a betegséggel szemben, amely önerőből nem küzdhető le. Az orvosok általában antidepresszánsokat írnak fel, ám a gyógyszer önmagában nem segít. Lehet, hogy ideiglenesen könnyít a helyzeten, de nem oldja meg a problémát.
  Ennek a könyvnek az a célja, hogy olyan eszközt adjon az olvasó kezébe, amellyel a búskomorság első jelentkezésekor kezébe veheti sorsa irányítását, vagyis megelőzheti a depresszió kialakulását – ahelyett, hogy tehetetlenül várná, hogy a betegség örvénye magába szippantsa.
  A szerzők által ismertetett eszköz az éber tudatosság, amely nagyon egyszerű, ám annál hatékonyabb módja, hogy figyelmet szenteljünk problémás érzéseinknek és tapasztalatainknak, s ezzel segít kitörnünk a krónikus boldogtalanság ördögi köréből. Megtanulhatjuk, hogyan kerülhetjük meg a kétségbeeséshez, tépelődéshez és önvádhoz vezető gondolkodási szokásainkat, hogy rugalmasabban nézhessünk szembe az élet kihívásaival.
  Az irányított meditációkat tartalmazó kísérő CD komplett csomaggá egészíti ki a könyvet bárki számára, aki jól ismeri a negatív gondolkodás és az önbizalomhiány lefelé húzó erejét, s aki a remény és a jó közérzet visszanyerésére törekszik.
  Forradalmi terápiás megközelítésmód. A depresszióban szenvedőknek igazán hasznos útikalauz az érzelmi egyensúly eléréséhez. A mentálhigiénés szakemberek számára pedig kötelező olvasmány. A legmelegebben ajánlom ezt a könyvet és a kísérő CD-t mindenkinek.”
  Daniel Goleman, az Érzelmi intelligencia szerzője
  Lynn Grabhorn
  A VONZÁS HATALMA MUNKAFÜZET
  Az ébredés 12 tanítása


  Édesvíz Kiadó, 2011. április 26.
  3290 Ft, 288 oldal, puhafedeles, 178x229 mm
  Kategória: TUDATOS TEREMTÉS A GYAKORLATBAN
  ISBN: 9789635290963


  Rendkívül különleges korban élünk, s ezt ma már senki sem vitathatja. Lynn Grabhorn, A vonzás hatalma című, nagy sikerű, több utánnyomást megélt könyv szerzője szerint az emberiség most ébred rá saját isteni természetére. Ez a folyamat fantasztikusan izgalmas és egyben rettenetesen küzdelmes is, mert az ébredési folyamat rendíthetetlen változást igényel.
  Erről a változásról szól ez a munkafüzet – a régi maradványok kitakarításáról, hogy felkészüljünk arra, ami hamarosan bekövetkezik.
  A vonzás hatalma az első olyan kötetek közé tartozott, amelyek a vonzás törvényével foglalkoztak. Aki olvasta, megismerhette ennek az univerzális törvénynek a működését, megérthette, min kell változtatnia ahhoz, hogy alkalmazni tudja, és hogy átélhesse a tudatos teremtés élményét. Ez a munkafüzet elmélyíti a vonzás hatalmával kapcsolatos tudásunkat, legfőbb célja, hogy az elméletet segítsen átültetni a gyakorlatba. A benne szereplő rengeteg gyakorlat, feladatlap, vizualizációs tanács, meditációs technika, mindazok az ötletek és útmutatások, amelyek arra vonatkoznak, hogy mit is kellene átgondolnunk az életünkkel, önmagunkkal, az életünkben mutatkozó mintákkal és rögzültségekkel kapcsolatban, mind azt célozzák, hogy megtisztuljunk és tudatossá váljunk, s ezáltal akadályok nélkül teremthessük meg magunknak azt az életet, amelyre valóban vágyunk.
  Amint végighaladunk e felébredést segítő munkafüzeten, megtanulunk azzá a nagyszerű lénnyé válni, akinek valójában születtünk, hogy tovább tudjunk lépni, és hazatérhessünk egy elképzelhetetlenül új világba. Még egyetlen könyv sem tárta fel ilyen részletesen, lépésről lépésre a folyamatot, amellyel eljuthatunk oda.
  A hívás elhangzott, és a bolygón mindannyian hallottuk. Itt az idő. Ne vacakoljunk hát tovább, mert iszonyú hosszú idő telik el még addig, amíg újra részesei lehetünk egy olyan „születésnek”, mint amit most tapasztalhatunk meg.
   
 11. levelibéka

  levelibéka Vendég

  Doreen Virtue: Angyali útmutatás társasjáték

  Sziasztok!

  Én 1 hete vettem meg Doreen Virtue: Angyali útmutatás társasjáték c. angyaltábláját. Nagyon jó, ezért ajánlom mindenkinek, aki napi kapcsolatban van az angyalaival, mivel ezt a táblát könnyű használni és pontos válaszokat ad + ha már van az írúnőtől kártyád, akkor azt is használhatod hozzá.

  De itt van egy picit szebb ajánlás és tartalom :)

  Amikor életünk fontos kérdéseire sürgős választ szeretnénk, kérjünk angyali útmutatást. Ez a társasjáték gyors és pontos választ ad a karrierünket, szerelmi életünket, családunkat, egészségünket, anyagi helyzetünket és életünk egyéb fontos területeit illető kérdéseinkre. Doreen Virtue gyermekkorától kezdve több jövendőmondó táblajátékot is kipróbált (például az ouiját), de mindegyik túl bonyolultnak és időigényesnek bizonyult. Ezért összeállított egy nagyon egyszerű, könnyen és gyorsan használható jövendőmondó társasjátékot.
  Tegyük fel kérdésünket az angyaloknak, majd gurítsunk a kristály dobókockával. Válasszuk ki a táblán található 12 ösvény (például Gyerekek, Pénz, Életfeladat, Szerelem stb.) közül, hogy melyikhez tartozik leginkább a kérdésünk. Ezen az ösvényen annyit lépjünk angyalbábunkkal, ahányat a dobókockával dobtunk. A mező, ahol megálltunk, megadja a választ kérdésünkre. A válasz lehet határozott igen vagy nem is, és azt is megtudhatjuk, kérésünk mikor teljesül. Ez a társasjáték jó szolgálatot tesz a kezdőknek, de azoknak is, akik szeretnék elmélyíteni kapcsolatukat mennyei vezetőjükkel. Segítségével azonnali és pontos választ kaphatunk a magunk és mások kérdéseire.
  A doboz tartalma:
  - egy összehajtható tábla
  - két kristály dobókocka
  - négy angyalbábú, melyek választ adnak kérdéseinkre
  - egy kézikönyv

  Csatolás megtekintése 677309 Csatolás megtekintése 677310
   
 12. Tímea21

  Tímea21 Új tag

  Egy gyönyörű spirituális regény

  Sziasztok!

  Most olvastam egy megdöbbentően szép és izgalmas könyvet, amit szeretnék mindenkivel megosztani. A cselekményen túl olyan gondolatok vannak benne, amelyek teljesen megdöbbentettek. Először nem is hittem, hogy így is lehet gondolkozni, ezt is jelentheti a spiritualitás, aztán most próbálom felfogni és megérteni.

  Nekem hihetetlen élmény volt olvasni.

  [​IMG]Ilama Árgilus: AN-KI Ősföld büszke népe
  Tartalma a honlapjáról:
  Egy fiatal lány, édesanyja leleményességének és saját kitartásának köszönhetően, megszökik az apja által rákényszerített kegyetlen érdekházasság elől. Megfogadja, hogy megvalósítja édesanyja nagy álmát, hogy szabadon él és saját maga által választja meg azt a férfit, akivel összeköti az életét. Menekülése során izgalmas kalandokban különös emberekkel ismerkedik meg, akik továbbsegítik, vagy akadályozzák a szabadság megélésében. Egy bölcs tanítótól megtanul gyógyítani, és harcolni is, miközben felfedezi rejtett képességeit. Újra menekülni kényszerül, amikor találkozik egy férfival, aki első pillantásra rabul ejti a szívét, a boldog egymásra találásig azonban mindkettőjüknek sok mindenre rá kell eszmélniük. De még ekkor sem érnek véget a kalandok, mert szerelme által eljut egy titkos, ősi tudáson alapuló világba. A férfi megismerteti az emberi korlátok nélküli, őszinte, feltétlen, befogadó szerelemmel. Ebben a világban ébred rá valódi adottságaira és fény derül igazi küldetésükre is. Nem véletlenül jutott el ide, talán egy hatalmas, kellő alapossággal végiggondolt terv része az egész életük.
   
 13. levelibéka

  levelibéka Vendég

  Doreen Virtue - Mihály Arkangyal Jóskártyák - Könyv és 44 Kártya

  Doreen Virtue - Mihály Arkangyal Jóskártyák - Könyv és 44 Kártya
  [​IMG]

  Válaszok és védelem Mihály arkangyaltól. Mihály arkangyal szeretett, erős védelmező és megbízható vezető. Ismeri és megmutatja neked sorsfeladatodat. A csodálatos képekkel díszített kártyák ennek a nagyszerű arkangyal az üzeneteit közvetítik számodra. Segítségükkel választ kaphatsz a téged foglalkoztató legfontosabb kérdésekre. A kártyákat kísérő kézikönyv pedig lépésről lépésre megmutatja, hogyan kaphatsz pontos, megbízható és gyógyító erejű útmutatást a magad és mások számára.

  Mihály arkangyal szeretett, erős védelmező és megbízható vezető. Ismeri és megmutatja neked sorsfeladatodat. A csodálatos képekkel díszített kártyák ennek a nagyszerű arkangyal az üzeneteit közvetítik számodra. Segítségükkel választ kaphatsz a téged foglalkoztató legfontosabb kérdésekre. A kártyákat kísérő kézikönyv pedig lépésről lépésre megmutatja, hogyan kaphatsz pontos, megbízható és gyógyító erejű útmutatást a magad és mások számára.

  Ár: 4440.- HUF
   
  lizuzu és hajnal65 kedveli ezt.
 14. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Májusi megjelenések

  John F. Demartini:
  A benned élő gazdagság


  Édesvíz Kiadó, 2011. május 3.
  3290 Ft, 240 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: TUDATOS TEREMTÉS (A Titok tanítóinak könyvtára)

  ISBN: 9789635290970


  Minden ember nagyobb hatalmú, mint hinné, vagy mint amit adott pillanatban mutat magából. Érdekes jellegzetessége ez az emberi természetnek: saját nagyságunkat több rétegnyi illúzió borítja, a lelkünk azonban folyton arra sarkall, hogy önmagunkba mélyedve rábukkanjunk a valóságra, és a világ elé tárjuk valódi nagyságunkat, rejtett kincseinket.
  Mi másért vennéd kezedbe ezt a könyvet, ha nem azért, mert egy hang azt duruzsolja a füledbe: több van benned, mint azt jelen pillanatban gondolod? Valahol a szíved mélyén érzed, hogy ha elolvasod ezt a könyvet, nagyszerűséged sokkal nyilvánvalóbbá fog válni. Ha pedig nemcsak az olvasásra összpontosítasz, hanem a kitűzött feladatokat is elvégzed, új ismeretekkel leszel gazdagabb, tapasztaltabbá válsz, és a látókörödet is kiszélesíted. Feltárod a rejtett kincseket, továbbá:
  - Megtanulod, hogyan teheted tökéletessé tested működését és az egészségedet.
  - Felfedezed, hogyan teremthetsz harmonikusabb kapcsolatokat és több szeretetet az életedben.
  - Erőfeszítés nélkül válsz vezéregyéniséggé.
  - Megtudod, hogyan alapozhatod meg az anyagi jólétedet, és ráébredsz, hogy mindenkinek – téged is beleértve – joga van a gazdagsághoz.
  - Felébreszted az ösztöneidet, és nem győzöl ámuldozni, mennyi csodálatos dolog vesz körül.
  - A világ elé tárod szakmai képességeidet – azzal foglalkozol, amit szeretsz, és szereted azt, amivel foglalkozol.
  - Ráébredsz saját halhatatlanságodra, és nagyszerű életet élsz.
  Bármelyik kincskereső egyetértene velem abban, hogy az első számú szabály: ásni kell. Ha térképed is van, annál jobb. Ez a könyv épp ezt kínálja neked: szerszámokat ad az ásáshoz és térképet, hogy minél könnyebben fel tudd tárni a hét titkos kincset


  Dorreen Virtue
  Mágikus unikornisok jóskártya
  44 lapos kártya, útmutató könyvvel
  Édesvíz Kiadó, 2011. május 5.
  4990 Ft, 98x138 mm
  Kategória: Angyalok
  ISBN: 5999882277158
  Fogadd el a mágikus unikornisok tiszta szeretetét és útmutatását!


  A Mágikus unikornisok jóskártyacsomag tanácsokkal lát el jelenlegi életviteleddel, jövőddel és spirituális utaddal kapcsolatosan. Az unikornisok rendelkeznek a legtisztább energiával az elementálok birodalmában, ez a tisztaság az oka többek között annak is, hogy miért szeretik őket ennyire a gyermekek, és miért bíznak meg bennük.
  Doreen Virtue legújabb kártyacsomagjának egyes üzeneteit és képeit kristály- és indigógyermekek sugallták, ebben is rejlik ennek a jóskártyának a különleges ereje. Minden egyes lapon egy egyszarvút ábrázoló szépséges festmény és életigenlő üzenet található. A mellékelt kézikönyv könnyen érthető útmutatásaival lehetővé teszi, hogy megjósold a jövőt önmagadnak és másoknak.
  A mágikus unikornisok varázslatos birodalmának üzeneteit bármely korosztálynak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.
  David R. Hamilton
  Az elme gyógyító ereje


  Édesvíz Kiadó, 2011. május 31.
  3290 Ft, 296 oldal, keményfedeles, 135x205 mm
  Kategória: TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

  ISBN: 9789635290987
  Ma már kétségbevonhatatlan tény, hogy gondolataink, érzelmeink és meggyőződéseink nem pusztán szubjektív képzetek az elménkben, hanem valódi kémiai és fiziológiai változásokat idéznek elő az agyban és az egész testben. Ebből pedig az következik, hogy képesek vagyunk elménk erejével meggyógyítani a testünket.
  David R. Hamilton gyökeresen új szemléletű könyve a vizualizáció, a hit és a pozitív gondolkodás erejét és az emberi testre gyakorolt hatását írja le. A forradalmian új, kvantummezős gyógyítás technikáján keresztül – amivel az atomok szintjén tudunk változásokat előidézni a testünkben – dr. Hamilton bemutatja, miként használhatjuk a vizualizációt és a gondolatokat arra, hogy működésbe hozzuk testünk védelmi és gyógyító mechanizmusait, amelyekkel sikerrel vehetjük fel a harcot a betegségek, fájdalmak és egészségügyi problémák ellen. Megtudhatjuk, hogy a tudomány és a hit együttes erejével hogyan gyógyíthatjuk magunkat olyan hatékonyan, ahogyan még soha nem voltunk képesek. A különféle betegségek és egészségi állapotok ábécérendbe szedett listája mellett megtaláljuk az ezekhez társított vizualizációkat, vezetett meditációkat, amelyek pozitív irányt mutatnak gondolkodásunknak, ötleteket adnak, miről is kellene elmélkednünk ahhoz, hogy elősegítsük saját gyógyulásunkat.
   
 15. zsuzso01

  zsuzso01 Állandó Tag

  Érzékeken túli észlelés José Silva módszerével

  Tegyük jobbá életünket természetes lelki képességeink segítségével! Ha volt már megérzésünk, ami beigazolódott, álmunkban hasznos információhoz jutottunk, esetleg váratlan egybeesést tapasztaltunk, akkor valószínűleg - tudtunkon kívül - az ESP-t alkalmaztuk. Az Érzékeken túli észlelés José Silva módszerével bevezeti olvasóit az ESP fortélyaiba, és segít a rejtett információk megértésében, melyek életünk minden területét jobbá teszik, beleértve egészségi állapotunkat, gazdasági helyzetünket és kapcsolatainkat is. Ifj. José Silva könyvéből megtanulhatjuk, hogyan kapjunk útbaigazítást a magasabb intelligenciától a jobb döntések és céljaink beteljesítése érdekében. A kötet bemutatja a bizonyítottan hatékony dinamikus meditációs rendszert, melyet a világhírű parapszichológus, José Silva fejlesztett ki.
   
  Suzyhun és tridosa kedveli ezt.
 16. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Handbook of New Spiritual Consciousness: Theory and Research

  <TABLE cellSpacing=5 cellPadding=5 border=0><TBODY><TR><TD class=main colSpan=2>Authors: Ferenc Margitics </TD></TR><!-- <tr> <td class="main" colspan="2"></td> </tr> --><TR><TD class=main colSpan=2>Book Description:
  Religion and spirituality are the part of the life of a great many people, a value that plays an important role in, among others, leading a healthy life and preserving their health. In the past fifteen or twenty years there has been considerable research into the effects of religion and spirituality on people’s physical and mental health. Today, the polarization of two concepts is observable: religion represents everything that comes from the outside, it is formal and institutional, whereas spirituality represents everything that is subjective, personal, emotional, comes from the inside and is not systematic.
  Eckhart Tolle draws our attention to another approach to spirituality. In his opinion, our present consciousness opens up the gate to spirituality. The individual must experience the present moment, while the alertness of his/her consciousness enables the person to view his or her own thoughts, emotions and reactions triggered by the stimuli of the environment. The Presence thus created (conscious alertness) brings about the sense of tranquility and internal peace. The sustained conscious attention launches the spiritual process of transubstatiation that leads the individual to a new spiritual consciousness, new perspective and new ways of observations. This process, by transforming the consciousness of the person, changes the entire personality of the individual.
  The author makes an effort to approach this process with the means of scientific research. Following the teachings of Eckhart Tolle, the author created the New Spiritual Consciousness Scale (NSCS) and carried out its statistical analysis. The purpose has been developing a new measuring instrument for the recognition of spiritual consciousness


  Table of Contents:
  Preface

  Chapter 1. New Spiritual Consciousness Scale, pp. 1-22

  Chapter 2. New Spiritual Consciousness and Subjective Well being, pp. 23-36

  Chapter 3. New Spiritual Consciousness and Individual Aspirations, pp. 37-53

  Chapter 4. New Spiritual Consciousness and Coping Strategies, pp. 55-67

  Chapter 5. New Spiritual Consciousness and Depression, pp. 69-88

  Appendix A: New Spiritual Consciousness Scale, pp. 89-90

  Appendix B: Use of New Spiritual Consciousness Scale, pp. 91-93

  Index

  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   

  Csatolt fájlok:

  szannyasz kedveli ezt.
 17. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  New Spiritual Consciousness and the Transformation of Personality

  <TABLE cellSpacing=5 cellPadding=5 border=0><TBODY><TR><TD class=main colSpan=2>Authors: Ferenc Margitics </TD></TR><!-- <tr> <td class="main" colspan="2"></td> </tr> --><TR><TD class=main colSpan=2>Book Description:
  The new spiritual consciousness is an existing phenomenon, and it is present in people’s lives. Three dimensions of the new spiritual consciousness have been revealed: ”Ego-Dyastole” (reduction of the functions of the Ego), ”Alert Consciousness in the Present” and "Transcending the Functions of Ego”. The new spiritual consciousness is in connection with certain important variables that determine the mental health of the individual, including subjective wellbeing, individual aspirations, coping strategies and the ability of processing depressive experience. This new book examines the influence of the new spiritual consciousness on the personality and how new spiritual consciousness and its specific dimensions influence the temperament and character of an individual.
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  <TABLE cellSpacing=5 cellPadding=5 border=0><TBODY><TR><TD class=main colSpan=2>Table of Contents:
  Preface

  Chapter 1. Personality, Temperament and Character pp.1-6

  Chapter 2. New Spiritual Consciousness pp.7-10

  Chapter 3. Methodology pp.11-14

  Chapter 4. New Spiritual Consciousness and Novelty Seeking pp.15-30

  Chapter 5. New Spiritual Consciousness and Harm-Avoidance pp.31-46

  Chapter 6. New Spiritual Consciousness and Reward Dependence pp.47-54

  Chapter 7. New Spiritual Consciousness and Persistence pp.55-78

  Chapter 8. New Spiritual Consciousness and Self-Directedness pp.79-96

  Chapter 9. New Spiritual Consciousness and Cooperativeness pp.97-110

  Chapter 10. New Spiritual Consciousness and Self-Transcendence pp.111-118

  Chapter 11. New Spiritual Consciousness and Personality pp.119-122

  Chapter 12. The Characteristics of the Individual Possessing New Spiritual Consciousness pp.123-124

  References

  Index pp.125-130
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   

  Csatolt fájlok:

  szannyasz kedveli ezt.
 18. Shaw61

  Shaw61 Állandó Tag

  Expression and Control of the Pain Body

  <TABLE cellSpacing=5 cellPadding=5 border=0><TBODY><TR><TD class=main colSpan=2>Authors: Ferenc Margitics </TD></TR><!-- <tr> <td class="main" colspan="2"></td> </tr> --><TR><TD class=main colSpan=2>Book Description:
  This book discusses how all emotional pains suffered by the individual remain a part their unconscious for the rest of their life. All negative emotions, emotional suffering that the individual refuses to face, leave a mark in their unconscious. It is particularly difficult to be faced with, as well as to treat, powerful negative emotions in childhood. Such unprocessed emotional pains constitute the foundations of Pain Body. Apprehension, hatred, self-pity, remorse, rage, depression, envy, etc. are all manifestations of the Pain Body. This book develops measuring instruments that may serve as an aid in the recognition of the manifestation of the Pain Body, and also shows the degree of control over the Pain Body.
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  <TABLE cellSpacing=5 cellPadding=5 border=0><TBODY><TR><TD class=main colSpan=2>Table of Contents:
  Preface

  Chapter 1. Emotions and Pain Body, pp. 1-8

  Chapter 2. Psychometric Characteristics of the Pain Body Expression Scale, pp. 9-13

  Chapter 3. Psychometric Characteristics of the Pain Body Control Scale, pp. 15-17

  Chapter 4. Methodology, pp. 19-21

  Chapter 5. Research of the Pain Body, pp. 23-27

  Chapter 6. Pain Body and the New Spiritual Consciousness, pp. 29-42

  Chapter 7. Pain Body and the Differential Emotions, pp. 43-53

  Chapter 8. New Spiritual Consciousness and the Differential Emotions, pp. 55-61

  Chapter 9. Pain Body and the Anger Expression, pp. 63-69

  Chapter 10. New Spiritual Consciousness and the Anger Expression, pp. 71-75

  Chapter 11. The Pain Body Expression Scale, pp. 77-78

  Chapter 12. Use of the Pain Body Expression Scale, pp. 79-80

  Chapter 13. The Pain Body Control Scale, pp. 81-82

  Chapter 14. Use of the Pain Body Control Scale, pp. 83-87

  Index
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
   

  Csatolt fájlok:

  szannyasz kedveli ezt.
 19. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Louise L. Hay
  Éld jól az életed – most!
  Tanuld meg használni a megerősítéseket
  (Meditációs CD-melléklettel!)


  Édesvíz Kiadó, 2011. Június 2.
  2990 Ft, 128 oldal, keményfedeles, 140x165 mm
  Kategória: LÉLEKGYÓGYÁSZAT

  ISBN: 9789635291007


  Az Élet szeret téged, és a legjobbat akarja neked. Az Élet azt akarja, hogy helyreálljon a lelki békéd, és hogy belső örömre, magabiztosságra, valamint az önértékelés és önszeretet bőségére lelj. Ideje azonban felébredned, és elkezdened tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse a céljaidat. Képes vagy rá, mindenki képes rá – csak meg kell tanulnod, hogyan. Ezt szolgálja ez a kis kötet. Ehhez azonban használnod is kell a benne foglalt anyagot – egy csukott könyv szavai soha nem teszik jobbá az életedet.
  Louise L. Hay – az Éld az életed és Az erő benned van című bestsellerek szerzője – a megerősítések erejéről és fontosságáról ír, és megmutatja, hogyan vehetjük hasznukat. A kezedben tartott könyv és CD továbbsegít azon a csodálatos élethez vezető ösvényen, amelyen az Éld az életed elindított. Nem csupán arra kapsz választ, hogy mik a megerősítések, hogyan kell megfogalmazni és használni őket, de a konkrét témakörök – egészség, félelmek, kritikus gondolkodás, függőségek, megbocsátás, munka, pénz és gazdagság, barátok, szerelem, öregedés – és gyakorlatok segítségével pozitív változásokat idézhetsz elő az adott életterületeken. A CD-mellékleten található hangfelvétel további segítséget nyújt azokkal a megerősítésekkel kapcsolatban, amelyeket a saját hasznodra fordíthatsz. Fogj hát hozzá!


  Barbara Berger
  A boldogság rajtad múlik
  Édesvíz Kiadó, 2011. július 5.
  2990 Ft, 224 oldal, keményfedeles, 135x205
  Kategória: LÉLEKGYÓGYÁSZAT

  ISBN: 9789635290994


  Mi akadályozza meg, hogy jelen pillanatban boldog legyél? A párod, az egészségi állapotod, a munkád, a korod, az anyagi helyzeted vagy a súlyod? Vagy mindazok a dolgok, amelyeket szerinted meg „kellene” tenned? Barbara Berger könyve rávilágít minden olyan gondolatunkra és tettünkre, amely megakadályozza, hogy boldog életet éljünk.
  A szerző szerint gondolataink határozzák meg azt, ahogyan a valóságot megtapasztaljuk – és ennek a folyamatnak a megértése a boldogság kulcsa. Barbara 10 alapelvet mutat be könyvében, amelyek célja, hogy áthangolják világlátásunkat, gondolkodásunkat, s így boldogabbak lehessünk emberi kapcsolatainkat, munkánkat, valamint testünket és egészségünket tekintve egyaránt.
  A közhiedelemmel ellentétben boldogságunk egyes egyedül rajtunk múlik, mivel sosem a külső történések befolyásolják érzelmi állapotunkat, azaz minden esemény valójában semleges. A saját gondolataink, a külső eseményekre adott reakcióink határozzák meg, hogy boldogok vagy boldogtalanok vagyunk-e. Ha pedig ez így van, akkor a boldogság tulajdonképpen választás kérdése, vagyis tudatosan dönthetünk mellette.
   
  pedyna, Taka, smiley999 és 1 másik tag kedveli ezt.
 20. sisne*

  sisne* Vendég

  [​IMG]

  Venezuela dzsungeleiben egy fiatal amerikai felkeresi a ma is kőkorszaki körülmények között élő jekána indiánokat.

  Ezeknek a "vadembereknek" a szemmel látható boldog és kiegyensúlyozott élete lenyűgözi, és két és fél évet tölt el a törzsnél.
  Az ott töltött hónapok során egyre inkább az kezdi érdekelni, hogy mi az oka annak, hogy az indiánok annyival boldogabbak nálunk civilizált embereknél.

  Az első meglepő megfigyelése, hogy a jekánák nyelvéből hiányzik a munka kifejezés, és ezzel együtt mindaz, amit mi munka alatt értünk: a muszájból, erőfeszítések árán végzett tevékenység, kevés élvezettel.
  Számukra minden tevékenység öröm, a megerőltető tennivalók közben vicceket mesélnek egymásnak, és jókat szórakoznak.
  Minden tevékenységük közben saját jól-létüket növelik.
  Ha a szomszédos törzsekkel üzletelnek, a jó kapcsolat megőrzése mindig fontosabb számukra, mint a jó alku.

  Jean Liedloff az indiánok boldogabb életének kulcsát a csecsemőkkel és a gyermekekkel való bánásmódban találja meg.

  A kontinuum (folytonosság) elve az evolúció alatt kialakult emberi szükségleteket jelenti.
  Az indiánok a gyerekek eredeti szükségleteit követik, azokat az igényeket, amelyeket a csecsemő magával hozott.
  A gyermeket mindenhova magukkal viszik, ott van, ahol az élet zajlik, és folyamatosan karban, illetve hordozókendőben tartják.
  Az újszülöttet nem hagyják egyedül akár alszik, akár ébren van, és legfőképp akkor nem, ha sír.
  A folyamatosan karban tartott csecsemő azt érzi, hogy minden rendben van, hagy alapvetően jó és szívesen látott vendég a családban.

  A csecsemő, majd később a kisgyermek is az édesanyával - vagy édesapával, nagymamával, testvérrel - van nappal, éjjel pedig az anya mellett alszik.
  A rácsos ágy, a külön szoba, a járóka, a babakocsi nem létezik.

  A civilizált ember inkább az eszére, mint az ösztöneire hallgat.
  Pedig a kisbabákkal való törődésben nincs helye az intellektusnak - állítja Liedloff.

  Ahogy az anyaméhben minden az elvártaknak megfelelően történt, a csecsemő a továbbiakban is számít rá, mondhatni biztos benne, hogy a történések megfelelnek elvárásainak. Ez azonban a modern világban szinte soha nem következik be.

  Mi történik akkor, ha ezek a magunkkal hozott elvárások nem teljesülnek, ha az ember ösztönös igényei nem elégülnek ki?
  Vajon hiányzik-e ez későbbi életünkben, tovább tudunk-e lépni, képesek leszünk-e egyáltalán egy boldog, kiegyensúlyozott életre?

  A könyv pszichológus szerzője megfigyelései alapján írja le a kontinuum-elvet, amelyben a boldogság nem egy elérendő cél, hanem egy természetes állapot.

  [​IMG]
   
  millaka és abel62 kedveli ezt.

Megosztás